Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

Aš pradėjau taupymo planą- bandysiu parduoti didelę šeimos mašiną (likusią po skyrybų)- pirksiu visai mažytę, kad tik kuo mažiau kuro valgytų ir pigiau išlaikyti būtų.
Toliau čia kažkurios merginos patirtimi, bandome dienai sumą nusimatyti- bet kol kas nelabai sekasi. O ir neatidėliotinų išlaidų atsirado.
Atsakyti
Visa beveik metala centai, litai metami i taupykle, as ju piniginei neskaiciuoju kaip uz piniga, tad viskas beveik keliauja i taupykle, paskui i banka ir gauni netiketai apie 1000 lt. po kokiu 8-9 men. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2011 03 23, 08:01)
Aš pradėjau taupymo planą- bandysiu parduoti didelę šeimos mašiną (likusią po skyrybų)- pirksiu visai mažytę, kad tik kuo mažiau kuro valgytų ir pigiau išlaikyti būtų.
Toliau čia kažkurios merginos patirtimi, bandome dienai sumą nusimatyti- bet kol kas nelabai sekasi. O ir neatidėliotinų išlaidų atsirado.

su tuo mažumu jūs neapsigaukite 4u.gif nes "kuro valgymas" labai jau individualus dalykas.. galiu pateikti pavyzdžiais: yra Renault Lagūna, BWM trečiukas ir visai mažulytė mašiniukė (nepamenu jos markės, bet kažkas panašaus į VW Polo ar Opel Corsa). Pirmoji aišku didžiausia, važiavimo komfortas taip pat didžiausias, BMW yra BMW, dydis nedidelis palyginus, bet viduje vietos pakankamai visai šeimai susėsti, tik jau nesilyginti su Lagūnos komforto lygiu.. o ta mažoji kibiriukas visom prasmėm g.gif visos dyzelinės, visos kurą ėda lygiai taip pat 4u.gif
tai va bent jau aš siūlyčiau perkant mašiną daugiau žiūrėti į detalių kainas, plius minus įvertinti gedimo riziką ir tikrai nenusipiginti, nes tikslas sutaupyti gali nueiti per niek 4u.gif

o aš atradau visai neseniai, kad galiu sumokėit mokesčius (kurių pastaruoju metu gerokai padaugėjo) visai nemokamai bigsmile.gif man kainuoja tik pervedimas iš vienos sąskaitos į kitą (nes kitas bankas), bet tai toli gražu nesiekia sumos, kurią aš mokėčiau iš savo įprastinės sąskaitos už kiekvieną mokestį. tai ne tiesioginis debetas, tiesiog kredito unijose mokesčių tokiam tikslui nėra, man labai tinka ir patinka 4u.gif
Atsakyti
Ilgą laiką taupėm tik baltus centus-tiesiog koridoriuje padėta molinė lėkštutė ir į ją sumetame visus baltus centukus.Padėjo ir mama - ir ką jūs manot-sutaupėm 160 litų (apie 7 litus banko mokestis) thumbup.gif
Atsakyti
klausykit, snd buvau banke, labai keistai su tais indeliais. pradine suma yra nuo 500lt. ar gali taip but? eina sau? ir proc tik 1.1. ziauru.
kitas variantas -jaunimo indelis, jei vaikui atidaraI - TAI TUOMET -proc 1.6. ir berods nuo 150lt priadinis inasas.
sakesa su tais pradiniais inasais...
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 03 23, 17:43)
klausykit, snd buvau banke, labai keistai su tais indeliais. pradine suma yra nuo 500lt. ar gali taip but? eina sau? ir proc tik 1.1. ziauru.
kitas variantas -jaunimo indelis, jei vaikui atidaraI - TAI TUOMET -proc 1.6. ir berods nuo 150lt priadinis inasas.

Ieškok kito banko ir dėk kaupiamąjį. Išloši daugiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 03 23, 17:43)

Štai čia visa info, kur koks procentas ir koks mažiausias įnašas ax.gif 4u.gif Matom, kad kai kur duoda ir 6 % mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 03 24, 09:19)
Štai čia visa info, kur koks procentas ir koks mažiausias įnašas  ax.gif  4u.gif  Matom, kad kai kur duoda ir 6 %  mirksiukas.gif

Sakyčiau, kvailoka padėti 5 metams kad ir už 6 proc. palūkanų. O jeigu prisireiktu pinigų po kokių 4 metų. Nutraukti ir procentų negauti?
Mano manymų, geriausia dėti kaupiamąjį indėlį ( aišku renkantis tarp terminuoto ir kaupiamojo).
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2011 03 23, 16:43)

kokiam čia banke?
kiek aš esu dėjusi tai būdavo suma nuo 100-150 (litų, eurų ar dolerių), diesnių sumų nesutikau. o gal čia koks indėlis keliams metams kur būna?
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2011 03 24, 11:57)
Sakyčiau, kvailoka padėti 5 metams kad ir už 6 proc. palūkanų. O jeigu prisireiktu pinigų po kokių 4 metų. Nutraukti ir procentų negauti?
  Mano manymų, geriausia dėti kaupiamąjį indėlį ( aišku renkantis tarp terminuoto ir kaupiamojo).

Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Mes dedam į terminuotus, po nedidelę sumą. Prireikus iškart galima ištraukti, bet procentų netenki. Užtat laikom ne visą didelę sumą, o daug indėlių mažom sumom, ištraukus viena indėliuką, prarandi ne visus procentus, taip sakant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 03 24, 08:19)
Štai čia visa info, kur koks procentas ir koks mažiausias įnašas  ax.gif  4u.gif  Matom, kad kai kur duoda ir 6 %  mirksiukas.gif

vaje kokia atsilikusi pasijutau doh.gif tik prieš porą mėnesių dėjau indėlį Šiaulių banke, buvo minimali įmoka 150 g.gif labai sekti reikia žiūriu visus šituos dalykus, bet kai atliekamų pinigėlių ne milijonai, tai ir poreikio tikriausiai nuolatos informaciją sekti nėra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 03 24, 12:22)
Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Mes dedam į terminuotus, po nedidelę sumą. Prireikus iškart galima ištraukti, bet procentų netenki. Užtat laikom ne visą didelę sumą, o daug indėlių mažom sumom, ištraukus viena indėliuką, prarandi ne visus procentus, taip sakant  biggrin.gif

Bet kodėl ne geriau atsidaryti su minimaliom sumom kelis kaupiamuosius indėlius kas kelis mėnesius. Jei baigiasi vienas, ir neprisireikia pinigų, gali pasidėti į kitą artimiausią atidarytą indėlį ir gauti geras palūkanas. Ir taip toliau.
Tikiuosi suprantamai parašiau. mirksiukas.gif
Atsakyti