Atsinešu ir aš torto gabalėlį bei klausimą
kadangi neturėjau ką išsiųsti į parduotuvę, o torto reikėjo tą pačią dieną, kūriau iš to kas yra namuose. Čia būtų lyg ir su paukščių pienu
Biskvitas:
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Vanilinio cukraus
Baltymus atskirti nuo trynių, išplakti su cukrumi, į juos plakant po vieną įmušti trynius. Į krakmolą supilti kepimo miltelius, vanilinį cukrų, miltus, mišinį pilti į kiaušinius ir išmaišyti. (aš kaip matyti dalį miltų keičiau kakava)
pertepimas:
200g cukraus,
200g vandens,
5 kiaušinių baltymai,
5 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos rugšties (man gal daugoka).
Vandenyje išbrinkinama želatina, truputį įdėjus cukraus.Baltymai plakami, po truputį beriamas cukrus, citrinos rūgštis, pabaigoje želatinos ir cukraus tirpalas.
Biskvitą pjoviau į keturias dalis. Sluoksniuojant į paukščių pieną dėjau želės gabaliukų.
O dabar klausimas, gal ka panašaus esat kepę? Su kokiu biskvitu darytumėte? man lyg sausoka buvo, o ar galima sulaistyt nežinau
apatinį šiek tiek liejau
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2011 01 12, 13:58)
Ir dar plykitos tešlos
o koki darai? gal tą su braškėmis ir maskarpone? dariau prieš pora dienų, bet suabejojau ar gerai tuos blynus išskepiau
gal yra kur detali gamyba pavaizduota su darbo eigos nuotraukom?