Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus? (2)

QUOTE(Tikrė @ 2011 07 29, 13:16)
Sveikata leidžia, nors aišku dviejų dienų poilsis būtų geriau nei tik vienos 4u.gif tik man iš principo būtų labai kvaila, jei dejuočiau, jog pinigėlių trūksta, o nieko nedaryčiau, kad tai pakeisčiau ax.gif

Bet darymas gali būti labai skirtingas. Va jūs gyvenate neįrengtam bute. Nežinau kaip jus, bet mane mano pačios savu laiku padarytas kvailas pasirinkimas gyventi statybose nedžiugina ir per laiką visokie smulkūs susierzinimai susikaupia ir prasiveržia skundais, nepasitenkinimu ar dar kaip nors. Ir tokioje situacijose aš matau galimybė daryti du labai skirtingus dalykus.
Jūs renkatės pasispausti dar labiau, padirbti savaitgaliais ir potencialiai sutrumpinti tą gyvenimo statybose laikotarpį kokia 10-20 proc. Nu bet toks pasirinkimas ir taip nekokią šiandieninę savijautą padaro dar prastesne.
O galima rinktis pinigus ir laiką, skirtą kokiai tai remonto daliai, panaudoti šiandieną malonumą teikiančiai veiklai - pramogos, atostogos ir panašiai. Remontas pailgės - gal? Bet šiai dienai savijauta bus geresnė, o iš čia žiūrėk ir koks kūrybiškas sprendimas kils kaip uždirbti, pigiau padaryti ar dar kas nors.

Kaip tik nuo rytojaus galiu pradėti spręsti dilemą, ką iš šių dalykų rinktis. Turiu 4 savaites atostogų ir reikalingus pinigus statyboms pilnai užbaigti. Manau iš esmės per 4 savaites spėčiau susitarti su visais meistrais ir suorganizuoti visus darbus, kad po to iki šalčių jie būtų pilnai užbaigti. Na taupančios - kokie būtų pasiūlymai? Aš tai dar negalvoju - pradėsiu galvoti nuo pirmadienio, nes savaitgalį varau į jūros šventę, o paskui aplankyti dukrą. Tai pradžia nelabai kokia, nepanašu, kad statybos bus užbaigtos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 29 liepos 2011 - 15:46
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 29, 16:16)
Nu bet toks pasirinkimas ir taip nekokią šiandieninę savijautą padaro dar prastesne.

Nerašė Tikrė, kad jos savijauta nekokia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 07 29, 16:29)
Nerašė Tikrė, kad jos savijauta nekokia unsure.gif

Tikrė nerašė ir to, kad ją gyvenimas statybose nervintų. Tai mane nervina gyvenimas statybose. Ir man papildomas darbas prie statybų ar uždirbant pinigus statyboms, tam, kad paspartėtų remontas, didina įtampą ir stresą. Sau ir dilemą sprendžiu, ką daryti. Ne Tikrei siūlau, nes jai geriau - ji pasirinkusi ir patenkinta savo pasirinkimu. Sakau, gal parašys tokie tvirtai įsitikinę pasirinkimu žmonės, gal ir mane įkvėps biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 29 liepos 2011 - 15:35
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 29, 15:16)
Jūs renkatės pasispausti dar labiau, padirbti savaitgaliais ir potencialiai sutrumpinti tą gyvenimo statybose laikotarpį kokia 10-20 proc. Nu bet toks pasirinkimas ir taip nekokią šiandieninę savijautą padaro dar prastesne.
O galima rinktis pinigus ir laiką, skirtą kokiai tai remonto daliai, panaudoti šiandieną malonumą teikiančiai veiklai - pramogos, atostogos ir panašiai. Remontas pailgės - gal? Bet šiai dienai savijauta bus geresnė, o iš čia žiūrėk ir koks kūrybiškas sprendimas kils kaip uždirbti, pigiau padaryti ar dar kas nors.

mano savijauta tampa kur kas geresnė matant vis gražėjančius namus, man tai yra prioritetas ax.gif situacija gal būtų aiškesnė žinant konkrečias pajamas: uždirbu vidutiniškai, todėl esu priversta rinktis, ar iki begalybės užsitęsusius remontus, ar tvarkingą buitį, manęs tas pasirinkimas emociškai neveikia rolleyes.gif
turiu puikią mokytoją, savo mamą, kuri visais laikais, net ir pačiais sunkiausiais (finansine prasme) sugebėdavo ir pasitaupyti ir padoriai atrodyti ir dar tris vaikus į gyvenimą išleisti.. nenoriu būti kaip tas žiogas iš pasakos, kuris per vasarą grojęs, žiemą neturi ką valgyti, nes normaliai (mano suvokimu) atostogaujant, mano ir MB algos tikrai neužtektų net ir minimaliam pasitaupymui.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 07 29, 14:33)

Dėkoju 4u.gif Pusantros valandos studijavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 07 29, 15:37)
nenoriu būti kaip tas žiogas iš pasakos, kuris per vasarą grojęs, žiemą neturi ką valgyti

Po kai kuriu pasisakymu man irgi si pasakecia prisimine rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 07 29, 16:37)
nenoriu būti kaip tas žiogas iš pasakos, kuris per vasarą grojęs, žiemą neturi ką valgyti, nes normaliai (mano suvokimu) atostogaujant, mano ir MB algos tikrai neužtektų net ir minimaliam pasitaupymui.

Viskas su jumis gerai: yra, kas verkia, kaip blogai, bet nieko nedaro, ir yra kas neverkia, veikia, susitvarko ir pamiršta sunkumus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristabelly @ 2011 07 29, 12:37)
tiesa, mėnuo beveik baigėsi, tai galiu pasigirti nedideliu laimėjimu (mėnesio pradžioj planavau sumažinti išlaidas saldumynams per pusę) blush2.gif buvot teisios, taip drastiškai iškart nepavyko, bet sumažinau beveik 18%, na, paguoda, vis žingsnelis į priekį  rolleyes.gif

Man irgi nepavyko sutaupyti drastiskai cool.gif Islaidos sumazejo tiek, kiek sumazejo seimos nariu namuose, bet ne daugiau. Dabar galvoju, kad sekanciam menesiui grieztai pasilikti tik ta suma, kuri menesio pradzioje bus numatyta isleisti g.gif Bijau, kad vel planas bus drastiskas, nieko nepavyks, ir ikisiu nagus i atidetus pinigelius. Is kitos puses rugpjutis bus paskutinis menuo, kai bus galima stipriau pasispausti.
Kazkoki netikruma jauciu su tuo drastikus taupymu blush2.gif Ale jei kyla abejoniu pradzioje, tai tiketina, kad ir nepavyks. O kaip tas abejones nuvyti salin doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2011 07 29, 18:11)
Kazkoki netikruma jauciu su tuo drastikus taupymu  blush2.gif Ale jei kyla abejoniu pradzioje, tai tiketina, kad ir nepavyks. O kaip tas abejones nuvyti salin  doh.gif

g.gif Jei taupymas išties drastiškas, tai tikimybė, kad pavyks - nedidelė rolleyes.gif O jei jau tikrai yra reikalas drastiškai taupyt - tai reikia nekišt nosies iš namų visą mėnesį, išskyrus, tarkim, maisto parduotuves, ir tai dar nereiškia, kad kas nors kur nors nenusprogs ax.gif Bet vis tiek neturėčiau tiek valios blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 07 29, 17:58)
Bet vis tiek neturėčiau tiek valios blush2.gif

Tai vat ir as neturiu. Butu juodas reikalas, ir sugebeciau. O motyvas atsideti daugiau nei paprastai siuo atveju neveikia. Ta prasme, ir taip atsidesiu siek tiek daugiau, bet norisi dar daugiau doh.gif
Bandysiu per si savaitgali ir meniu pasiplanuoti ilgesniam laikui, ir savaitgaliu bei laisvadieniu veiklas. Matysiu, kaip atrodys visas biudzetas, ir tada spresiu, ar bent jau bandyti...
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 07 29, 15:33)
o vat mums būtent pinigų tam ir trūksta: kėlėmės gyventi į neremontuotą tik įsigytą butą, apsitvarkėm minimaliai, nedarėm jokio remonto, todėl dabar taupydami ir stengiamės po truputį susiremontuoti. pinigai kiti, nei darant kosmetinį remontą, nes reikia visko nuo A iki Z, kadangi butas "tarybinių laikų gamybos" ir gerokai padėvėtas.

mums irgi pinigu truko, kai nusipirkome buta. Jame gyvename jau 7 metus, o remontas daromas tik dabar ( pradejome pernai rudeni, o dabar apstojes). Pirkom 15 metu senumo ir neremontuoto nuo pastatymo ( na al tapetai perklijuoti kambariuose). Tik persikele istapetavome is naujo kambari vaikams ir buvo pakeisti vamzdziai ( virtuve, vonia, tualetas), vonioje pakeista krano vieta (ta siena iki siol neperdazyta ar kitaip nekeista). Pragyvene metus pakeiteme langus, nes man norejosi didesnes garso izoliacijos.
Spaudziant ir taupant ta linkme remonta buvo galima pradeti zymiai anksciau, bet tai tikrai nera prioritetas. Kaip ir nera prioritetas viska kuo reiciau truks plys pabaiti
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 07 29, 20:25)
Spaudziant ir taupant ta linkme remonta buvo galima pradeti zymiai anksciau, bet tai tikrai nera prioritetas. Kaip ir nera prioritetas viska kuo reiciau truks plys pabaiti

žiūrint dar kokio to remonto reikia - ar kosmetinio, ar kapitalinio, kokių medžiagų norisi ir t. t. Tas klausimas irgi aktualus, tai dėl prioriteto kai čia pasakius g.gif Iš vienos pusės niekas net nepradėta ir artimiausiu metu neplanuojamas - tai kaip ir ne prioritetas, bet iš kitos pusės - remontas bus kapitalinis ir brangus, nes jau dabar aišku, kad bus daroma, kaip geriau, o ne kaip pigiau. Tikslas - ne prieš ką nors pasirodyti, o kad kitą kartą kapitalinio jau daryti nereikėtų. Tai dėlei jo jau senokai reikia vis to ar ano atsisakyti ir dar bent metus reikės atsisakinėt, nes pasirinkimai yra tik 2: 1) arba taupymas ir remontas, 2) atsipalaidavimas be remonto. Tiesa, yra 3 variantas - mažesnis taupymas ir pigesnis remontas, bet jis nepriimtinas. Padidėjusios pajamos, kas negresia, tik pagreitintų reikalą, bet esmės nepakeistų...
Atsakyti