Įkraunama...
Įkraunama...

Apendicitas

sveikos
man idomu, ar gali viskas nuo kairiojo sono prasideti? man nuo vakar vakaro skauda. atrodo, lyg dilgcioja, lyg maudzia. taip pat skrandi skauda-toks jausmas, lyg butu labai padidejes rugstingumas. apie galva tai isvis tyliu-plysta siaubingai, svaigsta. temperaturos dabar negaliu pasimatuoti, taciau uzeina salcio-karscio bangos....
ar cia kokio apendicito pozymiai ar pas ginekologe pats metas apsilankyti? g.gif
Atsakyti
Man buvo lėtinis apendicitas. Atkentėjau 8 mėnesius, kai nusibodo, pati nuvažiavau į ligoninę ir pasakiau - pjaukit, atgal namo nevažiuosiu biggrin.gif Paguldė, operavo tik po dviejų dienų. Klizmos tikrai man nestatė schmoll.gif Pati nusidepiliavus nebuvau (ne tas galvoj tikrai buvo), o ir plaukelių sumažėjimo po operacijos nepastebėjau g.gif Randas 7 cm, bet iš po kelnaičių jo nesimato man.
Atsakyti
Manyciau pas ginekologa
Atsakyti
Mano dukrai kai buvo apendicitas tai kelias dienas paskaudedavo pilvą,galiausiai per 2 valandas sukilo temperatūra iki 39,pradėjo vemti ir viduriuoti.
Atsakyti
Pas mus tai tkia istorija nutiko:vaziavome ankstu ryta prie juros,vaikas,jam 4m,pradejo vemti kartas nuo karto.Veme svogunais,tai pamanem,kad is vakaro kotletu persivalge...bet pykinimas nesiliove,beto sake,kad skauda pilvuka,o vakarop pakilo temperatura.Taigi nuvezem i Klaipedos ligonine,padare kraujo,slapimo tyrimus:buvo 19tukst leukocitu ir did kiekis acetono.Pasidalinau savo nuogastavimais del apendicito,bet chirurgas tai atmete.Pagulde,nakti ir kita diena state laselines,kita diena taippat.Kadangi buvo Mindaugo karunavimo dienos,tai didesniu tyrimu nedare.Pamaniau,kad ta pati galime daryti ir Vilniuje,t.y. lasinti laselines.Ikyriai sakiau,kad mum reiktu isvaziuoti.Va tik tada gydytojai sujudo.Vel maige pilva,vel atmetinejo apendicija,tada iskviete echoskopuotoja net is namu...o tada jau po val mazdaug vaika operavo...pasirodo visdelto apendicitas tik netipinej vietoj,jam skaudejo vos ne prie sonkauliu.
Dabar ligoninej mes jau 9diena.Supuliavo... verysad.gif temperatura,skausmai...
Tikimes per kelias dienas atsigauti ir iskeliauti namo.
Juk be visu rupesciu mes xar mokam uz palata,kad nereiktu spaustis vienoj lovoj
Atsakyti
O man jau beveik du menesiai, kaip išoperavo lėtinį apendicitą. Nors man tik 19m. operavęs chirurgas sakė, kad pas mane pilve buvo daug sąaugų tarp žarnų, todėl operacija truko labai ilgai...
Gal kas žino nuo ko vystosi žarnų sąaugos? Ligoninėje man sakė, kad po tokios operacijos žarnos bus linkusios suaugti ateityje ir galimas daiktas reikės man antros operacijos po kokių 2m.
Gal kas žinote, kaip atliekamos tokios operacijos, ar jos sudėtingos, ties kuria vieta pjaunamas pilvas...
Atsakyti
Na va sėdžiu aš su išoperuotu apendiksu, vakar namo grįžau. O buvo viskas kaip daktarai sakė labai netipiškai. Ir tokio apendikso daktaras nebuvo matęs...

Aną ketvirtadienį pradėjo skaudėti pilvą, paskaudėjo, patempė ir praėjo. Penktadienį vėl tas pats. Todėl nuvežė į klinikas tyrimų darytis. Nieko nerado, tik kad kraujyje daugiau leukocitų, liepė atsigulti į ligoninę parai stebėjimui. Ligoninėj apžiūrėjo ir vėl paleido, sakė pati galiu stebėti, jeigu ką- atvažiuoti. Šeštadienį ryte jau beveik netempė, o į pavakrę prasidėjo baisus raižymas vos ne iki cypimo. Vėl nuvežė į ligoninę, du chirurgai mane čiupino, tyrimus padarė. Nesimato to kliniškai, o ir skauda man ne tipiškai, leukocitų dar daugiau, o temperatūra 39.5. Sutikau operuotis nežinodama diagnozės. Operavo tris valandas, kaip paskui paaiškėjo, apendicitas buvo palindęs po kepenimis, apendicito skysčio pilve nebuvo, todėl jo nesimatė nė kiek. Dėjo tris drenus, su kuriais tris dienas gyventi teko. Lašino dviejų rūšių antibiotikus ir t.t. Dabar po pjūviu dar dvi drenų skylės likusios...

O prieš tai nei vėmiau, nei viduriavau, nei temp nebuvo, tik šiek tiek šoną tempė...
Atsakyti
Mano teciui vakar isoperavo apendicita,pries tai 2 paras skaudejo skrandi,pute pilva,ji raize,mane,kad nuo suvalgyto banano,po kurio ir eme skaudeti skrandi,paskui mama eme maigyti pilva,itardama apendicita,skaudejo desini sona,tad nutare nueit i priemimo skyriu,o ten dar ir temp pamatavus buvo 37.7. Operaves chirurgas pasake,kad buvo ,,prinokes" apendiksas.
Atsakyti
QUOTE(rennatta @ 2008 07 28, 00:45)
O man jau beveik du menesiai, kaip išoperavo lėtinį apendicitą. Nors man tik 19m. operavęs chirurgas sakė, kad pas mane pilve buvo daug sąaugų tarp žarnų, todėl operacija truko labai ilgai...
Gal kas žino nuo ko vystosi žarnų sąaugos? Ligoninėje man sakė, kad po tokios operacijos žarnos bus linkusios suaugti ateityje ir galimas daiktas reikės man antros operacijos po kokių 2m.
Gal kas žinote, kaip atliekamos tokios operacijos, ar jos sudėtingos, ties kuria vieta pjaunamas pilvas...

Žinau, kad čia truputį ne į temą... bet dėl sąaugų... Man apendicitą išoperavo, kai buvo vieneri metukai. Kai suėjo 23 metai, išoperavo sąaugas, sakė, kad ta vieta,kur buvo išpjautas apendicitas surandėjo ir žarna užako. Po penkių metų vėl užako, šį kartą jau buvusios operacijos vieta... Kiek kalbėjau su gydytojais, nei vienas nepasakė, kodėl formuojasi sąaugos. Geriausias atsakymas: "Jūsų toks organizmas. turit polinkį...''. Operacijos sudėtingos. Pjauna per vidurį pilvo. Randas didelis. Kai paskutinį kartą nenorėjau patikėti,kad man vėl sąaugos ir laukiau tol, kol nebegalėjau iškęsti skausmo, gydytojas po operacijos pasakė,kad galėjau dar kelias valandas pakentėti ir daugiau kentėti nebereikėtų... Kai operavo mane pirmą kartą, palatoje buvo moteris, kurią operavo penktą kartą...
Tokia mano žinoma informacija. Jei kas žino daugiau, prašau, parašykit.
Atsakyti
man baisu, nes bijau, kad nebutu apendicito. vakar uzejo skaudet desini sona, paskui perejo i visa pilvo apacia skausmas, atsisedau ir atsistot nebegaliu, karstis ispyle, skausmas iki pykinimo, bet per 10 min kazkur pagerejo, o paskui isgeriau 2 tabletes nospos ir dino per 5 minutes skausmai..Nevemiau, temperaturos irgi neturejau, tik biski pykino nuo skausmo. Dar laukiu siom dienom menesiniu, siek tiek jau veluojanciu, tik kazi ar nuo ju gali but tokie skausmai?.. O siandien tai sakyciau viskas gerai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 25 rugpjūčio 2008 - 11:21
galiu pasigirti kad ir man pries 10 dienu isoperavo apendicita...
o viskas buvo taip:
sekmadienio ryte pazadino nemalonus menesiniu skausmai (pries susergant man visuomet labai skauda pilvo apacia, skausmas baigiasi alpimu, kuno nutirpimu, skausmas toks kaip atrodo tuoj tureciau pagimdyti doh.gif, spazmuoja visa pilvo apacia, be vaistu nei is vietos), isgeriau vaistu, truputi spazmai praejo, bet vistiek pilvo maudimas tesesi, pavyko uzmigti, atsikelus bandziau pavalgyti, bet labai silpna buvo, neturejau visai jegu, vel atsiguliau ir taip visa diena lovoje pragulejau. vakare vel bandziau keltis, atsikeliau, lyg geriau pasijutau, bet issitiest negalejau, sulinkus vaiksciojau, tempe pilva, ot galvoju prakeiktos menesines, dar taip baisiai nebuvo, kad visa diena nepasikelciau, dazniausiai vaistai nuimdavo skausma. atvaziavo mama, nes nesugebejau nieko namie pasidaryti. mama mano gydytoja, sako gulk pamaigysiu pilva. pamaige, sako, kraukis daiktus vaziuojam i ligonine - apendicitas. nuvaziavom, priimamajame dar apreke, kodel nekvietem greitosios, sako jei nieko nerasim turesit patys susimoketi uz tyrimus, jei butu atvezusi greitoji, atseit nereiketu moketi ax.gif ligoninej kazkaip geriau pasijauciau, jau ir vaiksciojau normaliau ir ta pilva ne taip skaudejo, galvoju gal cia siaip kazkas uzejo man. padare kraujo tyrimus, parode 17000 leukocitu, o tai jau reiskia kad kazkur yra uzdegimas, temperaturos neturejau, visiskai nepykino, liezuvis nebuvo pabales (cia tokie pagrindiniai apendicito pozymiai), tik pilva maigant skaudejo, bet kenteti buvo galima. sako gydytojas gal tau kokios ginekologines problemos, guldom nakciai, pastebesim tave, ryte pas ginekologa nueisi ir tada spresim ka daryti. po dvieju menesiu as isskrendu i kambodza, tai mama nuejo pas chirurga, sako, pjaukit jei ta apendicita, nes kai dziunglese jei vel tas pats prasides, tai ten jau niekas man nepades. chirurgas sako laukiam ryto, suzinom ginekologo nuomone ir bet kuriuo atveju pjausim jai, kad ramiau butu kelioneje. ryte pamaige, dar labiau skaudejo, tai net pas ginekologe nereikejo eiti thumbup.gif , sako ruoskis operacijai... ir ka, devinta ryto jau gulejau ant operacinio stalo.
po dvieju dienu namo isleido, padare labai grazia siule, vientisa tokia, kad mazesnis randas gautusi thumbup.gif po savaites liepe pas savo seimos daktara issiimti siulus. o su siulu isemimu atskira istorija. nuvaziavau tu siulu issiimti, o seseles nerado tu siulu verysad.gif , kadangi siule buvo vientisa, tai ir siulas buvo vienas, ejo isilgai zaizdos. vienam gale zaizdos buvo siulu mazgiukas ir kitam gale. nukirpo jos viena gala, o uz kito turejo traukti ta siula kad jis visas ishlystu. traukinejo traukinejo ir niekas joms nesitrauke, o man skaudejo nezmoniskai blink.gif , trys seseles suleke, nei vienai nepavyko istraukti to siulo, tada viena taip stipriau truktelejo ir istrauke kokio 1 cm ilgio siula, ir nei viena nesuprato ar cia viskas ar tas siulas nutruko. sako jei nutruko tai tas siulas pats iseis is organizmo, t.y. ispuliuos doh.gif labai paguode jos mane verysad.gif
va tokia mano apendicito istorija ax.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes,
As jau ir savaitele esu be apendicito mirksiukas.gif
Tik butu labai idomu suzinoti is jusu, kiek laiko trunka gijimas? Kiek laiko skauda po operacijos? Nes jau praejo savaite, o as dar vos krutu... verysad.gif
Atsakyti