QUOTE(Yasmin @ 2011 06 12, 07:29)
Mums sesele liepe maudant prausti tik su vaikisku muilu ir nenaudoti jokiu duso zele ir pan., netinka ir ekologiski ar naturalus, nes ju sudetyje yra chemijos. Prausiklius geriau naudoti kai sueis 1 men.
Mes iki 2 nen. is viso be muilo prauseme

Kam jo reikia? O po to nusipirkau Biodermos prausykli ir ligi siol naudojame. O jei vaikiskas muilas i akytes papultu, ypac plaukucius prausiant??? Beje, dabartiniai vaikisaki muilai manyciau irgi chemijos priupumpuoti. Geriau jau rinktis normalu prausykli su dozatoriumi. Patogu, nedirgina akiu ir uztenka ilgam.
Papildyta:
QUOTE(Laola @ 2011 06 10, 21:50)
Sveikos mamytės, analizuoju kraitelį, ir iškilo įvairių klausimų, gal jūs man galite iš savo patirties pasakyti? O dar geriau, plačiau pakomentuoti.
1. Šlepetės: guminės ir medžiaginės.
Negi reikia dviejų?
2. Kaip jūs parsivežėt savo naujagimį iš ligoninės?
ant rankų? autokėdutėj ar kaip?
3. Ar tikrai būtina vystymo lenta?
4. Kiek buteliukų reikia turėti?
5. Ar būtinas pientraukis ir maistelio šildytuvas?
6. Kokias priemones naudojate naujagimiui prausti? perkate ekologišką muilą, prausiklį ar kaip?
7. Kas geriau? Po maudynių tepti odelę aliejuku ar kremu?
8. Ar vežėtės į gimdyklą žaisliukų? ar vis tik jie nebūtini?
Iš anksto labai ačiū už atsakymus, man labai pagelbėsit jei atsakysit, nes esu žalia būsima mamytė
1. Slepeciu gimdykloje nereikejo, nes gulejau lovoje. O i palata emiau crocsus.
2. Autokeduteje.
3. Jei turi komoda, ar auksta stal, tai labai pravercia, nes nereikia lenktis. Mes ligi siol po maudyniu ant vystymo lentos rengiames. Ji dabar nuo komodos ant skalbimo masinos persikrauste

4. Pirma menesi teko nusitraukineti, kol dukrele priaugo daugiau svorio, sustiprejo ir pradejo pati normaliai zisti. Tai prireike 4 buteliuku ir pientraukio. Taip pat naudojau sterilizatoriu (veliau steruilizatorius pravercia, kai nori keliom dienos pagaminti maistelio. Sterilizavau maistelio indelius). Maistelio sildytuvas taip pat super dalykas. Iki siol man zymiai patogiau jame sildyti.
5. Siaip, jei vaikelis neturi problemu su odele, tai pirma menesi is viso geriau su paprastu vandeniu prausti. Nereikia jokiu kremu, alieju. Jais mums taip ir neteko pasinaudoti. O prausiklis gal ir kainoja daugiau, bet uztenka jo ilgesniam laikui. Nedirgina akiu, labai patogu, jei yra dozatorius. Ant muilo visgi kaupiasi bakterijos. Labai patinka mums Biodermos Abc prausiklis.
6. Zaisliuku tikrai nereikia. Pirmaji menesi vaikui rupi tik mamos (.), glebis ir siluma. Nesiokite, miegokite kartu ir viskas bus gerai