[quote=Barbaryta,2011 03 05, 18:50]
Šiandien kepiau bandeles "širdelės" su aguonom+cukrus ir su cinamonu+cukrus
kepiau ir as,
tesla labai skani ir paprasta.
bet pas mane taip kilo kad is sirdeliu liko tik trikampiai, gavosi spurgos..
kaip daryti kad tesla nekiltu taip smarkiai?
QUOTE(Failas @ 2011 03 10, 11:01)
... viską darau "iš akies"
Jeigu trumpai: Taipogi pertrinu varškę su blenderiu, įdedu trintų braškių, ar kondensuoto pieno, ar tai džiovintų vaisių, aguonų, mėgstamo jogurto ir pan. Žodžiu, pagal nuotaiką ir galimybes. Jeigu reikia, cukraus, bet tai priklauso nuo dedamų priedų, kartais jo užtenka nuo trintų uogų. Ir dėl tvirtumo pilu pakaitintą išbrinkintą želatiną (irgi iš akies). Tada visą masę supilu į paprastą plastamsiniį kvadratinį indelį, maždaug 3 - 4 cm storiu ir palaikius porą valandų šaldytuve, kai jau sustingsta, verčiu ją lauk, pjaustau 3*4*7 cm kubeliais (maždaug) aplieju tirpdytu šokoladu, kai sustingsta, apverčiu, aplieju kitą pusę šokoladu. Kai sustingsta, įvinioju į foliją, kad bet kada vaikai galėtų išsitraukti iš šaldytuvo ir mėgautis ekologiškais sūreliais. Suprantama, ekologija priklauso nuo varškės, žiūrint kur ją perkam.
Vietoj sviesto mieliau renkuosi želatiną, gal ir su sviestu labai neblogai išeina, bet atrodo, būtų riebiau ir kalorijų daugiau...
Galima formos vidų iškloti sausainiais, tada bus sūrelis su sausainiu, arba per vidurį įpilti mėgstamos uogienės, bus su uogu įdaru... Žodžiu, fantazijai nėra ribų
Jeigu trumpai: Taipogi pertrinu varškę su blenderiu, įdedu trintų braškių, ar kondensuoto pieno, ar tai džiovintų vaisių, aguonų, mėgstamo jogurto ir pan. Žodžiu, pagal nuotaiką ir galimybes. Jeigu reikia, cukraus, bet tai priklauso nuo dedamų priedų, kartais jo užtenka nuo trintų uogų. Ir dėl tvirtumo pilu pakaitintą išbrinkintą želatiną (irgi iš akies). Tada visą masę supilu į paprastą plastamsiniį kvadratinį indelį, maždaug 3 - 4 cm storiu ir palaikius porą valandų šaldytuve, kai jau sustingsta, verčiu ją lauk, pjaustau 3*4*7 cm kubeliais (maždaug) aplieju tirpdytu šokoladu, kai sustingsta, apverčiu, aplieju kitą pusę šokoladu. Kai sustingsta, įvinioju į foliją, kad bet kada vaikai galėtų išsitraukti iš šaldytuvo ir mėgautis ekologiškais sūreliais. Suprantama, ekologija priklauso nuo varškės, žiūrint kur ją perkam.
Vietoj sviesto mieliau renkuosi želatiną, gal ir su sviestu labai neblogai išeina, bet atrodo, būtų riebiau ir kalorijų daugiau...
Galima formos vidų iškloti sausainiais, tada bus sūrelis su sausainiu, arba per vidurį įpilti mėgstamos uogienės, bus su uogu įdaru... Žodžiu, fantazijai nėra ribų
butinai isbandysiu su zelatina, aciu uz ideja
Paris-Brest : plikytos tešlos vainikas su dieviško skonio praline kremu receptas ( visos gaminimo eigos nuotraukos)
Tik gaila, neturiu vainiko pjūvio nuotraukos - nespėjau įamžinti
Porcijų : 8-10 asmenims
Pirmas etapas - plikytos tešlos ruošimas.
Reikės:
* 100 g pieno
* 200 g vandens
* 180 g miltų
* 150 g sviesto
* 4-5 kiaušiniai + 1 kiaušinis aptepimui
* 10 g cukraus
* druskos
* 2 pok. migdolų plokštelių
Kaitinimo inde supilti pieną, vandenį, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Pastaba: nerekomenduoju sviesto keisti margarinu, nes tai labai įtakoja kepinio skonį.
Suberti cukrų ir druską, vėliau - vienu ypu miltus
Ant silpnos ugnies kaitinti ir maišyti su mediniu šaukštu iki tešla pradės atšokinėti nuo šaukšto nugarėlės ir kaitinimo indo sienelių.
Tada tešlą perkelti į dubenį , įmušti po vieną kiaušinį ir labai gerai viską išmaišyti, išminkyti iki masė taps vienalytė.
Ant kepimo popieriaus pieštuku nubrėžti apskirtimą ( naudojau didesnę lėkštę) tai padės suformuoti taisyklingos formos Paris-Brest'o žiedą.
Žiedo formavimui naudojau konditerinį sausainiams skirtą švirkštą ( manau, puikiai tiks ir tie paprasti konditeriniai švirkštai)
Šaukšto pagalba sukrovus tešlą į konditerinį švirkštą suformuoti vieną žiedo sluoksnį..
Vėliau dar vieną ir dar vieną - kepinys turi gautis gan didelis.
Tada žiedo paviršių aptepti išplaktu trynio ir vandens mišiniu (1 trynys+1 valg. š. vandens). Paviršių apbarstyti migdolo plokštelėmis . Jų tikrai negailėjau
Kadangi kepinys bus tikrai didelis, reikia suformuoti ir siaurą vidinį žiedą - viduriuką. Tešlos likutį irgi sunaudojau- gavosi 1 mažas Paris-Brest'as
Kepti 180-160 orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos orkaitės durelių geriau nevarstyti.
Iškepusius žiedus perkelti ant grotelių, kad atvėstų.
Kadangi gaunasi gan trapūs, tai pagrindinio žiedo perkėlimui naudojau porą ilgų medinių mentelių.
Pastaba :
* jei norite, kad plikytos tešlos kepinys būtų trapus ir kietesnis, tada pilkite tik vandenį.
* o jei norite trapaus ir minkštesnio, tada yra pilamas ir pienas - aš būtent šį variantą pasirinkau - ir neapsirikau
Antras etapas - Praline - lazdynų riešutų masės gaminimas
Na, o dabar laikas pasigaminti skaniosios Praline (lazdynų riešutų masė) - ji reikalinga kremo aromatizavimui- tai kremo pagrindas, be šio ingridiento kremas bus bevertis
Visą išsamią gaminimo eigą su nuotraukomis rasite čia :Praliné aux noisettes - lazdyno riešutų masė
Trečias etapas - praline kremo ruošimas.
Reikės:
* 600 g 35 % riebumo grietinėlės
* 3-4 val.g š. cukraus pudros
* 150 g naminės skystos karamelės ( arba pirktinio karamelės padažo)
* 300 g pralin ( kitaip: griliažo)
* 1 pok. grietinėlės standiklio
* ledukų kremo atšaldymui
Pastaba: visi plakami produktai ( grietinėlė, karamelė) turi būti itin šalti.
Į platų dubenį suberti ledukus (nepagailėti jų) , tada įstatyti plakimo indą su grietinėle. Taip plakant grietinėlė žymiai greičiau, standžiau ir geriau yra išplakama, nes visą plakimo laiką yra šaldoma iš apačios.
Grietinėlę išplakti iki standumo, suberti grietinėlės standiklį, vėl plakti, suberti cukraus pudrą - vėl plakti.
Tada supilti ką tik iš šaldytuvo ištrauktą karamelinio padažą - vėl plakti iki vientisos masės.
Vėliau sudėti praline ir vėl viską išplakti/išmaišyti iki vientisumo.
Kremas paruoštas.
Indą su kremu laikinai palikti šaldytuve.
Ketvirtas etapas - žiedo garniravimas
Reikės:
* paruošto praline kremo
* kelių valg. š. šaukštų pralin ( griliažo)
Aštraus peilio (geriau būtų kuo ilgesnis) pagalba perpjauti dydįjį žiedą.
Viršutinę dalį medinių šaukštų pagalba ( jei kelsite tik 2 rankomis, jis gali sulūžti/sutrupėti) nukelti į šoną.
Žiedo apatinę dalį gausiai pabarstyti pralin ( griliažu).
Konditerinio švirkšto pagalba padengti pirmą kremo sluoksnį ( formuojant dvigubų kilpų ar aštuoniukės principu).
Tada ant viršaus užkelti viduriuką - siaurąjį žiedą, ir vėl dengti kremu kilpų ar aštuoniukės principu.
Tada paviršių pabarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį
Paviršių gausiai apibarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį.
Paruoštą Paris-Brest'ą laikyti šaltai (šaldytuve).
Prieš patiekiant visą Paris-Brest'ą apbarstyti cukraus pudra.
Viskas. Paruošta. Kad nereiktų ištisą parą gaminti šio šedevro, galima žiedus bei praline pasiruošti iš anksto - taip bus sutaupytas laikas.
Šiam Paris-Brest'ui būna ruošiami net keli kremai : konditerinis, praline, sviesto, purusis.
Skanaus
Tik gaila, neturiu vainiko pjūvio nuotraukos - nespėjau įamžinti
Porcijų : 8-10 asmenims
Pirmas etapas - plikytos tešlos ruošimas.
Reikės:
* 100 g pieno
* 200 g vandens
* 180 g miltų
* 150 g sviesto
* 4-5 kiaušiniai + 1 kiaušinis aptepimui
* 10 g cukraus
* druskos
* 2 pok. migdolų plokštelių
Kaitinimo inde supilti pieną, vandenį, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Pastaba: nerekomenduoju sviesto keisti margarinu, nes tai labai įtakoja kepinio skonį.
Suberti cukrų ir druską, vėliau - vienu ypu miltus
Ant silpnos ugnies kaitinti ir maišyti su mediniu šaukštu iki tešla pradės atšokinėti nuo šaukšto nugarėlės ir kaitinimo indo sienelių.
Tada tešlą perkelti į dubenį , įmušti po vieną kiaušinį ir labai gerai viską išmaišyti, išminkyti iki masė taps vienalytė.
Ant kepimo popieriaus pieštuku nubrėžti apskirtimą ( naudojau didesnę lėkštę) tai padės suformuoti taisyklingos formos Paris-Brest'o žiedą.
Žiedo formavimui naudojau konditerinį sausainiams skirtą švirkštą ( manau, puikiai tiks ir tie paprasti konditeriniai švirkštai)
Šaukšto pagalba sukrovus tešlą į konditerinį švirkštą suformuoti vieną žiedo sluoksnį..
Vėliau dar vieną ir dar vieną - kepinys turi gautis gan didelis.
Tada žiedo paviršių aptepti išplaktu trynio ir vandens mišiniu (1 trynys+1 valg. š. vandens). Paviršių apbarstyti migdolo plokštelėmis . Jų tikrai negailėjau
Kadangi kepinys bus tikrai didelis, reikia suformuoti ir siaurą vidinį žiedą - viduriuką. Tešlos likutį irgi sunaudojau- gavosi 1 mažas Paris-Brest'as
Kepti 180-160 orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos orkaitės durelių geriau nevarstyti.
Iškepusius žiedus perkelti ant grotelių, kad atvėstų.
Kadangi gaunasi gan trapūs, tai pagrindinio žiedo perkėlimui naudojau porą ilgų medinių mentelių.
Pastaba :
* jei norite, kad plikytos tešlos kepinys būtų trapus ir kietesnis, tada pilkite tik vandenį.
* o jei norite trapaus ir minkštesnio, tada yra pilamas ir pienas - aš būtent šį variantą pasirinkau - ir neapsirikau
Antras etapas - Praline - lazdynų riešutų masės gaminimas
Na, o dabar laikas pasigaminti skaniosios Praline (lazdynų riešutų masė) - ji reikalinga kremo aromatizavimui- tai kremo pagrindas, be šio ingridiento kremas bus bevertis
Visą išsamią gaminimo eigą su nuotraukomis rasite čia :Praliné aux noisettes - lazdyno riešutų masė
Trečias etapas - praline kremo ruošimas.
Reikės:
* 600 g 35 % riebumo grietinėlės
* 3-4 val.g š. cukraus pudros
* 150 g naminės skystos karamelės ( arba pirktinio karamelės padažo)
* 300 g pralin ( kitaip: griliažo)
* 1 pok. grietinėlės standiklio
* ledukų kremo atšaldymui
Pastaba: visi plakami produktai ( grietinėlė, karamelė) turi būti itin šalti.
Į platų dubenį suberti ledukus (nepagailėti jų) , tada įstatyti plakimo indą su grietinėle. Taip plakant grietinėlė žymiai greičiau, standžiau ir geriau yra išplakama, nes visą plakimo laiką yra šaldoma iš apačios.
Grietinėlę išplakti iki standumo, suberti grietinėlės standiklį, vėl plakti, suberti cukraus pudrą - vėl plakti.
Tada supilti ką tik iš šaldytuvo ištrauktą karamelinio padažą - vėl plakti iki vientisos masės.
Vėliau sudėti praline ir vėl viską išplakti/išmaišyti iki vientisumo.
Kremas paruoštas.
Indą su kremu laikinai palikti šaldytuve.
Ketvirtas etapas - žiedo garniravimas
Reikės:
* paruošto praline kremo
* kelių valg. š. šaukštų pralin ( griliažo)
Aštraus peilio (geriau būtų kuo ilgesnis) pagalba perpjauti dydįjį žiedą.
Viršutinę dalį medinių šaukštų pagalba ( jei kelsite tik 2 rankomis, jis gali sulūžti/sutrupėti) nukelti į šoną.
Žiedo apatinę dalį gausiai pabarstyti pralin ( griliažu).
Konditerinio švirkšto pagalba padengti pirmą kremo sluoksnį ( formuojant dvigubų kilpų ar aštuoniukės principu).
Tada ant viršaus užkelti viduriuką - siaurąjį žiedą, ir vėl dengti kremu kilpų ar aštuoniukės principu.
Tada paviršių pabarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį
Paviršių gausiai apibarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį.
Paruoštą Paris-Brest'ą laikyti šaltai (šaldytuve).
Prieš patiekiant visą Paris-Brest'ą apbarstyti cukraus pudra.
Viskas. Paruošta. Kad nereiktų ištisą parą gaminti šio šedevro, galima žiedus bei praline pasiruošti iš anksto - taip bus sutaupytas laikas.
Šiam Paris-Brest'ui būna ruošiami net keli kremai : konditerinis, praline, sviesto, purusis.
Skanaus
QUOTE(Raseliuke @ 2011 03 09, 21:18)
Varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu
Labai ačiū už receptą senai jo ieškojau,o dabar radus iškart įlindau į šaldytuvą - reikia tik šokolado nusipirkt
QUOTE(Raseliuke @ 2011 03 09, 21:18)
Varškės sūreliai su šokoladiniu glaistu
QUOTE(Zuoga @ 2011 03 10, 15:25)
Tirai gausis su tom formelem, vakar bandziau, labai lengvai issieme ir zinoma LABAI SKANUS Darysiu dar ne karta
didelis dėkui,kaip tik turiu varškės pabandysiu padaryti
o kiek maždaug gaunasi iš tos normos
QUOTE(*MoNaMi* @ 2011 03 10, 16:48)
o kiek maždaug gaunasi iš tos normos
As tiksliai nepasakysiu, nes viska dejau is akies, ir nepilnas formeles dariau
QUOTE(Zuoga @ 2011 03 10, 18:15)
As tiksliai nepasakysiu, nes viska dejau is akies, ir nepilnas formeles dariau
iš dviejų normų man išėjo šeši sūrėliai dariau tokioje pačioje kaip recepte,silikoninėj formelėj
laba vakara as cia pas Jus pirma karta, tai pusdieni sedejau skaiciau kiekviena puslapi atidziai, uzsirasinejau... o jau kiek pas Jus cia skanumynu ir as bandysiu tai viena tai kita pasidaryti pati, tikiuos iseis nesu labai stipri kulinare, bet kaip sakoma, nei vienas negime mokedamas
Turiu 8kg bananu, ka man su jais daryti? Susiradau pora bananiniu pyragu receptu, bet ten tik 3 bananai dedasi pyragui... Gal kas zinot koki skanu recepta, kur galeciau daaaaug bananu sunaudoti?
QUOTE(the best @ 2011 03 12, 14:51)
Turiu 8kg bananu, ka man su jais daryti? Susiradau pora bananiniu pyragu receptu, bet ten tik 3 bananai dedasi pyragui... Gal kas zinot koki skanu recepta, kur galeciau daaaaug bananu sunaudoti?
as tai meginciau kokias sultis pasidaryti ar dzema ale nezinau kaip bet tas pirktines babananines tiesiog dievinu
QUOTE(In- @ 2011 03 12, 13:45)
as tai meginciau kokias sultis pasidaryti ar dzema ale nezinau kaip bet tas pirktines babananines tiesiog dievinu
Dekui uz pukia minti, virsiu dzema bananu dzemas ziuresim kas gausis