As irgi su klausimu
o kiek reikia sulaistyti biskvitą
na, kaip jūs pajaučiate, kiek sulaistyt, kad nebūtų po to per šlapias ar per sausas?
Aš su klausimu. Kepu biskivitus, kuriuos kelia baltymai (kiek kiaušinių, tiek miltų ir cukraus). Kokioj temperatūroj juos kept? Kepu su vėjeliu 180 C, bet nelabai kyla
QUOTE(jumakavec @ 2010 12 22, 19:46)
As irgi su klausimu
o kiek reikia sulaistyti biskvitą
na, kaip jūs pajaučiate, kiek sulaistyt, kad nebūtų po to per šlapias ar per sausas? 
as siandien laisciau,tai man gavosi mazdaug 1st trim biskvitam.ar daug,ar mazai ,suzinosiu per kaledas
as toius biskvitus kepu 175 lapisniu orkaiteje, bet kilimas man priklauso nuo to kaip isplaku atskirai baltymus ir trynius
QUOTE(mulatux @ 2010 12 22, 19:10)
as siandien laisciau,tai man gavosi mazdaug 1st trim biskvitam.ar daug,ar mazai ,suzinosiu per kaledas 
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 12 22, 20:21)
na,juk kaip kam patinka.man sausi tortai nepatinka
o va cia idesiu komentarus apie biskvitu laistyma.pacituosiu kazka,tik nepamenu kieno tai postai
1. kažkada Cipciukas patarė, kad sulaistyti biskvitą reikia tiek, kad spustelėjus pasimato skystis - tai taip maždaug ir orientuojuos... na dar aišku priklauso ir koks tortas, pvz. Rafaelas drėkinamas saikingiau, tortai su varškinių kremų pertepimais+vaisiais t.p. saikingiau netgi sausesnio biskvito norisi... o kiti būna kaip kempinės sugeria skystį... ir tą su mascarpone ir bananais reikėjo gausiau sulaistyti - dar geriau su kokiu nors alkoholiu snikerį seniai dariau, bet kiek pamenu jį irgi reikia gausiau sulaistyt... laistoma per visą biskvito plotą (ne čiut čiut kur kliuvo kur ne - o drąsiau ) aš su šaukštu laistau, bet planuoju nusipirkt gėlių purkštuvėlį specialiai biskvitams apipurkšti - tuomet visur tolygiai sirupas pasiskirstytų
2. O as biskvitus sulaistau negausiai... nes man nepatinka, kai buna slapi.. ant vieno biskvito laksto, kokius 3 saukstus skyscio ir to pakanka.. neisivaziduoju, kaip ten i rafaelo biskvita reikia vos ne puslitri skyscio sulaistyt
QUOTE(mulatux @ 2010 12 22, 18:36)
na,juk kaip kam patinka.man sausi tortai nepatinka
o va cia idesiu komentarus apie biskvitu laistyma.pacituosiu kazka,tik nepamenu kieno tai postai
o va cia idesiu komentarus apie biskvitu laistyma.pacituosiu kazka,tik nepamenu kieno tai postai
Ačiū, labai pagelbėjai
QUOTE(Bossi @ 2010 12 22, 19:11)
as toius biskvitus kepu 175 lapisniu orkaiteje, bet kilimas man priklauso nuo to kaip isplaku atskirai baltymus ir trynius
na taip, pirmus trynius sukau su ranka,nes vaikas bijo garso
Rugiagele, ar jau kepsi Ferrero rocher?
QUOTE(Cosette @ 2010 12 22, 21:16)
na taip, pirmus trynius sukau su ranka,nes vaikas bijo garso
o kiti jau kyla dar ir kaip
Rugiagele, ar jau kepsi Ferrero rocher?
aš tau su juo nusibosiu
Šiom Kalėdom kepsiu tailandietiškus bananų tortus, o jeigu pagirtum - tai Naujiems bandyčiau Ferrero 
Rugiagele, ar jau kepsi Ferrero rocher?
as kepiau rosche pries savaitele, skaniausias i para
nu va gerai, kad kyla
mergaites norejau paklausti,ar galetu siandien padarytas varskes gaivumelis istoveti iki sestadienio?
Mergaites kuri galit padeti, pas mane zele lapeliais, o recepta tailandietishku bananu parashyta 3 shauksteliai, tai kiek man tu lapeliu deti 1 ar 2 ? ir kaip juos ishbrinkinti:((
QUOTE(Zhawute @ 2010 12 22, 23:31)
Mergaites kuri galit padeti, pas mane zele lapeliais, o recepta tailandietishku bananu parashyta 3 shauksteliai, tai kiek man tu lapeliu deti 1 ar 2 ? ir kaip juos ishbrinkinti:((
žvilgterėjau į receptą - tenais 3 šaukštai želatinos, o ne šaukšteliai dedas (1 v.š. yra 15 g; 1 a. š. - 5 g)., o su lapeliais tai neapsigauk jie labai lengvi - vienas jei neklystu tesveria 2 ar tai 3 gramus! pasisverk kiek sveria taviškiai ir dėk jų tiek, kad atitinkamas svoris susidarytų. Šiaip naudojimas jų labai paprasta - jie sudedami į bliūdelį, užpilami šaltu vandeniu ir palaikomi keletą minučių - jie labai greit išbrinksta, kai išbrinks, juos reik nuspaust, išpilant likusį nereikalingą vandenį ir ištirpint mikrobangėje arba juos pačius vienus arba įmaišytus į sultis, grietinėlę ir t.t. Bet dabar žiūriu recepte reik grietinėlėje želatiną brinkinti tai net pasimečiau kaip čia geriau daryt - gal užmerkt iškarto grietinėlėj







