Įkraunama...
Įkraunama...

Svarbūs patarimai "žalioms" mamytėms

QUOTE(barsukas222 @ 2011 10 21, 23:05)
Mamytes turiu beda mano maziu jau tris paras nedaro kakes  verysad.gif Nors masazus darom, valgom godziai kas 3 Val, na kartais buname neramus  g.gif tai nezinau ka bedaryt, gal jam valgyt permazai duodu ir jis vaikas badauja  unsure.gif

Oi maniukui irgi taip buvo.. Persigandau baisiausiai, tevelis tai isvis jau visokiu ligu prisigalvojo, bet kaip visada isgelbejo mociute. Vaikutis gali iki 5 paru isbuti be kakucio. 4u.gif
Atsakyti
nekakojimas maitinam MP vaikučiui yra normalu iki 7-10 d- ir nieko daryti nereikia ... mūsiškė panikė (lygiai taip buvo ir su vyresnėle) kakoja tik kartą į savaitę ir būtent sekmadieniais smile.gif o medikai tai traktuoja, kad gerai suvirškina MP ir nebelieka kam pasišalinti. svarbiausiai rodiklis dėl pienelio pakankamumo, tai siusiojimas bent 6 k per parą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mendea @ 2011 10 25, 10:42)
Oi maniukui irgi taip buvo.. Persigandau baisiausiai, tevelis tai isvis jau visokiu ligu prisigalvojo, bet kaip visada isgelbejo mociute. Vaikutis gali iki 5 paru isbuti be kakucio.  4u.gif

tai jūsų močiutė naujamadiška biggrin.gif 4u.gif , nes mūsiškėm močiutėm ir 3 paros atrodo jau siaubas doh.gif
Atsakyti
Na pagaliau mano mazius padare kakuti po 8 paru thumbup.gif Nes jau buvau labai rimtai sunerimus g.gif
O kaip jus manot 2,5 men ir 6,5 kg uztenka 150 ml 6 kart per para ??? Nes gydytoja liepia mazinti MP maziui ( as nusitraukiu ir duodu is buteliukio ) bet man ziauru, nes maziu pavalges dar pusvalandi gailiai zirze lyg noredamas dar doh.gif tai turiu nesioti kol aprims blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(barsukas222 @ 2011 10 25, 19:53)
Na pagaliau mano mazius padare kakuti po 8 paru  thumbup.gif  Nes jau buvau labai rimtai sunerimus  g.gif
O kaip jus manot 2,5 men ir 6,5 kg uztenka 150 ml 6 kart per para ??? Nes gydytoja liepia mazinti MP maziui ( as nusitraukiu ir duodu is buteliukio ) bet man ziauru, nes maziu pavalges dar pusvalandi gailiai zirze lyg noredamas dar  doh.gif tai turiu nesioti kol aprims  blush2.gif

Sveikinu su kakojimu! blush2.gif
Jusu vaikelis per para suvalgo apie 900g, tai man atrodo normalu. Nes mes 2,5 men nuo 900 iki 1000g per para suvalgydavo, bet misinuko, o ne MP i ne 6 kartus o 8-10 kartu, ir pabandyk 5 ml nedaduot, rekavo lyg alkanas butu doh.gif Nekankinkit vaiko, tegu sau valgo MP kiek jam reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Na pagaliau mano mazius padare kakuti po 8 paru  thumbup.gif  Nes jau buvau labai rimtai sunerimus  g.gif
O kaip jus manot 2,5 men ir 6,5 kg uztenka 150 ml 6 kart per para ??? Nes gydytoja liepia mazinti MP maziui ( as nusitraukiu ir duodu is buteliukio ) bet man ziauru, nes maziu pavalges dar pusvalandi gailiai zirze lyg noredamas dar  doh.gif tai turiu nesioti kol aprims  blush2.gif

o man visada atrodė, kad MP kiekio reguliuoti nereikia, juk maitinti pagal kieki reikia tik tada kai mišiniu maitini, o MP gali kiek nori vaikis gert ar aš klystu ? g.gif
Atsakyti
Kūdikių PAROS maisto kiekis turi būti skaičiuojamas pirmas 7-8 dienas pagal Finkelšteino-Turo formulę: V=70 (80)x n
(70, kai gimimo svoris iki 3200g, 80, kai gimimo svoris per 3200g, n – dienų skaičius).
Vėliau reikia skaičiuoti pagal kūno masę:
• 10d. – 2 mėn. – 1/5 kūno masės (600-900ml);
• 2 – 4 mėn. – 1/6 kūno masės (800-1000ml);
• 4 – 6 mėn. - 1/7 kūno masės (900-1000ml);
• 6 – 8 mėn. - 1/8 kūno masės (1000-1100ml);
• 8-12 mėn. - 1/9 kūno masės (1000- 1200ml).
Pirmaisiais mėnesiais rekomenduojama maitinti 8-12 kartų per parą, o nuo 6-7 gyvenimo mėnesio palaipsniui pereinama prie maitinimo 5-3 kartų per parą.
Atsakyti
QUOTE(sandruciukass @ 2011 10 26, 01:15)
o man visada atrodė, kad MP kiekio reguliuoti nereikia, juk maitinti pagal kieki reikia tik tada kai mišiniu maitini, o MP gali kiek nori vaikis gert ar aš klystu ?  g.gif

Taip taip, nuo MP netunkama. Be to, kudikeliai, kaip ir suaugusieji, jaucia saika smile.gif

Atsakyti
aš manau , kad kūdikis suvalgo tiek, kiek telpa į jo skranduką... va, dbr kaip tik šį vakarą skaičiau, tik nepamenu kokio amžiaus vaikelio skrandukas 200 ml talpos. tiek , kad pienelis yra gan lengvai ir greitai virškinamas, taip kad normalu, jei vaikelis po geros valandos, ar net greičiau pasijaučia alkanas.... nebereikalo matyt sakoma, kad MP duoti pagal poreikį, kada tik vaikeliui užsinorėjus.... o su mišinukais uk turi būti griežti valandų intervalai, nes jie sunkiau virškinami ir labiau apkrauna skranduką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2011 10 26, 00:15)
aš manau , kad kūdikis suvalgo tiek, kiek telpa į jo skranduką... va, dbr kaip tik šį vakarą skaičiau, tik nepamenu kokio amžiaus vaikelio skrandukas 200 ml talpos. tiek , kad pienelis yra gan lengvai ir greitai virškinamas, taip kad normalu, jei vaikelis po geros valandos, ar net greičiau pasijaučia alkanas.... nebereikalo matyt sakoma, kad MP duoti pagal poreikį, kada tik vaikeliui užsinorėjus.... o su mišinukais uk turi būti griežti valandų intervalai, nes jie sunkiau virškinami ir labiau apkrauna skranduką 4u.gif

Nu su misinuku irgi gali neiseiti, pas mane neiseidavo grieztu intervalu, valgydavo kas 1-2 valandas misinuka (isskyrus miega), o pries tai MP valge kas 3-4 valandas, ir suprask tu tuos kudikius lotuliukas.gif jie ka nori ta ir daro. Ir valgyt jiems ne pagal valandas duot, kaip caro laikais budavo, o pagal poreiki rolleyes.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti

sveikinu su kakuciu thumbup.gif
neima krutines? as jau traukiu 7-as menuo , tai labai rekomenduoju siulyt krutine, jei tik ima smile.gif
o siaip MP vaikas nepersivalgys, maniske tai pirmus 3-4 men valgydavo 6 kart po 120ml, ir nieko gyva mirksiukas.gif nors 4 men jau reikejo daug daugiau valgyt .. kiek vaikas nori tiek ir valgo
cool.gif
Atsakyti
Mano mazius tikras vyras kam paciam dirbti jei pazirzejus duos gatava lotuliukas.gif jis labai tingi zysti krutine, pas mane dar spienelis labai labai mazas tai jis dar prainervuoja kol ji paima schmoll.gif tada isvis susinervina ir reikalauja buteliuko blush2.gif tai nuspredziau jo nekankinti ir pati nesinervinti ax.gif
Nors labai pavydziu mamytems kurios maitina krutine thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(barsukas222 @ 2011 10 26, 18:11)
Mano mazius tikras vyras kam paciam dirbti jei pazirzejus duos gatava  lotuliukas.gif  jis labai tingi zysti krutine, pas mane dar spienelis labai labai mazas tai jis dar prainervuoja kol ji paima  schmoll.gif  tada isvis susinervina ir reikalauja buteliuko  blush2.gif  tai nuspredziau jo nekankinti ir pati nesinervinti  ax.gif
Nors labai pavydziu mamytems kurios maitina krutine  thumbup.gif

suprantu, tiek kad dvigubas darbelis laukia doh.gif , sekmes darbuojantis cool.gif
Atsakyti