Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10

tikrai skaičiau, bet tikrai neatsimenu. galima užšaldyti snikerso biskvitą? kiek laiko galima laikyti šaldiklyje? kaip jį įpakuoti? į celofaninį maišelį ar kaip? ačiū už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 12, 20:50)
tikrai skaičiau, bet tikrai neatsimenu.  galima užšaldyti snikerso biskvitą? kiek laiko galima laikyti šaldiklyje? kaip jį įpakuoti? į celofaninį maišelį ar kaip? ačiū už atsakymą

taip galima, užsuk sandariai į maišiuką, kad neprigaudytų kvapo ir užsišaldyk
Atsakyti
Mergaites, kuri darete torta alaus bokala, gal galit padeti 4u.gif
Kokio skersmens dazniausiai darote? ax.gif Nelabai isivaizduoju blush2.gif Planuoju daryti Snikersa 4u.gif
Atsakyti
Norejau daryt snicersa, galvoju pradesiu daryt nuo to karamelio ganaso (ar kaip jis ten vadinas), bet visai nesigavo g.gif Is pradziu kai uzkaito tas skystimelis (du saukstai vandens ir cukrus) tada jis burbuliavo, tada nebeliko vandens tik cukrus, dar po kazkiek laiko pradejo ji ruduoti. Kai parudavo pradejo pilti grietinele, bet man cukrus pratirpo ir ji beveik uzvire, ir man niekas is tos mases atsalusios neissiplake.

Gal galit pasakyt ka ne taip dariau 4u.gif Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 22:35)
  Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo lotuliukas.gif

as ryt irgi snikersa pirma karta darysiu ir pas mane jis bus be to daikto biggrin.gif apdengsiu Šarlote,mmg ir bus gerai ,nesigadinsiu nervu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 22:35)
Gal galit pasakyt ka ne taip dariau 4u.gif  Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo lotuliukas.gif

tokio ganaso net nebandziau, nes ir pabijojau kad nieko nesigaus biggrin.gif o dariau kita, kur grietinele su rududu, tai super , lengva ir gavosi puikiai , o ir skonis thumbup.gif

Va toki( cia citata mirksiukas.gif )

karamelinis ganašas - užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol šiek tiek patirpo. Tada išplakiau "blenderiu", atšaldžiau ir vel išplakiau
Atsakyti
Aš čia gal ne į temą mastau.gif
visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g blink.gif pasižiūriu atidžiau,tikrai,pakuotė mažesnė,nors parašyta 250ml. galvoju,čia skųstis kam nors gal umn.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MO: 13 sausio 2011 - 00:13
tas skersmuo bokalo priklauso dar ir nuo to, kokio kilogramažo planuojat tortą, tesu kepusi vieną bokalą iš šokoladinio torto 7 biskvitų-6 pertepimų, bet man reikėjo didelio, tai dariau 22,5 cm man rodos... pasižiūrėkit vizualiai, kad būtų ne per siauras kai susikels į aukštį, kad neduotų griuvimo svoris, manau kokių 18 cm normaliai pakaktų bokaliukui suformuoti 4u.gif
Atsakyti
klausykit iskepiau as napoleona pazystamai vienai, ji sake kad nori 'tikro' be jokiu uogieniu ir tt.
viena drauge dave recepta jos bobutes dar daryto kremo su citrinos zievele ir rugstele truputi ax.gif man labai skanu, o vat ji sako kad cia ne tikras - parduuotuvinis...

tai va pagooglinau ir tiek receptu radau...
pats tikrasis tai trisluoksnis toks
user posted image
bet jie daro su bile kuo
user posted image
sitas isvis su bananu romu
user posted image

vikingu palikuonys isvis napoleonu vadina tarp dvieju paploteliu suspausta krema sulig trim pirstais..

vienzo, pasimeciau beieskodama nes masciau kad tas receptas toks maziau varijuojantis doh.gif
o gal ji tikru vadina taip vadinama rusiska napoleona, va receptas, pasakykit... ar tai jau tikras?
http://www.russianfo...109/default.asp

be to pamenu cia ar kitoje temoje viena naujoke nusistebejo kad napoleonas dengtas mase, tai va wikipedija aiskina, kad jie dengiami tik sokoladu (kaip pirmoj nuotraukoj) arba mase, apie trupinius net neuzsimine lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julioske: 13 sausio 2011 - 00:29
QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 21:35)
Norejau daryt snicersa, galvoju pradesiu daryt nuo to karamelio ganaso (ar kaip jis ten vadinas), bet visai nesigavo g.gif  Is pradziu kai uzkaito tas skystimelis (du saukstai vandens ir cukrus) tada jis burbuliavo, tada nebeliko vandens tik cukrus, dar po kazkiek laiko pradejo ji ruduoti. Kai parudavo pradejo pilti grietinele, bet man cukrus pratirpo ir ji beveik uzvire, ir man niekas is tos mases atsalusios neissiplake.

Gal galit pasakyt ka ne taip dariau 4u.gif  Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo lotuliukas.gif

vat mačiau Olesta jau sakė - labai skanu grietinėlė+rududu. Aš perku saulės pieno arba geriausia žemaitijos grietinėlę (net 450ml), visada viskas gaunąsi.

QUOTE(MO @ 2011 01 12, 23:37)
Aš čia gal ne į temą  mastau.gif
visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g  blink.gif pasižiūriu atidžiau,tikrai,pakuotė mažesnė,nors parašyta 250ml. galvoju,čia skųstis kam nors gal  umn.gif  g.gif

blink.gif blink.gif blink.gif
MB sakė maž svoris su pakuote parašytas g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pirk kitą grietinėlę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 12, 13:45)
darant pagal rugiagėlę napoleoną, kur asseni lakštai, o pertepimas mišelės, ar panašiai, nieks nebandėt dėti šiek tiek trintų spanguolių ar uogienės jų? kažin kaip skonis būtų...

Kiek žinau , Mišelės pertepimai visi vadinami "lengvi " ( neriebūs ) - verdami su pienu , plikyti .....nuo rūgščios uogienės toki kremai greitai rūgsta , geriausia - vakare sutepi , kitą dieną valgai , nes turėjau patirties - po 3 parų tortas surūgo ..... bet tortas perteptas su rūgščia uogiene daug skanesnis .
Atsakyti
ooo, kokie senai matyti, pasiilgti zmones pasirode smile.gif Labai smagu smile.gif

apie Napoleona - kai ieskojau receptu, sio torto istorijos, tai radau, kad napoleonas pradetas kepti Prancuzijoje, Napoleono Bonaparto garbei. Tai buvo trikampis pyragaitis is kapotos teslos su plikytu kremu. Smetoninej Lietuvoj pagal ta pati recepta napoleonus kepe visos kavines Laives alejoj, dazniausiai puosdavo tautine juosta, isbarstyta is trupinuku smile.gif
Senoviska recepta rado mano drauge viename kaime, kur kepdavo jau amzinatilsi kepeja.. tai jos receptas labai labai panasus i Asseni napoleona is vaikystes smile.gif Ingridientai skiriasi per kelis saukstus smile.gif Tik vienas sluoksnis pertepamas su plikytu kremu, kitas - su rududu kremu, ir i mano gauta recepta nesidejo nei riesutai nei razinos. Bet as dedu - man skanu smile.gif
Atsakyti