QUOTE(GinteZZ @ 2011 02 14, 14:12)
Ačiū visoms už mintis ir pasiūlymus, viską deduosi į galvą ir svarstau
Taip, aš vilnietė, ir jau pradėjau studijuoti mokyklų sąrašą, rinktis informaciją, kas čia geriausiai mano vaikui tiktų. Bet vėlgi - teoriškai gana sunku nuspręsti... Pvz. apie tą patį Valdorfą - vieni, kas pažįsta mano vaiką, siūlo pabandyti, o kiti kaip tik sako, kad jam netiktų, nes kaip hiperiukui kaip tik reikėtų griežtesnių rėmų, o ten, kur per daug laisvės, pasimestų jis visai... Taigi - tarsi reikėtų rėmų, bet kartu su mokytojo supratimu...
Kol kas tik dėl vieno dalyko esu tikra - kad jam būtų geria kuo mažesnė klasė, ir kad tikrai padėtų papildomi metai. Dėl viso kito dar reikia ilgiau patyrinėti...
Dar pasiklausiu (nors nesiruošiu taip daryti, bet visgi...) - o ką reiškia tas "privalo eiti į mokyklą" - kas man būtų jeigu suėjus 7 metams jo tiesiog nevesčiau, o pvz. mokyčiau namuose (o paskui mėginčiau užrašyti į mokyklą nuo 8 m.). Atimtų motinystės teises už tai, skirtų baudą, ar ką dar darytų?

Kol kas tik dėl vieno dalyko esu tikra - kad jam būtų geria kuo mažesnė klasė, ir kad tikrai padėtų papildomi metai. Dėl viso kito dar reikia ilgiau patyrinėti...
Dar pasiklausiu (nors nesiruošiu taip daryti, bet visgi...) - o ką reiškia tas "privalo eiti į mokyklą" - kas man būtų jeigu suėjus 7 metams jo tiesiog nevesčiau, o pvz. mokyčiau namuose (o paskui mėginčiau užrašyti į mokyklą nuo 8 m.). Atimtų motinystės teises už tai, skirtų baudą, ar ką dar darytų?
Ginte, Versme pasidomėk, o jei yra didesnių problemų- Atgaja yra yra labai geras dalykas. O jei jau ir visai ne kas tai yra Rasų mokykla. Ten labai labai geras personalas, matyt todėl, kad internatas , bet priima ir iš miesto.
O Valdorfas, ten iš esmės išpūstas burbulas toks. Gal kad pavadinimas skamba mandrai. Mūsų viena slaugytoja vedė savo vaiką hiperatyvų, jam ten labai netiko.