Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

QUOTE(Tikrė @ 2011 02 24, 09:59)
draudimas man neatrodo tinkama sistema taupyti, ypač Lietuvoje, kai nėra užtikrintumo, todėl jo neturime. Gyvenčiau užsienyje, manau, daryčiau priešingai ax.gif

Kuo jūs neužtikrinta dėl gyvybės draudimo? Ar kad bus problemos gauti išmokas, jei įvyks nelaimė? Klausiu, nes kol kas būtent gyvybės draudimo išmokų kreiptis neteko - visi sveiki ir be jokių traumų thumbup.gif Bet gal kas kokią patirtį turi, kad prireikus nemokėjo? Nes man draudimas tai primoje eilėje ne taupymas, o pagalba nelaimės atveju.

QUOTE(Gladness @ 2011 02 25, 16:28)
Apie obligacijas - tai Lietuvoje įmonės jų neleidžia, nes paprasčiausiai neapsimoka, nėra pas mus tokių didelių įmonių (na nebent gal kokia viena kita, bet tikrai nemanau, kad leidžia kas).

Čia vyro sritis tai daug nepasakysiu. Bet būna Lietuviškų obligacijų tikrai. Vyras kartais įdomesnius pasiūlymus parneša paskaityti (makleris paprastai atsiunčia informaciją apie platinamas obligacijų emisijas). Patys esam pirkę Swedbanko, LR valstybės. Dar domėjosi Snaigės - procentai buvo labai geri, bet nusprendė, kad rizika per didelė. Ne per seniausiai mačiau SEB reklamas parneštas, siūlė obligacijas susietas su metalų indeksu. Žodžiu, jeigu yra noras pirkti obligacijas, tai galima pasidomėjus šia rinka rasti šiokią tokią pasiūlą.
Dar yra su obligacijomis susietų fondų, jei ką domina ši sritis.
Ar verta pirkti obligacijas negaliu vertinti. Mes pirkom trumpalaikes ir mažos rizikos, tuo metu, kai akcijos labai krito, o už obligacijas davė neblogus procentus, kaip alternatyvą banko indėliams.
Atsakyti
Pasitikslinau perkaičius, tai va - dabartinis sarašas obligacijų - čia
visgi leidžia, bet tik pagrinde bankai ir valstybė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladness: 25 vasario 2011 - 23:56
QUOTE(pagyvenus @ 2011 02 25, 22:31)
Kuo jūs neužtikrinta dėl gyvybės draudimo? Ar kad bus problemos gauti išmokas, jei įvyks nelaimė? Klausiu, nes kol kas būtent gyvybės draudimo išmokų kreiptis neteko - visi sveiki ir be jokių traumų  thumbup.gif Bet gal kas kokią patirtį turi, kad prireikus nemokėjo? Nes man draudimas tai primoje eilėje ne taupymas, o pagalba nelaimės atveju.

turėjau galvoje kaupiamąjį draudimą 4u.gif
Atsakyti
Taupau bigsmile.gif Uz elektra,kitas paslaugas moketi nereikia tai taupau ant maisto,rubu,visokiu nereikalingu daikteliu.. Maista perku pigesni,anksciau leisdavau sau pacios geriausios kokybes ,ir ka tik uzsimanau.Dabar gaminu pati,jokiu pusfabrikaciu - beda ta kad as praktiskai ant ju uzaugus tai laabi sunku atsisakyt blush2.gif Drabuziu pirkima juodai apribojau, tik reikalingus perku (kol kas butinai reikejo tik vilnoniu kojiniu lotuliukas.gif ). Dar labai megstu be jokiu progu pirkalioti daiktus draugam giminaiciam - pamatau, o! x labai patiktu sitas puoduku komplektellis,jamam. O sitas melynas ranksluostis mamai labai deretu.. doh.gif Ir vis nenumetu sito iprocio,bet po truputi. O tikslas taupymo - ideali sypsena. bigsmile.gif O prie mano dantuku reikia daaug darbo ideti kad taip butu. Tai va ir taupau.. Bet nieko per koki pusmeti pakenteti galima,na jau maximum metus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2011 02 28, 17:53)
Taupau  bigsmile.gif  Uz elektra,kitas paslaugas moketi nereikia tai taupau ant maisto,rubu,visokiu nereikalingu daikteliu..

o kur Jūs gyvenat kad nereike mokėti už elektrą ir kitas paslaugas bigsmile.gif ar šis rojus dar ir Lietuvoje užsilikęs? Noriu ir aš ten flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juxt: 01 kovo 2011 - 22:16
QUOTE(Juxt @ 2011 03 01, 23:14)
o kur Jūs gyvenat kad nereike mokėti už elektrą ir kitas paslaugas  bigsmile.gif  ar šis rojus dar ir Lietuvoje užsilikęs? Noriu ir aš ten flirt.gif

Pas tėvus matyt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 02 25, 23:31)
Kuo jūs neužtikrinta dėl gyvybės draudimo? Ar kad bus problemos gauti išmokas, jei įvyks nelaimė?

o kuo jus uztikrinta? kiek bandziau ieskotis info, niekas i mano klausimus taip ir neatsako doh.gif numykia ir nusuka kalba... doh.gif
taigi, ar jus skaitete savo draudimo nedraudimines rizikas? kokios jos, keliais zodziais? bandziau cia kazkada ikelti savo studijuoto, bet ten buvo pdf failas ir kopijuoti neleido, o gal tiesiog nemoku g.gif jeigu skaitete, butu idomu suzinoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juxt @ 2011 03 01, 23:14)
o kur Jūs gyvenat kad nereike mokėti už elektrą ir kitas paslaugas  bigsmile.gif  ar šis rojus dar ir Lietuvoje užsilikęs? Noriu ir aš ten flirt.gif

hEhe, pas mama name dabar gyvenu smile.gif Siaip deduos prie mokesciu,bet siuo metu zino kad taupau tai net neima smile.gif Na nekazkiek ten as ir isnaudoju, namie bunu tik vakarais...
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 03 01, 23:51)
o kuo jus uztikrinta? kiek bandziau ieskotis info, niekas i mano klausimus taip ir neatsako doh.gif numykia ir nusuka kalba... doh.gif
taigi, ar jus skaitete savo draudimo nedraudimines rizikas? kokios jos, keliais zodziais? bandziau cia kazkada ikelti savo studijuoto, bet ten buvo pdf failas ir kopijuoti neleido, o gal tiesiog nemoku g.gif jeigu skaitete, butu idomu suzinoti 4u.gif

Skaičiau smile.gif Perrašinėti nenoriu. Galite susipažinti internete, jeigu įdomu. Yra lentelės ir sąlygos visoms SEB draudime numatytoms rizikoms.
SEB gyvybės draudimo taisyklės

Sąlygas aš žinau. Bet kol kas nebuvo draudiminių įvykių. Tai ir klausiau, gal kas jau turėjo tokius atvejus ir turi karčios asmeninės patirties, kad būna problemų sutvarkyti dokumentus ar dar kas nors.

Nes su automobilio casco ir civiliniu yra tekę gauti išmokas - jokių problemų nebuvo, viską sutvarkė greitai, pagal sutartį ir taisykles.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 03 02, 00:29)
Skaičiau  smile.gif Perrašinėti nenoriu. Galite susipažinti internete, jeigu įdomu. Yra lentelės ir sąlygos visoms SEB draudime numatytoms rizikoms.
SEB gyvybės draudimo taisyklės

Sąlygas aš žinau. Bet kol kas nebuvo draudiminių įvykių. Tai ir klausiau, gal kas jau turėjo tokius atvejus ir turi karčios asmeninės patirties, kad būna problemų sutvarkyti dokumentus ar dar kas nors.

Nes su automobilio casco ir civiliniu yra tekę gauti išmokas - jokių problemų nebuvo, viską sutvarkė greitai, pagal sutartį ir taisykles.

na, jau vien tai, kad jis investicinis, man nepriimtina doh.gif daugiau sumoki, nei gauni lotuliukas.gif
ir cia prie nedraudiminiu riziku yra pamineta(man ir vel neleidzia kopijuoti pdf failu), kad jei po traumos ar nelaimingo atsitikimo, numirstama veliau nei per 7 dienas, tai nedraudiminis ivykis ir ismokos nebus blink.gif taigi, jei nespesi laiku pamirti, tai mirties priezastis pasikeis doh.gif lotuliukas.gif papuola zmogus i avarija, sunkiai suzalojamas, operuojamas, gydomas, gaivinamas ir mirsta po 8 dienu bigsmile.gif tai jo mirties priezastis bus nebe avarijoje patirtos traumos?galbut prastas gydytoju darbas, kad nesugebejo numarinti anksciau g.gif
vat tai ir yra tai, ka as turejau galvoje 4u.gif tik seb ne taip akivaizdziai, kaip seesam,tai pateike. tieji turejo dar tokia fraze -''numirus nuo infekcines ar KITOS(suprask bile kokios) ligos, draudimas nepriklauso bigsmile.gif
taigi, kol kas pasidariau isvada, kad realiausia draudima gauti tuomet, kai tave nuzudys, arba ivyks avarija(be apdraustojo kaltes), o visa kita snargliais siuta...
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2011 03 02, 00:54)
na, jau vien tai, kad jis investicinis, man nepriimtina doh.gif daugiau sumoki, nei gauni lotuliukas.gif
ir cia prie nedraudiminiu riziku yra pamineta(man ir vel neleidzia kopijuoti pdf failu), kad jei po traumos ar nelaimingo atsitikimo, numirstama veliau nei per 7 dienas, tai nedraudiminis ivykis ir ismokos nebus blink.gif taigi, jei nespesi laiku pamirti, tai mirties priezastis pasikeis doh.gif  lotuliukas.gif papuola zmogus i avarija, sunkiai suzalojamas, operuojamas, gydomas, gaivinamas ir mirsta po 8 dienu bigsmile.gif tai jo mirties priezastis bus nebe avarijoje patirtos traumos?galbut prastas gydytoju darbas, kad nesugebejo numarinti anksciau g.gif
vat tai ir yra tai, ka as turejau galvoje 4u.gif tik seb ne taip akivaizdziai, kaip seesam,tai pateike. tieji turejo dar tokia fraze -''numirus nuo infekcines ar KITOS(suprask bile kokios) ligos, draudimas nepriklauso bigsmile.gif
taigi, kol kas pasidariau isvada, kad realiausia draudima gauti tuomet, kai tave nuzudys, arba ivyks avarija(be apdraustojo kaltes), o visa kita snargliais siuta...

Dėl investicinio kažką komentuoti negaliu. Mano nuomone jis irgi nėra labai pelninga alternatyva. Man apsimoka tik dėl to, kad apsidraudžiau seniai ir gaunu pajamų mokesčio lengvatą, kurios nereikės grąžinti. Ir po teisybei man psichologiškai toks variantas labiau priimtinas - nuoširdžiai tikiuosi, kad man to draudimo išmokų pagal paskirtį taip ir neprireiks, tai bent atgausiu tą dalį, kuri susikaups kaip investicinis atidėjimas 4u.gif
Kopijuoti iš failo nėra būtinybės - visi punktai ten sunumeruoti. Kadangi nenurodėte punkto numerio, manau, kad kalbate apie 303.8 punktą. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad jis yra prie "draudimo nuo nelaimingų atsitikimų" dalies. Kadangi tai gyvybės draudimas, draudimą nuo nelaimingo atsitikimo galima rinktis kaip papildomą riziką. Bet jo negalima rinktis be gyvybės draudimo. O jūsų nurodytas punktas reiškia, kad mirus per 7 dienas po nelaimingo atsitikimo bus mokama tik gyvybės draudimo suma naudos gavėjui. Jeigu nuo nelaimingo atsitikimo iki mirties yra ilgesnis laikas, galima kreiptis dėl išmokos pagal nelaimingo atsitikimo riziką. O vėliau, mirties atveju, dar bus mokama gyvybės draudimo suma naudos gavėjui.
Tų rizikų yra nemažai ir prie daugelio yra visokių punktelių, kaip mokama įvairių rizikų atvejų sankirtoje. Aš turiu tik vieną riziką pasirinkusi papildomai, tai tik tą taisyklių dalį ir nagrinėjausi.
Atsakyti
Nu ką, merginos moterys panelės, nebetaupote, kad aptilo forumiukas? smile.gif

O man kažkaip nesiseka taupyti, vat ėmė šį mėnesį ir mašina sugriuvo...
Atsakyti