Įkraunama...
Įkraunama...

Akiniai ar kontaktiniai lęšiai

QUOTE(yoyo @ 2008 08 19, 12:29)
As linzes jauciau iki tol, kol man parinko tinkamas. Labai svarbu yra bazine kreive (ja nustato akiu gydytojas, gydymo istaigoje ar optikoje). Jei mano zinios teisingos, tai jos apsprendzia lindzes dydi ar skresmeni. Zodziu, kol nezinojau bazines kreives, iki tol nesiojau lesius kurie man buvo dideli ir neatitiko akies isgaubtumo ar dydzio. Tuome man jie ir akyse jausdavosi, ir netvirtai laikydavosi - akyse "paplaukiodavo". O kai pradejau pirkti lesius pagal visus ismatavimus, viskas super ir nieko as nejauciu, nebera visu nemaloniu pojuciu.

tai gaunas kad vienos firmos gaminamos ivarios linzes pagal bazines kreives? pirmakart girdziu...
Atsakyti
Tai, kad nepamenu koks pavadinimas blush2.gif man draugė paduoda, savo nuomone geriausius, o aš net nesuku galvos kokios firmos blush2.gif va ka tik jai skambinau, bet neatsiliepė, bet kai sužinosiu būtinai parašysiu. Šiaip ji dirba "Optikos pasaulyje", tai manau kiekvienoje jų tinklo optikoje bus tie lęšiai, tiesiog nueikit ir prašykit lęšių skirtų 1 mėn ir ne iš pigiausių rinkitės. Bet aš su šiais "mėnėsiniais" pravaikščiojau beveik 2 mėn (na kartais būdavau su akinukais) ir dar nešioju, na bet jau reiktų keisti g.gif
šiandien įsidėjau visiškai naujus spalvotus lęšiukus (atrodo toks pavadinimas: Focus Monthly), tai jaučiau diskomfortą su jais, jau po darbo skubėjau išsiimti. Ir jie šiaip matosi, kai paimi ant pirštuko, kad yra kietesni Todėl manau priklauso nuo firmos.

Prieš parenkant lęšiukus reikia pasirodyti gydytojai, bet manau tam, kad nustatytų jų dioptrijas, bet kad ten kažką matuotų pagal akį - negirdėjau g.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2008 08 19, 18:33)
Tai, kad nepamenu koks pavadinimas  blush2.gif  man draugė paduoda, savo nuomone geriausius, o aš net nesuku galvos kokios firmos  blush2.gif  va ka tik jai skambinau, bet neatsiliepė, bet kai sužinosiu būtinai parašysiu. Šiaip ji dirba "Optikos pasaulyje", tai manau kiekvienoje jų tinklo optikoje bus tie lęšiai, tiesiog nueikit ir prašykit lęšių skirtų 1 mėn ir ne iš pigiausių rinkitės. Bet aš su šiais "mėnėsiniais" pravaikščiojau beveik 2 mėn (na kartais būdavau su akinukais) ir dar nešioju, na bet jau reiktų keisti  g.gif
šiandien įsidėjau visiškai naujus spalvotus lęšiukus (atrodo toks pavadinimas: Focus Monthly), tai jaučiau diskomfortą su jais, jau po darbo skubėjau išsiimti. Ir jie šiaip matosi, kai paimi ant pirštuko, kad yra kietesni Todėl manau priklauso nuo firmos.

Prieš parenkant lęšiukus reikia pasirodyti gydytojai, bet manau tam, kad nustatytų jų dioptrijas, bet kad ten kažką matuotų pagal akį - negirdėjau  g.gif

Sėkmės  4u.gif

buciau begalo dekinga, jei galesi parasyt, kai suzinosi 4u.gif nes tikrai labai reikia geru ir tinkanciu jautrioms opioms akytems... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2008 08 19, 09:30)
Na man irgi taip su lesiukais buna.. kartais nieko, o kartais visa diena taip ir neisnyksta tas svetimkunio akyse jausmas... g.gif  uztat nezinau ka per vestuves reikes daryt.. nes tikrai planuoju su lesiukais but.. aisku, jei akys nepriims lesiu (kartais taip buna man), tuomet.. tfu tfu tfu, aisku...

tokiu atveju gal tiesiog negerai isidedi? Nes kai jauciasi svetimkunis, tai issiimi lesi, vel isidedi (kazkada as ta veiksma gal 4 kartus is eiles dariau) ir viskas buna gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2008 08 20, 10:51)
buciau begalo dekinga, jei galesi parasyt, kai suzinosi  4u.gif nes tikrai labai reikia geru ir tinkanciu jautrioms opioms akytems...  biggrin.gif

Na va, sužinojau. Jie vadinasi "ACUVUE OASYS". pabandyk, jei dar tokių nebandei. Bet gal vienam tinka, o kitam gali netikti - nežinau g.gif
Jei nusipirksi, parašyk kaip tiko ir patiko smile.gif
Sėkmės renkantis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2008 08 20, 20:52)
Na va, sužinojau. Jie vadinasi "ACUVUE OASYS". pabandyk, jei dar tokių nebandei. Bet gal vienam tinka, o kitam gali netikti - nežinau  g.gif
Jei nusipirksi, parašyk kaip tiko ir patiko smile.gif
Sėkmės renkantis  4u.gif

aciu labai, butinai pasiziuresiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(paliulaite @ 2008 08 20, 13:44)
tokiu atveju gal tiesiog negerai isidedi? Nes kai jauciasi svetimkunis, tai issiimi lesi, vel isidedi (kazkada as ta veiksma gal 4 kartus is eiles dariau) ir viskas buna gerai smile.gif

oi, man buve, kad ir kokius 6 kartus persidedi, kol viskas normaliai ar beveik normaliai buna lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2008 08 21, 09:18)
aciu labai, butinai pasiziuresiu  4u.gif
Papildyta:

oi, man buve, kad ir kokius 6 kartus persidedi, kol viskas normaliai ar beveik normaliai buna  lotuliukas.gif

Ej mergaites o jums buvo tokie bajeriai, kad tik isigijus lesias liejasi vaizdas? kazkokia nesamone..akys puikiai patogiai jaucias, bet kazkaip liejasi vis, nors regejimo stiprumas tikrai tas!! nieko nesuprantu.. naudoju oasys,,,,
Atsakyti
QUOTE(sindii @ 2008 08 22, 13:43)
Ej mergaites o jums buvo tokie bajeriai, kad tik isigijus lesias liejasi vaizdas? kazkokia nesamone..akys puikiai patogiai jaucias, bet kazkaip liejasi vis, nors regejimo stiprumas tikrai tas!! nieko nesuprantu..  naudoju oasys,,,,

Tai gal tiesiog reikia trupučiuka apsiprasti? g.gif Aš kai pirma karta įsidėjau, tai vakarą namie pabuvau, po to kita karta vėl kelias valandas, o po to labai gerai...
Juk įsigijus naujus akinius, reikia apsiprasti, atrodo liejasi, nors stiprumas irgi tas pats...
Na čia mano nuomonė ir patirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sindii @ 2008 08 22, 13:43)
Ej mergaites o jums buvo tokie bajeriai, kad tik isigijus lesias liejasi vaizdas? kazkokia nesamone..akys puikiai patogiai jaucias, bet kazkaip liejasi vis, nors regejimo stiprumas tikrai tas!! nieko nesuprantu..  naudoju oasys,,,,

Man taip buna, jei netycia lesiuka isverciu smile.gif
beje, dar kad akims butu patogu, reikia atrasti tinkama lesiu tirpala ir viskas bus ciki smile.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, ar galima lesi truputi silpnesni nesiot? ant kokio 0.25 ar pan.
Atsakyti
QUOTE(tikriausiai @ 2009 04 15, 01:31)
Gal kas zinot, ar galima lesi truputi silpnesni nesiot? ant kokio 0.25 ar pan.

Mano ziniomis ,lesiukus ir parenka truputi silpnesnius negu akiniukus mirksiukas.gif
Atsakyti
Gydytoja prirase akinukus,gal zinot kur kokias klaipedoje nebrangias optikas? Nes kazkaip daug pinigeliu ant akiniu nenoriu isleisti..
Atsakyti