QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 20, 16:24)
o gabrielius neturi visiskai jokiu bruozu aspergerio? Na mes visi gal ju turim, bet tokiu ryskesniu?
nu jis dabar paauglys - tai jau yra tu bruozu - ankciau ryskiu nebuvo, aisku labai knaisiodamas gali visko rast - bet netrukde mums nieks
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 20, 16:24)
maniškis irgi ne visad ima kartu mane žaist.
bet kartais prisiprašau.
Pvz. kai jis su savo mašinom užsiėmęsir mažai kas aplink rūpi, aš pasistatau garažą, tunelį. šalia jo imu žaisti su kita mašina, pvz. policijos, na, kad garsas būtų
važiudama sutinku pačios pastatytas figūrėles : šuniuką, katiną arklį ir jas kalbinu pakeitusi balsą, intonaciją.... Buna, kad Jokūbas susidomi mano žaidimu, ir prisijungia prie jo.
ir pan./
tai ir as sienom lipu, kad tik atkreipt demesi jos
Papildyta:
QUOTE(-ELI- @ 2011 01 20, 16:27)
Mano tai parsineša iš mokyklos knygutes,kurias duoda pasimokyti skaityti.Reiktų namie skaityti,tai su maniškiu tas neįmanoma. Jis išsitraukia ir varto, kažką parodo,o aš jo prašau duok paskaityti ir man ar tu man paskaityk,tada triukšmas ir bėga slėpti tos knygos

Visas mūsų pasiskaitymas ir pabendravimas...
Su maniškiu išvis yra taip,kad jei į jį nekreipi dėmesio tada jis dar ateina kažką rodo,pasakoja,o jei jo ko klausi tada jis tik kartoja ką jo klausi...Tą patį klausimą pakartoja žodis į žodį ir viskas. Nieko nepasakoja, į klausimus neatsako,bet kai būna pats suinteresuotas dabar visai neblogai sušneka ir angliškai jam geriau nei lietuviškai. Vakar pas tą psichologę visai neblogai pakalbėjo,nes jinai prie jo nelindo,o žaislų daug,tai jis žaidė ir vis jai rodė ką daro... Kai ko jo klausė tai išgirdo tik pakartotą klausimą...Visur yra tas pats...
Čia tai man įdomu-kodėl taip yra...
tai vadinama ryskiomis echolalijomis, nezinau kodel jos - kiek ant saviskes pastebejau - jos atsiranda kai ji nesupranta klausimo, nezino ka atsakyti - tada pakartoja, arba kai buna pavargusi, ne nuotaikoje - zodziu nesigilina - ir tartum sakytu atsiknisk, man neidomu - kartoja klausima. Dar buna - kad kai ji mane kalbina, nu jai kazko reik, o situacijos tokios ner buve - kreipiasi mano kalbejimo maniera - vartoja mano anksciau kada sakytas frazes (ne i tema), arba logopedes

Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."