Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 3

QUOTE(Biufka @ 2011 01 20, 15:46)
su vienom mintim sutinku, su kitom - ne, bet į pokalbį nesikišu, turbūt esu baili ir neapsisprendusi.

nu tai naturalu - kiekvienos musu vaikas yra kitoks - ir jam tinkami skirtingi metodai - gal kazkam ir dresura pasiteisina - tai tik valio. Kiek skaiciau literaturos - tai apie ja vien ir raso - bet kai pazystu savo ir dar kelis autistukus - neisivaizduoju ju dresuojant unsure.gif , bet apie tai nieks neraso. Nieks neraso - kad su vaiku elgtis kaip su saulygiu, kaip isprovokuot jo pasitikejima zmonemis - man to labai truksta - nes dabar turiu eit neaiskiais keliais, bandymo budu - o klaidos mums labai daug kainuoja - kartais per akimirka prisidirbi darbo keliems menesiams verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 16:01)
nu tai naturalu - kiekvienos musu vaikas yra kitoks - ir jam tinkami skirtingi metodai - gal kazkam ir dresura pasiteisina - tai tik valio. Kiek skaiciau literaturos - tai apie ja vien ir raso - bet kai pazystu savo ir dar kelis autistukus - neisivaizduoju ju dresuojant unsure.gif , bet apie tai nieks neraso. Nieks neraso - kad su vaiku elgtis kaip su saulygiu, kaip isprovokuot jo pasitikejima zmonemis - man to labai truksta - nes dabar turiu eit neaiskiais keliais, bandymo budu - o klaidos mums labai daug kainuoja - kartais per akimirka prisidirbi darbo keliems menesiams verysad.gif

Parašysi tu thumbup.gif lauksim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 20, 15:51)
va, dar dėl žaislų.
Aš žinau tik mažumą vaikų kurie sau vieni žaistų.
Kalnas žaislų dar nė vienam vaikui nedavė naudos, jei jis su jais paliekamas vienas.
Su vaikais reikia žaisti. Net ir paprasčiausi žaislai gali virsti pačiom geriausiom lavinimo priemonėm, kai vaikas žaidžia su tėvais. kai yra rodoma iniciatyva,kai žmogiukui parodoma, kaip galima improvizuoti, tuos pačius žaislus panaudoti skirtinguose žaidimuose ir t.t.

Na aš turiu tokį,kuris žaidžia tik vienas doh.gif Jei lysi prie jo iškart klyksmas. Jis nežaidžia su jokiais vaikais ar suaugusiais. Tėvai ar močiutės gali būti tame pačiame kambaryje ir tik žiūrėti. Jei piešia ir prieisi prie jo pažiūrėti ką piešia-iškart isterija verysad.gif Jei žaidžia ir bandysi įsijungti į žaidimą iškart tas pats...Ir nežaidžia jokių žaidimų,kur dalyvautų žmonės,nei piešia žmones...Jei žaidžia pvz.: su žaisliniu namu. Tai dėlioja baldus, techniką ir piešia tik techniką, o žmonių nėra niekur...
Mokykloje tas pats, sėdi tik vienoje vietoje, domisi tik technika, piešia tik techniką. Kai blogai jaučiasi ar jaudinasi tai kopijuoja įvairios technikos garsus...
Ir nuo leliuko jis nenorėjo,kad su juo kas užsiimtų,jis žaisdavo vienas,bet kambaryje turėjo kažkas būti...Kartais jausdavausi,kad esu privalomas baldas kambaryje...

Taip,kad tie vaikučiai yra visų labai skirtingi...
Atsakyti
Mano irgi zaide, zaidzia viena - ir turi but super gera nuotaika - kad priimtu mane ar kazka kita i kompanija. Jei sakau atsinesk - paskaitysim knygute - ji atsinesa, as jai skaitau, pasakoju, rodau - ciut ne sienom lipu - o ji po keliu minuciu sako - gerai, tu skaityk sita - as kita atsinesiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 16:13)
Mano irgi zaide, zaidzia viena - ir turi but super gera nuotaika - kad priimtu mane ar kazka kita i kompanija. Jei sakau atsinesk - paskaitysim knygute - ji atsinesa, as jai skaitau, pasakoju, rodau - ciut ne sienom lipu - o ji po keliu minuciu sako - gerai, tu skaityk sita - as kita atsinesiu doh.gif

o gabrielius neturi visiskai jokiu bruozu aspergerio? Na mes visi gal ju turim, bet tokiu ryskesniu?
Atsakyti
maniškis irgi ne visad ima kartu mane žaist.
bet kartais prisiprašau.
Pvz. kai jis su savo mašinom užsiėmęsir mažai kas aplink rūpi, aš pasistatau garažą, tunelį. šalia jo imu žaisti su kita mašina, pvz. policijos, na, kad garsas būtų lotuliukas.gif važiudama sutinku pačios pastatytas figūrėles : šuniuką, katiną arklį ir jas kalbinu pakeitusi balsą, intonaciją.... Buna, kad Jokūbas susidomi mano žaidimu, ir prisijungia prie jo.

ir pan./
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 16:13)

Mano tai parsineša iš mokyklos knygutes,kurias duoda pasimokyti skaityti.Reiktų namie skaityti,tai su maniškiu tas neįmanoma. Jis išsitraukia ir varto, kažką parodo,o aš jo prašau duok paskaityti ir man ar tu man paskaityk,tada triukšmas ir bėga slėpti tos knygos doh.gif Visas mūsų pasiskaitymas ir pabendravimas...
Su maniškiu išvis yra taip,kad jei į jį nekreipi dėmesio tada jis dar ateina kažką rodo,pasakoja,o jei jo ko klausi tada jis tik kartoja ką jo klausi...Tą patį klausimą pakartoja žodis į žodį ir viskas. Nieko nepasakoja, į klausimus neatsako,bet kai būna pats suinteresuotas dabar visai neblogai sušneka ir angliškai jam geriau nei lietuviškai. Vakar pas tą psichologę visai neblogai pakalbėjo,nes jinai prie jo nelindo,o žaislų daug,tai jis žaidė ir vis jai rodė ką daro... Kai ko jo klausė tai išgirdo tik pakartotą klausimą...Visur yra tas pats...
Čia tai man įdomu-kodėl taip yra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 20, 16:24)
o gabrielius neturi visiskai jokiu bruozu aspergerio? Na mes visi gal ju turim, bet tokiu ryskesniu?

nu jis dabar paauglys - tai jau yra tu bruozu - ankciau ryskiu nebuvo, aisku labai knaisiodamas gali visko rast - bet netrukde mums nieks schmoll.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 20, 16:24)
maniškis irgi ne visad ima kartu mane žaist.
bet kartais prisiprašau.
Pvz. kai jis su savo mašinom užsiėmęsir mažai kas aplink rūpi, aš pasistatau garažą, tunelį. šalia jo imu žaisti su kita mašina, pvz. policijos, na, kad garsas būtų  lotuliukas.gif  važiudama sutinku pačios pastatytas figūrėles : šuniuką, katiną arklį ir jas kalbinu pakeitusi balsą, intonaciją.... Buna, kad Jokūbas susidomi mano žaidimu, ir prisijungia prie jo.

ir pan./

tai ir as sienom lipu, kad tik atkreipt demesi jos rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 20, 16:27)
Mano tai parsineša iš mokyklos knygutes,kurias duoda pasimokyti skaityti.Reiktų namie skaityti,tai su maniškiu tas neįmanoma. Jis išsitraukia ir varto, kažką parodo,o aš jo prašau duok paskaityti ir man ar tu man paskaityk,tada triukšmas ir bėga slėpti tos knygos doh.gif Visas mūsų pasiskaitymas ir pabendravimas...
Su maniškiu išvis yra taip,kad jei į jį nekreipi dėmesio tada jis dar ateina kažką rodo,pasakoja,o jei jo ko klausi tada jis tik kartoja ką jo klausi...Tą patį klausimą pakartoja žodis į žodį ir viskas. Nieko nepasakoja, į klausimus neatsako,bet kai būna pats suinteresuotas dabar visai neblogai sušneka ir angliškai jam geriau nei lietuviškai. Vakar pas tą psichologę visai neblogai pakalbėjo,nes jinai prie jo nelindo,o žaislų daug,tai jis žaidė ir vis jai rodė ką daro... Kai ko jo klausė tai išgirdo tik pakartotą klausimą...Visur yra tas pats...
Čia tai man įdomu-kodėl taip yra... g.gif

tai vadinama ryskiomis echolalijomis, nezinau kodel jos - kiek ant saviskes pastebejau - jos atsiranda kai ji nesupranta klausimo, nezino ka atsakyti - tada pakartoja, arba kai buna pavargusi, ne nuotaikoje - zodziu nesigilina - ir tartum sakytu atsiknisk, man neidomu - kartoja klausima. Dar buna - kad kai ji mane kalbina, nu jai kazko reik, o situacijos tokios ner buve - kreipiasi mano kalbejimo maniera - vartoja mano anksciau kada sakytas frazes (ne i tema), arba logopedes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 16:32)
tai ir as sienom lipu, kad tik atkreipt demesi jos rolleyes.gif

oj koks pažįstamas jausmas rolleyes.gif

nors kai su mašinėlėm žaidžia, tai visai nori žaisti kartų, bet jei aš siūlau kažkuom kitu užsiimti - tai ojojoj kiek pastangų reikia doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 16:32)
nu jis dabar paauglys - tai jau yra tu bruozu - ankciau ryskiu nebuvo, aisku labai knaisiodamas gali visko rast - bet netrukde mums nieks schmoll.gif

Kazkas sakė, kad tarp autistų vyrauja pirmagimiai. Įdomu kodėl?... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 20 sausio 2011 - 18:03
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 20, 18:02)
Kazkas sakė, kad tarp autistų vyrauja pirmagimiai. Įdomu kodėl?... g.gif

Rimtai? Negirdejau dar sito... Pas mus tai pirmagimis tikrai...
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 20, 18:13)
Rimtai? Negirdejau dar sito... Pas mus tai pirmagimis tikrai...

Taip taip, kažkur net parašyta buvo, bet nu neatsimenu iš kur ištraukiau šitą. O abiejų jūsų berniukai to paties tėčio, taip? O pas antrą berniuką nėra bruožų?

Bet va mūsų skyrelio mamų yra įvairių atvejų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 20 sausio 2011 - 18:38