QUOTE(Basa_miske @ 2011 03 31, 08:15)
Vakar koldūnų tešlą dariau pagal
Ulės receptą. Skonis tikrai labai geras, tešla nelipo prie stalo, tik man vienas dalykas nepatiko, gal kažką ne taip padariau?
Tešla labai gavos kieta, lb sunkiai kočiojosi, reikėjo ne vieną prakaitą išleist....
Ar čia taip turėjo gautis, sakyčiau miltų gal per daug, bet dariau viską pagal receptą, nebent čia ml stiklinės miltų reik žinot tikslius
Nors šiaip tešla neskilinėjo, netrūkinėjo, tai gal taip ir turėjo gautis
aš ir darau pagal Ulės receptą tik su pakeitimu truputį. Jos receptas:
3 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
125 ml. vandens
druskos
Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min.
Aš nestatau ant ugnies ir palieku tešlą tik tol, kol nebebūna nuo vandens karšta, tai ji būna tikrai nekieta. O miltų dedu 600ml.