Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(djurdjevak @ 2011 06 13, 09:18)
Supratau  4u.gif Šitoj vietoj nesiginčysiu, nes nesu mačiusi tokių pavyzdžių...  g.gif Bet, matyt, tai vienetiniai, išskirtiniai atvejai. Gal tuomet reikėjo ir paaiškinti, ką tuo norėjote pasakyti, nes priešingu atveju, suklaidintumėte jaunas mamytes, kad naujagimį būtinai reikia dar ir vandenuku iš buteliuko girdyti. O, norint ir apsisprendus maitinti krūtimi, tikrai buteliukų nereikia. Šiuo klausimu net ir lietuviškai jau galima rasti nemažai informacijos. Žinoma, nekalbu apie tuos atvejus, kai vaikiukas nieku gyvu neima krūties. Bet čia jau kita tema...

Visiskai pritariu.
Krutimi maitinau iki 10,5 men ir jokio vandens papildomai nedaviau iki mazdaug 4 men. Ir gydytojai, seseles sake vaikas pavalgo ir atsigeria pakankamai pienu.
Anksciau vaikams duodavo ir vandens, ir sultyciu jau nuo poros menesiuku, kiausinuko nuo 4 men (zinoma, dabar tie kiausiniai kitokie),... Keiciasi laikai, keiciasi ir vaiku auginimas... smile.gif Geriausia klausti - gydytoju keliu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2011 06 14, 11:55)
Gimdykloje personalas sake, kad galima su taksi ir ant ranku iki namu.

Jokiu būdu schmoll.gif Aš nėščia būdama su taksi esu į avariją pakliuvus, užvakar kiekme vėl taksi įvažiavo į kitą auto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarte12: 14 birželio 2011 - 14:06
Ačiū už Jūsų pastangas atsakant thumbup.gif Jūs tikros supermamos!!! Kaip gerai,kad yra šis portalas. Tiesa sakant, nesitikėjau tiek daug nuoširdžių atsakymų blush2.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2011 06 14, 15:05)
Jokiu būdu  schmoll.gif Aš nėščia būdama su taksi esu į avariją pakliuvus, užvakar kiekme vėl taksi įvažiavo į kitą auto...

Man Anglijoje taip pasake. 4u.gif Nezinau ka Lietuvoje sako. Net nerizikavau be autokedutes veztis. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2011 06 10, 21:50)
Sveikos mamytės, analizuoju kraitelį, ir iškilo įvairių klausimų, gal jūs man galite iš savo patirties pasakyti? O dar geriau, plačiau pakomentuoti.  ax.gif  4u.gif

1. Šlepetės: guminės ir medžiaginės. Negi reikia dviejų?
2. Kaip jūs parsivežėt savo naujagimį iš ligoninės? ant rankų? autokėdutėj ar kaip?
3. Ar tikrai būtina vystymo lenta?
4. Kiek buteliukų reikia turėti?
5. Ar būtinas pientraukis ir maistelio šildytuvas?
6. Kokias priemones naudojate naujagimiui prausti? perkate ekologišką muilą, prausiklį ar kaip?
7. Kas geriau? Po maudynių tepti odelę aliejuku ar kremu?
8. Ar vežėtės į gimdyklą žaisliukų? ar vis tik jie nebūtini?
Iš anksto labai ačiū už atsakymus, man labai pagelbėsit jei atsakysit, nes esu žalia būsima mamytė  nestuke.gif  wub.gif

labukas smile.gif
1. tik gumines. dvieju nereik
2. vezimelio lopsyje ( gailiuosi, antrasyki vesiu tik autokedutej)
3. man - butina.labai patogu.
4.pirkau 2. taip ir voliojas stalciuj kol kas nepanaudoti.
5. ne
6. nieko nenaudoju, neseniai tik sampuna pradejau naudot
7. as i vandeni ilasinu aliejuko ir tepti daugiau nereik
8.nereik biggrin.gif be menesio isvis praktiskai zaislu nereik

sekmes !
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 06 13, 13:21)
...

Lolitusik, noriu paprasyti tik vieno - ka nors rasydama turek omenyje, kad skaito patirties neturincios "zalios" mamos... jos pilnos baimiu ir apsuptos "naudingus", bet neretai klaidinancius patarimus dalijanciu pagalbininku, kartais net gydytojai sugeba lepteleti nesamoniu, kurios lemia laktacijos sutrikdyma...

rasydama, kad motinos pienas gali buti per riebus,  nurodyk ir kaip daznai tai gali pasitaikyti, ir kaip nustatyta, kad dehidratacijos priezastis butent "per riebus" MP, o ne, pvz., neefektyvus zindimas (kai kudikis zinda vangiai, neefektyviai ir todel is kruties neistraukia pakankamai pieno).

įkeliu straipsnelį apie zindyma per karscius.

jame isvardytos ir priezastys, del kuriu papildomai girdyti kudikiui nereikia, si teigini pagrindziantys tyrimai, ir patarimai, kaip elgtis per karscius.

tyrimai atlikti karsto klimato ir gana skurdziose salyse - lietuvoje, kur pakankamai nesunku gauti svaraus geriamo vandens ir tinkamai sterilizuoti buteliukus/zindukus, infekciju rizika, zinoma, mazesne - bet kiti veiksniai (laktacijos sutrikdymas, nepakankama kudikio mityba) lieka aktualus.

sveikos,
as zalia mama. pasitariau su savo 89 metu mociute, ji septynis savo vaikus iki metu zinde ir vandens duodavo kartais. As irgi duodu , kai matau kad kudikis visas raudonas ir slapias nuo karcio t.y. mazylis esant per dideliam karsciui bando save vesinti daug prakaituodamas. Mano pienas per karscius pasidare tirstesnis... Manau viskas kas su saiku yra gerai ir nereikia perlenkti nei i viena puse...taip pat su zindymu, kas labai dabar madinga...Mama taip pat turi buti pailsejusi ir sveika kad galetu tinkamai pasirupinti, todel del beprotisko zindymo man kartais irgi daug klausimu kyla....ypac kai tai yra labai daznai kartojama. Kiekviena mama geriausiai zino kas tinka jos mazyliui:-) gal ne iskarto, bet atranda!
Atsakyti
Gal kas susidurete su naujagimio sloga? Maniskei prasidejo pries pora savaiciu ir visdar nepraeina - nosis uzgulta, pyksta kai valgo nes negali prakvepuoti normaliai. Purskiu pries kiekviena valgyma juros druskos, traukiu su pompele bet vistiek nepadeda, o kartais ir paknarkia naktimis del to. Gal kas kokiu patarimu turite? Mums 3 savaites
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 06 17, 23:30)
Gal kas susidurete su naujagimio sloga? Maniskei prasidejo pries pora savaiciu ir visdar nepraeina - nosis uzgulta, pyksta kai valgo nes negali prakvepuoti normaliai. Purskiu pries kiekviena valgyma juros druskos, traukiu su pompele bet vistiek nepadeda, o kartais ir paknarkia naktimis del to. Gal kas kokiu patarimu turite? Mums 3 savaites

Panasaus amziaus ir mum buvo sloga, lasinau tik motinos piena ir atsiurbinejau su aspiratoriumi. Pompele maziau istraukia nei aspiratorius, tik nereikia su juo persistengti. Mum daugiau nei per savaite padejo. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolitusik: 18 birželio 2011 - 09:00
QUOTE(Lolitusik @ 2011 06 18, 09:55)
Panasaus amziaus ir mum buvo sloga, lasinau tik motinos piena ir atsiurbinejau su aspiratoriumi. Pompele maziau istraukia nei aspiratorius, tik nereikia su juo persistengti. Mum daugiau nei per savaite padejo.  ax.gif

mums irgi tas pats drinks_cheers.gif sako tas jūros vandenukas nėra gerai, ns sausina labai nosytę... o savo pienuko kažkodėl lašinti nebandžiau. vieną vakarą sudavėm homeopatinį antigripino žirniuką ir tikrai palengvėjo ta slogytė, bet dbr ir vėl... buvom dėl to net pas dakatarę, sakė buna taip mažiuliams ir gali užsitęsti net iki pusės metukų doh.gif
guldykit lovytėje nuožulniau (po čiužinuku reikia pakišti kokią knygą ties galvyte) ir dar ar ne per sausas pas jus namuose oras? dar man labai kitos mamytės patarė išsiruošti prie jūros, tai visos slogos praeina thumbup.gif , bet mes šiemet kažkaip neplanuojam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 06 17, 23:30)
Gal kas susidurete su naujagimio sloga?

ar kartais nera taip, kad kai zindot, pienas bega gana stipria srovele?

man atrodo, kad problema gali buti tai, kad valgant i nosyte patenka pienuko, o jis lipnus, pavirsta "varske" ir trukdo prakvepuoti. tada iseitis butu pries maitinima siek tiek pieno nutraukti (greiciau jau - suzadinti pieno atleidimo refleksa ir leisti nuteketi siek tiek pieno), kad srove butu silpnesne. ir pasirinkti tokia maitinimo padeti, kad galvyte butu auksciau uz kuneli arba kad kudikis kruti apziotu is virsaus (ty pati atsisedat pusiau gulom, kudiki pasiguldot kniubscia sau ant krutines).

kitas variantas - kudikis atpylineja ir siek tiek pieno patenka i nosi. iseitis, kaip jau buvo rasyta, siek tiek pakelti lovytes galvugali (ka nors padeti po ciuziniu), kad galvyyte butu auksciau uz visa kuneli.

o ko tikrai nereikia daryti - tai listi prie nosies su purskikliais ir siurbtukais desimt kartu per diena, nes kuo daugiau dirginama nosies gleivine, tuo daugiau gleiviu ji gamina, tuo labiau uzsikemsa. ir dar vienas dalykas - sakot, siurbiat nosi pries maitinima. tai kudikis tikriausiai neguli ramiai, kaip lelyte, o suirzta, pradeda klykti - atitinkamai, jam sunkiau pradeti zysti kruti, o neramiai zindant daugiau sansu, kad pieno pateks i nosi.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
man kilo oks klausimelis,mno mazosios odyte pastoviai sausa,nors po kiekvieno maudimo tepu aliejuku,o maudomes kas antra dienele....Maitinu pati,sakau gal kas su pieneliu ne taip?
Atsakyti
QUOTE(agniukas1986 @ 2011 06 19, 00:22)
Labas visoms 4u.gif
man kilo oks klausimelis,mno mazosios odyte pastoviai sausa,nors po kiekvieno maudimo tepu aliejuku,o maudomes kas antra dienele....Maitinu pati,sakau gal kas su pieneliu ne taip?

1. Kokiame vandenyje maudote? T.y. ar muiluotame, ar burbuliuotame,...? Visi tie bla bla bla dziovina vaikucio oda. Nieko nereikia pilti i vandenuka (nebent gydytoja ka israse).
2. Kokiu aliejuku tepate? Alyvuogiu, Jonsons Baby oil,...? Alyvuogiu aliejus - pats geriausias (ne pats pigiausias is parduotuves mirksiukas.gif ) sudrekinti odele.
3. Kodel kas antra diena (patys taip sugalvojote, ar reikia taip?)? Gal vaikucio odele nespeja atsistatyti (ji turi pati pasidengti naturaliu riebaliniu sluoksniu). Geriausiai - kas savaite, o tarpuose tik graziai apsluostyti (jei jau tikrai labai labai karsta ir vaikutis tikrai prakaituoja). Dazniausiai vaikuciau taip daug neprakaituoja, kad juos taip daznai reiktu maudyti.
4. Pienelis - kogero daugelis taip pasakys - cia nei prie ko.
4u.gif
Atsakyti