Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai, - kaip daryti, virti, kepti?

QUOTE(lilayte @ 2011 08 23, 20:53)
man si tesla nelabai,tik tiek kad lengvai susiminko



veiki o kiek vienai stikliniai miltu imat 200 ar 250 ? skubaus atsakymo labai lauksiu
Papildyta:
pagal si recepta


3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
žiupsnelis druskos.

Atsakyti
buvo parašyta,kad 250 mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip darot bulvių įdarą?
Atsakyti
QUOTE(chasmina13 @ 2011 12 22, 01:59)
buvo parašyta,kad 250 mirksiukas.gif

tesla tokiakieta turi buti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2011 12 22, 13:38)
O kaip darot bulvių įdarą?

as irgi noriu zinoti, kazkur skaiciau, kad is bulviu koses daro g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birucaite: 28 gruodžio 2011 - 12:16
Aš spėju - išverdam bulves, sutrinam į košę makalošę, įmušam kiaušinį, pakepintų svogūnėlių, druskos, pipiriukų ir kitų prieskonių pagal skonį.
Ko dar? Viskas? Galima eit gamint?
Atsakyti
QUOTE(taram-param @ 2011 12 28, 13:35)
Aš spėju - išverdam bulves, sutrinam į košę makalošę, įmušam kiaušinį, pakepintų svogūnėlių, druskos, pipiriukų ir kitų prieskonių pagal skonį.
Ko dar? Viskas? Galima eit gamint?

kazkas panasaus, tik jei gerai pamenu mastau.gif mastau.gif tai buvo be kiausinio
Atsakyti
QUOTE(birucaite @ 2011 12 28, 12:16)
as irgi noriu zinoti, kazkur skaiciau, kad is bulviu koses daro  g.gif

Bulves isverdat, sutrinat, sviestuko galima idet ar pieno truputi, kad mase lygesne butu, prieskoniu, kokiu norisi (druska, pipirai, galima zoleliu kokiu), jei norit, galima svoguna apkepti su/be sonines arba tiesiog kokia desrele smulkiai supjaustyt - viskas priklauso nuo jusu skonio 4u.gif
Atsakyti
niekada nesu valgius nei virtiniu, nei koldūnų su bulvėm g.gif
tešla ir bulvės kažkaip keistai skamba biggrin.gif

bet skanu gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 12 29, 22:39)
niekada nesu valgius nei virtiniu, nei koldūnų su bulvėm  g.gif 
tešla ir bulvės kažkaip keistai skamba  biggrin.gif

bet skanu gal  g.gif


pabandykit paragaut, manau nenusivilsit. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 12 29, 23:39)
niekada nesu valgius nei virtiniu, nei koldūnų su bulvėm  g.gif 
tešla ir bulvės kažkaip keistai skamba  biggrin.gif

bet skanu gal  g.gif

esu valgius,zinok visai nieko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Basa_miske @ 2011 03 31, 08:15)
Vakar koldūnų tešlą dariau pagal Ulės receptą. Skonis tikrai labai geras, tešla nelipo prie stalo, tik man vienas dalykas nepatiko, gal kažką ne taip padariau?
Tešla labai gavos kieta, lb sunkiai kočiojosi, reikėjo ne vieną prakaitą išleist....  blink.gif
Ar čia taip turėjo gautis, sakyčiau miltų gal per daug, bet dariau viską pagal receptą, nebent čia ml stiklinės miltų reik žinot tikslius  unsure.gif  g.gif
Nors šiaip tešla neskilinėjo, netrūkinėjo, tai gal taip ir turėjo gautis  g.gif


aš ir darau pagal Ulės receptą tik su pakeitimu truputį. Jos receptas:

3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
125 ml. vandens
druskos


Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min.

Aš nestatau ant ugnies ir palieku tešlą tik tol, kol nebebūna nuo vandens karšta, tai ji būna tikrai nekieta. O miltų dedu 600ml.
Atsakyti