tikrai skaičiau, bet tikrai neatsimenu. galima užšaldyti snikerso biskvitą? kiek laiko galima laikyti šaldiklyje? kaip jį įpakuoti? į celofaninį maišelį ar kaip? ačiū už atsakymą
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 12, 20:50)
tikrai skaičiau, bet tikrai neatsimenu. galima užšaldyti snikerso biskvitą? kiek laiko galima laikyti šaldiklyje? kaip jį įpakuoti? į celofaninį maišelį ar kaip? ačiū už atsakymą
taip galima, užsuk sandariai į maišiuką, kad neprigaudytų kvapo ir užsišaldyk
Mergaites, kuri darete torta alaus bokala, gal galit padeti
Kokio skersmens dazniausiai darote?
Nelabai isivaizduoju
Planuoju daryti Snikersa

Kokio skersmens dazniausiai darote?



Norejau daryt snicersa, galvoju pradesiu daryt nuo to karamelio ganaso (ar kaip jis ten vadinas), bet visai nesigavo
Is pradziu kai uzkaito tas skystimelis (du saukstai vandens ir cukrus) tada jis burbuliavo, tada nebeliko vandens tik cukrus, dar po kazkiek laiko pradejo ji ruduoti. Kai parudavo pradejo pilti grietinele, bet man cukrus pratirpo ir ji beveik uzvire, ir man niekas is tos mases atsalusios neissiplake.
Gal galit pasakyt ka ne taip dariau
Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo

Gal galit pasakyt ka ne taip dariau


QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 22:35)
as ryt irgi snikersa pirma karta darysiu ir pas mane jis bus be to daikto


QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 22:35)
Gal galit pasakyt ka ne taip dariau
Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo 


tokio ganaso net nebandziau, nes ir pabijojau kad nieko nesigaus


Va toki( cia citata

karamelinis ganašas - užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol šiek tiek patirpo. Tada išplakiau "blenderiu", atšaldžiau ir vel išplakiau
Aš čia gal ne į temą
visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g
pasižiūriu atidžiau,tikrai,pakuotė mažesnė,nors parašyta 250ml. galvoju,čia skųstis kam nors gal

visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g



tas skersmuo bokalo priklauso dar ir nuo to, kokio kilogramažo planuojat tortą, tesu kepusi vieną bokalą iš šokoladinio torto 7 biskvitų-6 pertepimų, bet man reikėjo didelio, tai dariau 22,5 cm man rodos... pasižiūrėkit vizualiai, kad būtų ne per siauras kai susikels į aukštį, kad neduotų griuvimo svoris, manau kokių 18 cm normaliai pakaktų bokaliukui suformuoti

klausykit iskepiau as napoleona pazystamai vienai, ji sake kad nori 'tikro' be jokiu uogieniu ir tt.
viena drauge dave recepta jos bobutes dar daryto kremo su citrinos zievele ir rugstele truputi
man labai skanu, o vat ji sako kad cia ne tikras - parduuotuvinis...
tai va pagooglinau ir tiek receptu radau...
pats tikrasis tai trisluoksnis toks

bet jie daro su bile kuo

sitas isvis su bananu romu

vikingu palikuonys isvis napoleonu vadina tarp dvieju paploteliu suspausta krema sulig trim pirstais..
vienzo, pasimeciau beieskodama nes masciau kad tas receptas toks maziau varijuojantis
o gal ji tikru vadina taip vadinama rusiska napoleona, va receptas, pasakykit... ar tai jau tikras?
http://www.russianfo...109/default.asp
be to pamenu cia ar kitoje temoje viena naujoke nusistebejo kad napoleonas dengtas mase, tai va wikipedija aiskina, kad jie dengiami tik sokoladu (kaip pirmoj nuotraukoj) arba mase, apie trupinius net neuzsimine
viena drauge dave recepta jos bobutes dar daryto kremo su citrinos zievele ir rugstele truputi

tai va pagooglinau ir tiek receptu radau...
pats tikrasis tai trisluoksnis toks

bet jie daro su bile kuo

sitas isvis su bananu romu

vikingu palikuonys isvis napoleonu vadina tarp dvieju paploteliu suspausta krema sulig trim pirstais..
vienzo, pasimeciau beieskodama nes masciau kad tas receptas toks maziau varijuojantis

o gal ji tikru vadina taip vadinama rusiska napoleona, va receptas, pasakykit... ar tai jau tikras?
http://www.russianfo...109/default.asp
be to pamenu cia ar kitoje temoje viena naujoke nusistebejo kad napoleonas dengtas mase, tai va wikipedija aiskina, kad jie dengiami tik sokoladu (kaip pirmoj nuotraukoj) arba mase, apie trupinius net neuzsimine

QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 21:35)
Norejau daryt snicersa, galvoju pradesiu daryt nuo to karamelio ganaso (ar kaip jis ten vadinas), bet visai nesigavo
Is pradziu kai uzkaito tas skystimelis (du saukstai vandens ir cukrus) tada jis burbuliavo, tada nebeliko vandens tik cukrus, dar po kazkiek laiko pradejo ji ruduoti. Kai parudavo pradejo pilti grietinele, bet man cukrus pratirpo ir ji beveik uzvire, ir man niekas is tos mases atsalusios neissiplake.
Gal galit pasakyt ka ne taip dariau
Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo 

Gal galit pasakyt ka ne taip dariau


vat mačiau Olesta jau sakė - labai skanu grietinėlė+rududu. Aš perku saulės pieno arba geriausia žemaitijos grietinėlę (net 450ml), visada viskas gaunąsi.
QUOTE(MO @ 2011 01 12, 23:37)
Aš čia gal ne į temą
visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g
pasižiūriu atidžiau,tikrai,pakuotė mažesnė,nors parašyta 250ml. galvoju,čia skųstis kam nors gal


visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g






MB sakė maž svoris su pakuote parašytas





QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 12, 13:45)
darant pagal rugiagėlę napoleoną, kur asseni lakštai, o pertepimas mišelės, ar panašiai, nieks nebandėt dėti šiek tiek trintų spanguolių ar uogienės jų? kažin kaip skonis būtų...
Kiek žinau , Mišelės pertepimai visi vadinami "lengvi " ( neriebūs ) - verdami su pienu , plikyti .....nuo rūgščios uogienės toki kremai greitai rūgsta , geriausia - vakare sutepi , kitą dieną valgai , nes turėjau patirties - po 3 parų tortas surūgo ..... bet tortas perteptas su rūgščia uogiene daug skanesnis .
ooo, kokie senai matyti, pasiilgti zmones pasirode
Labai smagu 
apie Napoleona - kai ieskojau receptu, sio torto istorijos, tai radau, kad napoleonas pradetas kepti Prancuzijoje, Napoleono Bonaparto garbei. Tai buvo trikampis pyragaitis is kapotos teslos su plikytu kremu. Smetoninej Lietuvoj pagal ta pati recepta napoleonus kepe visos kavines Laives alejoj, dazniausiai puosdavo tautine juosta, isbarstyta is trupinuku
Senoviska recepta rado mano drauge viename kaime, kur kepdavo jau amzinatilsi kepeja.. tai jos receptas labai labai panasus i Asseni napoleona is vaikystes
Ingridientai skiriasi per kelis saukstus
Tik vienas sluoksnis pertepamas su plikytu kremu, kitas - su rududu kremu, ir i mano gauta recepta nesidejo nei riesutai nei razinos. Bet as dedu - man skanu


apie Napoleona - kai ieskojau receptu, sio torto istorijos, tai radau, kad napoleonas pradetas kepti Prancuzijoje, Napoleono Bonaparto garbei. Tai buvo trikampis pyragaitis is kapotos teslos su plikytu kremu. Smetoninej Lietuvoj pagal ta pati recepta napoleonus kepe visos kavines Laives alejoj, dazniausiai puosdavo tautine juosta, isbarstyta is trupinuku

Senoviska recepta rado mano drauge viename kaime, kur kepdavo jau amzinatilsi kepeja.. tai jos receptas labai labai panasus i Asseni napoleona is vaikystes


