Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

http://kauno.diena.l...s-pinigu-338786

kaunietėms globėjoms
Atsakyti

Vasario 18d buvo miesto tarybos posėdis.Neatsimenu nr,bet apie 70 punktas dėl tų papildomų pinigų.VTAT paklausiau išsamiau,davė paskaityt medžiagą,tai ten tik globojantiems iki 3m ir nuo 12m rašo.O maniškiai gi per patį viduriuką...
Labai praverstų mums ilgesnis litas ax.gif bet nelemta man praturtėt iš vaikų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pippi @ 2011 02 08, 21:09)
Nebūtinai verysad.gif . Manoji jau trečiokė, o rašydama tokias baisias klaidas daro, kad plaukai piestu stojasi. Kaip mokytoja sako, "daro sunkiai paaiškinamas klaidas". Kažkaip ji tas raides vis vietomis sukeičia, praleidžia. Ir skaitymas sunkiai sekasi. Su riksmais ir trenksmais einam skaityti. Baigiu pražilti aš per tą jos lietuvių kalbą, jau nebežinau ko griebtis ir ką daryti. Vat matematika - visai kitas dalykas, puikiai viską skaičiuoja (tai jos mylimiausia pamoka).

Nuveskite mergaitę pas gerą logopedę, panašu, kad jai disgrafija. Tokie vaikai būna net genialūs, rašytojai, tik štai perskaityti, ką jie parašė, - problema. Logopedai moka šią problemą koreguoti.
Atsakyti
QUOTE(Redžy @ 2011 03 23, 22:01)
Nuveskite mergaitę pas gerą logopedę, panašu, kad jai disgrafija. Tokie vaikai būna net genialūs, rašytojai, tik štai perskaityti, ką jie parašė, - problema. Logopedai moka šią problemą koreguoti.

Lankomės nuo pat rugsėjo. Šiaip taip įsiprašiau, nes logopedai paprastai mano vaiko neima, jų manymu ji neturi jokios "logopedinės" problemos. Gal jie ir teisūs, nes kol kas rezultatas nulinis schmoll.gif. Toliau ieškosime kur pakastos tokios klaikios jos rašybos šaknys smile.gif .
Atsakyti
Naujos temos neužvesiu. Gal galit daugiau papasakoti, kaip globotiniai bendrauja su biologiniais tėvais. Kažkokiuose nuostatuose įskaičiau, kad tėvai globos atveju turi teisę žinoti globėjų gyvenamąją vietą. Tai reikia suprasti, kad jie turi būti laukiami jūsų namuose bet kada? Ar galimas variantas vaiką vežioti į susitikimus ir tos vietos neviešinti? Kaip vyksta pats bendravimas su "sunkiais" tėvais? Dalyvaujant soc. darbuotojams ar tie tėvai tampa jūsų problema.
Atsakyti
tėvai negali veržtis į namus, jie gali kreiptis į VTAS dėl susitikimų ir globėjai neprivalo jų įsileisti į namus.
Atsakyti
O kaip jūs bendraujat su jais? Ar jums pasisekė ir jie neapsireiškia? Papasakokit apie visas galimybes šitoj vietoj.
Bet kam tada ta taisyklė apie gyvenamą vietą, jei jų neprivalot priimti?

Atsakyti
konkrečiai aš - nebendrauju. nors tėvai ir visai pašaliniai asmenys žino adresą ir net asmeniškesnius dalykus - asmens kodą, ir pan. o apie 'gyvenamąją vietą", galbūt - miestą ar rajoną, kurioje pusėje gyvena ? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 04 13, 06:41)
konkrečiai aš - nebendrauju. nors tėvai ir visai pašaliniai asmenys žino adresą ir net asmeniškesnius dalykus - asmens kodą, ir pan. o apie 'gyvenamąją vietą", galbūt - miestą ar rajoną, kurioje pusėje gyvena ? mastau.gif

Karusia, o jūs įvaikinot, ar globojat? Jei neįvaikinot, tai kodėl? (ankstesniuose savo raštukuose minėjot, kad esat įvaikinusi, jei neklystu).
Atsakyti
QUOTE(taka_taka @ 2011 04 12, 17:56)
Naujos temos neužvesiu. Gal galit daugiau papasakoti, kaip globotiniai bendrauja su biologiniais tėvais. Kažkokiuose nuostatuose įskaičiau, kad tėvai globos atveju turi teisę žinoti globėjų gyvenamąją vietą. Tai reikia suprasti, kad jie turi būti laukiami jūsų namuose bet kada? Ar galimas variantas vaiką vežioti į susitikimus ir tos vietos neviešinti? Kaip vyksta pats bendravimas su "sunkiais" tėvais? Dalyvaujant soc. darbuotojams ar tie tėvai tampa jūsų problema.

Jei tevai" sunkus"(kai siulo globoti vaika,paklauskit,kokie tevai,soc.darbuotojos daug maz zino),paprasykit,kad jusu adreso neviesintu,pvz.,per perziura nesakytu,jus turit tokia teise.Susitikimus jus privalote uztikrinti,bet tuose susitikimuose tada turi buti ir soc.darbuotoja,reikalaukit,susitikimas turi buti kokioje nors neutralioje aplinkoje.Kai ypac agresyvus t.y. triuksmingi,visa laik reiskiantis nepagristas pretenzijas ir t.t. as tokiuose susitikimuose net nedalyvaudavau,tik atvesdavau vaika.Nematydavau reikalo klausytis grasinimu.Kitas reikalas ,jei mama ar tevas geranoriski,as tikrai nesididziuoju ir visada bendrauju kokie jie bebutu..
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2011 04 13, 13:30)
Jei tevai" sunkus"(kai siulo globoti vaika,paklauskit,kokie tevai,soc.darbuotojos daug maz zino),paprasykit,kad jusu adreso neviesintu,pvz.,per perziura nesakytu,jus turit tokia teise.

Kai ypac agresyvus t.y. triuksmingi,visa laik reiskiantis nepagristas pretenzijas ir t.t. as tokiuose susitikimuose net nedalyvaudavau,tik atvesdavau vaika.Nematydavau reikalo klausytis  grasinimu.

Jei vaiką paims tik su laikina globa, o paskui tvarkys jau pas save gyvenant nuolatinę globą, tai teismas, nusiųs tiems tėvams visus duomenis apie jus-vardą, pavardę, asmens kodą, adresą, net šeimos sudėtį, viską. Baisiausia tai, kad tie duomenys gali papulti į landynę, kur visi kas norės skaitys apie jus viską. Kai tai sužinojau , plaukai pasišiaušė. Kažkodėl per kursus apie tai nekalbėjo, nes kaip ir nelabai svarbus dalykas, pasirodo. Parašiau prašymą kategoriškai nesutinku,kad mano duomenys būtų skelbiami. Čia apsidraudimui, jei gavę duomenis psirodytų mano kieme ir traumuotų mano vaikus, pav. mums nebūnant namuose. Ką jie darys nežinau, bet aš nesutinku. Taip išeina, kad aš pasiimdama auginti vaiką, turiu savo duomenis dalinti visiems, tiems žmonėms, kurių gyvenime nemačiau, nežinau,nepažįstu, ir gal būt niekada nematysiu. Ir dar sako, kad su globa viskas gerai.

Jei nors trupinėlis būtų agresijos ar triukšmavimo, grasinimo iš tėvų pusės, vaiko niekada gyvenime nevesčiau į susitikimus ir netraumuočiau. O tuo labiau nepalikčiau vieno. Nei už ką. Pažiūrėčiau ar mane už tai nubaustų. Reikia mažiau pataikauti visiems, žiūrėti jų norų, o labiau galvoti apie vaiką-nemanau,kad tokie pasimatymai vaikui naudingi. O jei nenaudingi , tai vaiko ten ir nebūtų.
Jetau, kokia aš griežta. smile.gif doh.gif

Atsakyti
Nu, o pavyzdžiui, garsiosios Kedytės atvejis: ji nenori matyti mamos, jos globėjai taip pat nenori, bet jie privalo ją nuvežti į susitikimus. NORS PATS VAIKAS NENORI. Niekas man neaišku šitoj vietoj. Panašu, kad kiekvienas atvejis individualus: ko išsireikalauji, tą ir turi.
Papildyta:
Ir kuos kiriasi laikina globa ir nuolatinė? Kiekvienas vaikas gali būti "atiduodamas" nuolatinei globai ar ne.
Atsakyti