Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 06, 23:08)
Dekui uz atsakyma 4u.gif Reikes bandyti savo dienotvarke keisti. Pati jau seniai svajoju pradeti anksciau keltis, dabar gal pagaliau pasirysiu smile.gif

pradzioj reiketu anksciau gultis, kitaip miego truks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sandruciukass @ 2011 06 27, 18:53)
Aš turiu knygute apie tai, jei nori galiu atsiųsti  4u.gif

jei galit tai atsiuskit tada man ta knygute smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Melitaa @ 2011 07 07, 15:23)
jei galit tai atsiuskit tada man ta knygute  smile.gif  4u.gif

į AŽ parašykite savo el pašto adresą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 07 06, 20:18)
cia ir atsakymas: vaikas gyvenina TAVO ritmu.  4u.gif
nieko su kudikiu nedaryciau, tvarkyciausi SAVO rezima: vakare eiciau anksciau gultis, isjungciau sviesa, neziureciau TV ir tt. jei reiketu pamaitinti, pakeisti sauskelnes, panesioti - viska daryciau tik tamsoje (arba prie neryskios naktines lempeles) ir tyloje. ryte kelciausi anksciau, nesciausi vaika i lauka, nesistengciau palaikyti prieblandos ir tylos ten, kur vaikas miega - tvarkyciausi, klausyciau muzikos ir panasiai (ka paprastai darai diena).

tikrai netrukus diena su naktim "atsipainios".

as butent taip ir darau nuo gimimo ir neturiu problemu su miegu diena, galiu triuksmaut kiek noriu! o nakti nekalbinu, nedegu sviesos stiprios.
Papildyta:
gal kas maitinat is buteliuku ir galit pasidalint patirtim? kas kiek valandu valgo? ka daryt jei negali islaukti iki sekancio maitinimo ? ar duoti vandenuko? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(snapper @ 2011 01 06, 16:36)
Tesiame tema toliau, nes labai daug naudingos informacijos radau I temoje  4u.gif
Papildyta:
na ir kaip, ar jau pasitaise situacija, nes mes irgi vargstame su jais  doh.gif

uzsienyje jei neranda rimtos priezasties kodel vaikas neramus tai siuncia pas osteopata.labai padeda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beduinskiene: 17 liepos 2011 - 11:16
QUOTE(beduinskiene @ 2011 07 17, 12:25)
gal kas maitinat is buteliuku ir galit pasidalint patirtim? kas kiek valandu valgo? ka daryt jei negali islaukti iki sekancio maitinimo ? ar duoti vandenuko? doh.gif

Sveika, ziurint kuom maitini. As maitinu MP, tai neziuriu kada ji nori tada duodu, kiek nori tiek valgo. iki keturiu menesiu nereikia jokiu kitu papildomu skysciu. O jei jau misinukas tai kita istorija, joje patirties neturiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rudenssaule: 17 liepos 2011 - 14:37
Sveikutes 4u.gif
gal kam buvo, kad kaskart nuo MP gausiai atpila? nuo misinio taip nebuna..
Atsakyti
Ajaj... Kaip cia baisoka... Dar net nemoku naudotis! smile.gif Nepykit, skaiciau skaiciau, bet nusprendziau isbandyti kazka ir parasyt ar pavyks... 4u.gif Tai va taip ir ne i tema... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ekona @ 2011 07 26, 10:49)
Sveikutes 4u.gif

labuka,

man taip nebuvo... bet to labai bijojau laukdamasi antros dukrelės, nes buvau girdėjusi daug atvejų apie atpylimus fontanais... na ir antroji dukrytė šiek tiek atpila kartais, bet ftuf tfu tfu ne fontanais...
o nuo mišinuko neatpila todėl, kad jis tirštenis ir sotesnis ir geriau ,,užkemša" skranduką....
ir nieko nebepakeisit,jei norėsit maitinti pačios... tik nepasiduokit... mano draugė taip ir maitino atpylinėjančią dukrą pusę metų, kol pradėjo primaitinti tirtšu maisteliu, t.y. košelėmis... net ir echo važiavo skranduko daryti- ten kažkokie vožtuvėliai pilnai neužsadaro ir viskas- nieko neina pakeisti, kol savaime nesuauga...

taigi, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Gal mano klausimas ir pasirodys kvailas, bet turiu paklausti smile.gif ar karsta vasaros diena uzmauti suneliui kojinytes, jeigu jo pedutes saltos? As visada uzmaunu ir visi klausineja, ar noriu vaika perkaitinti doh.gif

ekona, gal jusu dukryte truputeli nejaucia saiko ir valgo, nors ir netelpa? Mano maziuliui taip budavo, dar kruties nepaleides fontanais atpildavo, nes per daug prisivalgydavo. Dabar jau aiskiai parodo, kada jam gana smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 28, 13:48)
Gal mano klausimas ir pasirodys kvailas, bet turiu paklausti smile.gif  ar karsta vasaros diena uzmauti suneliui kojinytes, jeigu jo pedutes saltos? As visada uzmaunu ir visi klausineja, ar noriu vaika perkaitinti doh.gif

ekona, gal jusu dukryte truputeli nejaucia saiko ir valgo, nors ir netelpa? Mano maziuliui taip budavo, dar kruties nepaleides fontanais atpildavo, nes per daug prisivalgydavo. Dabar jau aiskiai parodo, kada jam gana smile.gif

aš užmaunu ir jei būna šaltos rankytės užkloju, nes jis greit sušala pas mane. man čia buvo toks atvejis, kad buvo tokia visutiniška diena, nekaršta bet ir nešalta, na aš buvau plona bliuskute ilgom rankovėm ir man buvo pats tas, o mažius buvo su maikute trumpom rankovėm ir plonu bliuzoniuku, bevažinėjant pamačiau, kad jo rankutės šaltos kaip ledas tai užklojau dekutį, nuėjom į vaistinę ir mane vaistininkė aprėkė, kad kūdikiai NESUŠALA O TIK PERKAISTA. Nu žinokit be žodžių likau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sandruciukass @ 2011 07 29, 01:01)
aš užmaunu ir jei būna šaltos rankytės užkloju, nes jis greit sušala pas mane. man čia buvo toks atvejis, kad buvo tokia visutiniška diena, nekaršta bet ir nešalta, na aš buvau plona bliuskute ilgom rankovėm ir man buvo pats tas, o mažius buvo su maikute trumpom rankovėm ir plonu bliuzoniuku, bevažinėjant pamačiau, kad jo rankutės šaltos kaip ledas tai užklojau dekutį, nuėjom į vaistinę ir mane vaistininkė aprėkė, kad kūdikiai NESUŠALA O TIK PERKAISTA. Nu žinokit be žodžių likau  blink.gif

biggrin.gif Tai gal ir ziema kudikiai turetu buti tik trumpomis rankovemis? Juk jie nesusala biggrin.gif

Dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ekona @ 2011 07 26, 09:49)
Sveikutes 4u.gif

aš pirmą dukrą maitinau mišinuku, antrą - MP ir abi jos atpylinėdavo vienodai, kol nepradėdavo valgyti kieto maisto..

QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 07 28, 12:48)
Gal mano klausimas ir pasirodys kvailas, bet turiu paklausti smile.gif  ar karsta vasaros diena uzmauti suneliui kojinytes, jeigu jo pedutes saltos? As visada uzmaunu ir visi klausineja, ar noriu vaika perkaitinti doh.gif

šaltos kojos ir rankos dar nieko nereiškia..kūdikiams nesusireguliavusi termoreguliacija..ar vaikui nešalta geriau patikrinti paliečiant spranduką, nugarytę ir tik tada prirengti, užkloti arba nurengti..
mano abi panos per karščius labai kaisdavo, tai apie jokias kojines negalėdavo būt nė kalbos..

QUOTE(sandruciukass @ 2011 07 28, 22:01)
kad kūdikiai NESUŠALA O TIK PERKAISTA. Nu žinokit be žodžių likau  blink.gif

sutinku su vaistininke - kūdikiams daug pavojingesnis yra perkaitimas nei sušalimas..o kad šaltos rankos tai dar nieko nereiškia.. schmoll.gif ir tikrai man gaila žiūrėt į tuos kleckus, vežamus vežimėliuose per šituos didelius karščius šią vasarą, prirengtus dviem rūbų sluoksniais ir dar su pledu užklotus.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cansado: 28 liepos 2011 - 22:25