Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkite išsirinkti automobilį 2

Pacioj temos pradzioj net supykau, kai perskaiciau, kad ziema su galu gali net nevaziuot. Melas melas ir dar kart melas, nusipirkit aukstesnio profilio , siauresnes ir dygliuotas padangas ir neteks visa ziema pusnyse vargt. Garantija 100%.

Del dujininku Vilniuje drasiai galiu rekomenduoti BRC arba UAB Du Ponai.
Pats turiu antra dujine masina su IV duju iranga. Ir labai dziaugiuosi, kai paskaiciuoji tie 14 ar net 20 litru duju yra tas pats kaip 7 ar 10 litru benzino, o tai yra vidutines klases sedano kuro sanaudos. Todel galiu vazinet su is dalies patinkanciu lektuvu.

QUOTE(Agnesyte @ 2011 07 12, 15:56)
Sveiki, pasirašiau bet ne toje temoje, tai įsiterpsiu ir čia.
Kokius auto iš vis rekomenduotumėte pirkti, o kokių privengti?

Rekomenduoju vengti: korejietisku ty: kia, hyundai ir t.t
Prancuzisku: reno, citroen, pezo (iskyrus keleta hdi dyzeliniu varikliu kurie reikia pripazinti pavyke).

Kas kelia pasitikejima: japonai: toyota, mazda, subaru, honda. Vengciau nissan, mitsubishi.
Vokieciai: bmw, audi, vw, mersas (jei nebaisu rudys smile.gif )
Tiesa nors dabar vairuoju audi a6 seimoje turim ir bmw 5.
Audi man tera volkswagenas - vietom pabarska, kas nors erzina.
Nors vairuojama - puikiai.
Beje ir kiek teko susidurti su remonto islaidomis, kaip nekeista technines puses remontas zymiai pigiau kainuoja BMW nei Audi , ar seniau turetu mazdu/toyotu/hondu.
Tiesa, kebulo daliu kainos bmw kartais vercia issizioti.
Vis dar ieskau priekino bamperio daugumoje vietu jo kaina ~1500litu!
Atsakyti
Pagal tavo sarasiuka - japonu brangios dalys, senesni megsta rudyti, o vokieciai brangus.
Kas gaunasi? Dazna ta tavo pamineta "vengtina" masina yra zenkliai pigesne uz ta audi, bmw ar wv, tai net ir su siek tiek brangesniu remontu (kas daznu atveju kainuoja tiek pat ar net pigiau) lieka gana daug papildomu piniguir galima nusipirkti naujesne, geresne ar kitokia "esne" masina vien del to, kad ji nepopuliari. Zinoma, tai galioja planuojant masina eksploatuoti ilgai, su mintimi, kad ne perpardavimui ta masina perku, o tam, kad man ji vaziuotu.

QUOTE(Robertastk @ 2011 07 17, 14:15)
Pacioj temos pradzioj net supykau, kai perskaiciau, kad ziema su galu gali net nevaziuot. Melas melas ir dar kart melas, nusipirkit aukstesnio profilio , siauresnes ir dygliuotas padangas ir neteks visa ziema pusnyse vargt. Garantija 100%.
Del dujininku Vilniuje drasiai galiu rekomenduoti BRC arba UAB Du Ponai.
Pats turiu antra dujine masina su IV duju iranga. Ir labai dziaugiuosi, kai paskaiciuoji tie 14 ar net 20 litru duju yra tas pats kaip 7 ar 10 litru benzino, o tai yra vidutines klases sedano kuro sanaudos. Todel galiu vazinet su is dalies patinkanciu lektuvu.
Prancuzisku: reno, citroen, pezo (iskyrus keleta hdi dyzeliniu varikliu kurie reikia pripazinti pavyke).

Kas kelia pasitikejima: japonai: toyota, mazda, subaru, honda. Vengciau nissan, mitsubishi.
Beje ir kiek teko susidurti su remonto islaidomis, kaip nekeista technines puses remontas zymiai pigiau kainuoja BMW nei Audi , ar seniau turetu mazdu/toyotu/hondu.

Papildyta:
QUOTE(Robertastk @ 2011 07 17, 14:15)

O ka darysi kai po poros metu uzdraus dygliuotas padangas lietuvoje? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertastk @ 2011 07 17, 15:15)

Taip ir nesupratau, kodel pezo vengti? Gal galetumet placiau apie tuos pavykusius hdi variklius? Kaip tik peugeot 307 hdi ieskau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mskapas @ 2011 07 18, 08:42)
Pagal tavo sarasiuka - japonu brangios dalys, senesni megsta rudyti, o vokieciai brangus.
Kas gaunasi? Dazna ta tavo pamineta "vengtina" masina yra zenkliai pigesne uz ta audi, bmw ar wv, tai net ir su siek tiek brangesniu remontu (kas daznu atveju kainuoja tiek pat ar net pigiau) lieka gana daug papildomu piniguir galima nusipirkti naujesne, geresne ar kitokia "esne" masina vien del to, kad ji nepopuliari. Zinoma, tai galioja planuojant masina eksploatuoti ilgai, su mintimi, kad ne perpardavimui ta masina perku, o tam, kad man ji vaziuotu.
Papildyta:
O ka darysi kai po poros metu uzdraus dygliuotas padangas lietuvoje? wink.gif

Japonu dalys priklausomai nuo markes ir nuo to kur / kaip ieskai.
Mazdai 626 (2000) reikejo keleivio puses 2 dureliu su moldingais, veidrodeliu, bamperio (galinio).
Pradejom ieskot nuo vistos, vien tam kad suzinotumem kainas, juolab draudimas viska apmoka. Tai vistoj vien uz 2 moldingus paprase 880litu. smile.gif

Gavosi taip kad pas tuos kurie ardo angliskas dalis viska nupirkau uz 700litu. O varikliai ten kone amzini tinkamai priziurimi, apie dyzelius nekalbu, nes siais dyzeliu ekspertas neesu ir gyvenime turejau viena dyzeli kurio nusikraciau kaip imanoma greiciau.
Dar vienas aspektas, kad lietuviai turedami dyzelius neatsispiria pagundai uzsipilt pigios saliarkos ko pasekoje tenka viska tvarkytis pradedant kuro siurbliais, purkstukais ir t.t.

Ka darysiu kai uzdraus?
Ogi nieko. smile.gif Jusu zinios pasenusios jau turejo viskas buti uzdrausta, bet kaip neuzdraude taip neuzdraude. Visgi lietuva ne vokietija - sniego ziema cia nuolat pilna ledo taip pat.
Net uzdraudus tokias padangas as savo sveikata nerizikuociau ir ramiai vazineciau.
Beje turiu du zieminiu padangu komplektus - dyglius ir be dygliu. Be dygliu vazineju kol nera sniego ir KAI jau nera sniego, bet ziemines padangos privalomos.

QUOTE(solniska @ 2011 07 18, 11:33)
Taip ir nesupratau, kodel pezo vengti? Gal galetumet placiau apie tuos pavykusius hdi variklius? Kaip tik peugeot 307 hdi ieskau  rolleyes.gif

Ieskociau 2 litru HDI, nuo 2005 metu (face liftinio) modelio ir nepagaileciau pinigu automobilio "perkratymui".
Reiktu nepamirsti, kad dyzelius perka zmones kurie daug vazineja, ypac vokietijoje - prancuzijoje. Ir 9/10 masinu kuriu rida "70.000-150.000 km" yra nuvaziavusios 3-4 kart daugiau. Todel ieskociau kiek imanoma naujesnio automobilio. Neatmesciau galimybes pirkti "protingai" dauzta. Arba ieskotis automobilio pvz vokietijoje paciam.

Siaip vertinga informacija yra vokietijos TUV (tech apziuros) ataskaita.
Jie kasmet pateikia sarasa, kuriame ivardinti patikimiausi automobiliai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertastk @ 2011 07 17, 16:15)

iš visų rekomenduotinų man atrodo visos nepatikimos. BMV, Mersas atkrenta, tokių nenorim su galais varančių. VW turėjome, dabar audi a6 yra, tai apie jų dalis ir jų kainas žinom, nors vairavimas ir važiavimas man thumbup.gif , nors kaip man moteriškei kiek didoka.
O ką galit pasakyti apie opel, apie ją tylit, tai gal čia jau skaitosi visai ne mašinos g.gif neverta apie jas net galvoti?
Atsakyti
Mes irgi turim Audi A6 ir A4,ir visai patinka.Bet dabar galvoju dar apie Opel Astra nuo 2006-7m,arba Ford Focus nuo 2006-7metu.Bet niekas apie jas jokios nuomuones neturi ax.gif O as dabar uzsimaniau mazos,ekonomiskos miesto masinos. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 07 19, 08:24)
[size=1][/size]
iš visų rekomenduotinų man atrodo visos nepatikimos. BMV, Mersas atkrenta, tokių nenorim su galais varančių. VW turėjome, dabar audi a6 yra, tai apie jų dalis ir jų kainas žinom, nors vairavimas ir važiavimas man  thumbup.gif , nors kaip man moteriškei kiek didoka.
O ką galit pasakyti apie opel, apie ją tylit, tai gal čia jau skaitosi visai ne mašinos  g.gif neverta apie jas net galvoti?

Bmw galima X-drive paieskot dazniausiai kaina nelabai skiriasi, bet as asmeniskai esu uz gala varoma , nors su keturiais dabar vazineju.
Bent man - smagiau ziema ir patogiau vasara.

Opelis kazkaip man net isgaravo is galvos. smile.gif
Opeli drasiai pirkciau nuo kokiu 1997-1998 iki naujausio - is salono. Priklausomai nuo kisenes. Taip pat ir varikliai pakankamai ekonomiski. Teko kazkada su skolinta Vectra vazinet savaitele , jei neklystu 1999metu. Variklis buvo 1.8 ar 2.0 Ecotec (benzininis) tai Vilnius-Kaunas-Vilnius pavyko suvazineti su mazdaug 11litru benzino. Kas man nepatinka opeliuose - tai salonai.
Net Astros , Vectros ~2004-2005 metus apdailos medziagos, "knopkes" pigios, dauguma plastmasiu kietos.

Galima gincytis, skonio reikalas ir t.t. , bet jeigu tektu rinktis VW ar Opeli as asmeniskai rinkciaus opeli. Manau, turetumet sutikt, kad Insignia atrodo zymiai geriau nei Passat'as wink.gif

Papildyta:
QUOTE(Adeks @ 2011 07 19, 11:59)
Opel Astra nuo 2006-7m,arba Ford Focus nuo 2006-7metu.Bet niekas apie jas jokios nuomuones neturi ax.gif

Fordas gali lygintis nebent su chevroletu, chrysleriu, fiatu ir panasiai.
Turim pazistamu Vistoj (kadangi jau 4 masinas ten pirkom...) , tai sypsosi kai apie Forda uzklausi.
Atsakyti
QUOTE(Robertastk @ 2011 07 19, 21:03)
Bmw galima X-drive paieskot dazniausiai kaina nelabai skiriasi, bet as asmeniskai esu uz gala varoma , nors su keturiais dabar vazineju.
Bent man - smagiau ziema ir patogiau vasara.
Opelis kazkaip man net isgaravo is galvos. smile.gif
Opeli drasiai pirkciau nuo kokiu 1997-1998 iki naujausio - is salono. Priklausomai nuo kisenes. Taip pat ir varikliai pakankamai ekonomiski. Teko kazkada su skolinta Vectra vazinet savaitele , jei neklystu 1999metu. Variklis buvo 1.8 ar 2.0 Ecotec (benzininis) tai Vilnius-Kaunas-Vilnius pavyko suvazineti su mazdaug 11litru benzino. Kas man nepatinka opeliuose - tai salonai.
Net Astros , Vectros ~2004-2005 metus apdailos medziagos, "knopkes" pigios, dauguma plastmasiu kietos.
Galima gincytis, skonio reikalas ir t.t. , bet jeigu tektu rinktis VW ar Opeli as asmeniskai rinkciaus opeli.  Manau, turetumet sutikt, kad Insignia atrodo zymiai geriau nei Passat'as wink.gif

Mašinos pirkti senesnės nei 10 m. net neverta, na čia mano nuomonė cool.gif
O visai geri atsiliepimai apie opel, tai paklausiu tada išsamiau. Mes renkamės iš Meriva, Zafira, tokio tipo norime. Ką apie jas galvoje, aišku kuras - dyzelis. A, nors ji jūsų nerekomenduojamų sąraše, bet idomu išsamesnė nuomonė apie renault scenic
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 07 19, 09:24)
O ką galit pasakyti apie opel, apie ją tylit, tai gal čia jau skaitosi visai ne mašinos  g.gif neverta apie jas net galvoti?

Na,as asmeniskai tai opelius labiausiai megstu ax.gif Pirma buvo astra,antra irgi astra,ir sekanti ko gero irgi bus astra,nors nusiziurineju ir vivaro (irgi opelis,tik su reno motoru),astru geros vaziuokles,o naujesnes ir nerudyja.Jei keisciau i ka nors opeli,tai gal tik i bmw ax.gif Tik neverta pirkti senesniu nei 1999metu,ne del to kad kokios blogos butu,tiesiog i savartynus tokiu metu opeliu neveza,tai jei prireiks kokiu daliu-tragedija... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 07 19, 19:52)
[size=1][/size]
Mašinos pirkti senesnės nei 10 m. net neverta, na čia mano nuomonė  cool.gif
O visai geri atsiliepimai apie opel, tai paklausiu tada išsamiau. Mes renkamės iš Meriva, Zafira, tokio tipo norime. Ką apie jas galvoje, aišku kuras - dyzelis. A, nors ji jūsų nerekomenduojamų sąraše, bet idomu išsamesnė nuomonė apie renault scenic

Masina masinai nelygu, kam svarbu kad masina vaziuotu ir butu pigi islaikyt, kad nebenuvertetu per keleta metu 50-70% ir t.t. Na , bet cia kita tema.smile.gif

Meriva/Zafira.

Meriva - 1,3 dyzelis aiskiai yra per silpnas net mieste, o jeigu dar butu automatas as neisivaizduoju... smile.gif
1.7 - vaziuojantis.
Kazkokiu specifiniu gedimu bent man - neteko girdet. Vairuot neteko, bet vaziuot tokiu teko. Opelis. Viskas kaip ir kituose tu metu opeliuose, net skydelis/konsole beveik identiski astrai, vectrai, zafirai.

Zafira - didesne , malonesne, praktiskesne. Jeigu kalbam apie modeli nuo 2005 - tai visi varikliai neblogi. Velgi - vaziuot su ja neteko.
Jeigu apie 1999-2005 tai mane labai erzina "ukininko" sedesena (kaip traktoriuje), taip pat centrine panele, viskas laaaabai senoviska. 7vieteje gale vietos praktiskai nera net 14-15 metu vaikam ten nebus patogu, o ir bagazines visiskai nelieka. Sedynes kietokos, ilgiau vaziuojant pradeda erzinti. Vaziuoti 4 asmenims erdves atzvilgiu - patogu. Telpa nemazai daiktu.

Apie dyzelinius variklius placiau nekomentuosiu, nes tikrai neesu nusimanantis ir visa gyvenima ju purtausi. Ir toliau purtysiuos. smile.gif
Bet kaip ir daugely, reikia ziuret purkstukus/kuro siurbli(siurblius) ir t.t. Ir reiktu nepamirst, kad tai seimynine masina, todel greiciausiai turetu buti nemazai nuvaziavusi. Tikrinti tikrinti ir dar karta tikrinti. Beveik kasdien matau atsukinejamas/atsuktas ridas, tai moderniai masinai 250.000km nera daug. Bet kai atsuka nuo 500.000 iki 70-120 tukst. tai darosi nejuokinga.
Nes nuvaziavus 200-300k km butinai prasideda "didieji" eksploataciniai remontai - sankaba, amortizatoriai ir t.t. Jeigu, zinoma, iki tol dar nebuna keisti.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2011 07 19, 20:18)
Na,as asmeniskai tai opelius labiausiai megstu ax.gif Pirma buvo astra,antra irgi astra,ir sekanti ko gero irgi bus astra,nors nusiziurineju ir vivaro (irgi opelis,tik su reno motoru),astru geros vaziuokles,o naujesnes ir nerudyja.Jei keisciau i ka nors opeli,tai gal tik i bmw ax.gif Tik neverta pirkti senesniu nei 1999metu,ne del to kad kokios blogos butu,tiesiog i savartynus tokiu metu opeliu neveza,tai jei prireiks kokiu daliu-tragedija... doh.gif

Pala , pala, o kaip visi angliski ? smile.gif
Juk anglijoj centus kainuoja i lietuva tempia vauxhall'us detalem ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Robertastk @ 2011 07 19, 21:50)
Pala , pala, o kaip visi angliski ? smile.gif
Juk anglijoj centus kainuoja i lietuva tempia vauxhall'us detalem ar ne?

Deja,irgi tik nuo 99metu...Kryziaus kelius praejau kai reikejo variklio pries keturis metus (jau tada perechodu nebeveze),per visa Lietuva tik Tauragej radau,uz kosmine kaina...su greiciu deze ta pati istorija...ir su kuro baku-siaip ne taip radau Gariunuose vieninteli zmogu,pas kuri pavyko lenkiska stampovke uzsakyti,iki siol nezinau kokios jis talpos,bet tikrai ne 50l... ax.gif O nuo 99 metu jokios dalys senesniems netinka... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2011 07 20, 09:53)
Deja,irgi tik nuo 99metu...Kryziaus kelius praejau kai reikejo variklio pries keturis metus (jau tada perechodu nebeveze),per visa Lietuva tik Tauragej radau,uz kosmine kaina...su greiciu deze ta pati istorija...ir su kuro baku-siaip ne taip radau Gariunuose vieninteli zmogu,pas kuri pavyko lenkiska stampovke uzsakyti,iki siol nezinau kokios jis talpos,bet tikrai ne 50l... ax.gif O nuo 99 metu jokios dalys senesniems netinka... ax.gif

Mat kaip, nebuvau girdejes situ bajeriu. Idomu pakankamai. Ir kartu neatrasti aukso klodai matyt:)

QUOTE(Agnesyte @ 2011 07 19, 19:52)
bet idomu išsamesnė nuomonė apie renault scenic

Ana kart nepastebejau.
Reno labai problematiska masina, bent kiem man teko susidurt. O daugiausiai teko susidurt su scenic II (2003-2009) ir Clio (~2001-2004).

Beje, masina sostenoj pirkta buvo. Kol visiskai nauja buvo t.y. pirmus metus didesniu bedu nebuvo, bet antrais prasidejo...
Pirmiausiai sugedo elektroninis raktas/kortele, tada (2004m. atrodo) jo pakeitimas kainavo ~2500litu. Ir nepamenu istorijos , bet jo kaip garantinio neremontavo. Po to vaziuojant per liuti, pakliuvo vandens ant automobilio kompiuterio, tai velniop isejo visa elektronika ir teko keisti visa kompiuteri. Dar po to "nusprogo" kuro siurblys.

Todel as kazkaip nelabai tikiu , kad galetu but scenicas neproblematiskas ypac devetas.
Aisku geru zodziu nusipelno komfortas, erdve. Nes vaziuot juo malonu, tikrai.
Gal varikliai "bukoki", bet juk tai seimynine masina.
Dar ir dizainas, aisku vel mano nuomone, pavykes, nors tikrai nesu gerbejas prancuzisku masinu. smile.gif
Atsakyti