Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kokio atlyginimo tikitės naujame darbe? (netto) (100 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos, as taip pat dirbau administratore, turbut tokio darbo ir ieskau. O kas belieka...Kadangi mano paieskos tik prasidejo, tai nelabai turiu apie ka pasisakyti. Supratau tik viena dalyka-paieskos gali uztrukti doh.gif
Tiesiog kalba isejo apie vyresnes moteris. Kazin, kas nores administratores 50-ties meteliu? Man tiek dar nera, bet juk bus neisvengiamai.
Tai teks persikvalifikuot, ar ka g.gif

Visom sekmes ir geru darbo pasiulymu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
as va vakar ir siandien buvau 2 pokalbiuose. Vakar susitikau su vadovu, imone yra tarptautine, gamina zvakes. na kaip ir pokalbis vyko normaliai, as atitikau reikalavimus, siule atlyginima 1200lt bandomuoju, paskui 1 metais 1500lt, o antrais metais 2000lt, sakiau kad labai noriu tokio darbo ir t.t., bet paskui jis paklause ar moku anglu, vokieciu k., sakiau kad moku anglu, o vokieciu mokiausi mokykloje ir universitete, tai jam tas nepatiko ,nes sako jis netiki tuo ka ismokau mokykloje, ir kad galejau uzmirsti ka mokiausi, bet as tikrai nesu jau uzmirsusi tos vokieciu kalbos smile.gif. tai taip ir gavosi, sake paskambins bet kazkaip netikiu:) sake kad yra labai daug stipriu kandidatu.
O siandien buvau imoneje sanciuose, ten isvis pokalbis truko labai trumpai gal 10 min (atlyginimas kaip rase yra 1200 lt su mokesciais), vadovas yra danas ir kalbejo angliskai, as ir jam viska atsakiau anglu k. bet kazkaip nuojauta sako kad nepaskambins. , bet dabar isvis nesuprantu ko jie nori:) jau net dingo noras eiti i pokalbius, nors vakar ir siandien issiunciau 6 cv smile.gif. prisimenu kaip pries 3 metus eidavau mazdaug per savaite i 4 pokalbius, o dabar vidutiniskai po 2 smile.gif
Papildyta:
O del uzduodamu klausimu tai labiausiai nepatinka kai klausia kodel taip ilgai nerandu arbo, nes turiu ir patirties ir issilavinima, paskui, kai klausia apie pomegius, kodel studijuoti pasirinkau VU universiteta ir vadybos specialybe.
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 01 18, 16:34)
Vadinasi darbdaviai ieško vergų, o ne darbuotojų  g.gif

O dėl tų vyresnių moterų... Manau, kad joms koją kiša amžius, mažai kas vyresnių nori, todėl ir sutinka už 1000 Lt dirbti. O be to, šiais laikais nelabai kas ir tą 1000 Lt mokėti nori, visi turi puikų pasiteisinimą KRIZĖ  doh.gif

Aš turbūt jau iš tų vyresnių esu (nors prisipažinsiu, kad nežinau nuo kokio amžiaus laikoma vyresne), bet tikrai nesutikčiau dirbti bet ką ir dar gaut menką atlygį bebe.gif .
Gaila, kad pas mus kuo toliau, tuo liūdnesnė padėtis. Mėgindama ieškot išeities iš padėties jau netgi buvau pradėjus mintyt apie laikiną pabėgimą iš LT, bet kolkas tą planą B užmečiau ir visai nevystau smoke.gif
Atsakyti
Krizė (ir gyvenimo) yra palanki terpė naujiems keliams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule26 @ 2011 01 18, 22:04)
anciuose, ten isvis pokalbis truko labai trumpai gal 10 min (atlyginimas kaip rase yra 1200 lt su mokesciais), vadovas yra danas ir kalbejo angliskai, as ir jam viska atsakiau anglu k. bet kazkaip nuojauta sako kad nepaskambins. , bet dabar isvis nesuprantu ko jie nori:)

Cia gal baltpack? Nes as del vadybininkes darbo pas juos buvau rugsejo men. biggrin.gif Netikau. Bet gal ir gerai, nes tvarkos ten minimumas smile.gif
Atsakyti
[quote=aysel,2011 01 18, 11:43]
Pupa30, bonbonke, ne-rimta - susirašom, jei vilnietės, galim susitikti ir garsiai pasikalbėti - gal kils kažkokių minčių dėl klaidų, kurias darome, gal idėjų, kaip tą pakeisti.
[/quote]

Aš vilnietė, idėją palaikau.

[/quote]
o į temą- kaip neprarasti optimizmo - pasakykite jūs man, kaip jo neprarasti, jei į savo CV į vadybininkės vietą (renginių organizavimas, klientų paieška labai įdomiam produktui, etc.) sulaukiu skambučio, kad pagrindinis darbas tai bus - kilimėlių keitimas klientams doh.gif įmonė mat užsiima ir kita veikla, darbas pilną darbo dieną, turėti aukštąjį išsilavinimą, patirties, mokėti 2 užsienio kalbas ir atlyginimas 1000 litų plius komisiniai (iš darbo, kurio net nedirbsi, tai realiai ir neužsidirbsi) doh.gif atsiprašau tos įmonės, jei jie skaito, bet nesusilaikiau nepakomentavus.
[/quote]

Dažnai su reikalavimais lazda perlenkiama, čia faktas. Tačiau net ir sulaukus tokio pasiūlymo galima įžvelgti pozityvą- Jūsų CV pastebėjo yess.gif . Jei pastebėjo ši įmonė, vadinasi ir kitos (su Jums tinkama veikla) pastebės, paskambins ir pasiūlys dėmesio vertą variantą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ne_rimta: 18 sausio 2011 - 21:48
QUOTE(dontstop @ 2011 01 18, 17:22)
Tas, bet pasirodo, jokios Rytų rinkos nenusimato  biggrin.gif Darbelis iš tikrųjų paprastas, tikrai bet kokia studentė susitvarkytų. Gal ir nėra už ką ten daugiau mokėti  unsure.gif Pareigos projektų vadovės, bet funkcionalas labai siauras. Aš esu turėjus ir sudėtingesnių darbų, su platesniu funkcionalu, didesne atsakomybe ir žinoma, ne už tokį atlyginimą  :ax: Tai kai aš jam visą tai pasakiau, jis man ir sakė, kad gal tada geriau studentę pasamdys  verysad.gif  Nors manau, nebeieškos jis jokios studentės, o rinksies iš kitų pretendenčių, bet kaip tos moterys vyresnio amžiaus, su didele patirtim, ir sutinka dirbti už 1000, tai aš nesuprantu  doh.gif Va per tokias moteris aš vis nerandu normalaus darbo  laugh.gif
Papildyta:

visiška tiesa  drinks_cheers.gif , ir apie viršvalandžius ir savaitgalius kaip pirštu į akį  doh.gif  biggrin.gif

QUOTE(Saule26 @ 2011 01 18, 22:04)
Sveikos,
as va vakar ir siandien buvau 2 pokalbiuose. Vakar susitikau su vadovu, imone yra tarptautine, gamina zvakes. na kaip ir pokalbis vyko normaliai, as atitikau reikalavimus, siule atlyginima 1200lt bandomuoju, paskui 1 metais 1500lt, o antrais metais 2000lt, sakiau kad labai noriu tokio darbo ir t.t., bet paskui jis paklause ar moku anglu, vokieciu k., sakiau kad moku anglu, o vokieciu mokiausi mokykloje ir universitete, tai jam tas nepatiko ,nes sako jis netiki tuo ka ismokau mokykloje, ir kad galejau uzmirsti ka mokiausi, bet as tikrai nesu jau uzmirsusi tos vokieciu kalbos smile.gif. tai taip ir gavosi, sake paskambins bet kazkaip netikiu:) sake kad yra labai daug stipriu kandidatu.
O siandien buvau imoneje sanciuose, ten isvis pokalbis truko labai trumpai gal 10 min (atlyginimas kaip rase yra 1200 lt su mokesciais), vadovas yra danas ir kalbejo angliskai, as ir jam viska atsakiau anglu k. bet kazkaip nuojauta sako kad nepaskambins. , bet dabar isvis nesuprantu ko jie nori:) jau net dingo noras eiti i pokalbius, nors vakar ir siandien issiunciau 6 cv smile.gif. prisimenu kaip pries 3 metus eidavau mazdaug per savaite i 4 pokalbius, o dabar vidutiniskai po 2 smile.gif
Papildyta:
O del uzduodamu klausimu tai labiausiai nepatinka kai klausia kodel taip ilgai nerandu arbo, nes turiu ir patirties ir issilavinima, paskui, kai klausia apie pomegius, kodel studijuoti pasirinkau VU universiteta ir vadybos specialybe.

brangiosios, cia pretekstas pasakyti, kad tu netinki,(o gal net ir pasitycioti is taves ir tavo sugebejimu ir noru) zinoma, eis bet kas kitas ir uz tuos 760lt, kad tik pasiulytu. o ta kuri, nori dirbti ir seima islaikyti ir paskui prisidetu prie imones geroves, ras darba veliau.... pas kita darbdavi..
darbdaviai, mieliau pakeis kita, nei pasirinktu, ta kuri, gali ir moka dirbti ir kiseneje zodzio neiesko. patirties turi ir ttt

del uzsienio kalbos, nesuprantu as nekreipiu demesio, nes praso visur uzsienio kalbu, bet niekas nepaklause ar tikrai jas moku. (tikrai cv nesiunciu ten kur teisiu praso blush2.gif -neturiu)(man idomu kaip dardavys nusprendzia, kad tu vokieciu kalba, mokindamasi univere gali nemoketi, arba gali moketi?)
del vaiku, geriau nerasyti, kad motinystes atstogose, 2 metus, o gal jus 2 metus prisidejote prie savo vyro verslo? nes man zodis "atsotogos " asocijuojasi, su atostogom-guliu ir nieko neveikiu.

jei geras darbas ir patinka, man ir negaila nei laiko, nei saves, atlikti pavestom pareigom.(nors dirbdama, niekada ir negailiu smile.gif visada is darbo paskutine iseidavau biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiukstiene: 18 sausio 2011 - 21:50
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 01 18, 21:48)
visada is darbo paskutine iseidavau biggrin.gif)

Man, kaip darbdavei, toks prisipazinimas irodytu, kad esate letesne ir zioplesne uz kolegas. Jei kiti speja atlikti uzduotis per darbo diena, kodel jus paskutine liekate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 01 18, 23:03)
Man, kaip darbdavei, toks prisipazinimas irodytu, kad esate letesne ir zioplesne uz kolegas. Jei kiti speja atlikti uzduotis per darbo diena, kodel jus paskutine liekate?  g.gif

na, as tada zioplesne jusu akimis, nes nesuprantu tokiu, kur 17:00:00 laikui suejus, visi puola pro duris..
o as poto pasidarau pardavima, man tik priedas didesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganiukstiene: 18 sausio 2011 - 22:25
hmmm.... o ko čia nesuprasti. tarkim aš dirbu, tam kad uždirbčiau pinigų gyvenimui, t.y. dirbu tam, kad gyvenčiau, o ne gyvenu tam, kad dirbčiau
Atsakyti
QUOTE(Elise @ 2011 01 18, 22:42)
Cia gal baltpack? Nes as  del vadybininkes darbo pas juos buvau rugsejo men.  biggrin.gif Netikau. Bet gal ir gerai, nes tvarkos ten minimumas smile.gif

Taip, as buvau Baltpak, ir gal gerai kad nepriima, nes daug skundu apie juos skaiciau smile.gif
Atsakyti
[quote=raganiukstiene,2011 01 18, 22:48]
brangiosios, cia pretekstas pasakyti, kad tu netinki,(o gal net ir pasitycioti is taves ir tavo sugebejimu ir noru) zinoma, eis bet kas kitas ir uz tuos 760lt, kad tik pasiulytu. o ta kuri, nori dirbti ir seima islaikyti ir paskui prisidetu prie imones geroves, ras darba veliau.... pas kita darbdavi..
darbdaviai, mieliau pakeis kita, nei pasirinktu, ta kuri, gali ir moka dirbti ir kiseneje zodzio neiesko. patirties turi ir ttt

manau cia visaij musu Lietuvele nusivaziavo smile.gif, kad nesvarbu jog turi patirties, moki kalbas, turi issilavinima ir ne tik bakalauro diploma, o darbdaviai ziuri kaip pigiau prasisukti. jei taip ilgai tesis ir man reikes darbo ieskotis kitoje salyje smile.gif o gal cia tik Kaune taip yra, gal kokiam pvz mazam miestelyje butu kitaip?smile.gif
Atsakyti