QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 20, 15:31)
Mane glumina tas noras padaryti visus vienodais, istatyti i kazkokius remus ir gink die vaikas neturi teises pasielgti priesingai nei parasyta - tuoj uzdedamas kryziukas ties kazkokiu sutrikimu.

Mane irgi glumina tas noras padaryti visus vienodus, net ir suaugusius...
Nors, kita vertus, sako, kad ginčuose gimsta tiesa.
Na, čia bandau pasamprotauti apie diskusiją, išsivysčusią temoje. Paskaityt įdomu, su vienom mintim sutinku, su kitom - ne, bet į pokalbį nesikišu, turbūt esu baili ir neapsisprendusi.
Nors kai kuriuos dalykus nusprendžiau dėl savo vaiko - ir ta dresūra VRC mane kai ko išmokė, ir dar kasdien pasižiūriu į savo vaiką, bandau suprasti kas jam pačiam patinka (mačiau, kad jam laaabai patiko kai kurios pamokėlės VRC, jis nori naujos veiklos), susitvarkiau neįgalumo dokumentus, kad gautume tuos pinigėlius, nupirkau žaislų, kurie padėtų vaikui lavintis, tačiau vis dar mažai jų, o ir vaikas jau kai kuriuos juos išaugo, išmoko.
Dar labai įdomu, kai vaikas pradeda kartot kokį nors žodį ar frazę. Kartais juos pamiršta, o kai kuriuos kartoja ir nepamiršta po kelių dienų (tai džiugina).
Tiesa, o ta autistų asociacija, ar kaip ji ten vadinasi, kuri jau sukurta yra Kaune (ritatitas minėjo kažkurioje tai žinutėje), tai ji (t.y. asociacija) ir galėtų kažką daryti, kad autistukams, turintiems 18 metų ir daugiau būtų tiksliau nustatoma diagnozė.
Būtinai reikia su tuo kažką daryt.