Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai, - kaip daryti, virti, kepti?

QUOTE(grange @ 2011 01 18, 18:46)
o tešlą dariau pagal superinį receptą:

3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
žiupsnelis druskos.

drinks_cheers.gif pats geriausias receptas thumbup.gif niekada neteko nusivilti thumbup.gif

cile tikrai kiaušinis nesideda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2011 01 26, 23:27)
Be kiausinio - ar tas kibumas karsto vandens deka is miltu atsiranda  unsure.gif

Jei įdėsi maždaug trečdalį "Extra" miltų (tų visai smulkių), tai nei aliejaus, nei kiaušo, nei dar ko nereiks, labai puiki, elastinga tešla gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 01 18, 19:46)
Aš šiandien kaip tik viriau koldūnus, miniukai, koldūninę pirkau lietuvoj rimi parduotuvėj (nepamenu kiek kainavo,apie 10 lt turbūt), bet mažiuliukai gaunas, faini, iš vis - 55 koldūniukai.

o tešlą dariau pagal superinį receptą:

3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
žiupsnelis druskos.

miltus sumaišiau su druska ir aliejum, pyliau verdančio vandens, su šaukštu pamaišiau ir palikau, kad atvėstų. kai atvėso, kad būtų galima minkyti (vos vos šilta dar buvo) tai ėmiau ant spintelės pasibarsčiau miltų ir pradėjau minkyt, minkiau apie 5 minutes, kol paliko elastinga, minkšta, graži nelimpanti tešla
nereikia nieko papildomai miltų užtenka, ir dar prisideda kažkiek kai minkoma nuo stalo.
gavos iš vis iš tos tešlos 165 koldūniukai, ir dar liko vos vos nuo kraštų.

Na,darant tiksliai pagal nurodyta kieki recepte,tai tesla gaunasi kietoka, deciau maziau miltu vis tik.O ir 165 kolduniukai,na niekaip neiseina is sitokio mazo kiekio teslos,kad ir kokie jie mazyciai bebutu.Gal patikslinkit recepta.
Atsakyti
Dariau su metaline forma pirmąkart...na, tai buvo gan nesėkmingas bandymas, nes dėjau per daug faršo į tas įdubas formos..Tešla prastokai sukibo, koldūnai gavos negražūs... g.gif Antrą porciją kol pirmi negražūs virė ir buvo paslėpti po daug daug padažo blush2.gif išėjo padaryt normaliai...ką galiu pasakyt, tešla kur pilamas verdantis vanduo, gavos ideali, bet koldūnai man geriausi formuojami senoviškai rankomis - su taure spaudžiu daug apskritimų, tada su arbatiniu šaukšteliu greit pridėlioju faršo, užlankstau, apipinu - gražiai atrodo išvirę, daug estetiškiau nei tie forminiai, plius laiko sąnaudos - kažkaip sunku dalint faršą po pusę arbatinio šaukštelio.. g.gif
Atsakyti
aš turiu tą skardą, kur mažiukų 65 koldūniukų galima padaryt.
tai tikrai po pusę šaukštelio reikia, bet aš tai atradau greitesnį būdą. dedu faršą į stiprų plastikinį maišiuką, nukerpu galą ir spaudau, daug greičiau ir paprasčiau.
aišku faršas turi būt gerai maltas, be didesnių gabaliukų.
Atsakyti
Teslos receptas tikrai super, darau butent pagal tas proporcijas, kurias cia surase ir tikrai liuks thumbup.gif Tik neskaiciavau kiek man ju gavosi, bet porai kartu issivirti, ne daugiau. Pirma karta dariau su bulvemis, tai lanksciau ilgai, nelabai kibo, o ir darbo oi... Tai man mama patare spaudyti ne pirstais, o sakute. Tai zinokit labai gerai. Dabar jau dariau su farsiuku, tai tokie grazus su sakute gaunasi ir daug greiciau, bei geriau sukimba. Uzspaudau is abieju pusiu, idejau dabar i kamera, ryt virsiu, tai ziuresiu ar neisskys, bet tikiuosi ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tora 5 @ 2011 02 16, 12:25)
Na,darant tiksliai pagal nurodyta kieki recepte,tai tesla gaunasi kietoka, deciau maziau miltu vis tik.O ir 165 kolduniukai,na niekaip neiseina is sitokio mazo kiekio teslos,kad ir kokie jie mazyciai bebutu.Gal patikslinkit recepta.

na, jei sakau, kad man tiek gavos, tai reiskias gavos cool.gif
tesla jau nezinau kiek kartu esu darius tokia, iskocioju labai plonai, gaunas minkstuciai ir nesuplysta.

del kieko - na skaiciuot dar moku biggrin.gif
turiu ta koldunine is rimi - vienoj 55 kolduniukai. galesiu nupaveiksluot gryzus namo cool.gif
o kai darau, visada gaunas 3 padeklai (3*55) ir dar lieka rutuliukas teslos, padarau viena virtini.
taip, kad, receptas 100 proc tikslus, pagal kuri darau 4u.gif
Atsakyti
Tesla gavosi super, bet kaip mums dviem tai per daug..Kitakart darysiu per puse to kiekio..Siaip labai skanus koldunukai gavosi:) gal dar daugiau druskos deciau i tesla pries maisant:)
As paskui koldunus idejau i paruosta pomidoru padaza su lasinukais ir svogunais tai mmmm.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Isimylejus: 24 vasario 2011 - 17:26
QUOTE(Isimylejus @ 2011 02 24, 16:22)
Tesla gavosi super, bet kaip mums dviem tai per daug..Kitakart darysiu per puse to kiekio..Siaip labai skanus koldunukai gavosi:) gal dar daugiau druskos deciau i tesla pries maisant:)
As paskui koldunus idejau i paruosta pomidoru padaza su lasinukais ir svogunais tai mmmm.. rolleyes.gif

tai ant karto suvalgyt aišku kad per daug, aš tai pasidarau tris padėklus, du užšaldau porcijom padalinus, vieną verdam valgyt...
Atsakyti
Kiek laiko reikia virti?Nes man paskysta koldunai
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2011 02 27, 16:41)
Kiek laiko reikia virti?Nes man paskysta koldunai

Aš žiūriu į koldūnus, laiko nematuoju g.gif kai jau pakyla visi į viršų, ir pradeda tarsi blizgėt, laikas jau, geriausiai dar paragaut, nes bent jau man,jei su ta tešla kai darau, perverdu bent kiek, tada išėmus kibti pradeda labiau.
bet turbūt max ~8 min nuo sudėjimo g.gif
ir dar, kia jau iškyla į viršų, visada sumažinu ugnį iki min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 27 vasario 2011 - 17:46
QUOTE(grange @ 2011 02 27, 18:45)
Aš žiūriu į koldūnus, laiko nematuoju  g.gif kai jau pakyla visi į viršų, ir pradeda tarsi blizgėt, laikas jau, geriausiai dar paragaut, nes bent jau man,jei su ta tešla kai darau, perverdu bent kiek, tada išėmus kibti pradeda labiau.
bet turbūt max ~8 min nuo sudėjimo  g.gif
ir dar, kia jau iškyla į viršų, visada sumažinu ugnį iki min.

Ačiū 4u.gif Bet dėti į verdantį vandenį koldūnus reikia? blush2.gif
Atsakyti