Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai, kurie yra TIKRAI reikalingi - 2 tema

O man juokinga, kai aiškina, kad homeopatai gydo ligas. Čia panašiai, kai žmonės kreipiasi į babutes užkalbėtojas. Nu, paskui sako, padėjo. Nu taip. Jei įsiteigsi sau, tai ir galvosi, kad padėjo. Arba, štai moteriškė negraži. Bet kiekvieną dieną sau kartoja, kad ji gražuolė. Ir patiki po kurio laiko. Sau jinai atrodo graži, o kitiems -toli gražu.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 28, 17:20)
Dar kartelį: gyd.Stankūnas(stomatologas, pakeitęs domėjimosi sritį į homeopatiją) rašo realius faktus apie tai, ką veikia skiepas ir kaip blogai jis veikia ty tuos dalykus apie kuriuos neturi supratimo joks mokslinkas  bigsmile.gif

Dar karteli: gyd. Stankunas (cia nuodeme, kad pakeite sriti?) raso faktus apie skiepus - tarkim kada buvo skiepijami zmones o kada ligos jau buvo pasiekusios zemutines ribas, kiek zmoniu nukentejo Afrikoj nuo skiepu bandymu ir t.t. mirksiukas.gif
Gaila labai, kad medikam nera privaloma (kurgi jau cia bus biggrin.gif) vesti duomenu apie pavojinguju ligu (kurios yra skiepu kalendoriuose) susirgimus ir kiek sirgo skiepytu zmoniu, kiek neskiepytu. Manau faktai kalbetu uz save cool.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 11 28, 23:48)
Dar karteli: gyd. Stankunas (cia nuodeme, kad pakeite sriti?) raso faktus apie skiepus - tarkim kada buvo skiepijami zmones o kada ligos jau buvo pasiekusios zemutines ribas, kiek zmoniu nukentejo Afrikoj nuo skiepu bandymu ir t.t.  mirksiukas.gif
Gaila labai, kad medikam nera privaloma (kurgi jau cia bus biggrin.gif) vesti duomenu apie pavojinguju ligu (kurios yra skiepu kalendoriuose)  susirgimus ir kiek sirgo skiepytu zmoniu, kiek neskiepytu. Manau faktai kalbetu uz save  cool.gif

Srities pakeitimas ne nuodėmė bigsmile.gif Tačiau pagal anksčiau išdėstytus standartus ne epidemiologas neturėtų vertinti ligų epidemiologinių duomenų, ne medicinos gydytojas- kalbėti apie ligas, o ne imunologas- apie vakcinavimo poveikį. bigsmile.gif
Tai gal visdelto esmė ne specialybėje(pulmonologas ar homeopatas), o tame, jog idėjiškai artimus teiginius esate linkusi vadinti faktais, o oponuojančius-spėlionėmis ir sapalionėmis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 29, 10:10)
Srities pakeitimas ne nuodėmė  bigsmile.gif Tačiau pagal anksčiau išdėstytus standartus ne epidemiologas neturėtų vertinti ligų epidemiologinių duomenų, ne medicinos gydytojas- kalbėti apie ligas, o ne imunologas- apie vakcinavimo poveikį.  bigsmile.gif
Tai gal visdelto esmė ne specialybėje(pulmonologas ar homeopatas), o tame, jog idėjiškai artimus teiginius esate linkusi vadinti faktais, o oponuojančius-spėlionėmis ir sapalionėmis  bigsmile.gif
bet jei mano vaikai yra nukenteja nuo tradicines medicinos,kaip ta traktuoti?? ax.gif
Ir kai aiskini,kad mano vaikui bronhines asmos vaistai daro didziuli pasalini poveiki,jos netiki,nes mamyte issigalvoja.Ir visi tevai su tuo susiduria,nes jiems aktualu kisti brangius vaistus,nesvarbu kad jie netinka.Nes gauna keliones i Havajus smile.gif O daktarai stengiasi issijuose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vintazh: 29 lapkričio 2011 - 09:56
QUOTE(power_for_ever @ 2011 11 29, 09:42)
na, pavyzdžiui, dėl skiepų nuo gimdos kaklelio vėžio, manau, galima pasitikėti ir ginekologų nuomone, ypač kurie specializuojasi tokių susirgimų srityje - juk jie nuolat kelia kvalifikaciją, dalyvauja konferencijose kur pateikiama naujausia informacija apie ligas, jų gydymo būdus ir t.t. turiu pasidėjusi kaip tik iš "Lietuvos ryto" straipsnį, kurį ir draugėms parodau, kur pasisakė gydytoja, medicinos mokslų daktarė Ingrida Kravčenkienė. Ji kaip tik minėjo, kad Lietuvoje moterys save prastai prižiūri - visų pirma neina tikrintis, visų antra, tikisi, matyt, kad tokios ligos savaime praeis... Užsienietės daugiau dėl savo sveikatos padaro - ir tikrinasi, ir skiepijasi nuo ŽPV, ir rezultatas matosi, pvz., už suomes lietuvės serga gimdos kaklelio vėžiu penkis kartus dažniau.

Kartais gydytojai šneka tai, ką reikia šnekėti, nors galvoja visai kitaip. Visokių tų atvejų būna realybėje. Ir tikrai kartais nebežinai kuom ir betikėti doh.gif . O gerai pateikta reklama visada pasiekia rezultatą smile.gif
Atsakyti
kur pasisakė gydytoja, medicinos mokslų daktarė Ingrida Kravčenkienė.

oi vat apie sita mokslu daktare as turiu savo labai tvirta nuomone. Gal moterys saves ir nepriziuri, bet apsilankykit pas ja kabinete. Oi kiek ligu suras, o dar kiek prigasdins. Ir vienintelis budas isgyventi - darytis tyrimus jo sklinikoj, palikti tukstancius uz gydyma, tai tada gal viskas bus ir gerai.
Buvau su ja susidurus. Aciu, daugiau nenoriu. Pagal ja tureciau buti mirus jau tris metus, nes nesidariau jo sklinikoj rekomenduotu tyrimu uz 900 lt doh.gif O prasidejo viskas nuo to, kad padare man onkocitologini tepineli, rado pakitusiu lasteliu (CIN 1), kaip zinia reik daryt tolesnius tyrimus. Kaip tik nestuma planavau tuo metu. Tia kad prigasdino - jokiu nestumu, jus galit numirt per du metus, reikia butinai toliau tirtis ir gydytis, tik tada jei pavyks gydymas, planuoti nestuma.
Visa apsiverkus nulekiau i antakalnio klinikas, irgi pas mokslu daktare. Ta nusiunte pas kazkoki senuka kolega. Tas nuramino, isdeste savo nuomone, leido planuoti vaikus tuoj pat ir liepe reguliariai tikrintis.
Situacija mano draugei - padare tyrimus, rado mioma netoli gimdos. Liepe butinai operuotis tik paskui nestuma planuoti. Nuejo pas kita gydytoja. Liepe jokiu budu nesioperuoti iki gimdymo. Dabar ji turi du grazius vaikucius, mioma sunyko.
Jau kas kas bet Kravcenkiene niekada nebus man autoritetas. Labai jau ji pinigelius megsta, kas gal ir ner blogai, bet nereik zmoniu gasdinti butais ir nebutais dalykais.
Papildyta:
QUOTE(Vintazh @ 2011 11 29, 10:50)
nes mamyte issigalvoja.

vat sitas mane uzmusa. Jei jau mamyte ne mokslu daktare, tai ji nieko nesupranta. Zemai lenkiu galva pries gydytojus, kurie veda dialoga su mamomis, o ne sedi isikibe savo ziniu ir autoriteto.
Ne i tema cia, bet - pediatre pareiske kad mano dukryte zvaira. Nuejom pas okulista. Sako - ko atejot, na sakau sake daktare kad zvaira. Ji - o JUS ka matot? As - nieko smile.gif
Na apziurejo ji ta mano vaika is visu pusiu. Jokio zvairumo nerado. Atsakyme daktarei didelem raidem uzrase - MAMA ZVAIRUMO NEPASTEBEJO. Ir dar ten kazka savo kalba. Turbut pirma daktare paklaususi mamos nuomones.
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2011 11 29, 09:50)
bet jei mano vaikai yra nukenteja nuo tradicines medicinos,kaip ta traktuoti?? ax.gif
Ir kai aiskini,kad mano vaikui bronhines asmos vaistai daro didziuli pasalini poveiki,jos netiki,nes mamyte issigalvoja.Ir visi tevai su tuo susiduria,nes jiems aktualu kisti brangius vaistus,nesvarbu kad jie netinka.Nes gauna keliones i Havajus smile.gif O daktarai stengiasi issijuose smile.gif

Jūsų vaikui netinka gydytojo paskirti brangūs vaistai nuo bronchinės astmos, o tinka kiti- pigesni? g.gif Bet tų, kurie tinka, gydytojas nerašo, nes nori į Havajus bigsmile.gif Paprastai visose šalyse tokiai ligai, kaip vaikų bronchų astma yra nustatyti gydymo algoritmai. Nebent kalbate apie tai, kad jūsų vaikui gydytojas skiria brangesnį vaistą, kuris jam netinka, o nerašo pigesnio kito gamintojo analogo, kuris jam tinka?
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2011 11 29, 10:50)
mano vaikui bronhines asmos vaistai daro didziuli pasalini poveiki,

ir dar mane uzmusa argumentas - taip nebuna.
Na bet jeigu gyvcas pavyzdys sedi pries akis? Ne vistiek uzsispyre taigia - taip nebuna, cia ne del to. Po mantu meginio mums buvo labai stipri alergine reakcija, savaitei praejus. Visi issijuose tvirtina kad tai ne nuo mantu, nes nuo mantu TAIP NEBUNA. Gal uzvalge ko nors ir pan. Mano vaikui pirma karta gyvenime alergine reakcija pasireiske, o dar tokia stipri doh.gif iki tol niekada nieko nebuvo. jam jau 3.5 m, sakyciau per didelis kad per savo gyvenima nebutu isragaves visu iprastu produktu ir staiga kazkas galejo patekti ant stalo, ko anksciau nera ragaves simta kartu.

Papildyta:
QUOTE(dange @ 2011 11 29, 11:48)
Paprastai visose šalyse tokiai ligai, kaip vaikų bronchų astma yra nustatyti gydymo algoritmai.

tai gal tame ir beda kad yra NUSTATYTI ALGORITMAI ir nebereikia galvoti savo galva ir atsiszvelgti i kiekviena konkretu atveji?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 29, 10:53)
Na bet jeigu gyvcas pavyzdys sedi pries akis? Ne vistiek uzsispyre taigia - taip nebuna, cia ne del to. Po mantu meginio mums buvo labai stipri alergine reakcija, savaitei praejus. Visi issijuose tvirtina kad tai ne nuo mantu, nes nuo mantu TAIP NEBUNA. Gal uzvalge ko nors ir pan.  Mano vaikui pirma karta gyvenime alergine reakcija pasireiske, o dar tokia stipri  doh.gif iki tol niekada nieko nebuvo. jam jau 3.5 m, sakyciau per didelis kad per savo gyvenima nebutu isragaves visu iprastu produktu ir staiga kazkas galejo patekti ant stalo, ko anksciau nera ragaves simta kartu.

Papildyta:

tai gal tame ir beda kad yra NUSTATYTI ALGORITMAI ir nebereikia galvoti savo galva ir atsiszvelgti i kiekviena konkretu atveji?

1.Kodėl nebūna? Retai, bet būna. Gal norėta pasakyti, jog ne alerginių reakcijų į tuberkuliną nebūna, o to, kad tokios reakcijos pasireikštų po savaitės mirksiukas.gif
2. Aha, algoritmai nužudo fantaziją bigsmile.gif Tik va, kai gydymas pagal...(Joną, Petrą ir pan) sėkmingas, tai vadinama atsižvelgimu į kiekvieną konkretų atvejį, o kai nesėkmingas- gydytojo nekompetencija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 29 lapkričio 2011 - 11:22
QUOTE(dange @ 2011 11 29, 11:48)
Jūsų vaikui netinka gydytojo paskirti brangūs vaistai nuo bronchinės astmos, o tinka kiti- pigesni?  g.gif Bet tų, kurie tinka, gydytojas nerašo, nes nori į Havajus  bigsmile.gif Paprastai visose šalyse tokiai ligai, kaip vaikų bronchų astma yra nustatyti gydymo algoritmai. Nebent kalbate apie tai, kad jūsų vaikui gydytojas skiria brangesnį vaistą, kuris jam netinka, o nerašo pigesnio kito gamintojo analogo, kuris jam tinka?
Tiesa sakant metem mes tuos vaistus ir gydomes homeopatiskai,jau metai neprireike hormoniniu vaistu nuo bronhines asmos.
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 29, 11:53)
Na bet jeigu gyvcas pavyzdys sedi pries akis? Ne vistiek uzsispyre taigia - taip nebuna, cia ne del to. Po mantu meginio mums buvo labai stipri alergine reakcija, savaitei praejus. Visi issijuose tvirtina kad tai ne nuo mantu, nes nuo mantu TAIP NEBUNA. Gal uzvalge ko nors ir pan.  Mano vaikui pirma karta gyvenime alergine reakcija pasireiske, o dar tokia stipri  doh.gif iki tol niekada nieko nebuvo. jam jau 3.5 m, sakyciau per didelis kad per savo gyvenima nebutu isragaves visu iprastu produktu ir staiga kazkas galejo patekti ant stalo, ko anksciau nera ragaves simta kartu.
O kitas vaikas nukentejes nuo skiepu,tai va taip kaip jums CIA tikrai ne nuo skiepu tik sutapimas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2011 11 29, 11:06)

O kitas vaikas nukentejes nuo skiepu,tai va taip kaip jums CIA tikrai ne nuo skiepu tik sutapimas blink.gif

Na šiaip jau tuberkulino testas (Mantoux) nėra skiepas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 11 29, 12:16)
Na šiaip jau tuberkulino testas (Mantoux) nėra skiepas  mirksiukas.gif
Na mums nuo MMR ir kitu skiepu. unsure.gif
Atsakyti