Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai plepa toliau

Austuli, pas mus situacija panaši, tik su kaimynų mergaite. begalinis prisirišimas (irgi prie jaunesnės). situacija geresnė, nes vistik kita šeima su savomis taisyklėmis, bet ašarų pakalnė, jeigu atsisako 'draugauti" ar dar kažkas. buvo daėję iki tiek, kad pavydėdavo jos dėmesio kitiems doh.gif Kiek padėjo tai, kad tuo laiku, kuriuo galėtų kartu pažaisti siūlydavau kitus, jai įdomius užsiėmimus. Pridėjau kiek konkurencijos ir dabar - nors nėra užsiverkimų, kad negali pažaisti kokią dieną.
Žodžiu - informuokite apie psichologų patarimus.
Atsakyti
Butinai informuosiu,ka gero patars..Taip,situacija panasi,bet pas mus ji zymiai sunkesne..As jau nekalbu,apie kazkokia veikla kartu..ji net stojasi prie brolio,kad ji subine ar sonu liestu..tiesiog prišašusi prie jo..Žaidėm kieme smėlio dėžėje,tetis pasieme broli i masina ir isleke nieko nesake smeliuko su priekaba dar parvezti..Aš likau su Akvile..Ta kai pasigedo brolio,niekas nebepadejo...Jokie mylavimai,uzzaidimai ar dar kas nors..Tu situaciju visokiu tiek daug,kad net doh.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2011 05 13, 12:43)
Butinai informuosiu,ka gero patars..Taip,situacija panasi,bet pas mus ji zymiai sunkesne..As jau nekalbu,apie kazkokia veikla kartu..ji net stojasi prie brolio,kad ji subine ar sonu liestu..tiesiog prišašusi prie jo..Žaidėm kieme smėlio dėžėje,tetis pasieme broli i masina ir isleke nieko nesake smeliuko  su priekaba dar parvezti..Aš likau su Akvile..Ta kai pasigedo brolio,niekas nebepadejo...Jokie mylavimai,uzzaidimai ar dar kas nors..Tu situaciju visokiu tiek daug,kad net doh.gif

Čia žinoma tik mano nuomonė, bet aš manau, kad į vyresnėlių grupę juk galima perkelti ir vėliau. Mergaitė bent jau šiame amžiuje neturėtų daug prarasti (t.y. ugdymo prasme ar pan.), o psichologinė saviajuta juk svarbiausia. Manyčiau paaugs, natūraliai ims duagiau bendrauti su mergaitėmis, ir tada atsiskyrimas su broliu nebus toks skausmingas.
O auklėtoja dėl kokių motyvų taip siūlo? Ar į vaikus ir jų poreikius atsižvelgdama, ar nori vietą grupėje atlaisvinti?
Atsakyti
Cia ne aukletoja siulo,o direktore..Del ugdymo,kad ji kazka praras tai nezinau doh.gif ji nuo to brolio nelabai skiriasi..Brolis geriau sneka negu ji...na ji gal kiek nuovokesne,bet kadangi mazai sneka,tai man jie abu vienodo proto atrodo ax.gif Direktore ne i poreikius ziuri,bet taip patogiau grupes sukomplektuoti..
Na ziuresiu,ka psichologe papasakos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austulis: 13 gegužės 2011 - 16:45
as tai buvau kaip tik uz tai,kad jokiu budu abi nebutu vienoje grupeje.sesutes prisibunakartu... ,mano galva ,tai ne tik gerai,kad jie privesti bendrauti su kitais vaikais,bet vaikui/tam ,prie kurio sliejasi/reikia ir poilsio nuo amzinai prisisiurbusios delytes lotuliukas.gif maniskes vyresnes,bet nuo pat pirmos dienos darzelyje prasiau ,kad mergaites butu atskirai...ilgai vyresnele ieskodavo mazesniu arba jos klausanciu vaiku kompanijos,bet dabar matau jau laisviau bendrauja ir su savo viemneciais smile.gif mazajai aisku vyresne sesuo vis dar -zvaigzde biggrin.gif ,bet pamazu pamazu atranda ir kitu draugu...nieko kad kiekviena diena jie ivardijami vis kiti...
jeigu tarp vaiku nebutu rysio,tai elgciausi priesingai.
musiskes vaiku namuose nebendravo,na tiesiog mazoji buvo maza ir sesutei nebuvo idomi,bet va pasikeitus gyv.vietai ir nelikus pazistamu vaiku ir veidu..
jos labai suartejo,abi viena kita geriausiai "zinojo" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2011 05 13, 01:43)
As jau nekalbu,apie kazkokia veikla kartu..ji net stojasi prie brolio,kad ji subine ar sonu liestu..tiesiog prišašusi prie jo..

zinai,musu mazoji irgi,jeigu pvz.atsiseda salia,tai butinai nors ranka isties,kad liestu.Jeigu negali prisiglausti,tai turi rasti kazkoki prisilietimo taska smile.gif butinai...
ir va tas lietimas-butinas...kas mane neramina,kad ji priesingai nei jusu lelyte,glaudziasi prie aplinkiniu zmoniu,na tuo metu nauju pasirodziusiu aplinkoje...pasirode mociute,butinai prie mociutes,pasirode teta butinai prie tetos.
svetimas zmogus negali vaikui pasakyti:gal jau beki zaisti su vaikais...
o as irgi kazkokia pasimetus,nezinau ar geriau isvis neleisti pas svetimus ,ar geriau pas mociute ir tetas leisti...
...mes irgi laikiam eiles pas psichologa,labai laukiam smile.gif

kartais kitu mamu bedos padeda geriau suvokti savasias blush2.gif
Atsakyti
O man kartais ima atrodyti kad mano merginai nieko nereikia, buna kartais kad su draugais uzsibaliavojame tai velai vakare vaikai ateina pas savo tevus ir prisiglaude uzsnaudze maniske gi neina eina pati sau viena zaisti tada buna labai skaudu pora kartu vyras kalbejo su ja apie tai, kazkuriam laikui elgesys pasikeicia buna lipsnesne ir meilesne. Kartais uzeina prilipimo periodai kai atrodo kad ji mano uodega buciuokle labai keisti tie jos elgesio pokycei.
Kartais as jauciuosi kaip pinigine jai o kartais kaip pati mylimiausia mama, kartais galvoju kad mes niekada nebusime isties artimos o kartais as jauciuosi kaip pasaulio centras jai ir tai man labai labai svarbu
Atsakyti
tai man labai labai svarbu

o aš stebiu su smalsumu. nagis suvokiu apie tuos nesaugius prisirišimus, juolab mano mergina gi jau didelė buvo, kai susipažinom, bet vat kai vyksta tokios staigios metamorfozės, stebiu ir analizuoju.
Sri lanka - kažkada mano kolegė išmetė mintį apie vat analogišką elgesį 'tu gi jau užkariauta, o kitus vis dar reikia užkariauti". na ir stengiasi. kai sunerimusi kalbėjausi apie jos elgesį su darželio auklėtoja, ji stebėjosi - apie ką aš kalbu. antrais metais sakosi supratusi. Vadinasi auklėtoja irgi jau užkariauta teritorija. su mano broliu tokie fintai neišdega, o vat brolienė 'pagaunama". na bet ji - krikšto mama, ir jai galima. net ir perlepinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2011 05 15, 10:54)
Sri lanka - kažkada mano kolegė išmetė mintį apie vat analogišką elgesį 'tu gi jau užkariauta, o kitus vis dar reikia užkariauti". na ir stengiasi.

tikrai...,bet vis tik kodel?
apie ka as galvoju ir ko as bijau ,taip tai prisirisimas g.gif
juk paprastai vaikai taip nesielgia blush2.gif
cia susije labai daug dalyku ir uzkariavimas ir tas noras daryti viska kaip pati sugalvos,ir lygiai kaip Zaika pasakojo,kada kazko jai reikia ji buna lipsnesne...
Musu vyresne nieko nesistengia uzkariauti,kova vyksta tik del tevu demesio ...ir noro bet kokia kaina pasirodyti geresne blush2.gif pvz.skundziant sesute doh.gif
bet sita"beda" budinga daugeliui vaiku,kiek pamenu buvo ir musu vaikysteje sitas periodas mirksiukas.gif

Dar prisimenu g.gif manoji bio ir sesiu auginami vaikai,iki 5 metu jie apskritai buvo sunkiai "valdomi",kazkokie velniuku priede tongue.gif
gera zinoti,kad dabar uzauge jie protingi ir saunus ax.gif

...tas noras kiekvienam atejusiam patikti,tai laaabai primena vaiku namus,jie ten visi taip pasitinka svetimus ...
Atsakyti
Ir šiuos metus fortepijono specialybę Džiugas baigė aukščiausiu balu. Ačiū mokytojai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2011 05 16, 12:28)
Ir šiuos metus fortepijono specialybę Džiugas baigė aukščiausiu balu. Ačiū mokytojai 4u.gif

Tokiame amžiuje didžia dalimi šaunuolės būna ir mamytės. Be jų neįmanomi aukščiausi balai. sveikinu visus tris šio rezultato autorius, ypač Džiugą 4u.gif
Atsakyti
Ir dar man buvo pora kartu kai merginai buvo labai blogai su sveikata ir ji pradejo kaip visada saukti mama as prieinu pradedu guosti o ji saukia man ne taves reikia man mamos reikia , as jai sakau cia mamayte cia o ji rekia man mamos reikia ir nusisuka. Turiu priminti kad pas mane auga ji nuo 9 menesiu ir apie bio mama nieko nezino jai pasakyta kad ji is namuciu kur vaikuciai lauke mamu , dar jai pasekta pasaka apie mergyte riesutyte kaip ji mama per sapneli susirado ir viskas jokiu uzouminu apie bio ir negalejo buti, bet va kai jos samone buvo pakitusioje busenoje ji du kartus buvo iskretusi tokius fintikus. Ir dar pastebejau jeigu jei buna blogai ji ateina pas mane o jeigu jei buna labai blogai ji mane stumia.
Va sedziu ir galvoju ar cia buna taip ir su bio ar cia ........................
Gal kas turite protingu minciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 16 gegužės 2011 - 13:16