Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 3

QUOTE(coliuke29 @ 2011 08 18, 14:39)
gal gali man kas paaiskinti,vaikams priteisti alimentai,vienam 125lt.kitam200lt. dabar pasiemusi is antstoliu pazyma radau irasa prie to kur 200 priteista ,raso indeksuota 246,o kitam kur 125 tai 154,bandziau anstoliu klausti sako dabar po tiek turi jis(mano buves vyras)moketi,ir kiekvienais metais vis kyla tai kaip suprantu nebereikia persiteisti,ar anstoliai cia kaip kitaip kazka skaiciuoja?

Viska gerai pasake antstolis.
http://www.stat.gov....s/view/?id=1272
Sitos nuorodos apacioje surasyta pagal ka skaiciuojasi.
suma x indeksas / 100
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slavlanta: 18 rugpjūčio 2011 - 14:14
tai jei gerai supratau jam skola taip ir skaiciuosis ne 125 bet 154 blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, gal cia bus nusimananciu ir gales ka patart 4u.gif Istorija ne mano, bet kadangi mano drauge cia nesilanko ir galimybes neturi, bandysiu perteikt. Ji gyvena su vyriskiu, kuris yra issiskyres, turi du vaikus, jie patys jau taip p-at turi bendra vaika. Su zmona po skyrybu bendru reikalu neturi, o ir moteris nelabai susitaiko su faktu, kad jis gyvena kita gyvenima. Zodziu, uz tuos du vaikus buvo paskaiciuoti alimentai 600. Tai jis mokejo ta suma, plius dar vaikams patiem kazkiek duodavo, bet visus pinigus nuvesdavo jai i rankas. Ir dabar pries pusantru metu pas pas ju pasitaike finansine krize, jis kuri laika sedejo beveik be darbo, drauge gryzo po dekreto dirbt tai islaike seima galima sakyt. Jis tuo metu ex zmonai mokejo maziau, nes neturejo is ko. Paskiau staigiai eme atsigaut susilus orams, tai vel eme moket ir taip netycia parejo laiskai, kad yra paduotas antstoliams ir pareiske, kad jis alimentu nemoka metus laiko, skola 6000. Siuo metu jis oficialiai dirba ant puses etato, ir rodomas atlyginimas aisku yra labai mazas. pries keleta dienu suzinojo, kad yra arestuota anstoliu jo masina ir turetas zemes plotelis.
1. Ar gali pats vyras kreiptis del alimentu sumazinimo? jei dirba ant puses etato ir pas ji dar vienas vaikas?
2. Jie planavo susirasyt, t.y. susituokti, taciau dabar drauge bijo, kad susituokus gali antstoliai vyro skola skaiciuot is jos atlyginimo. Ar taip imanoma?
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2011 08 23, 17:24)

1. Ar gali pats vyras kreiptis del alimentu sumazinimo? jei dirba ant puses etato ir pas ji dar vienas vaikas?
2. Jie planavo susirasyt, t.y. susituokti, taciau dabar drauge bijo, kad susituokus gali antstoliai vyro skola skaiciuot is jos atlyginimo. Ar taip imanoma?

1. Gali.
2. Siaip geriau pasidaryti tada povedybine sitarti, kad zmonos pinigai, tai zmonos pinigai, tada niekas netures teises liesti zmonos atlyginimo. Nors, ir taip mazai tiketina, kad vyro skola del islaikymo reikes padengti zmonai. Cia gi ne jos vaikas.
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 23, 17:41)
1. Gali.
2. Siaip geriau pasidaryti tada povedybine sitarti, kad zmonos pinigai, tai zmonos pinigai, tada niekas netures teises liesti zmonos atlyginimo. Nors, ir taip mazai tiketina, kad vyro skola del islaikymo reikes padengti zmonai. Cia gi ne jos vaikas.

Del sito nebuciau tikra. Cia ne paprasta skola, cia alimentai. Nors ir absurdas. Pasiklausciau normalaus teisininko (pries 5 metus man sake, kad gali krapstyti ir zmonos atlyginima, nors neteigiu unsure.gif )
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 08 23, 19:44)
Del sito nebuciau tikra. Cia ne paprasta skola, cia alimentai. Nors ir absurdas. Pasiklausciau normalaus teisininko (pries 5 metus man sake, kad gali krapstyti ir zmonos atlyginima, nors neteigiu unsure.gif )

Jo ir as girdejau toki bajeri.

Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 08 23, 19:44)

As irgi apie tai girdejau, kad santuokoje skaitosi bendras turtas ir skolos...Aisku absurdas. Klausiau advokato, ar gali teismas mano atlyginima priskaiciuoti prie vyro vaiko islaikymo. Sake kad ne.
Jeigu pvz. as uzdirbu per puse daugiau negu vyras, tai as galiu savo vaikui daugiau skirti, bet ne vyro vaikui tas lesas moketi. Cia yra vyro ir pirmos zmonos atlyginimu skaiciavimai, kiek skirti vaikui.
Atsakyti
Noriu paklausi ar kam yra pavykę pasididinti alimentus?
Man dabar moka kiekvienam vaikui po nedydele sumą. Bet tuo metu kai priteisinejau, jis deklaravo, kad yra bedarbis ir turi dar du vaikus. Jau praejo keli metai ir vaikai paaugo, darzelis labai brandus. Man Tu alimentu uztenka tik uz darzeli sumoketi, o juk dar valgyti reikia ir vaikia nuolat serga. Jis deklaruoja mazas pajamas ir 4 vaikus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 23, 20:35)
As irgi apie tai girdejau, kad santuokoje skaitosi bendras turtas ir skolos...Aisku absurdas. Klausiau advokato, ar gali teismas mano atlyginima priskaiciuoti prie vyro vaiko islaikymo. Sake kad ne.
Jeigu pvz. as uzdirbu per puse daugiau negu vyras, tai as galiu savo vaikui daugiau skirti, bet ne vyro vaikui tas lesas moketi. Cia yra vyro ir pirmos zmonos atlyginimu skaiciavimai, kiek skirti vaikui.

Tada iseitu, kad jos atlyginimo nelabai turetu liesti, beje ji uzdirba nedaug, ir pas ju bendras vaikas dar yra. Ji galbut skirs savo alga savam vaikui, kuris yra sergantis istisai, ir turi spec poreikiu. Tai ka ji begali dar dengt vyro vaikams su kta moterim. unsure.gif
Atsakyti
Del alimentu ir del vaiko poreikiu skaiciavimo...
Teiseja paaiskino, kad : sanatorija, bureliai (dailes mokykla),koorepetitoriai (vaikas su spec.poreikiais), privatus gydytojai, kinezetarapeuto paslaugos - YRA PRABANGOS DALYKAS !!!! T.y. visa tai-vaikui nebutini dalykai.
Va taip va mega_shok.gif aggressive.gif aggressive.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2011 08 24, 13:03)
T.y. visa tai-vaikui nebutini dalykai.

t.y. visa tai - yra duodama esant galimybei, jei tokių galimybių nėra, apsieinama ir be to.
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2011 08 23, 20:39)
Noriu paklausi ar kam yra pavykę pasididinti alimentus?

labai idomus klausimas, tik mane domina kitokia situacija, jei skiriamasi geruoju? seimoje du vaikai ir tevai juos pasidalina, kaip tokiu atveju tvarkomi alimentai, kiekvienam is tevu uz viena vaika? ar kaip? ir kaip i tai ziuri soc. istaigos kompensacijoms ar pasalpoms gauti? seimos sudetis lyg ir aiski 2 ten 2 ten, bet kaip su tais alimentais?
Atsakyti