Įkraunama...
Įkraunama...

Ar apsipirkinėjate turguje?

Sveikutės. smile.gif
Gal ir ne visai į temą paklausiu,bet gal kas iš jūsų jau apsipirkinėjo Ūkininkų turgelyje,kuris yra kilnojamas?(ta prasme kur penktadieniais prie ŽŪM,šeštadieniais-prie žirmūnų IKI).Kaip ten prekės? g.gif
Atsakyti
apsipirkineju ,nes ten yra viskas pigiau negu parduotuvese smile.gif
Atsakyti
Įdomi tvarka: į Lietuvą atvežamos gyvos kiaulės, paskerdžiamos skerdykloje ir gauna žymėjimą "kilmės šalis Lietuva". Ir toliau skatina "Pirk prekę lietuvišką''.
Atsakyti
Praeitą savaitgalį apsipirkinėjau Marijampolės turguje. Tai ką- Vievio paukštyno kiaušiniai XL Maximoje kainuoja 5,3...Lt, turguje- 4,2Lt. Kainų skirtumas akivaizdus. Ir parūkytos dešriukės labai skanios nusipirkau. Prekybcentriuose tokios nenusipirksi.
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2009 01 30, 09:47)
Mielos kaunietes smile.gif , jeigu apsiperkate turguje, tai parasykite-ar tikrai Zaliakalnio turguje pigiausia pirkti mirksiukas.gif

Nežinau kaip ten su kainomis, bet bent jau šeštadienį ryte ten pasirinkimas yra pats didžiausias.
Pvz. Girstupio IKI turgelyje vien "pramoninė" lenkiška kiauliena, paukštiena ir t.t. Taip, ji pigiau, nei parduotuvėje, bet aš į turgų einu ne dėl kainos, o dėl kokybės.
Todėl einu ryte į Zanavykų turgų, nes ten galiu nusipirkti avienos, geros jautienos, tikrą kaimišką vištą, antį, triušį... Bet pastarieji tai tikrai brangesni, nei lenkų mass production. Pvz perkant vištą kilogramo kaina gaunasi 15-20Lt.
Kokybiškos rūkytos mėsos kuo toliau, tuo sunkiau rast. Smulkieji gamintojai nors vis dar rūko dūmuose, bet jau įvaldė sūrymo švirkštimą į mėsą sad.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 02 06, 17:13)
Nežinau kaip ten su kainomis, bet bent jau šeštadienį ryte ten pasirinkimas yra pats didžiausias.
Pvz. Girstupio IKI turgelyje vien "pramoninė" lenkiška kiauliena, paukštiena ir t.t. Taip, ji pigiau, nei parduotuvėje, bet aš į turgų einu ne dėl kainos, o dėl kokybės.
Todėl einu ryte į Zanavykų turgų, nes ten galiu nusipirkti avienos, geros jautienos, tikrą kaimišką vištą, antį, triušį... Bet pastarieji tai tikrai brangesni, nei lenkų mass production. Pvz perkant vištą kilogramo kaina gaunasi 15-20Lt.
Kokybiškos rūkytos mėsos kuo toliau, tuo sunkiau rast. Smulkieji gamintojai nors vis dar rūko dūmuose, bet jau įvaldė sūrymo švirkštimą į mėsą sad.gif

Sūrymo įšvirkštimas į kumpį yra senovinis, rūkyti kumpius, ruošimo būdas. Ir tai rikrai nieko blogo. Rūkymui ruošiama mėsa yra sūdoma, brandinama ir t.t., tai trunka apie 2 savaites. Blogai, kad naujos technologijos leidžia rūkytą kumpį ar dešrą pagaminti per 2 valandas, nes viskas mirkoma specialiuose tirpaluose, o pro dūmą praeina vos keletą minučių. Namų salygomis to padaryti neymanoma. Bet pagrindinis dalykas mėsos gaminiuose yra pati mėsa. Jei ji yra prasta ar nebrandi (kai kiauliukas užauginamas per 4 mėn.- palyginimui lietuvoje- per 6-7), tai jau niekas gaminio kokybės nebepakels.
Atsakyti
taip,apsipirkineju turguje,tik nervina,kad nori nupirkti pvz 3 svogunus-o tau deda 4-5 ir sako-cia tipo 1 litukas blink.gif bet man tik 3 reikia lotuliukas.gif nenori prekeiviai tu gramu skaiciuot,o kaina tai tikrai turgui mazesne,pvz vievio kiausiniai xxl dydzio 4.20 thumbup.gif
Atsakyti
Ziema, t.y. tiksliau saltuoju metu periodu, turguje perkame tik salto rukymo mesos gaminius. Kai nera salciu dar perkame ir kiausinius. O vasara darzoves, bei kai kuriuos vaisius.
Atsakyti
neapsipirkinėju schmoll.gif
Atsakyti
mielai perku, ypač vaisius ir daržoves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lesia @ 2009 02 08, 02:14)
taip,apsipirkineju turguje,tik nervina,kad nori nupirkti pvz 3 svogunus-o tau deda 4-5 ir sako-cia tipo 1 litukas blink.gif bet man tik 3 reikia lotuliukas.gif nenori prekeiviai tu gramu skaiciuot,o kaina tai tikrai turgui mazesne,pvz vievio kiausiniai xxl dydzio 4.20 thumbup.gif

Vakar buvau turguje, labai sekmingai apsipirkom-ir mesytes, ir rukytos desrytes bei lasinuku, ir kiausinuku pirkau, riesutu, kruopu, miltu , pomidoru padazo ir kavos gerokai pigiau nei PC thumbup.gif mirksiukas.gif Si karta turguje man nepatiko vienas dalykas apsiperkant schmoll.gif , kad neleido man paciai pasirinkti i maiseli obuoliu unsure.gif , pardaveja krove is eiles visus g.gif Tai ju ir neuzsipirkau si karta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 02 08, 14:33)
mielai perku, ypač vaisius ir daržoves smile.gif

Man visad kelia nuostaba zmoniu eiles prie kioskeliu ar turguj prie vaisiu ir darzoviu per salcius unsure.gif Juk viskas pasale unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Raile @ 2009 02 08, 16:07)
Vakar buvau turguje, labai sekmingai apsipirkom-ir mesytes, ir rukytos desrytes bei lasinuku, ir kiausinuku pirkau, riesutu, kruopu, miltu , pomidoru padazo ir kavos gerokai pigiau nei PC thumbup.gif  mirksiukas.gif  Si karta turguje man nepatiko vienas dalykas  apsiperkant schmoll.gif , kad neleido man paciai pasirinkti i maiseli obuoliu unsure.gif , pardaveja krove is eiles visus g.gif  Tai ju ir neuzsipirkau si karta verysad.gif

Kiek man teko susidurt tai tik pavieniai leidzia rinktis, ir dazniausiai vyrai biggrin.gif
Atsakyti