Jei uogiene yra virta, o ne trinta is "zaliu" uogu, - nieks nerugsta.. arba nespeja surugt
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 13, 03:37)
Kiek žinau , Mišelės pertepimai visi vadinami "lengvi " ( neriebūs ) - verdami su pienu , plikyti .....nuo rūgščios uogienės toki kremai greitai rūgsta , geriausia - vakare sutepi , kitą dieną valgai , nes turėjau patirties - po 3 parų tortas surūgo ..... bet tortas perteptas su rūgščia uogiene daug skanesnis .
nesulaukus greito atsakymo, o tepti spirgėjau ir....na ką.... padariau pertepimą tą mišelės ir... įdėju spanguolių trintų su trupučiu cukraus, na dabar tai bus.... trečiadienį vakare sutepiau, valgysim penktad - šeštad... ir dar pas uošvienę vešiu, OMG
Papildyta:
QUOTE(Ersė @ 2011 01 12, 22:35)
Norejau daryt snicersa, galvoju pradesiu daryt nuo to karamelio ganaso (ar kaip jis ten vadinas), bet visai nesigavo Is pradziu kai uzkaito tas skystimelis (du saukstai vandens ir cukrus) tada jis burbuliavo, tada nebeliko vandens tik cukrus, dar po kazkiek laiko pradejo ji ruduoti. Kai parudavo pradejo pilti grietinele, bet man cukrus pratirpo ir ji beveik uzvire, ir man niekas is tos mases atsalusios neissiplake.
Gal galit pasakyt ka ne taip dariau Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo
Gal galit pasakyt ka ne taip dariau Nes ir torto nebedariau kai tas daiktas neisejo
viskas gaunasi, bent jau man, tik darant įpilu gal dviem trim šaukštais daugiau vandens, nes nurodytame kiekyje nespėja cukrus ištirpti ar kažkas panašaus... tada kai paruduoja cukrus, jis skystas būna. pilti iš lėto grietinėlę.. gauna labai skanus ganašas
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 13, 08:35)
nesulaukus greito atsakymo, o tepti spirgėjau ir....na ką.... padariau pertepimą tą mišelės ir... įdėju spanguolių trintų su trupučiu cukraus, na dabar tai bus.... trečiadienį vakare sutepiau, valgysim penktad - šeštad... ir dar pas uošvienę vešiu, OMG
[
[
Nieko nenutiks.. as kazkada su bruknem tepiau su cukrum... nieks nesurugo... juk saltas metas, ant stalo nestoves istisai.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 01 13, 09:53)
Nieko nenutiks.. as kazkada su bruknem tepiau su cukrum... nieks nesurugo... juk saltas metas, ant stalo nestoves istisai.
dėkui už suteiktą viltį... bet ji tokia keistuolė, nuvežam tortą, po gabaliuką duoda, kitą slepia, kad kai išvažiuosim galėtų drauges vaišinti
Aciu mergaites del atsakymu del ganaso Jei ir vel neiseis teks taip ir daryt, su rududu Tik kad teko ragauti ta kuri nepavyksta pagamint, tai labai skanus jis buvo
Simisimi84 aciu Dar klausimelis o grietinele uzkaitinta pilti? ir ar laukti kol uzvirs pilanta ja i ta cukru? Ar po truputi supilti ir ismaisius nuimti nuo ugnies
Simisimi84 aciu Dar klausimelis o grietinele uzkaitinta pilti? ir ar laukti kol uzvirs pilanta ja i ta cukru? Ar po truputi supilti ir ismaisius nuimti nuo ugnies
QUOTE(MO @ 2011 01 12, 22:37)
Aš čia gal ne į temą
visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g pasižiūriu atidžiau,tikrai,pakuotė mažesnė,nors parašyta 250ml. galvoju,čia skųstis kam nors gal
visada perku Piemenėlio pasterizuotą grietinėlę, 250 ml. visada viskas buvo ok.Šiandien sveriu,belikę 200g pasižiūriu atidžiau,tikrai,pakuotė mažesnė,nors parašyta 250ml. galvoju,čia skųstis kam nors gal
Taip yra todel, kad grietineles turis nelygus svoriui Cia vandens butu 250 ml = 250 g. Grietinele lengvesne uz vandeni Taip kad viskas OK
QUOTE(Astulenka @ 2011 01 13, 10:43)
Taip yra todel, kad grietineles turis nelygus svoriui Cia vandens butu 250 ml = 250 g. Grietinele lengvesne uz vandeni Taip kad viskas OK
tada gal as blogai pamenu, bet ant maiseliuose ipakuotos lyg maciau butent 200 ml ir taip pat uzrasyta 200 gr. Bet galiu ir klysti.
QUOTE(Ersė @ 2011 01 13, 10:41)
Aciu mergaites del atsakymu del ganaso Jei ir vel neiseis teks taip ir daryt, su rududu Tik kad teko ragauti ta kuri nepavyksta pagamint, tai labai skanus jis buvo
Simisimi84 aciu Dar klausimelis o grietinele uzkaitinta pilti? ir ar laukti kol uzvirs pilanta ja i ta cukru? Ar po truputi supilti ir ismaisius nuimti nuo ugnies
Simisimi84 aciu Dar klausimelis o grietinele uzkaitinta pilti? ir ar laukti kol uzvirs pilanta ja i ta cukru? Ar po truputi supilti ir ismaisius nuimti nuo ugnies
taip, jis labai skanus ir palyginus nebrangus gaunasi... tai kai cukrus paruduoja, bet jis skystas būna, pilti po truputį grietinėlę, nekaitinu aš jos. gali sutraukti į gruzuliukus, bet tada ant silpnos ugnies kaitinti, kol ištirps. tada labai gerai atšaldyti ir išplakti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 13, 08:35)
nesulaukus greito atsakymo, o tepti spirgėjau ir....na ką.... padariau pertepimą tą mišelės ir... įdėju spanguolių trintų su trupučiu cukraus, na dabar tai bus.... trečiadienį vakare sutepiau, valgysim penktad - šeštad... ir dar pas uošvienę vešiu, OMG
Nepergyvent iš anksto ....gal maniškio gabalėlis per ilgai gulėjo paliktas šiltai virtuvėje , sugedo ne visas tortas , tik kas liko , o tai nedaug ....pertepiau trintais juodais serbentais , ir jie nebuvo uogienė , tik truputi pakaitinti už užvakuoti , buvo skirti parūgštinti tortų pertepimams , tai ir cukraus ten buvo nedauk .
Malonu rugiagėle , kad tavo išsilaikė , tik man atrodo žmogų galima perspėti , jei jau kitam taip nutiko , kaip manai ?
QUOTE(simisimi84 @ 2011 01 13, 10:14)
taip, jis labai skanus ir palyginus nebrangus gaunasi... tai kai cukrus paruduoja, bet jis skystas būna, pilti po truputį grietinėlę, nekaitinu aš jos. gali sutraukti į gruzuliukus, bet tada ant silpnos ugnies kaitinti, kol ištirps. tada labai gerai atšaldyti ir išplakti
aciu savaitgali bandysiu vel
O va šitam tortui , be galo tiko šita juodų serbentų uogienė , lakšteliai beveik Asseni ( truputi pakoreguoti - bet nebūtina ) ,perteptas kremu skirtu tortui RAFAELO tik be kokoso , ir tas sluoksnis tiesiog gaivino tortą , kadangi nėra virto -plikyto kremo , išlaikė ( bandymą ) savaitę - ( mažas gabalėlis ) ..... taip ir nesurūges buvo dabaigtas valgyti .
Džiovinti vaisiai nebūtini , bet mūsų šeima juos mėgsta , todėl dėjau ir nemažai .
Priklauso 6 lakšteliai , vieną trupinau šonams ir viršui , liko 5 , jei būtų buve 6 , kremo butų mažiau .
P.S..... kitą kartą dėsiu uogienės pora pertepimų , ne vieną .
Džiovinti vaisiai nebūtini , bet mūsų šeima juos mėgsta , todėl dėjau ir nemažai .
Priklauso 6 lakšteliai , vieną trupinau šonams ir viršui , liko 5 , jei būtų buve 6 , kremo butų mažiau .
P.S..... kitą kartą dėsiu uogienės pora pertepimų , ne vieną .
Sveiki. Noreciau paklaust kiek laiko saldytuve gali but biskvitas? ar gali savaite palaukt kol tepsiu?