QUOTE(EVOY© @ 2011 01 03, 19:52)
Jei sienos nešiltintos- v..... eksploataciniais ir vertės atstatymo kaštais. Besąlygiškai.
Papildyta:
Kaip tas zuikis nebus piktas, ......... laikų bagažo.
Papildyta:
Pabandykite atidžiau dar kartą perskaityti savo postą. Kaip siūlote suderinti šiuos punktus:
* as nemanau, kad pasyvus/aktyvus namas yra absoliutus geris (nestatyk PN).
* todel ir siulau maksimaliai siltinti nama (statyk PN).
* Cia ir isipaiso KKK (statyk PN, tačiau jo juokingam kWh poreikiui, kažkokiu tai suvokiamu tikslu įrenk įprastą šildymo sistemą su KKK- gal vietoje treniruoklio?).
Kažkoks keistokas teiginių kratinys- neatrodo taip?
1) Maksimaliai siltinti nama, visiskai nereiskia ji daryti pasyviu!
2) jei bet kaip gerai apsiltintame name pridarysi daugybe langu ir tarp ju bus keli vitrininiai, tai be jokios abejones name reiks irengti sildymo sistema! Kokia sistema rengs namo savininkas yra jo paties apsisprendimo reikalas:) Jus visi jau zinote, kad siandien as rinksciaus kkk, rytoj, galbut, silumos siurbli
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 03, 19:09)
Jūs net nejaučiat kaip agituojat už "absoliutų gerį"

. Jei tą absoliutų gėrį gerai žinotumėt tai ir agituoti pavyktų kvalifikuotai. Suprastumėt, kad langai nėra koks tai priešas, tik jie turi būti kokybiški. Gal pasiskaitykite apibrėžimus PN temos pirmom puslapy ir pasitikrinkite savo teiginius. Pačiam daug kas sustos į vietas. Architektūrinis stilius: jūsų bent du kartus klausiau kuom PN architektūra skiriasi nuo standarto, taip ir negavau jokio atsakymo. Pasiskaitykite, pamatysit, kad ir viduranžių pilį galima pastatyti pagal PN standartą. Jei ko nesuprantate - klauskite, kol neužsitraukėte nemalonės kaip Grand manau atsakysiu ne tik aš, jei aš atsakysiu neteisingai - mane pataisys likusieji. Taip rasime teisingus sprendimus. Ir pamirškite KKK - jo PN visiškai nereikia. Galima ir 200kw įrengt, bet NEREIKIA NEAPSIMOKA NEATSIPERKA NESUSIREGULIUOJA. Jei ko nesuprantate - klauskite, bet neverskite temos razborkių lauku.
Papildyta:
Jei jau sakot laba - gal toks ir bus

ir jums tokio linkiu.
Dėl teoretikų: pats atkūrenau 20m KK iš jų 8m stropuvą. Taip kad su teorija čia viskas ok - patikrinta praktikoj
Neužpykit, bet kam jums 320m2? Mano naujasis yra apie 140 šildomo + garažas 2 auto. Man 5žm šeimai per akis. Aišku jei jau 320 tai nebenugriausi... Paskutinį sezoną gyvenu 3x160m2(rūsys+2 aukštai) todėl žinau kodėl stropuva ir pas jus ir pas mane. Įtariu 320m2 nebuvo labai šilti pastatyti, todėl KK beveik vienintelis pasirinkimas. Jei norite visus m2 siurbliu apšildyti - reikia pirma pagalvoti apie realų šildymo poreikį (išreikštą kW) ir paskaičiuoti bent preliminariai kiek tai kainuos per mėnesį: kW x laikas(valandomis) x kwh kaina x vidutinis siurblio cop. Jei gauta suma neišgąsdins - liuks, jei kosminė - du keliai: mažinti kW poreikį (papildomai apšiltinant ir sandarinant) arba pasilikti prie KK.
viskas normaliai, as tikrai busiu SS puseje, kai tik kainos/kokybes santykis taps teisingas:)
Del 320m2, tai tikrai nera per daug, jei tik turi pakankamai pinigu toki nama pastatyti ir ji islaikyti. Plotas yra jega!
P.S. pries metus mano nuomone siuo klausimu buvo nuosaikesne