O aš koldūnus visada darau taip.
Miltus (tik šiuos naudoju:
nuoroda ) sumaišau su karštu vandeniu ir išminkau (nededu nei aliejaus, nei kiaušinių). Tešlą plonai iškočioju, ir formuoju koldūnus. Mėsos įdarui naudoju sprandinę, kartais jautienos išpjovą. Į mėsą dedu tik maltą svogūną, pipirų, druskos. Kai iškyla į paviršių, verdu kokias max. 5 - 6 minutes. Tada jie būna sprangūs, kietesni. Labai nepatinka kada gaunasi minkšti. Į vandenį dedu druskos, krapų šakelę, truputį aliejaus. Valgom su pomidorų padažu, ar sviestu.
Kartais įdarui naudoju pakepintus svieste špinatus sumaišytus su tarkuotu sūriu. Tada paprastai koldūnus kepu alyvuogių aliejuje. Taip pat kepu trumpai. Galima ir virti.
Darau ir su džiovintais grybais, o padažui tada visai nieko svogūnai apkepti nerafinuotame saulėgražų aliejuje. Labai tinka kūčioms

Paprasta, bet skanu taip