idedu naujameciui kepta ir kabai skanu nepersaldu torta, tik as aptepiau ne tuo sokoladiniu sviestu, o kakaviiu glajum liejau
tik sodos ko gero reikia daugiau nei recepte, nelabai norejo kelti biskvito, gavosi tokie jau labai ploni trys sluoksniukai. teko kepti antra norma, dejau 1 1/2 a.s. gavosi geriau
ŠOKOLADINIS KARAMELINIS TORTASŠokoladinis biskvitas: 4 kiaušiniai
3 a.š. kakavos
½ a.š. sodos
140 g. miltu
85 ml. Aliejaus
50 ml vandens
¼ a.š. tirpinto sviesto
2 v.š. šokolado esensijos
¼ a.s. vyno acto
75g cukraus
· Įkaitinti orkaitę iki 180C. Riebalais ištpti 23 cm skardelę.
· Švelniai išmaišyti aliejų, vandenį, sviestą ir kiaušinių trynius.
· Miltus, sodą ir kakavą išmaišyti dideliame dubenyje. Padaryti šulinėlį ir supilti kiaušinių mišinį. Gerai išmaišyti. Išmaišius iki vientisos mases supilti šokolado esensiją.
· Sausame dubenyje išplakti kiašinių baltymus, cukrų ir vyno acta iki standžių putų.
· Mases atsargiai sumaišyti.
· Sukrėsti masę i kepimo skardelę ir kelis kartus sukresti, kad pasišalintų oras.
Kepti 180C temperatūroje 45 minutes.
Iškeptą porą minučių paaušinti ir tada išimti iš kepimo skardos.
Karamelinis musas: 115g rudojo cukraus
2 v.š. vandens
35g sviesto
1 ½ v.š. želatinos
90ml vandens.
1 ½ st atšaldytos grietinėles
· Į nedidelį indą sudėti cukrų ir apie 2 v.š. vandens maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol ištirps cukrus. Sumažinti ugnį ir pavirti, kol sirupas taps tamsaus gintaro spalvos.
· Į sirupą atsargiai įmaišyi sviestą,
· Išjungti ugnį ir srovele supilti 3/4 st grietinėlės, viską intensyviai maišyti mediniu šaukštu, kol nepasidarys vientisa balta masė, jei sušoks, pakaitinti ant nedidelės ugnies maišant, kol gumuliukai ištirps.
· Želatiną ištirpinti 90ml vandens, ištirpinti granules ir įmaišyti į karamelės masę. Ataušinti.
· Atšaldytame dubenyje išplakti likusią grietinėlę iki standžios masės. Supilti į karamelės masę. Padėti į šaldytuvą kol sustings
Šokoladinis sviestas: 100g šokolado
100g šiek tiek pasūdyto sviesto
· Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Maišyti iki vientisos masės.
· Karts nuo karto pamaišant atvėsinti, masė turi pasidaryti tepi. Padėti į šaldytuvą.
· Aptepti totrą šokoladiniu sviestu, puošti pagal poreikį.