Įkraunama...
Įkraunama...

Apendicitas

QUOTE(Uuoga @ 2011 12 01, 03:41)
Labukas, man labai reikėtų jūsų patarimo, jau antra savaitė eina, kaip man vis paskauda skrandį. T.y. Pirmąją savaitę paskaudėdavo, galvojau, gal ką ne tą suvalgiau, o dabar eina jau ir antra savaitė. Skausmas pilvo viršutinėje dalyje, per vidurį, ir kai skaudą skrandį, maudžia ir širdies plot, su įkvėpimu, kartais tiesiog suduria, skaičiau, jog gali būti opaligė, man skausmas būna protarpiais, arba kai nepavalgau, o kartais šiaip užeina, temperatūros nėr, nepykina, nevemiu, gal galit pasakyt, gali čia būt apendicitas, pas gydytoją turėsiu galimybę nueiti tik kt savaitę verysad.gif

Pradžioje apendicito skausmas gali būti ties skrandžiu,bet abejotina,kad jis ten būtų savaitę.Skausmas dažnai per porą val.pereina nuo skrandžio iki šono...
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 12 01, 13:25)
Pradžioje apendicito skausmas gali būti ties skrandžiu,bet abejotina,kad jis ten būtų savaitę.Skausmas dažnai per porą val.pereina nuo skrandžio iki šono...

Dėkui už atsakymą, gal taip, tiesiog su skrandžiu kažkas, reikės pas gydytoją nueiti 4u.gif
Atsakyti
Na pas mane nesibaigiantis maratonas pas gydytojus ir po ligonines. Pries kelis menesius apturejau ausies operacija, o dabar sedziu su biuleteniu, pries savaite isoperavo apendicita.
Pabudus galvojau kad skauda pusle, tad visa ryta ir vaziuodama iki darbo ja sildziau su karsto vandens pusle, po keliu valandu pradejo skaudeti skrandi, jau ziuriu kad pusles nebeskauda... Taigi pavalgiau, nors ir visai nenorejau, kas keisciausia... Nuo skrandzio skausmo perejo i deisni sona, diege, ejau susilenkus, galvoju einu pamiegosiu, nes labai pavargus buvau, dar prisipyliau karsto vandens i pusle ir vel sildziau. Pabudus vakarop jau uzmigt nebegalejau, visa nakti neumigau, galvoju sulauksiu ryto ir varysiu i priimamaji. Taip ir padariau. Surado apendicita. Ryte jauciau toki buka skausma skrandyje, lyg vandens butu, ir jis judetu kai einu ir sona diege, bet ne taip baisiai. Taigi, dabar sedziu su 11cm pjuviu. Vakar iseme siulus. Ir vel viskas laiku. dziaugiuosi kad neuzdelstas. ;-)
Atsakyti
man apendiksą išoperavo 29-ą nėštumo savaitę. Buvo naktis iš penktadienio į šeštadienį, pirmadienį išleido namo. Vaistų po operacijos jokių negavau, kantėjau kaip Melnikaitė,škia. Paait per pilvą ir siūles nėjo, taidar savaičiukę namie tik su vaikštyne judėjau. Siūlus išėmė po 10 dienų. Po to pati gimdžiau, niekas neiširo, viskas gerai baigės smile.gifb Tik jau kol sulauki operacijos doh.gif Nelinkiu niekam to džiaugsmo
Atsakyti
Sveiki rado apendicita, isoperavo ir po narkozes kai atsibudau skauda gerkle, gomurio liezuvelis padidejas ir isitempias jis liecia liezuvio gala, labai erzina kartais vimdo kai itraukiu liezuvi, lieciau ji labai skauda kai palieti. Kaip sita beda isspresti ar cia nuo narkozes ar gal cia nuo sudirginimo kai operacijos metu kiso slangute i gerkle?

Gal kas yra susidures su siuo ,,galvos skausmu"?

Laukiu patarimu.
Aciu smile.gif

Skauda ir nepraeina jau 4 diena po operacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nightandday @ 2012 02 06, 15:18)
Sveiki rado apendicita, isoperavo ir po narkozes kai atsibudau skauda gerkle, gomurio liezuvelis padidejas ir isitempias jis liecia liezuvio gala, labai erzina kartais vimdo kai itraukiu liezuvi, lieciau ji labai skauda kai palieti. Kaip sita beda isspresti ar cia nuo narkozes ar gal cia nuo sudirginimo kai operacijos metu kiso slangute i gerkle?

Gal kas yra susidures su siuo ,,galvos skausmu"?

Laukiu patarimu.
Aciu smile.gif

Skauda ir nepraeina jau 4 diena po operacijos smile.gif

greiciausiai del to kalta intubacija (slangute ikista i kvepavimo takus),nemalonus pokyciai turetu praeiti per savaite.galit paskalauti gerkle ramuneliu ar medetku arbata.
Atsakyti
Man ryt bus savaite kaip po op. truko apendicitas staiga, pries tai nelabai kokiu skausmu ir turejau, gyd sake, kad as matyt viena is tu kuriems viskas staiga atsitinka. Nakti prasidejo skrandzio skausmai, ryte vemimas ir siaubingas, nepakeliamas skausmas desineje puseje, kuris po to aprimo, nepaisant vemimo ir skausmu, pavyko ir numigti... galvojau apsinuodijau. Del visa ko nuvaziavau pasirodyti gyd. i ligonine. Padarius ekoskopa nieko nesimate, siunte daryti CT skano. Sukilo temperatura ir t.t vnz nuspresta buvo operuoti, nors as jau ten visai ir gerai paijutau, skausmai aprimo, tikejau lengvai istrukti, nepavyko... smile.gif

Sedziu dabar su 3 skylutem pilve, kuriu net nesiuvo tik su pleistru suklijavo, tikiuosi jos man ten gerai sugys g.gif neramu kazkaip unsure.gif nuo skausmo vaistu jau nebegeriu, aisku jauciasi maudimas pilvo ir nugaros srityje ir vis dar issitiesus eiti sunku, nieko kelti negalima ir t.t

Gal kam yra dare op su 3 skylutem o ne pjuvi, gal kuri gali savo patyrimus po op papasakoti, buciau labai dekinga 4u.gif

O gerkle tkrai skauda nuo slangues, man gyd perspejo, kad galiu pabusti su skaudancia, perstincia gerkle...viskas turetu praeiti 4u.gif
Atsakyti
merginos, o letiniam apendicitui gali buti budingas cikliskumas? Nes man kaip ir nustate ovuliacinius skausmus, bet kai tyre zarnyna, taip pat patvirtinio, kad gali buti letinis apendicitas. Tai as dabar ir nezinau, ka man skauda, kai skauda desini sona unsure.gif O skausmai tesiasi gal jau koki 10 metu, tik pastaraji pusmeti pradejo kas menesi skaudent g.gif Anksciau i pusmeti karta panervuodavo...
Atsakyti
O man skausmai prasidejo po sociu pietu, tada dar parvairavau kokius 150 km isgerus vaistu nuo skausmo, pamiegojau nakti ir ryte vis tik nusprendziau vaziuot i ligonine pasitikrint, nes turejau isvykt i kelione kita diena.. Buciau nejus, butu sproges, nes sake jau ant ribos buvo. nustate irgi bemaigant kaip kitoms, ir kraujo/slapimo tyrimais. Patikrino ginekologiskai ar cia ne kitos bedos kol lauke atsakymu is laboratorijos. Man pats didziausias simptomas buvo, kad negalejau issitiesus paeiti, lenke per puse kaip turi but.. tada ir pagalvojau kad apendiksas. Tai va issiaiskino ir pagulde i palata, tada greit operavo. Nespejau net sumirkset biggrin.gif nespejau net pranest kad kelione teks atideti biggrin.gif teko po narkozes prasyt mamos kad sutvarkytu ta reikala.. biggrin.gif O po narkozes buvo ziauru su skrandziu ir nuslinko neperdedant puse plauku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Parizanka @ 2012 05 30, 22:46)
O man skausmai prasidejo po sociu pietu, tada dar parvairavau kokius 150 km isgerus vaistu nuo skausmo, pamiegojau nakti ir ryte vis tik nusprendziau vaziuot i ligonine pasitikrint, nes turejau isvykt i kelione kita diena.. Buciau nejus, butu sproges, nes sake jau ant ribos buvo. nustate irgi bemaigant kaip kitoms, ir kraujo/slapimo tyrimais. Patikrino ginekologiskai ar cia ne kitos bedos kol lauke atsakymu is laboratorijos. Man pats didziausias simptomas buvo, kad negalejau issitiesus paeiti, lenke per puse kaip turi but.. tada ir pagalvojau kad apendiksas. Tai va issiaiskino ir pagulde i palata, tada greit operavo. Nespejau net sumirkset biggrin.gif nespejau net pranest kad kelione teks atideti biggrin.gif teko po narkozes prasyt mamos kad sutvarkytu ta reikala.. biggrin.gif O po narkozes buvo ziauru su skrandziu ir nuslinko neperdedant puse plauku  doh.gif

o man kai skauda kiausides (taip manau) tai irgi issitiest sunku buna g.gif
Atsakyti
o kiek metu gali trukti letinis apendicitas? ar jam esant lytinio akto metu irgi gali paskaudeti?
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2012 06 15, 17:57)
o kiek metu gali trukti letinis apendicitas? ar jam esant lytinio akto metu irgi gali paskaudeti?

Na,tol kol jam truks kantrybe turbut..mano letiniam apendicitui tikrai cieli 15 metu yra,jei ne daugiau....
Atsakyti