Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai, - kaip daryti, virti, kepti?

QUOTE(kijina @ 2011 03 13, 12:12)
na super grange, viska aprase, einu as ieskot tos formos ir atsiprasyk, kad kazkur uzkisus laikiau rolleyes.gif o gal dar kokiu idomesniu idaru zinot?

su varške, špinatais jei mėgsti g.gif
bulvėm virtom kiti daro..
Atsakyti
Man tai labai skanu su grybais. Kadangi miško grybų jau nebeturiu tai darau su pievagrybiais. Supjaustau smulkiai pievagrybius ir svogūną ir viską pakepinu ant nedidelio kiekio sviesto. Bekepant įdedu druskytės ir pipriukų. Šį įdarą dedu į koldūnus, išverdu, paskaninu sviestuku ir grietine.

O vyras neįsivaizduoja koldūnų be šio kažkokioj picerijoj nusižiūrėto padažo: majonezas, truputi grietinėlės, tarkuotas ferm. sūris. (jei mėsti aštriau galima kokių prieskonių įbert) Viską sumaišau ir pašildau mikrobangėj. Gaunasi tos tąsus padažas. Imi koldūną, merki į tą padažiuką ir skanauji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 03 14, 09:42)

O vyras neįsivaizduoja koldūnų be šio kažkokioj picerijoj nusižiūrėto padažo: majonezas, truputi grietinėlės, tarkuotas ferm. sūris. (jei mėsti aštriau galima kokių prieskonių įbert) Viską sumaišau ir pašildau mikrobangėj. Gaunasi tos tąsus padažas. Imi koldūną, merki į tą padažiuką ir skanauji ax.gif

cia gruzdintu koldunu padazas taip daromas? bigsmile.gif
Atsakyti
O aš koldūnus visada darau taip.

Miltus (tik šiuos naudoju: nuoroda ) sumaišau su karštu vandeniu ir išminkau (nededu nei aliejaus, nei kiaušinių). Tešlą plonai iškočioju, ir formuoju koldūnus. Mėsos įdarui naudoju sprandinę, kartais jautienos išpjovą. Į mėsą dedu tik maltą svogūną, pipirų, druskos. Kai iškyla į paviršių, verdu kokias max. 5 - 6 minutes. Tada jie būna sprangūs, kietesni. Labai nepatinka kada gaunasi minkšti. Į vandenį dedu druskos, krapų šakelę, truputį aliejaus. Valgom su pomidorų padažu, ar sviestu.
Kartais įdarui naudoju pakepintus svieste špinatus sumaišytus su tarkuotu sūriu. Tada paprastai koldūnus kepu alyvuogių aliejuje. Taip pat kepu trumpai. Galima ir virti.
Darau ir su džiovintais grybais, o padažui tada visai nieko svogūnai apkepti nerafinuotame saulėgražų aliejuje. Labai tinka kūčioms smile.gif
Paprasta, bet skanu taip smile.gif
Atsakyti
bandysiu ir as koldunus pirma karta gyvenime gaminti biggrin.gif norejau paklausti - kokia mesa dazniausiai dedama i koldunus ir kiek jos reikia, sakykim, isgirtam kurmiuko receptui? jeigu teslai imsiu tiek produktu, kiek nurodyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2011 03 18, 13:06)
bandysiu ir as koldunus pirma karta gyvenime gaminti biggrin.gif norejau paklausti - kokia mesa dazniausiai dedama i koldunus ir kiek jos reikia, sakykim, isgirtam kurmiuko receptui? jeigu teslai imsiu tiek produktu, kiek nurodyta smile.gif

mėsa dedama, kokia patinka biggrin.gif
mes pvz stengiamės nevalgyt kiaulienos,tai dedam jautieną.

koks tas kurmiuko receptas nežinau, o gal tas pats, kur aš rašiau, kiek dėjau mėsos pagal mano išmatavimus irgi rašiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 03 18, 17:04)
koks tas kurmiuko receptas nežinau, o gal tas pats, kur aš rašiau, kiek dėjau mėsos pagal mano išmatavimus irgi rašiau  4u.gif

siaip jusu receptas yra kaip kurmiukes, bet jis zymiai anksciau atsirado Sm'e ir buvo labai populiarus smile.gif
Atsakyti
tikrai labai geras receptas, puiki tesla gavosi, mesos per daug turejau, reikes dar kazka ryt sugalvot. jau tuoj virsiu kolduniukus! o ja reikejo labai plonai iskocioti? as taip vidutiniskai, idomu, ar neissipus per daug tesla rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 03 18, 16:29)
siaip jusu receptas yra kaip kurmiukes, bet jis zymiai anksciau atsirado Sm'e ir buvo labai populiarus  smile.gif

ai tai gali būt, nežinau, nes aš ir iš lūpų per lūpas išgirdau, nerašiau, kad mano sugalvotas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunaite @ 2011 03 16, 23:29)
O aš koldūnus visada darau taip.
Miltus (tik šiuos naudoju: nuoroda )

Kažkodėl nerodo nuorodos (ten malsenos kvietiniai miltai) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunaite: 25 kovo 2011 - 21:11
Vakar koldūnų tešlą dariau pagal Ulės receptą. Skonis tikrai labai geras, tešla nelipo prie stalo, tik man vienas dalykas nepatiko, gal kažką ne taip padariau?
Tešla labai gavos kieta, lb sunkiai kočiojosi, reikėjo ne vieną prakaitą išleist.... blink.gif
Ar čia taip turėjo gautis, sakyčiau miltų gal per daug, bet dariau viską pagal receptą, nebent čia ml stiklinės miltų reik žinot tikslius unsure.gif g.gif
Nors šiaip tešla neskilinėjo, netrūkinėjo, tai gal taip ir turėjo gautis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basa_miske: 31 kovo 2011 - 08:15
QUOTE(devolesa @ 2011 03 13, 13:53)
o tešlą dariau pagal superinį receptą:

3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
žiupsnelis druskos.

Pagaliau atradau tobula koldunu teslos recepta. Aciu labai thumbup.gif tesla labai minksta ir lengvai kociojasi. Pridariau koldunu didele kruva siandien smile.gif
Atsakyti