Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 3

QUOTE(Ice @ 2011 01 20, 15:31)
...nebespėju skaityti... cool.gif

neskaityk. susinervinsi lotuliukas.gif
Atsakyti
Mane glumina tas noras padaryti visus vienodais, istatyti i kazkokius remus ir gink die vaikas neturi teises pasielgti priesingai nei parasyta - tuoj uzdedamas kryziukas ties kazkokiu sutrikimu.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 20, 15:26)
Maniau, kad cia jums ji svarbi, nes nenorite niekam viesai sakyti, koks jusu vaikutis kiek pamenu is poklabio pradzios apie TV. rolleyes.gif
Man kitu nuomone nesvarbi. Kartoju, man svarbu, kaip mano vaikutis sugebės prisitaikyti išgyventi šitame pasaulyje , kuris deja ir susidda is kitu zmoniu smile.gif Tai kam tada tysote Milda į parduotuves, jei zinote,kad ji to nenori???? Tai ir yra dresura gi. Tai ir yra bandymas pritraukti ją iki normalu net klykinant smile.gif  Nesuprantu, mes nesusikalbam, kažkaip prieštaraujat pati sau. smile.gif

man nuomone nerupi kitu apie mano vaika - bet viesai is jos cirku daryt irgi neduociau - nu galima gi pafilmuot jos isteriju ir imest i youtuba - gal kazkam juokinga bus, gal gailesti sukels - nu niekad taip nesielgciau...
kalba ejo apie 18 metu vaikina, kuris pats pergyvena apie savo bedas, jis pyksta kai mama cia apie ji raso (tikiuos nemaisau vaikuciu) - tai kokia trauma jam gali sukelt rodymas per TV (jo, jo problemos, jo elgesio)
netysiu as i parduotuve tam kad nuklykint ir kitiem parodyt kaip mes auklejames lotuliukas.gif bet nesedim ir namie...
nori ji eit i ta parduotuve - o suerzint ir iki isterijos davest ja galima visai netiketai - ir to nenuspesi, nenuplanuosi - gi todel neturiu sedet tik namie uzsikasus. Nematau savo priestaravimu kazkaip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 15:31)
man nuomone nerupi kitu apie mano vaika - bet viesai is jos cirku daryt irgi neduociau - nu galima gi pafilmuot jos isteriju ir imest i youtuba - gal kazkam juokinga bus, gal gailesti sukels - nu niekad taip nesielgciau...
kalba ejo apie 18 metu vaikina, kuris pats pergyvena apie savo bedas, jis pyksta kai mama cia apie ji raso (tikiuos nemaisau vaikuciu) - tai kokia trauma jam gali sukelt rodymas per TV (jo, jo problemos, jo elgesio)
netysiu as i parduotuve tam kad nuklykint ir kitiem parodyt kaip mes auklejames lotuliukas.gif bet nesedim ir namie...
nori ji eit i ta parduotuve - o suerzint ir iki isterijos davest ja galima visai netiketai - ir to nenuspesi, nenuplanuosi - gi todel neturiu sedet tik namie uzsikasus. Nematau savo priestaravimu kazkaip cool.gif

et, eik egzamina laikyt, siandien jau per daug matyt prišnekėjom čia smile.gif nesusikalbesim turbut vistiek. sekmutes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 20, 15:31)
neskaityk. susinervinsi lotuliukas.gif

tai kad visai įdomu cool.gif
Atsakyti
Kriistė varo kaip iš mano galvos laugh.gif

Tik norėjau dar pasakyt, kad gėda, negėda, rūpi , nerūpi ir t.t.
Ateis laikas, kada žmonės pradės stebėtis kodėl tavo vaikas toks. Toks geras ar toks blogas. Ir tikrai tu kiekvienam iš jų neaiškinsi, kad jis autistas. Tikrai kiekvienam iš jų neduosi ataskaitos.

Ir matydama,kad aplinkiniai, artimieji įvairiai reaguoja į autizmą ( vieni neigia, kiti gailisi, treti užjaučia, ketvirti piktinasi, penkti nebežino kaip su vaiku ir tavim bendrauti, elgtis) pagalvosi ar verta sakyt, pasakot kas ir kodėl. Pradėsi atsirinkti, kam verta šituos žodžius " jis kitoks, jis autistas" sakyt ir kam ne.
Atsakyti
uztat apacioje man rodo 13 skaitytoju - taip gal ner buve lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 01 20, 15:37)
tai kad visai įdomu  cool.gif

lotuliukas.gif Man irgi lotuliukas.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 01 20, 15:41)
Kriistė varo kaip iš mano galvos laugh.gif

Tik norėjau dar pasakyt, kad gėda, negėda, rūpi , nerūpi ir t.t.
Ateis laikas, kada žmonės pradės stebėtis kodėl tavo vaikas toks. Toks geras ar toks blogas. Ir tikrai tu kiekvienam iš jų neaiškinsi, kad jis autistas. Tikrai kiekvienam iš jų neduosi ataskaitos.

Ir matydama,kad aplinkiniai, artimieji įvairiai reaguoja į autizmą ( vieni neigia, kiti gailisi, treti užjaučia, ketvirti piktinasi, penkti nebežino kaip su vaiku ir tavim bendrauti, elgtis) pagalvosi ar verta sakyt, pasakot kas ir kodėl. Pradėsi atsirinkti, kam verta šituos žodžius " jis kitoks, jis autistas" sakyt ir kam ne.

Tikiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 20, 15:35)
et, eik egzamina laikyt, siandien jau per daug matyt prišnekėjom čia smile.gif nesusikalbesim turbut vistiek. sekmutes smile.gif

tai ir skaitau - vienoje puseje knyga, kitoje kompas lotuliukas.gif

matau kad nesusikalbam - bet ne as viena. Po keliu metu - manau jau susikalbesim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 20, 15:43)
uztat apacioje man rodo 13 skaitytoju - taip gal ner buve lotuliukas.gif

thumbup.gif Nu va, ir nauda vistiek pasiginčyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2011 01 20, 15:31)
Mane glumina tas noras padaryti visus vienodais, istatyti i kazkokius remus ir gink die vaikas neturi teises pasielgti priesingai nei parasyta - tuoj uzdedamas kryziukas ties kazkokiu sutrikimu.

drinks_cheers.gif Mane irgi glumina tas noras padaryti visus vienodus, net ir suaugusius... mirksiukas.gif

Nors, kita vertus, sako, kad ginčuose gimsta tiesa.
Na, čia bandau pasamprotauti apie diskusiją, išsivysčusią temoje. Paskaityt įdomu, su vienom mintim sutinku, su kitom - ne, bet į pokalbį nesikišu, turbūt esu baili ir neapsisprendusi.
Nors kai kuriuos dalykus nusprendžiau dėl savo vaiko - ir ta dresūra VRC mane kai ko išmokė, ir dar kasdien pasižiūriu į savo vaiką, bandau suprasti kas jam pačiam patinka (mačiau, kad jam laaabai patiko kai kurios pamokėlės VRC, jis nori naujos veiklos), susitvarkiau neįgalumo dokumentus, kad gautume tuos pinigėlius, nupirkau žaislų, kurie padėtų vaikui lavintis, tačiau vis dar mažai jų, o ir vaikas jau kai kuriuos juos išaugo, išmoko.
Dar labai įdomu, kai vaikas pradeda kartot kokį nors žodį ar frazę. Kartais juos pamiršta, o kai kuriuos kartoja ir nepamiršta po kelių dienų (tai džiugina).

Tiesa, o ta autistų asociacija, ar kaip ji ten vadinasi, kuri jau sukurta yra Kaune (ritatitas minėjo kažkurioje tai žinutėje), tai ji (t.y. asociacija) ir galėtų kažką daryti, kad autistukams, turintiems 18 metų ir daugiau būtų tiksliau nustatoma diagnozė.
Būtinai reikia su tuo kažką daryt. g.gif
Atsakyti
va, dar dėl žaislų.
Aš žinau tik mažumą vaikų kurie sau vieni žaistų.
Kalnas žaislų dar nė vienam vaikui nedavė naudos, jei jis su jais paliekamas vienas.
Su vaikais reikia žaisti. Net ir paprasčiausi žaislai gali virsti pačiom geriausiom lavinimo priemonėm, kai vaikas žaidžia su tėvais. kai yra rodoma iniciatyva,kai žmogiukui parodoma, kaip galima improvizuoti, tuos pačius žaislus panaudoti skirtinguose žaidimuose ir t.t.
Atsakyti