Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar kontaktiniai lęšiai

siip pats geriausias sprendimas tai dienai, ypac toms, kurios nelabai nesioja vienadieniai lesiai, ryte isidejai, vakare ismetei.. nebaisu bus isimant suplesyti ar siaip.. as juos apskritai jau metus kasdien nesioju - super, baigesi visos problemos, kurias turejau nesiodama ilgesnio vartojimo lesius
Atsakyti
Jeigu akis ima erzinti lęšiai sakykime po kokių 8 valandų, galima juos išsiimti ir spec. skysčiu išplauti ir vėl įsidėti. taip Nuplaunami baltymai, kuriais lęšiai apsineša ir dėl kurių erzina akis.

O gal kuri bandėte nešioti akių spalvą keičiančius lęšius? mane domintų atsiliepimai apie juos. Esu girdėjusi optikoje, kad nuo jų akys labiau džiūva nei nuo paprastų. Ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 04 08, 19:48)
Jeigu akis ima erzinti lęšiai sakykime po kokių 8 valandų, galima juos išsiimti ir spec. skysčiu išplauti ir vėl įsidėti. taip Nuplaunami baltymai, kuriais lęšiai apsineša ir dėl kurių erzina akis.

O gal kuri bandėte nešioti akių spalvą keičiančius lęšius? mane domintų atsiliepimai apie juos. Esu girdėjusi optikoje, kad nuo jų akys labiau džiūva nei nuo paprastų. Ar tai tiesa?

netiesa, bent jau man, paryskinantys lesiai man geriausiai nesiojasi, bet vat tik vestuves norisi savo naturalios spalvos akiu wink.gif bet del patogumo - jie minkstesni, plonesni -aisku lengviau juos net suplesyti netycia.
bet man geriausiai tiko, negu paprasti, tik po poros meneiu pabosta tas ryskumas akyse 4u.gif (nesioju aqua spalva - tai akys tokios ryskiai elektrines - melsvos spalvos)
Atsakyti
As buvau su lesiais, taip daug patogiau ir sokti ir t.t, ir siaip akinukus nesioju tik namie, o kai kurnors einu deduosi lesius, man jie labiau patogus smile.gif
Atsakyti
na tema gal ir nera visiskai ta, bet manau patarti galesite.. kokel man atrodo kad su linzemis netgi blogiau matau nei su akiniais, ypac ziurint i kompiutery, knyga, vaizdas lyg ne toks ryskus. ar cia tik man taip atrodo ar taip gali buti? g.gif stipruma tai manau gydytojas gerai nustate... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kosmoone @ 2008 04 08, 14:55)
as irgi bandziau specialei iswerst pazeti ar ne tas pats...nepastebejau skirtumo jokio labai... ech...bijau kad tik nebuciau netycia iswertus i kita puse...  unsure.gif  bet reiks pabandyt atwirksciai isideti, jei geriau matysis tai vadinasi teisingai.  biggrin.gif

Siaip jei atvirksciai isidedi, tai jauciasi akyje.. Lyg kristi noretu ir toks vos ne rukas ant akiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kosmoone @ 2008 04 08, 22:18)
na tema gal ir nera visiskai ta, bet manau patarti galesite.. kokel man atrodo kad su linzemis netgi blogiau matau nei su akiniais, ypac ziurint i kompiutery, knyga, vaizdas lyg ne toks ryskus. ar cia tik man taip atrodo ar taip gali buti?  g.gif  stipruma tai manau gydytojas gerai nustate...  biggrin.gif

Gali taip buti smile.gif Nes ir man panasiai.. tik ne tiek, kad blogiau matosi, bet akys greiciau nuvargsta ir "rukais apsitraukia" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paliulaite @ 2008 04 09, 08:18)
Gali taip buti smile.gif Nes ir man panasiai.. tik ne tiek, kad blogiau matosi, bet akys greiciau nuvargsta ir "rukais apsitraukia" smile.gif

Rūkais apsineša nuo baltymų. Reikia išsiimti ir skysčiu praplauti. Dar kartais reikia silpnesnių lęšių nei akinių, nes lęšiai arčiau akies. Skaityti taip pat patogiau su akiniais, būtent dėl tos priežasties. Nors tą apsiblausimą aš irgi kartais jaučiu. Pamirksiu ir praeina.
Atsakyti
QUOTE(Samira @ 2008 04 09, 09:56)
Rūkais apsineša nuo baltymų. Reikia išsiimti ir skysčiu praplauti. Dar kartais reikia silpnesnių lęšių nei akinių, nes lęšiai arčiau akies. Skaityti taip pat patogiau su akiniais, būtent dėl tos priežasties. Nors tą apsiblausimą aš irgi kartais jaučiu. Pamirksiu ir praeina.

Greiciausiai reikia akiai priprasti, ypac jei dar neseniai pradejai nesioti, nes ir man panasiai buvo, viskas perdaug rysku, kai pradejau nesioti, tai po kelias valandas per diena juos nesiojau, poto ilginau laika, kol akys priprato, dabar galiu istisa para su jais buti jei yra reikalas smile.gif . Del skaitymo, kadangi esu trumparege, tai skaitymui man nei akiniu, nei lesiu nereikia, bet aisku jei bunu su lesiais ju kaskarta neissiiminesiu jei noriu ka perskaityt smile.gif , sia problema issprendziau pirkdama siek tiek silpnesnius lesius negu akinukai, nes budavo i toli gerai su jais matau, o kai reikia skaityti viskas liejasi, dabar sios bedos neliko smile.gif .
Atsakyti
Apskritai sako, kad lesiai turi buti 1 dioptrija silpnesni nei akiniai. Nes jie, kaip jau ir mineta, arciau akies ir tikslaiu lauzia spindulius. Jei renkiesi tokius, kaip ir akiniai, jie gaunasi per stiprus..
Atsakyti
As lesius nesioju daugiau nei metus ax.gif vakarais tik i akinius pasikeiciu. Beje nesioju, paryskinancius spalva lesius. Akys melynesnes, nei naturalios tongue.gif Ir per vestuves busiu su lesiais, tik galvoju ryskesne spalva pasiimti, bet tuo paciu bijau, kad labai nenaturaliai atrodys... blush2.gif

O siaip norejau jusu paklausti. Mano akys gana jautriai reaguoja i makiaza. Kasdien ji darausi, bet jeigu daugiau seseliu dedu pries kokia svente, tai parausta verysad.gif Todel labai nerimauju del vestuvinio makiazo g.gif nors ji darys visaziste (vis tiek patirties daugiau)...

Kokia jusu patirtis. Is anksto aciu uz atsakymukus!!!! 4u.gif
Atsakyti
visada nesiojau akinius,eisiu pas gydytoja lesiu...o nemoku ju net isidet lotuliukas.gif oi privargsiu pirma diena... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2008 06 26, 22:31)
visada nesiojau akinius,eisiu pas gydytoja lesiu...o nemoku ju net isidet lotuliukas.gif  oi privargsiu pirma diena... biggrin.gif

Oi nesidek tik lesiu pirma kart per vestuves. Panesiok bent savaite pries jas mirksiukas.gif O jeigu tau netiks, gal dideli diskomforta jausi, o kartais akys nepriima, tai parausta labai, ar dar blogiau - uzpuliuoja blink.gif
Atsakyti