Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės

QUOTE(pradinukas-ku-lt @ 2011 02 17, 01:00)
Laba diena,
Tikriausiai girdėjot apie tinklalapį PRADINUKAS. Šį tinklalapį kūriau pradinių klasių mokytojoms, o dabar man pačiai prireikė pagalbos. Šiuo metu studijuoju dar ir KTU.
Šiuo metu ruošiu internetinį puslapį pirmokams.    Sukūriau kompiuterizuotą testą pagal PPRC pateiktus standartizuotus skaitymo suvokimo testus su paveikslėliais.

Gal kažkada tokius popierinius testus darėte su vaikais, kur šalia žodžio yra 4 paveikslėliai ir spalvotu pieštuku reikia pažymėti teisingą atsakymą, o kas penkias minutes keičią pieštuko spalvą.

Kad mokytojams palengvint darbą, testą kompiuterizavau ir testo rezultatus apskaičiuoja programa, parodo, per kiek minučių, sekundžių vaikas atliko testą, kaip sekėsi jam kas 5 minutes ir suskaičiuoja skaitymo tikslumą procentais.

Priėjimą naudotis šiuo testu duosiu tik toms kolegėms, kurios sutiks užpildyti anketą.

AŠ DALYVAVAU KURIANT ŠIUOS TESTUS ax.gif ĮDOMUS BUVO DARBELIS
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agė-melagė: 17 vasario 2011 - 13:01
QUOTE(agė-melagė @ 2011 02 16, 23:20)
o aš dabar atsisukau į savo namų bibliotekos lentynas ir pavarčiau knygas. pažiūrėjau kiek tai 200 psl.  blink.gif  dirbu mokykloj 24 metus , beveik galiu guldyt galvą, kad retas pradinukas tiek perskaito per visus keturis metus. RETAS. NORS ESU METUOSE, BET DAR ATSIMENU IR SAVE, KNYGŲ GRAUŽIKĘ, PRADŽIOS MOKYKLOJ. 200 PSL buvo ne man. kas ten per jūsų mokiniai? šaunuoliai, jei taip skaito 4u.gif

Aš turiu klasėj mokinių, kurie per mėnesį perskaito po dvi - tris knygas 200psl., ypač kai būna atostogos tą mėnesį. Manau, tokius taip pat reikia išskirti ir juos parodyti kitiems. Bet nė vieno mokinio nelyginu su kitu mokiniu, tik skatinu skaityti ir pildyti langelius. Pabaigoj mokslo metų apdovanoju ir labai gerai skaičiusius, ir tuos, kurie padarė pažangą, stengėsi skaityti, nors ir perskaitė vos kelias knygas.

QUOTE(lamur @ 2011 02 17, 01:04)
o SIAIP MANO KALSEJE YRA VAIKU, KUR PER PUSMETI PERSKAITE VIRS 1000PUSLAPIU.

Turėjau praeitoj laidoj du mokinius, kurie sugebėjo per mokslo metus perskaityti kažkur apie 2000 psl. (Skaičiavom su mokiniais kiek puslapių perskaitė per metus) Jų knygos buvo rimtos -Haris Poteris, romanai. Ir tikrai jie skaitė. Tą patvirtino tėvai.
Atsakyti
QUOTE(agė-melagė @ 2011 02 17, 14:00)
AŠ DALYVAVAU KURIANT ŠIUOS TESTUS ax.gif ĮDOMUS BUVO DARBELIS

Ir tikrai ką veikti buvo.
Kai kūriau tą kompiuterinį variantą, tai labai daug laiko užgaišau beieškodama gražių ir aiškių paveikslėlių. O dar vienas reikalavimas jiems buvo, kad būtų galima mokymo tikslais naudotis nemokamai. Norėjau dar daugiau ir veiksmažodžių įkelti, nes kompiuterinės priemonės leidžia kurti judančius vaizdus, o popieriuje sunkoka pavaizduoti veiksmą.
Papildyta:
Dėl testo pirmokiukams skaitymo tikslumui nustatyti...

Daugiau informacijos rasit PRADINUKO tinklalapyje. Ten galėsit ir vieną ekranėlį pamatyt, kaip tas testas atrodo.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
gal kas iš jūsų ar pažįstamų dalyvavote konkurse "Kiekvienam vaikui kompiuteris - 2". Labai būtų įdomu apie tai padiskutuoti smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites. Gal kas turite linksma dainele apie mama? Gerai butu karaoke ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elimak7 @ 2011 02 17, 20:32)

Sveikos mergaites mirksiukas.gif . Galiu keletą atsiųsti melodijų, o ryt nuskanuosiu žodžius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.s: 17 vasario 2011 - 19:58
QUOTE(vai2 @ 2011 02 16, 21:11)
Paklausiu aiškiau, į ką reikėtų labiausiai atkreipti dėmesį, ko nepamiršti? žadu vesti pasaulio paž. 3kl. ir matematika 4kl. net nežinau kaip ruoštis ax.gif

Labutis, kaip gerai, kad praneša iš anksto, kad ateis, pas mus ne tik nepasako, bet įslenka prasidėjus pamokai po 10 min ir dar per aptarimą mareiškia, kad negirdėjo pamokos tikslų.
Šiaip pas mus tai būtina skelbti pamokos tikslus, kelis kartus pamokos eigoj juos priminti ir pabaigoj apžvelgti ar viską įvykdėm. Nežinau ar aiškiai pasakiau, tiesa, dar būtina parodyti kelis metodus mirksiukas.gif
Atsakyti
vai2, būtinai pamokos pabaigoje leisk mokiniams patiems įsivertinti, kaip sekėsi mokytis, ar pasiekė iškeltus tikslus. Paskui paklausinėk, kodėl mokiniai būtent taip įsivertino, kas buvo neaišku. Apibendrink pamoką. Pakartokit svarbiausius dalykus. Naudok įvairius mokymosi metodus: darbą porose, grupėse, individualų. Būk patarėja, pagalbininkė, mažiau kalbėk, aiškink, leisk patiems mokiniams pasireikšti.
Atsakyti
QUOTE(viga @ 2011 02 17, 22:27)
Labutis, kaip gerai, kad praneša iš anksto, kad ateis, pas mus ne tik nepasako, bet įslenka prasidėjus pamokai po 10 min ir dar per aptarimą mareiškia, kad negirdėjo pamokos tikslų.
Šiaip pas mus tai būtina skelbti pamokos tikslus, kelis kartus pamokos eigoj juos priminti ir pabaigoj apžvelgti ar viską įvykdėm. Nežinau ar aiškiai pasakiau, tiesa, dar būtina parodyti kelis metodus  mirksiukas.gif

O man kažkada kažkas sakė, kad galima į pamoką ir neįsileisti, jei ateina pamokai prasidėjus g.gif Bet pabandyk pasakyti direktoriui ar pavaduotojui, tai iš darbo išskrisi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2011 02 17, 01:51)
Mano mokinukai turi sąsiuvinį. Rašo knygos recenziją. Kažkur buvau radus pvz mūsų pašte. Galėsiu paieškoti jungtį ir įkelti į paštą. Knygos reklamai parašo 10-12 sakinių. Taip daro 3 kl. Kartais praktikuoju spaudos konferenciją. Perskaito knygos reklamą, tada puola klausinėti korespondentai. Pristatinėtojas atsakinėja į klausimus sėdėdamas prie mano stalo. Irgi savotiškai įdomu.
Atskanuosiu kokį pvz, jei sutvarkys skanerį.
Mano pačios sūnus, tai turi tokius paprastus lapus. Jie ten aprašo labai trumpai. Jis antrokas. Mokytoja naudoja padalomosios medžiagos ,,Pupa" lapus. Klijuoja klasėje gėlės žiedlapius. Nunešęs aprašytas 2 knygas, tai pyksta, kad niekaip neužkabina žiedlapio. Tai aš jam ir sakau, kai tu neskaitei, tai nieko, o jau dabar perskaitai ir nori, kad tuoj pat užkabintų. Tai papyksta, papyksta ir nieko. Va kaip reik mokytojai viksą apmąstyt, atnešėir turi užklijuoti jei pažadėjus. Slenkamės su skaitymu po truputį į priekį. Bet reik varyt varu. Tai turėdama gyvą pavyzdį namie, net matau kaip sunku tėvams. Jei dar tėvai patys sąmoningi, kad reik skaityti tai gerai, bet jei.................. doh.gif Maniškio gėlė tik su vienu žiedlapiu blush2.gif Nu, bet jo knygutės tokios storesnės. 100-150 pls. viena. Aišku yra ir pav., šriftas didesnis, bet jau neskaitų tų labai plonų.

Aciu uz mintis. Lauksiu atskanuotos info smile.gif Labai dekoju 4u.gif
Atsakyti
[quote=zuzanele,2011 02 17, 18:04]

Mano klasėj taip pat yra daug skaitančių, mes darom gėlytes, ketvirtokams už vieną žiedlapį reikia perskaityti 100 psl., o trečiokams 50. Gale mokslo metų nufotografuosiu ir jums nusiųsiu, jau dabar įspūdingai kai kurių vaikų gėlės atrodo, tikrinu beveik kiekvieną dieną kiek perskaitė, įgavę mano pasitikėjimą atsiskaito knygas kai perskaito. Perskaitytas knygas vaikai pristato, papasakoja apie ką jos, aš arba vaikai užduoda klausimų. Pas mus vat taip ir turiu pasidžiaugti, kad vaikų neblogi skaitymo įgūdžiai. ax.gif
Papildyta:
Gal jau laikas pagvildenti Užgavėnių ar Kaziuko temas? g.gif Gal kuo turtingos? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2011 02 17, 21:58)
Sveikos mergaites  mirksiukas.gif . Galiu keletą atsiųsti melodijų, o ryt nuskanuosiu žodžius

BUTU LABAI GERAI 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti