Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(rrrasele2012 @ 2011 06 27, 23:13)
Sveikos, Mamytes smile.gif Reikia patarimo. Musu maziukui dar tik 13 dieneliu, bet valgo kaip monstriukas. Per prievarta nekisham, valgo tiek, kiek nori, kol isspjauna. Maitinu siek tiek ir krutimi, bet kadangi jis dar nelabai moka zisti kruti - nutraukta pieneli dar daduodam is buteliuko. Suvalgo kartais net iki 100 g per karta. Ar cia nieko blogo????  unsure.gif

Liuks, kad daug valgo - dziaugtis reikia thumbup.gif Kudikiai turi sotumo jausma - nebijok. mirksiukas.gif
O kas cia per : ,,maitinu siek tiek krutimi"? blink.gif Nezaiskite taip, nes pienelio vis maziau gaminsis (na, dar ziurint kas kiek laiko nusitraukinejate)!!! Jei krutu speneliai dar labai skausmingi - dar kuri laika nusitraukinekite... Bet JEI NORITE MAITINTI KRUTIMI - KUO GREICIAU GRYZKITE PRIE MAITINIMO KRUTIMI! Vaikutis pripras prie lengvesnio pienelio traukimo is buteliuko ir NIEKAIP nenores gryzti prie kruties - sunkiau is jos traukiasi pienelis (kam vargti, jei galima lengviau pieneli traukti?! biggrin.gif ).
Skirtumai pieno gamybai nusitraukinejant pientraukiu ir zindant - dideli. Zindymas skatina pienelio gamyba tiek, kiek reikia vaikuciui; o su pientraukiu - ilgai neismaitinsite (nebent ruosiates nusitraukineti kas 4 val kokius 6 men maziausiai doh.gif ). Zindant - labai patogu diena, nakti, - kada tik vaikutis uzsimano; o is buteliuko - reikia terliotis su tuo nutraukimu, sterilizavimu, sildymu, ...
Jei turi kokiu klausimu del maitinimo krutimi - drasiai klausk gydytoju arba cia - papasakosim kaip mes darem. 4u.gif Asmeniskai as: 3 dienas zindziau, 4 sav maitinau nutrauktu MP is buteliuko (nes speneliai ojoj kaip skaudejo nuo NETAISYKLINGO KRUTIES PADAVIMO APZIOTI o ne nuo nemokejimo zysti ar traukti pieneli schmoll.gif ), ir is viso maitinau MP = 10,5 men. 4u.gif
Atsakyti
Maniske pirmas 2 savaites irgi zviegdavo tiesiog kai perenginedavau, pampersa keisdavau, maudydavau ir po maudyniu doh.gif bet paskui savaime viskas susitvarke thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,

Labai reikia patarimo. Mano mazajam tuoj 5men ir kaip pagal visas rekomendacijas laukiam tvarkigai 6men kad galetume pradeti primaitinti. Beda ta kad siandien jis suvalge gabala popieriaus. As net nesupratau kada taip atsitiko tik atemiau is jo lankstinuka o jame didziausia skyle iskasta. As net nezinojau kad jis jau valgyt moka. doh.gif Zodziu paskaiciau as interneta ir radau kad tai gali buti vienas is anemijos (gelezies trukumo) pozymiu. Net nzn ka cia daryt dabar, pas gydytoja tik po savaites.. o ir siaip baisu ar jam pilvo neskaudes, juk be MP nieko nera ragaves... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nefriukas @ 2011 06 30, 15:50)
Sveikos mamos,

Labai reikia patarimo. Mano mazajam tuoj 5men ir kaip pagal visas rekomendacijas laukiam tvarkigai 6men kad galetume pradeti primaitinti. Beda ta kad siandien jis suvalge gabala popieriaus. As net nesupratau kada taip atsitiko tik atemiau is jo lankstinuka o jame didziausia skyle iskasta. As net nezinojau kad jis jau valgyt moka.  doh.gif  Zodziu paskaiciau as interneta ir radau kad tai gali buti vienas is anemijos (gelezies trukumo) pozymiu. Net nzn ka cia daryt dabar, pas gydytoja tik po savaites.. o ir siaip baisu ar jam pilvo neskaudes, juk be MP nieko nera ragaves... blush2.gif

lotuliukas.gif Priminei mano pipiriuka. As tik trumpam nusisukau, o kai atsisukau - ziuriu reklaminio laikrascio gero kampo ir ner! Dar bandziau krapstyti - buvo prilipe dar truputis prie gomuriuko... doh.gif
O del to, kad popieriaus truputi suvalge - neimk i galva. Geriau - kad nebepasikartotu. mirksiukas.gif Maniskis jau 1 metukas ir zemes saujomis kabina is vazonu - kazi ko tada jam truksta? lotuliukas.gif Turbut - slieku. Tokie maziukai LIESTAMI, RAGAUDAMI, PAPURTYDAMI - SUSIPAZYSTA SU APLINKA. Turbut pastebejote procesa: paima, paragauja, megina papurtyti (dazniausiai isikanda ir su laisva rankyte bando pabarskinti). Taigi - pirmiausia VISKAS keliauja i burnyte. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 06 26, 18:57)
Sviestmedžių(taukmedziu) sviestas padeda kone visais atvejais:
*Puikiai apsaugo, sugydo nušutusią, jautrią kūdikių odelę;
*Jaunina, drėkina sausą ir senstančią odą;
*Gydo alerginį dermatitą, egzemas, psoriazę, žaizdas ir sumušimus;
*Minkština suskeldėjusią lūpų, suskirdusių rankų ir pėdų odą;
*Padeda atsigauti sausai ir pleiskanojančiai odai po nudegimų saulėje;
*Randų prevencijai;
*Gelbsti nuo strijų nėštumo metu;
*Puikiai apsaugo, sugydo nušutusią jautrią kūdikių odelę;
*Skatina plaukų augimą, atgaivina juos ir atnaujina, apsaugo nuo lūžinėjimų;
*Apsauga nuo vėjo ir saulės. Turi natūralią UV apsaugą. Saugo nuo saulės spindulių, sukeliančių odos vėžį;
*Nuramina jautrią vyrų odą, ypač po skutimosi;
*Tinka masažiui, gerina kraujotaką;
*Turi natūralių priešuždegiminių medžiagų, todėl labai naudingas vabzdžių įkandimų, alergijų, nudegimų, nušalimų ar kitų odos pakenkimų atvejais; taip pat esant traumenų skausmams ir patempimams, prieš ir po treniruočių.
taip placiai neisbandziau, bet drekina oda jis gerai  mirksiukas.gif

Vaistinese buna jo pirkti?
As maniau, kad kalba eina apie paprasciausia maistini sviesta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Matrioskina @ 2011 06 30, 19:55)

Aš jį užsisakiau Čia
Atsakyti
QUOTE(Matrioskina @ 2011 06 30, 18:55)

o as is http://www.aromanatural.lt/baziniai-aliejai-fitoliai/sviestai.html
Atsakyti
Beda ta kad siandien jis suvalge gabala popieriaus.

nieko baisaus.

As net nezinojau kad jis jau valgyt moka.  doh.gif 

va cia tai prajuokinot lotuliukas.gif

Zodziu paskaiciau as interneta ir radau kad tai gali buti vienas is anemijos (gelezies trukumo) pozymiu. Net nzn ka cia daryt dabar, pas gydytoja tik po savaites.. o ir siaip baisu ar jam pilvo neskaudes, juk be MP nieko nera ragaves... blush2.gif

nesukit sau galvos. ne joks cia ne pozymis - kaip raganyte ir raso, vaikas tyrineja pasauli burnyte, o popierius nuo seiliu tirpsta, tai ir "suvalge" gabaleli. nei jam ko truksta, nei jam ka skaudes...
Atsakyti
Mano sunelis jau pora savaiciu po gimimo isitaise tokia dienotvarke: nuo 2-3 nakties iki 15-16 val miega tik trumpam prabusdamas pavalgyti ir pasikeisti sauskelnes, tuo tarpu kitu metu pamiega po kokia valanda ir tada budrauja. Man tai nelabai kliuna, ir taip naktinetoja buvau, eidavau 1 nakties miegoti, tai dabar eiti miegoti 2-3 nakties man nieko baisaus. Bet kartais sunelis pervargsta, negali uzmigti, tada prarekia iki kokiu 5 ryto, su vyru pakaitomis stengiames ji raminti. Vakar uzmigo tik puse sesiu, kai siaip ne taip isiuliau kruti, iki tol nerekdavo tik nesiojamas ar veziojamas vezimelyje doh.gif Tai siandien vyras pakalbejo su pazistamu pediatru, tas patare neleisti suneliui miegoti diena, kad miegotu nakti. Man nepatinka toks patarimas, nes neissimiegojes diena jis sunkiau uzmiega nakti, o ir dienos metu buna labai irzlus, sunkiai nuraminamas. Todel ir klausiu jusu: ar verta bandyti 2 men kudikiui ivesdineti miego rezima ar tiesiog laukti, kol viskas savaime susitvarkys?
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 06, 16:02)
Man tai nelabai kliuna, ir taip naktinetoja buvau, eidavau 1 nakties miegoti, tai dabar eiti miegoti 2-3 nakties man nieko baisaus.

cia ir atsakymas: vaikas gyvenina TAVO ritmu. 4u.gif

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 06, 16:02)
Todel ir klausiu jusu: ar verta bandyti 2 men kudikiui ivesdineti miego rezima ar tiesiog laukti, kol viskas savaime susitvarkys?

nieko su kudikiu nedaryciau, tvarkyciausi SAVO rezima: vakare eiciau anksciau gultis, isjungciau sviesa, neziureciau TV ir tt. jei reiketu pamaitinti, pakeisti sauskelnes, panesioti - viska daryciau tik tamsoje (arba prie neryskios naktines lempeles) ir tyloje. ryte kelciausi anksciau, nesciausi vaika i lauka, nesistengciau palaikyti prieblandos ir tylos ten, kur vaikas miega - tvarkyciausi, klausyciau muzikos ir panasiai (ka paprastai darai diena).

tikrai netrukus diena su naktim "atsipainios".
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 06, 20:18)
a i lauka, nesistengciau palaikyti prieblandos ir tylos ten, kur vaikas miega - tvarkyciausi, klausyciau muzikos ir panasiai (ka paprastai darai diena).

tikrai netrukus diena su naktim "atsipainios".

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dekui uz atsakyma 4u.gif Reikes bandyti savo dienotvarke keisti. Pati jau seniai svajoju pradeti anksciau keltis, dabar gal pagaliau pasirysiu smile.gif
Atsakyti