Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kokio atlyginimo tikitės naujame darbe? (netto) (100 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 01 24, 20:50)
Nu tikrai idomiai buna smile.gif Tokie atvejai tik skatina plesti akirati smile.gif
Siandien buvau birzoje, pasiule siusti cv kur reikia 5 metu patirties  doh.gif Matyt jau nebebuvo ka siulyt biggrin.gif Nors mano konsultante tikrai normali, siule kazkoki menesiukui darba - gyventojus surasineti.. Sakau noriu pastovaus darbo, o ne zinojimo kad reiks ieskotis kito dirbant. Ir ka, suprato, neiskalbejo smile.gif

Man siulydavo tuos pacius darbus, kurie nurodyti darbo birzos psl. Tai pasakydavau, kad visur siunciau ir baigdavosi konsultacija ax.gif smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Noriu paklausti, koks darbdaviams skirtumas, ar mes su vyru gyvename su tėvais, ar atskirai nuo jų? Taip pat ką atsakyti į klausimą, kai paklausia: "Nu, pasakyk dar viską, ką nori pasakyti, to tavęs nepaklausiau, bet tu manai, kad reikia mums tai žinoti?" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 01 25, 09:30)
Labas rytas  4u.gif

Noriu paklausti, koks darbdaviams skirtumas, ar mes su vyru gyvename su tėvais, ar atskirai nuo jų? Taip pat ką atsakyti į klausimą, kai paklausia: "Nu, pasakyk dar viską, ką nori pasakyti, to tavęs nepaklausiau, bet tu manai, kad reikia mums tai žinoti?"  ax.gif

aš ruošiuos pasirašyt tokius nesąmoningus klausimus ir pasirašyt atsakymus, vieną kart pasimoviau: kuo dirba vyras, atsakiau dirba tokioj ir tokioj srity, paklausė kokios pareigos, nu durna ir išsižiojau - direktorius, nors iš esmės jis dirba vienas, o įmonė turi turėt direktorių na tai jam tas pareigas ir užpaišė, tai man paantrino, kad iš esmės aš galėčiau sau leist ir nedirbt, aišku, aš atsakiau, kad ne, be to aš visada dirbau ir mano pajamos net viršydavo vyro, todėl kitą kart jei klaus pasakysiu tiesiog, kad dirba vadybinį darbą ir psio 4u.gif
Manau apie asmeninį gyvenimą, kas kur su kuo ir panašiai, reiktų pateikti šykšią tik esmę atitinkančią info, turite vaikų - taip, du, nes ne jų reikalas kur jie mokosi, ką aš samdau auklę ar einam į darželį, na ir t.t. Tik iš anksto reik tuos atsakymus būt susidėliojus, kad neišmuštų iš vėžių.
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 01 25, 10:30)
Labas rytas  4u.gif

Noriu paklausti, koks darbdaviams skirtumas, ar mes su vyru gyvename su tėvais, ar atskirai nuo jų? Taip pat ką atsakyti į klausimą, kai paklausia: "Nu, pasakyk dar viską, ką nori pasakyti, to tavęs nepaklausiau, bet tu manai, kad reikia mums tai žinoti?"  ax.gif

"jei mazai mokesit ieskosiu kito " biggrin.gif

apie save, kuo maziau pasakoti, su kuo gyveni, ku gyveni, kiek vyras uzdirba, turi drauga ne, planuoji seima, planuoji pirkimus, seimos pagausejima.

Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 01 25, 10:30)
Labas rytas  4u.gif

Tie, kas atskirai gyvena ar turi paskolą, daugiau algos nori ax.gif Manęs irgi buvo paklausę per vieną iš paskutinių pokalbių, ar butą nuomojames, ar turim nuosavą..

Kai taip paklausia, ką dar galėčiau apie save papasakoti - pradedu save girti biggrin.gif Kokia puiki darbuotoja buvau ankstesniam darbe (ar visuose darbuose), kaip manęs nenorėjo paleist, kiek daug iniciatyvos parodžiau (su pavyzdžiais), apie paaukštinimą būtinai - kad pastebėjo, kad dirbau geriausiai iš visų ax.gif , kaip puikiai įsiliejau į kolektyvą, kaip greitai perpratau darbo subtilybes (pvz kad naują kompiuterinę programą išmokau per pusdienį) ir pan. Bet šiaip man tas klausimas reiškia, kad jie dėl manęs dvejoja, kad trūksta man kažko, jie nėra užtikrinti, kad tinku šitam darbui ir pan

O dar, įdomu, kodėl klausia, ar esu iš Kauno ar ne? Ką tai keičia? Ką atsakyti, koks atsakymas būtų pageidautinas, kaip manot?
Atsakyti
tai gal ju darboviete radasi veiveriuose, ar elektrenuose.. ideda kaune ir tokiu skelbimu.
Atsakyti
Tai vadinasi, vakar manimi suabejojo, tad tą darbą gauti mažai šansų verysad.gif

Manęs irgi klausia, kur gyvenu. Kai pasakau kur, tai reakcija būna, kad nepatogu atvažiuoti iki jų bus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 01 25, 11:44)
tai gal ju darboviete radasi veiveriuose, ar elektrenuose.. ideda kaune ir tokiu skelbimu.

Ne visai supratau logikos g.gif CV parašytas adresas. Kam papildomai klausti, ar aš gimiau Kaune ar kitam mieste? jie neklausia, kur aš šiuo metu gyvenu, bet klausia, iš kur kilus blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Geltonazuvis @ 2011 01 25, 11:48)
Tai vadinasi, vakar manimi suabejojo, tad tą darbą gauti mažai šansų  verysad.gif

Nebūtinai mirksiukas.gif Gal nežinojo, kaip kitaip pabaigt pokalbį ar kaip užpildyti tylos pauzę ar pan smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 01 25, 12:52)
Ne visai supratau logikos  g.gif  CV parašytas adresas. Kam papildomai klausti, ar aš gimiau Kaune ar kitam mieste? jie neklausia, kur aš šiuo metu gyvenu, bet klausia, iš kur kilus  blink.gif
Papildyta:

Nebūtinai  mirksiukas.gif  Gal nežinojo, kaip kitaip pabaigt pokalbį ar kaip užpildyti tylos pauzę ar pan  smile.gif

Vadinasi mes su Raganiukstiene ne taip supratom tavo parašymą mirksiukas.gif Į tokį klausimą atsakymo neturiu g.gif

O dėl to klausimo, tai jis buvo užduotas jau pačioje pokalbio pabaigoje. Nu, žodžiu, jei per kelias ateinančias dienas nespaskambins, galiu pamiršti apie juos doh.gif
Atsakyti
Sveikos. As manau kad jei paklausia tokio klausimo, reiksia yra kazkoks nusistatymas. Ta prasme, jei is kaimo tai jie turi kazkoki poziuri, jei is Vilniaus, dar blogiau. Nes neslepkim, vilnieciai turi poziuri i kauniecius ir atvirksciai. Ne karta esu siuntusi i Vilniu cv. Ten daug daugiau iesko maketuotoju, o man realiai nera svarbu ar Kaune ar Vilniuje dirbti. Tikrai galeciau vazinet, valanda anksciau keltis niekada nebudavo problemos, o dar tuo labiau del megstamo darbo.. Esme tame, kad esu gavus tik viena kvietima, ir tai del puses etato. Bet paskui nebepakviete. Manau ne del to, kad esu kauniete, tiesiog kiek girdejau jie turi neigiama poziuri i freelancerius (mano draugas dabar ten dirba, tik Kauno padalinyje). Bet esme tame, kad jei taip paklause, vadinasi yra kazkoks nusistatymas.

O as nuo ryto grazinu savo 3 lapu cv. Biski perdelioju grafinius elementus, perrasiau tiksla ir savybes. Dar man toks klausimelis kilo: as esu pasidariusi grazu cv, del maketuotojo pozicijos. Bet jei tarkim dabar siunciu i vadybininko pozicijas, gal man ji padaryt maziau grazu? Arba is vis paprastai kaip tuose darbo puslapiuose? Kaip manote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 01 25, 11:24)

O as nuo ryto grazinu savo 3 lapu cv. Biski perdelioju grafinius elementus, perrasiau tiksla ir savybes. Dar man toks klausimelis kilo: as esu pasidariusi grazu cv, del maketuotojo pozicijos. Bet jei tarkim dabar siunciu i vadybininko pozicijas, gal man ji padaryt maziau grazu? Arba is vis paprastai kaip tuose darbo puslapiuose? Kaip manote? smile.gif

Kiek esu girdejusi, tai CV turi buti kuo paprastesnis ir be imantriu zodziu. (del maketuotojo pozicijos nezinau, tai cia tyliu mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Chrysocolla @ 2011 01 25, 12:24)
Sveikos. As manau kad jei paklausia tokio klausimo, reiksia yra kazkoks nusistatymas.

Nuojauta sako, kad panašiai yra unsure.gif Aš esu iš Klaipėdos, bet Kaune gyvenu jau 9ti metai. Gal sakyti, kad esu kaunietė? g.gif

O aš kaip tik vakar sugalvojau, kad eksperimento dėlei keisiu savo cv apipavidalinimą iš paprasto standartiško į gražų smile.gif Nežinau, ar tai bus į gerą ar atvirkščiai smile.gif (nes pastaruoju metu sėkmė nuo manęs nusisuko, tai reikia kažką daryti smile.gif )
Atsakyti