Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *47 Namučiai...

Skaitymas – keistas procesas, daug kuo primenantis žiūrėjimą į debesis. Norėdamas paskaityti, kaip ir žiūrėti į debesis, turi rasti nuošalią vietą ir būti nusiteikęs neskubėti.
(Džeimsas Erlas)

user posted image

Skaityk ne tam, kad prieštarautum ir neigtum, ne tam, kad aklai priimtum, ir ne tam, kad rastum temą pokalbiui, bet kad mąstytum ir samprotautum.
(F. Bakonas)

Knygos – minties laivai, plaukiojantys laiko bangomis ir rūpestingai gabenantys savo brangų krovinį iš kartos į kartą.
(F. Bakonas)

user posted image

Pernelyg daug skaitoma vidutinių knygų: prie jų gaištamas laikas. Iš tiesų reikėtų skaityti tik tai, kas stebina.
(J. V. Gėtė)

Knygas reikia skaityti neskubant ir stropiai, kaip jos buvo rašomos.
(H. D. Toro)

user posted image

Kai matau kaip žmonės, nežinodami ką veikti, prasimano apgailėtinų užsiėmimų ir pramogų, aš ieškau knygos ir tariu sau: vien šito pakanka visam gyvenimui.
(F. Dostojevskis)

user posted image

Mūsų Pigios Knygos
Mūsų Geras Blog'as
Atsakyti
Laba vakara bigsmile.gif
Šiandien važiavau į biblioteką gražinti knygų. Kol važiavau autobusu vyko kova su sąžine. Kadangi noriu išsilaikyti vieną sunku kabantį egzaminą, nusprendžiau, kad kol neišmoksiu ir neišlaikysiu- knygų naujų neimsiu ir neskaitysiu....kai nuvažiavau, buvau savo sąžinę palenkusi tiek, kad nueisiu prie lentynos ir pažiūrėsiu, ar nėra kokios naujos ir itin man įdomios knygos....o išėjau su visomis keturiomis doh.gif lotuliukas.gif doh.gif bevalė doh.gif blush2.gif tikra book worm blush2.gif

Taigi pasiėmiau šias:

user posted image
...nes kyla visokių kivirčų su panele (ožiai, kambarių nesitvarkymas ir pan blush2.gif

user posted image
...nes sudomino pavadinimas, aprašymas ir veiksmas vyksta Prancūzijoje biggrin.gif (nostalgYYYja) biggrin.gif

user posted image
...kažkieno įtaka mirksiukas.gif tongue.gif

user posted image
...aš žinau keturias serijos Tikrosios patirtys knygas, ar yra daugiau? Norėjau perskaityti šitą, nes Lakotų moterį skaičiau, o Somaly mam knyga ir Mergina su 9 perukais turiu namie ax.gif

bet sąžiningai sąžinė man sako- kaip su valgiu- skrandis nori, o akys valgo...taip ir čia: akys pamatė, širdis užnorėjo...bet o kur rasti laiko šioms knygoms ir kitoms 82 knygoms namie perskaityti? gal kas galit to laiko paskolint? bigsmile.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 06 sausio 2011 - 19:20
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 06, 19:19)
bet o kur rasti laiko šioms knygoms ir kitoms 82 knygoms namie perskaityti? gal kas galit to laiko paskolint? bigsmile.gif  lotuliukas.gif  doh.gif

Prisijungiu prie klausimo tongue.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 06, 19:40)
Prisijungiu prie klausimo tongue.gif  doh.gif

ok blush2.gif sutikčiau ir pirkti, jei nebrangiai biggrin.gif
sorry už off topic ph34r.gif

p.s beje, neseniai perskaičiau Gimę šešėliuose, dar neišnyko įspūdžiai, o šiandien pavėluotai paskaičiau National Geography 2010 gruodžio mėnesio numerį- apie Afganistaną rašo. Ar skaitėt? ypač sukrėtė istorija apie Babi Aišą- Afganistano moters simbolį, kuri ištekėjo 12 metų, vyras ją vis mušė, niekino, ji pabėgo, vyras surado ir už bausmę nupjovė nosį, ausis, nukirpo plaukus verysad.gif yra ir foto verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 06 sausio 2011 - 19:50
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 06, 20:50)

man atrodo intike maciau, kur nupjauta nosis, bet pritaike proteza jau.. ziauru doh.gif kita zinau su rugstim apipyle veida.. turkas meiluzis kazkoks..
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 01 06, 20:17)
man atrodo intike maciau, kur nupjauta nosis, bet pritaike proteza jau.. ziauru doh.gif kita zinau su rugstim apipyle veida.. turkas meiluzis kazkoks..

taip, ir žurnale rašo, kad Babi Aiša išvyko į JAV, kur jai bus atliktos plastinės operacijos. 4u.gif
Šiaip ir mūsų gi kraštuose pasitaiko visokių dalykų, bet tai pavieniai atvejai, ten daug baisiau, nes tai leidžiama, tai yra laikoma norma ax.gif baisu verysad.gif žmonės sako (rašau taip, nes nesu tiesiogiai susidūrusi su musulmonais ax.gif kad nereikia perdėti, kad nėra ten baisu ir pan, bet kodėl tada vis iškyla tokie faktai apie žiaurumus ax.gif kuo tikėt? ax.gif
labai noriu paskaityti kitas musulmoniškos temos knygas ax.gif mano mama nemėgssta skaityti, bet skaitė Betty Mahmoody Tik su dukra. Taip patiko, kad laiko pasidėjusi namie ir vis su manim bando diskutuot biggrin.gif jeigu jau diskutuoja, tai žinau, kad net jai, didelei skeptikei. tikrai patiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 06, 20:30)
labai noriu paskaityti kitas musulmoniškos temos knygas ax.gif mano mama nemėgssta skaityti, bet skaitė Betty Mahmoody Tik su dukra. Taip patiko, kad laiko pasidėjusi namie ir vis su manim bando diskutuot biggrin.gif jeigu jau diskutuoja, tai žinau, kad net jai, didelei skeptikei. tikrai patiko biggrin.gif

"Tik su dukra" yra labai šališka. Yra daug geresnių knygų.
Stiklo karoliukai, juk nusipirkai iš manęs "Mečetės namai". Tai va būtent tokias ir siūlyčiau skaityti mirksiukas.gif
Na jūs pačios pagalvokit, koks objektyvumas gali būti, kai knygą rašo tik viena nukentėjusi pusė, nelabai suprantanti nei tenykščių papročių, nei religijos, nei istorijos. Ir kaip taisyklė dažniausiai tokios veikėjos ypatingu gudrumu nepasižymi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 sausio 2011 - 20:39
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 06, 20:39)
"Tik su dukra" yra labai šališka. Yra daug geresnių knygų.
Ir kaip taisyklė dažniausiai tokios veikėjos ypatingu gudrumu nepasižymi doh.gif

Del to galima diskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 01 06, 20:46)
Del to galima diskutuoti.

Galima. Bet kažin ar verta mirksiukas.gif Nes turbūt ir vienaip ir kitaip manančios jaučiamės esančios savaip teisios.
Ir labai tikiuosi, mano kad postas nieko neįžeis mirksiukas.gif

Pasakysiu savo subjektyvią nuomonę: esu perskaičiusi krūvą musulmoniškų knygų. Pradėjau nuo tų "tikrų istorijų", dabar pasidariau kur kas išrankesnė. Šiokį tokį vaizdelį jau galėjau susidaryti. Beje, šiaip kiekvienoje iš musulmonų valstybių yra šiek tiek kitaip, savi niuansai. Netgi sąvoka "musulmonas" yra pernelyg abstrakti. Tas pats kaip ir "krikščionis".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 sausio 2011 - 20:52
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 06, 21:30)
taip, ir žurnale rašo, kad Babi Aiša išvyko į JAV, kur jai bus atliktos plastinės operacijos. 4u.gif
Šiaip ir mūsų gi kraštuose pasitaiko visokių dalykų, bet tai pavieniai atvejai, ten daug baisiau, nes tai leidžiama, tai yra laikoma norma ax.gif baisu verysad.gif žmonės sako (rašau taip, nes nesu tiesiogiai susidūrusi su musulmonais ax.gif kad nereikia perdėti, kad nėra ten baisu ir pan, bet kodėl tada vis iškyla tokie faktai apie žiaurumus ax.gif kuo tikėt? ax.gif

Ai as tai nzn.. stengiuos negalvot.. turiu kelias drauges, kurios istekejusios uz musulmonu.. ka as zinau, gyvena, myli vienas kita.. biggrin.gif o kaip bus tik vienas dievas zino..as turiu lietuvi ir tuom dziaugiuos, nes esu susidurus su kitom kulturom ir tikrai negaleciau kartu but.. teko ir but ax.gif bet ne su musulmonu, bet ir tai uzteko.. net iskeikt normaliai negali kita kalba lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aciu uz nauja tema beja bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 06 sausio 2011 - 20:56

Grįžau ir tvarką padariau tongue.gif biggrin.gif Damušiau seną temą cool.gif
Atsakyti
Laaabas smile.gif

Ačiū už puikiuis naujus namus 4u.gif

Registruojuosi su perskaitytais dviem trečdaliais Khaled Hosseini „Bėgantis paskui aitvarą“ rolleyes.gif
Atsakyti