Sveikos mamytes, perskaiciau visa sia tema, bet vistiek liko daug klausimu, tad kreipiuosi i jus su konkrecia savo situacija.
Su vyru esame susituoke, bet skirtis dar kol kas nenoriu, jis pries pora menesiu isejo is namu, palikes mane su dviem vaikais (nepilnameciais).Zadejo padet finansiskai, bet to taip ir nepadare, o as netekau darbo. Vyras su manimi visiskai nebendrauja, nezinau kur jis yra, bet teko girdeti, kad isejo is darbo ir isvyko i anglija (greiciausiai dirba neoficialiai). Artejant mokslo metams, reikia teikti dokumentus del mazu pajamu, kad vaikai mokykloje gautu nemokama maitinima. Nezinau ka daryti. Jeigu be skyrybu padavineciau vyra alimentam, ka reiketu daryti, kokius dokumentus kam pateikti? Kiek tas procesas kainuoja ir trunka? ar kas nors isvis imanoma, jei jo rast negali? vertinciau bet kokia pagalba, is anksto labai dekoju
Vat ir pasitikek tu vyrais, maldavo nepadavinet alimentam, kad geranoriskai vaikams mokes, bet su kiekviena menulio faze ir jo pazadai vis keitesi. o dabar, tik menuo beliko, nespesiu dokumentu paruost, o kaip vaikus ismaitint neisivaizduoju
labas vakaras, reikia pagalbos, situacija tokia pas mano vaiko nenustatyto tevysti. bet tėvas sutiko mokėti alimentus tai įmanoma? arba reikia oficialia prisipažysti vaiko?
QUOTE(liusi2003 @ 2011 07 27, 18:07)
labas vakaras, reikia pagalbos, situacija tokia pas mano vaiko nenustatyto tevysti. bet tėvas sutiko mokėti alimentus tai įmanoma? arba reikia oficialia prisipažysti vaiko?
manau, kad taip
reikia ispradziu sutvarkyti su tevyste,kad jis pripazintu,o paskui jau kreiptis del alimentu.
Mergaiciai - patarkit man.....
teismui paduoti dokumentai padidinti alimentu suma (dabar esama 200 lt,kuriu nemoka)Advokato neturiu, bandysiu atlaikyti pati,nors dabar jau gal pradedu gailetis - plaukai siausiasi
"Tetis" rado pinigu advokatui,kuris surase tokia "gromata", kad.....
prie visu ten esamu baisybiu,ten parasyta,kad as slepiu pajamas.tipo, man reiketu teismui pristatyti dabartinio mano sutuoktinio pajamu dydi...nieko nebesuprantu....tai mama ir tetis turi vaika islaikyti,ar kaip?....
Tiesiog pasakyta, kad dabartinio mano vyro pajamos yra semos nuosavybe ir tokiu atveju man priklauso puse tos dalies,kuria galiu isleisti savo vaikui.....Tai patevis turi islaikyti vaika ar tevas? nieko nebesuprantu.....padekit patarimais,a?
teismui paduoti dokumentai padidinti alimentu suma (dabar esama 200 lt,kuriu nemoka)Advokato neturiu, bandysiu atlaikyti pati,nors dabar jau gal pradedu gailetis - plaukai siausiasi

prie visu ten esamu baisybiu,ten parasyta,kad as slepiu pajamas.tipo, man reiketu teismui pristatyti dabartinio mano sutuoktinio pajamu dydi...nieko nebesuprantu....tai mama ir tetis turi vaika islaikyti,ar kaip?....

Tiesiog pasakyta, kad dabartinio mano vyro pajamos yra semos nuosavybe ir tokiu atveju man priklauso puse tos dalies,kuria galiu isleisti savo vaikui.....Tai patevis turi islaikyti vaika ar tevas? nieko nebesuprantu.....padekit patarimais,a?

QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 28, 15:39)
reikia ispradziu sutvarkyti su tevyste,kad jis pripazintu,o paskui jau kreiptis del alimentu.
o alimentai skaisčios nuo tuo laiko kada priteis, arba galima nuo gimimo (tėvas sutinka kad gali butu ir skola

kokios dokumentas reikia kad pripažinti teviste

QUOTE(liusi2003 @ 2011 07 28, 16:55)
o alimentai skaisčios nuo tuo laiko kada priteis, arba galima nuo gimimo (tėvas sutinka kad gali butu ir skola
).
, ir dar klausimas o galima prašyti pvz. 50% nuo algos arba reikia tiksli suma įrodyti 

Tai reikia notariskai patvirtinti tevyste,o 50% nuo algos tikrai nepriteis,jam gyventi gal irgi norisi

QUOTE(Jenke @ 2011 07 28, 22:00)
Tai reikia notariskai patvirtinti tevyste,o 50% nuo algos tikrai nepriteis,jam gyventi gal irgi norisi
Priteis panasiai tiek,kiek jus pati galit skirt vaikui,atsizvelgiant i vaiko poreikius,ar lanko burelius,daznai serga ir t.t.Siaip norint prisiteist 400lt ir daugiau,butina islaidas pagrysti cekiais
Teismas,gali priteist alimentus atgal 3metus 

[font=Geneva]Priteis panasiai tiek,kiek jus pati galit skirt vaikui[/font]
sio momentu nedirbu, stoviu darbo biržoj, soc pasalpa gaunu tik ant vaiko

jam gyventi gal irgi norisi
tevas sutinka tiek moketi, cia mazdaug gaunosi 600-800 lt

QUOTE(Valatke @ 2011 07 28, 15:46)

Bandykit prašytis nemokamą advokatą iš savivaldybės. O gal į vaikų teises nuėjus kuom padėtų, patartų ar rekomenduotų?

Ir išvis prie ko čia jūsų ar jūsų šeimos pajamos, gi ne jūs turite mokėti alimentus. Nesileiskit mulkinama
Paskutiniu metu teko kažkur girdėti, kad vaiko išlaikymui reikia 800lt, kadangi mama ir "tetis" išlaiko lygiom teisėm, tai abiem po 400 lt.
Laba, o ar yra budas alimentu atsisakyti? Prieteista 150 Lt
Moka per anstolius, tevas 8 metai vaiko net nemates, bet syki uzbangavo jam smegenyse, kad jis nori matyti vaika, nes gi ji "islaiko". Gal galeciau atsisakyti, tai netrikdytu musu abieju.

QUOTE(GitaZ @ 2011 07 30, 11:17)
Moka per anstolius, tevas 8 metai vaiko net nemates, bet syki uzbangavo jam smegenyse, kad jis nori matyti vaika, nes gi ji "islaiko". Gal galeciau atsisakyti, tai netrikdytu musu abieju.

Atsisakyt negalite,nes taip pazeistumete vaiko interesus.Bet gal kazkoks budas yra

Jei tėvas sutinka mokėti alimentus , lai moka, niekas jam to nedraudžia. Galit netgi lapelį pasirašyti, jei noras yra fiksuoti mokėjimus... O vaiko tėvystę reikia nustatyti ir šiaip galvojant apie vaiką.. Jei per notarą nesigautų, kaip Jums jau rašė, reiktų su ieškiniu kreiptis į teismą, toje pačioje byloje ir alimentus (išlaikymą) vaikui priteistų. Išlaikymo įsiskolinimas gali būti priteisiamas už trejus metus.Jei vaikas neturi spec. poreikių, pagrindinė taisyklė tokia, kad vaikui išlaikyti reikalinga viena minimali alga - 800 lt, po pusę iš kiekvieno tėvo..
Taigi, sėkmės

Papildyta:
QUOTE(GitaZ @ 2011 07 30, 12:17)

Atsisakyti alimentų, t.y. vaikui priteisto išlaikymo, teisiškai negalite, švelniai sakant tai būtų nesąmonė, tie pinigai priteisti vaikui.. Jei vaikui išlaikyti jie nereikalingi, turit savo lėšų, tuomet kaupkit pinigėlius vaiko sąskaitoje, bus mokslams ateityje, dar kam nors naudingo pasitarnaus.. O dėl to, kad tėvas nelankęs sugalvojo matytis su vaiku.. tai taip jau yra, kad kol jo teises į vaiką neapribotos, jis gali su juo matytis, abiejų tėvų teisės yra lygios. Aišku emociškai tai sudėtinga Jums turėtų būti. Tuo atžvilgiu Jus suprantu. Tačiau jei, jis turi kažkokių savybių, dėl ko bendravimas su tėvu vaikui kenktų, galite kreiptis dėl tėvų valdžios apribojimo, tuo labiau, kad nesirūpino vaiku tiek metų..
Papildyta:
[quote=Valatke,2011 07 28, 15:46]

[/quot
Dabartinio vyro pajamos nėra tiek aktualios kiek tėvo vengimas išlaikyti vaiką...