Sveikos,vakar išlydėjau sesę į užsienius
Šiandien skaitinėju kiek priplepėjot, pasiilgau jūsų
QUOTE(Stikliukas @ 2011 01 06, 21:19)
Prisipažįstu, čia jau aš kalta.

Jei nepatiks, tai "slėpsiuos po lapais"
Niu su laiku laiku pas mane nepyragai irgi, kai mažė tokio amžiaus ir visur lenda, tai skaitau naktimis , nes dieną net prie kompo negaliu normaliai prisėsti ir atsakyti kai kurioms laiku
Žinau vieną žmogų kuris skaito knygynuose.Jis įvaldęs greitąjį skaitymą, bet grožinei literatūrai tai netinka, nors jis ją ir skaito taip.O atmintis jo superinė, kiek jis žino daug ir atsimena.Turiu keletą rusų kalba tokių knygučių, bet reikia su tuo užsiimti ir dirbti.
Oi gerų knygų nusigriebei.
Vakar buvau bibliotekoje, tai pasiėmiau: Bulgakovo "Šuns širdis".Filmas tai superinis, puikiai atskleista to meto aplinka, gerai parinkti veikėjai.Mano buvęs šefas sakė, kad "Meistras ir Margarita" filmas nevisai atitiko personažus, o va Šuns širdis " labai geras.Žiūrėsiu kaip knyga patiks.
Atkinson "Anapus fotografijų",
Binchy "Alyvinis autobusiukas" ir prasitesiau pabandymui
Bukowskio "Paštas"
O dabar mano pavėluota praitų metų ataskaita
Mano 2010 metų ataskaita
Mizerni ir kūdi mano praitų metų skaitiniai.Tikiuosi šiais metais mano pupulis išaugs iš to amžiaus, kai norisi viską traukti, lįsti, versti.
2010m perskaičiau dviem knygom daugiau nei praitais metais, tik 42 knygas, kas sudaro apie 12000psl. Vidutiniškai kai paėmus 3,5 knygos į mėnesį
Metų atradimas:Romualdo Neimanto knygos Šampoljonas ir Hejerdalas bei A.Paasilinna ir G.Orwell
Labiausiai patikusios knygos:
G.Orwell Dienos Paryžiuje ir Londone,
Moemas Anuomet ir dabar
J.L.Borges Fikcijos,
C.Goll Vaikantis vėją,
Charlote Chandler Aš, Fellini,
B.Schlink Skaitovas
W.Mysliwski Traktatas apie pupelių gliaudymą
M.Pavič Chazarų žodynas
D.HeiligmanČarlzas ir Ema
A.Paasilinna Kaukiantis malūnininkas,Gudrioji nuodų virėja
M.Barbery Ežio elegancija
P.Mercier Naktinis traukinys į Lisaboną
Solženycinas Viena Ivano Denisovičiaus diena
P.Claudel Pilkosios sielos
Kitos patikusios knygos:
B.Delinski Šeimos medis
GeritsenKaulų sodas
S.Larson Mergina , su darakono tatuiruote, Mergina , kuri žaidė su ugnimi
Nepatikusios, kurių galėjau ir neskaityti arba perskaičiau ir pamiršau:
U.Riccarelli Tobulas skausmas
Metų nusivylimas: S.Ruchdie Florencijos kerėtoja tiesiog nepatiko tema ir kažkaip aš nepažinau Ruchdie "Po vidurnakčio vaikų".
Knygos nepatikusios, nekabinusios ar dėl laiko stokos nebaigtos:
S.Ruchdie Florencijos kerėtoja,
G.SwiftVandenų žemė,
H.HamsunMisterijos
Jungiuos prie vilniečių meeto.Trūks plyš stengsiuos atlėkti, atsimainyti ir gal vėl susimainyti knygomis.
O dabar Vilnietės Ingėnai, Vestta, Fati priminkit ką man jums įmesti į savo krepšį, nes jau primiršau ką žadėjau
Fati, ačiū tau už tarpininkavimą kauno seneliui.Turiu ir aš tam numanomam seneliui ką perduoti.Būsiu labai tau dėkinga.
Fati gal kartais turi , skaitei ar girdėjai apie K.Follet "Pillars of the Earth".Ispanijoje atrodo prieš metus ar du ši buvo labai populiari. Mano dukra ieško tos knygos.Sesei ir jos vyrui labai patiko ši, kaip ir Falcones "Jūros katedra", kuri vis laukia pas mene savo eilės.