Vistik, sako taip kad yra tokia problema kaip ambivalentiskas prieraisumas. Kai vaikas i viska reaguoja perdetai emociskai, bet negali suformuoti ilgalaikio pastovaus noro. I tai ka jis gauna- demesi, malonumus, maista- jis elgiasi taip, tarsi to daugiau niekada negaus, daznai jo jausmai buna du priesingi, kad jis tuo metu nori buti ir priglaustas ir tuo pat metu nekencia sakykim taip. Elgesio koregavimas turi buti toks- globejo emocijos su saiku- nuosaikios ir ramios, vaikui reikalingi nesikeiciantys ritualai ir dienotvarke. Zodziu vaikas turi pamatyti perspektyva, kad tai ka jis turi siandiens tures ir rytoj. Riekia ugdyti vaikui supratima ka jis pats jaucia siuo metu, ir kai jis jau igyja sioki toki supratima, mokyti , skatinti vaika kalbeti apie tai ka jis dabar jaucia, ir jei jis pradeda kalbeti apie tai yra laikoma, kad yra atsistota i teisinga kelia. Tai per ta kalbejima jis turi suprasti, kad jausti gali viska, bet suprasti kad nusiraminti yra ir kitu budu nei zvimbimas, audru kelimas ir besaikis demesio reikalavimas ir puolimas ant gaunamu gerybiu.
O dabar jau is mano profesnines puse, kaip tai aiskinciau as kas vyksta- tai yra panikos ir nerimo atakos, kurias vaikas nuramina va taip. Bet reikia, kad jis mokytusi rasti nusiraminima kitais budais. Reiskia nukreipti demesi i idomia veikla, arba i bendrus ritualus. Nebausti uz tai.
Kai toks prieraisumas kyla is santykiu su vaiku sutrikimo labai ankstyvoj vaikystej, tai jo reiskiniu lieka visa gyvenima. Tai sustipreja tai sumazeja.
Mums su Duksiu tai vis del to netinka, ans pasirodo is viso nesutrikes, siaip ozys is isitikinimu. O siaip tai mano supraciu tai turetu buti dazniausias ivaikintu ir globojamu vaiku , ir ne pats tragiskiausias. Kadangi man ir is tiesu sitoj vietoje kursuose ir is tiesu pasiseke, nes destytoja ta tema yra parasius ir apgynus disertacija( apie prieraisuma) tai galiu paguosti tai, kad ji pateikia ir tokius duomenis kad nesaugu prieraisuma jaucia apie 85% visu Lietuvos vaiku. Tas yra svarbu zinoti ir tai is tiesu guodzia.
Jei dar bus kokiu klausimu klausti, as paklausiu.
Elgesio koregavimas turi buti toks- globejo emocijos su saiku- nuosaikios ir ramios, vaikui reikalingi nesikeiciantys ritualai ir dienotvarke.
man kartais atrodo, kad Braškę itin džiugina kito audringos reakcijos

nors tiesą sakant labai apsidžiaugiau, kad auklėtoja pasakė, kad pamatė tykiai verkiančią rūbinėlėje - paprastai tai turėjo būti uraganas - AAAŠŠŠ NNNEEEGGGGALIUUU užsisegti sijonOOOOOOOOO..
QUOTE(Karusia @ 2011 04 27, 08:42)
man kartais atrodo, kad Braškę itin džiugina kito audringos reakcijos
įgimtas temperamentas? pojūtis, kad emocijos reiškiamos tik taip?
nors tiesą sakant labai apsidžiaugiau, kad auklėtoja pasakė, kad pamatė tykiai verkiančią rūbinėlėje - paprastai tai turėjo būti uraganas - AAAŠŠŠ NNNEEEGGGGALIUUU užsisegti sijonOOOOOOOOO..

aha dabar del tu audringu reakciju. Jos jai yra labiau suprantamos, tai ji ju ir laukia. Va tai cia ir yra tai, kad savu pavyzdziu mokai sau zmogus kad reaguoti reikia ramiai, tipo pasitiketi savimi mokai.
Is tiesu tai as apie tai dar daug paklausinesiu, nes jei jau zmogus net disertacija parase reiskia zino labai daug, gal kai labai susipazinsim gausiu ir kokios medziagos is tos disertacijos ir paskaityti. Va sitoj vietoj ( o mano supratimu tai ir yra pati svarbiausia vieta visoj globoj) man tikrai labai pasiseke su lektore.
QUOTE(alfija @ 2011 04 27, 08:25)
Elgesio koregavimas turi buti toks- globejo emocijos su saiku- nuosaikios ir ramios, vaikui reikalingi nesikeiciantys ritualai ir dienotvarke. Zodziu vaikas turi pamatyti perspektyva, kad tai ka jis turi siandiens tures ir rytoj.
Tai, kad kaip tik tai ir darau, jau 5 m. kai tai vyksta ir vyksta nuo pirmos dienos.
QUOTE(Vistik @ 2011 04 27, 12:47)
Tai, kad kaip tik tai ir darau, jau 5 m. kai tai vyksta ir vyksta nuo pirmos dienos.
tai labai gerai, reiškia reikia turėti labai daug kantrybės, nes šita muzika ilgam. Nepaguosiu, bet psichologai sako jog va tai duoda bulimijas ir anoreksijas. Mes matom dar ir kitų priežasčių- somatinių, jie išskiria psichologines- šitas. Valgau/nevalgau, kaip būdas atkreipti dėmesį.
Bet aš tikrai manau kad tu susitvarkysi, ir viskas bus visai neblogai.
QUOTE(alfija @ 2011 04 27, 11:58)
tai labai gerai, reiškia reikia turėti labai daug kantrybės, nes šita muzika ilgam. Nepaguosiu, bet psichologai sako jog va tai duoda bulimijas ir anoreksijas. Mes matom dar ir kitų priežasčių- somatinių, jie išskiria psichologines- šitas. Valgau/nevalgau, kaip būdas atkreipti dėmesį.
Mano dičkiukas kruta šių problemų sprendimo link. Dar neįvardina pats emocijų, bet jau sutinka su mano "pasiūlymais', arba renkasi iš jų. Bando valduyti ir civilizuotai reikšti pykltį.
MAžius - mūsų gudrutis. Ėmė naktinį supimąsį naudoti, kaip priemonę dėmesiui, t.y. galimybę persikrauystyti iš savos į mūsų lovą. Anksčiau 9prieš 2 metus) supdavosi nieko aplink nematydamas, o dabar akies kampučiu stebi, ar aš jau pabudau... Kaip man už jį gudresne pataptii???
QUOTE(Sunute @ 2011 04 27, 14:46)
Mano dičkiukas kruta šių problemų sprendimo link. Dar neįvardina pats emocijų, bet jau sutinka su mano "pasiūlymais', arba renkasi iš jų. Bando valduyti ir civilizuotai reikšti pykltį.
MAžius - mūsų gudrutis. Ėmė naktinį supimąsį naudoti, kaip priemonę dėmesiui, t.y. galimybę persikrauystyti iš savos į mūsų lovą. Anksčiau 9prieš 2 metus) supdavosi nieko aplink nematydamas, o dabar akies kampučiu stebi, ar aš jau pabudau... Kaip man už jį gudresne pataptii???
sudarykit koki tu persikraustimu i jusu lova plana. Na kaip paskatinima. Va jei tu siandien, ryt nesisupsi, tai galesi ateiti miegoti su mumis. Pabuti kol uzmigsi. Gal taip tiktu?
QUOTE(alfija @ 2011 04 27, 12:58)
Matai, aš esu įsitikinusi,kad pas mus nebus ,,visai neblogai''. Aš manau, kad pas mus bus viskas labai gerai. Manau, kad bus visko, bus ir žodis negražus pasakytas, ir įskaudins, ir purkštaus, bet viso to pabaigoje, bus viskas gerai. Aš visada ja tikėjau, nuo pirmos minutės, sakė kalba prastai, o aš žinojau, kad ji kalbės gerai ir kalba, sakė nu kam ta dailė jums, o aš mačiau jos polinkį į piešimą, šiandien jos piešinukai parodoje, sakė, nu kam jai tie šokiai, brangiai kainuoja, o aš mačiau joje šokėją, šiandien ji jau šoka pirmoje eilėje ir atrinkta į pagrindinę grupę, nors už neklausymą ir užsiožiavimą ji buvo daug kartų išvaryta iš repeticijų, bet susitvarkė, buvo bėdų dėl skaitymo, ajajai kaip prastai skaito sakė, šiandien pabaigoje mokslo metų ji neša P raides ir puikiai skaito, net man nuostabą kelia, tai kaprizingas, užsipyręs, sunkaus charakterio vaikas, bet ji visiškai neagresyvi, nesimuša, neskriaudžia kitų, ji šiandien yra viena iš klasės lyderių, turinti daug draugų, mokanti kito nenuskriaudžiant apginti save. Visa tai pasiekta įdedant labai daug darbo, sveikatos ir aišku meilės. Buvo kartais sunku. Buvo ašarų- ir jos,ir mano. Buvo pykčių. Buvo nekalbėjimo valandėlių. Bet viskas baigdavosi apsikabinimu. Aš didžiuojuosi savo Fėja.

QUOTE(Vistik @ 2011 04 28, 09:10)
Matai, aš esu įsitikinusi,kad pas mus nebus ,,visai neblogai''. Aš manau, kad pas mus bus viskas labai gerai. Manau, kad bus visko, bus ir žodis negražus pasakytas, ir įskaudins, ir purkštaus, bet viso to pabaigoje, bus viskas gerai. Aš visada ja tikėjau, nuo pirmos minutės, sakė kalba prastai, o aš žinojau, kad ji kalbės gerai ir kalba, sakė nu kam ta dailė jums, o aš mačiau jos polinkį į piešimą, šiandien jos piešinukai parodoje, sakė, nu kam jai tie šokiai, brangiai kainuoja, o aš mačiau joje šokėją, šiandien ji jau šoka pirmoje eilėje ir atrinkta į pagrindinę grupę, nors už neklausymą ir užsiožiavimą ji buvo daug kartų išvaryta iš repeticijų, bet susitvarkė, buvo bėdų dėl skaitymo, ajajai kaip prastai skaito sakė, šiandien pabaigoje mokslo metų ji neša P raides ir puikiai skaito, net man nuostabą kelia, tai kaprizingas, užsipyręs, sunkaus charakterio vaikas, bet ji visiškai neagresyvi, nesimuša, neskriaudžia kitų, ji šiandien yra viena iš klasės lyderių, turinti daug draugų, mokanti kito nenuskriaudžiant apginti save. Visa tai pasiekta įdedant labai daug darbo, sveikatos ir aišku meilės. Buvo kartais sunku. Buvo ašarų- ir jos,ir mano. Buvo pykčių. Buvo nekalbėjimo valandėlių. Bet viskas baigdavosi apsikabinimu. Aš didžiuojuosi savo Fėja.
Dabar jau plačiu žingsniu tik į priekį...

Man taip stebuklingai nesiseka: ir mušasi ir kitus skriaudžia (nuolat šnekam, bet...), ir dėmesio godulys dar gerokai didokas. (Čia dičkiukas). Gabus daug kam vaikinas, bet prieš kiekvieną rimtesnę užduotį panikuoja. O vat į priekį vienur platesniais, kitur visai mažuliukais žingsniais. Ir tai tiesiog taip, tuo buvimu džiaugiuosi. Džiaugiuosi ir mažyčiais pasiekimais, man kiekvienas dičkiuko sugebėjimas suvaldyti pyktį bendravime ar siekiant rezultato laaabai svarbus. Daug svarbesnis už gebėjimą skaityti, ar tobulėjimą žaisti šachmatais).
Mažius - lepūnas (daug ligelių, yra ir raidos sutrikimų). Gal ir nėra gerai dičkiuko atžvilgiu. Gi nepaaiškinsi 6mečiui, kad mažiukui daugiau dėmesio reik...o ir kaip pasverti?
alfija, mažiui mūsų lova nėra joks pamaloninimas. Tai jo valdoma teritorija: kada noriu ateinu, kada noriu išeinu...tik ponaitis provokuioja, kad pati pasikviesčiau...
Nu gal ne visai normalu, bet taip natūraliai gavosi. Jis labai nelinkęs ribas jausti, nuolat tenka priminti visur. Vat dičkiukas varžosi; beveik visada klausia, ar galiu. nors taisyklės visada buvo ir yra abiems vienodos, bet daug kas nuo charakterio, ar dar kokių detalių priklauso. Dičkius didžiuojasi, kad gali išmiegoti vienas: 'tik leliai miega su tėvais", o ir kitose situacijose jie labai skirtingi. Kad ir susitvarkyt batus: dičkiukas sutvarko savo ir dar jei randa, kitus, po to laukia pagyrimo. Mažius pabėga, palikęs vidury kambario, o paprašytas susitvarkyti, - glaustosi: mamyte, gal tu padėk...

QUOTE(Vistik @ 2011 04 28, 10:10)
Dabar jau plačiu žingsniu tik į priekį...

dziaugiuosi

Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2011 04 28, 10:58)
alfija, mažiui mūsų lova nėra joks pamaloninimas. Tai jo valdoma teritorija: kada noriu ateinu, kada noriu išeinu...tik ponaitis provokuioja, kad pati pasikviesčiau...
as supratau. Uz tai ir sakau, kaip daryti kad tavo lova butu tavo teritorija, ir kad i ja- tik pakviestas. Ir tik uz nuopelnus. Nes tevu lova vis del to yra tevu teritorija, i kuria zinoma galima ateiti vaikamas, bet negalima ten buti seimininkais.
Pirmiausia ismokti skirti - kas kam pavaldu

QUOTE(alfija @ 2011 04 27, 08:25)
... man ir is tiesu sitoj vietoje kursuose ir is tiesu pasiseke, nes destytoja ta tema yra parasius ir apgynus disertacija( apie prieraisuma) tai galiu paguosti tai, kad ji pateikia ir tokius duomenis kad nesaugu prieraisuma jaucia apie 85% visu Lietuvos vaiku. Tas yra svarbu zinoti ir tai is tiesu guodzia.
Alfija, kokia dėstytojos pavardė?
Sveikutes
Pirmadieni uzsirasiau pas psichologa,bet vistiek noreciau isgirsti ir jusu komentaru
problema tokia,kad ivaikinta mergaite ziauriai prisirisusi prie brolio..Lyg ir nieko tokio butu,bet mano akimis tai jau ir nieko gero..istisai ji persekioja,akiu nenuleidzia..ka jis daro,ta ji butinai irgi..jai mazyliui kelnes nuemiau,tai butinai ir ji turi nusiimti..Na pvz..brolis trumpom rankovem,o ji su golfiuku...Vesoka..dedu broliui megztini,butinai turiu ir jai ka nors uzmauti
nesvarbu,kad nesalta...na,galeciau cia vardinti be galo...Bet problema tame,kad jie ejo kartu i viena grupe darzelyje..ten aisku visada buvo kartu...O dabar direktore performavo grupes ir Akvile iskelt nori i vyresniu grupe..Vat ir nezinau kas geriau..Ar juos isskirt,ar palikt...Zinau,kad Akvilei tai bus didelis stresas..bet lyg ir noretusi,kad ji bendrautu su vyresniais..nezinau,as aiskiai cia viska isdesciau,bet tikiuosi supratot
na jie nuo pat vaiko parsivezimo kartu..valgo,miega,zaidzia,serga,i darza arba eina arba neina kartu..

Pirmadieni uzsirasiau pas psichologa,bet vistiek noreciau isgirsti ir jusu komentaru

problema tokia,kad ivaikinta mergaite ziauriai prisirisusi prie brolio..Lyg ir nieko tokio butu,bet mano akimis tai jau ir nieko gero..istisai ji persekioja,akiu nenuleidzia..ka jis daro,ta ji butinai irgi..jai mazyliui kelnes nuemiau,tai butinai ir ji turi nusiimti..Na pvz..brolis trumpom rankovem,o ji su golfiuku...Vesoka..dedu broliui megztini,butinai turiu ir jai ka nors uzmauti