QUOTE(Tora 5 @ 2011 02 16, 12:25)
Na,darant tiksliai pagal nurodyta kieki recepte,tai tesla gaunasi kietoka, deciau maziau miltu vis tik.O ir 165 kolduniukai,na niekaip neiseina is sitokio mazo kiekio teslos,kad ir kokie jie mazyciai bebutu.Gal patikslinkit recepta.
na va, kaip ir žadėjau būtent tamstai, padariau fotoreportažą, kad visgi išeina lygiai 165 koldūniukai, minkštučiai puručiai nesuplyšę

keliu ir visą eigą, nes gavau kelias žinutės až,kaip padaryt su forma...
Mano forma va tokia:
Iš rimi, ~11 lt. paprasta, nemanau, kad TW kitokius stebuklus padarytų.
Receptą pakartoju:
3 stiklinės miltų
1 stiklinė verdančio vandens
3 v.š. aliejaus
Žiupsnis druskos
Mano stiklinė - 250 ml
Taigi, kai viskas sumaišyta, ir vanduo atvėsęs, išsiberiu viską ant stalo, ir pradedu minkyt, iš pradžių atrodo tokia kieta,trapi ir ne kokia, bet po ~8 min minkymo pasidaro elastinga, minkšta, nekimbanti niekur, tešla.
Sunku spręst apie dydį iš foto bet gaunas va toks kiekis
Tada pasiruošiu faršą, sunaudojau lygiai 235 g. jautienos faršo, 1 kiaušinį, 1 v.š. džiuvesėlių ir prieskonių.
Taigi, gnybiau gabaliuką, gerai iškočiojau,ne visai permatomą, dar ant rankų patampiau, kad gautųsi kiek didesnė nei forma, tešla elastinga, tysta gerai, niekur neplyšta.
ir tada uždėjau ant formos iškočiotą tešlą
ir šiek tiek su kočėlu "pravažiuot" per paviršių, kad matytųsi kontūrai, kur dėti mėsytę.Faršą man patogiausiai spausti per maišiuko kampą, nei kad su šaukšteliu. ir spaudžiau į kiekvieną koldūno formą, į patį viduriuką, ne per didelius mėsos gabaliukus
Kai viskas sudėliota, išsikočiojau kitą tešlos gabalą, ir dabar jau kiek plonesnį nei pirmą, na kad neplyštų bet ir būtų plonytis, ir apklojau ant mėsos.
tada gerai su rankom paspaudyti tešlą, pradedant nuo šonų, kad sukibtų ir nesistumdytų ir mėsa pasiliktų savo vietoj. kai apspaudžiau rankom, tada atsargiai su kočėlu ant viršaus gerai prakočiojau, kad įsispaustų visi koldūniukai.
tada jau lengvai nusiima likę tešlos kraštai, pirmus kartus gali ir pasilikt kiek mėsos jei ne per vidurį buvo dėta ar per daug, bet paprastai tai nelieka.
tada verčiam kitą pusę, prilaikant su pirštu išstumiam visus koldūniukus ant stalo
tuos, kur dėjau šaldyt į maišiuką, gerokai apibarsčiau miltais, kad nesukibtų
ir keliavo į maišelį, į šaldiklį
kai jau pašalė, papurčiau, kad visi atkibtų ir dabar gali stovėt.
Papildyta:
Na, ir iš likusios tešlos pasidariau dar du kartus po tą padėklą. taigi ir gavos lygiai 165 koldūniukai
ir liko tik mažiukas tešlos gabaliukas nuo paskutinio padėklo nuimštų šonų.
U-sivirinam vandenį su druska, sudedam koldūnus, iš pradžių jie bus ant dugno, kol vanduo nevirs, bet paskiau pradės pamažu kilti
kai vanduo užverda, sumažinau ugnį, ir viriau 7 minutes.
Ir viskas, nukošti ir skanauti

Aš tik išvirusius dėjau į indą ir šiek tiek sviestuko ant viršaus, tai gavos tokie kiek"apsivėlę", na bet skonio nepagadino, tešla minkštutė, nesuplyšo nei vienas, mes valgėm su grietine ir raugintais kopūstais.
na va, tikiuos, gal kam padėjau, kas dar nemokėjo su koldūnine naudotis
kas dar klausėt dėl kiaušinio, jo tikrai nereikia į tešlą, nes tik sukietins..