Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės

Labukas smile.gif
Matau diskutuojate apie uzgavenes. Tai pačią paprasčiausią kaukę galima pasigaminti iš batų dėžutės. Tereikia prakirpti kiaurymes akims, burnai, priklijuoti kokią nors nosį, antakius, plaukus ir pan.
O štai tikroji užgavėnių kaukė gaminama papjė mašė technika. Reikia ant trilitrinio stiklainio iš plastilino nulipdyti nosį, lūpas ir antakius – labiausiai išsikišusias veido dalis. Kad kaukė gerai nusiimtų, uždedame maistinę plėvelę ar patį ploniausią šiukšlių maišelį. Ant tokio ruošinio klijuojame laikraštinį popierių, serviravimo servetėlės. Skiautelėmis suplėšytą popierių mirkome į klijus. Tai gali būti su vandeniu skiestas lipalas.Suklijuokite bent 7–8 popieriaus sluoksnius. Viršutinis sluoksnis gali būti balto popieriaus, ant jo paskui dekoruojama. Tik reikia, kad gerai išdžiūtų. Atrodo labai gerai. Gal kuri esate tai išbandžiusi.

Atsakyti
QUOTE(lamur @ 2011 02 19, 21:21)
Gal kuri esate tai išbandžiusi.

Esu darius su ketvirtokais. Gavosi puikiai, bet užėmė daug laiko, nes kol gerai sudžiūdavo, reikdavo laukti kelias dienas, o tada klijuoti kitą sluoksnį.
Atsakyti
Šaunuolės, jau kai kurios užgavėnėms ruošiatės. Tikrai jos jau ne už kalnų... O mes mokykloje atlaikėm išorinį auditą. Pasinervuot teko nemažai, bet kai jau viskas praeina, pasirodo, kad ne taip jau ir baisu mirksiukas.gif dabar džiaugiamės sulaukę papildomų atostogų, atsikvėpsim šiek tiek thumbup.gif
Atsakyti
Mes ir kitą savaitę atostogaujam thumbup.gif
Atsakyti
o mes tai visai ne kaip žmonės - atostogos baigsis ketvirtadienį blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2011 02 19, 22:49)
o mes tai visai ne kaip žmonės - atostogos baigsis ketvirtadienį  blink.gif


Tikrai kažkaip keistai g.gif
Atsakyti
O mes taip pat atostogaujam visa savaite ateinancia smile.gif
Jega biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pradinukas-ku-lt @ 2011 02 17, 02:00)
Gal kažkada tokius popierinius testus darėte su vaikais, kur šalia žodžio yra 4 paveikslėliai ir spalvotu pieštuku reikia pažymėti teisingą atsakymą, o kas penkias minutes keičią pieštuko spalvą.


Tik dabar pastebėjau, kad klausei apie šius testus. Esu darius su visų klasių mokiniais.
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2011 02 19, 22:06)
Tik dabar pastebėjau, kad klausei apie šius testus. Esu darius su visų klasių mokiniais.


Jei sutiktumėt užpildyti anketą, man labai padėtumėt. Ta anketa tikrai nedidelė. Ją galima pamatyti PRADINUKO tinklalapyje.
Jei sutiktumėt - rašykit man į el.paštą ir atsiųsiu instrukciją, kur ir kaip rasti testą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pradinukas-ku-lt: 20 vasario 2011 - 01:23
QUOTE(lamur @ 2011 02 19, 20:21)
Matau diskutuojate apie uzgavenes. Tai pačią paprasčiausią kaukę galima pasigaminti iš batų dėžutės...
O štai tikroji užgavėnių kaukė gaminama papjė mašė technika. ... Gal kuri esate tai išbandžiusi.

Esu bandžiusi ne tik kaukes daryt naudojantis šia technika, bet ir kiaules-taupykles bei didžiulius salei puošti velykinius balandžius (paukščio šablonas išpjautas iš tarybiniais laikais pagamintų storų kartoninių plakatų) su viduje įmontuotais papjė-mašė kiaušiniais. Gal reiks vėliau į PRADINUKĄ įkelt foto, kaip tai atrodė? Tik laikraščius klijuodavom ant balionų. Su balionais reikia labai atsargiai elgtis - gerai užrišti pripūtus ir iškart užklijuoti 3 sluoksnius. Vėliau (kitą dieną ar dar vėliau - kai išdžiūva klijai) sluoksnių skaičius didinamas. Jei kas nors negerai - balionas susileidžia ir sutraukia, suraito aplink esantį laikraštinį lukštą.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti