Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(justyte @ 2011 02 27, 19:18)
Noriu paklausti. Ar pradėjot gydytis, nes pačios supratot turinčios bėdą, ar artimieji privertė? ar įmanoma žmogui atverti akis, kad jis serga, ar pats turi suprasti?
Manau, mano pusseserė serga anoreksija ar panašia valgymo sutrikimo liga. Jos sesuo pasakojo, kad ji valgo maksimum kartą per dieną, be to ji ją stebi, kad valgytų. Dabar grįžo po maždaug pusmečio ir nieko nebelikę iš jos figūros, sulysusi labai. Jos sesuo pasakojo, kad jai atrodo, kad ji stora, kad pilvas didelis, kurio net nematyti. Čia ligos požymiai? Kodėl taip nutinka? Kad pradedama nebevalgyti? Ar gali būti, kad kažkas kažką pasakė ir paveikė? Sesuo ja rūpinasi, bet man atrodo, kad jų šeimoje, kažkaip nelabai reaguoja, kad ji nevalgo, tiksliau pasibėdavoja ir nesiima jokių veiksmų. O gal taip norima ir dėmesį nesąmoningai į save atkreipti?

Pradeti gydytis buvau priversta, bet ne artimuju, o drauges... Vos ne prievarta nuvezta pas gydytoja... Dekinga jai esu... 4u.gif Veliau suzinojo ir artimieji... As nezinau kokioj ''stadijoj'' jusu pussesere, bet man kai buvau sekmingo svorio metimo stadijoj tikrai niekas nebutu irode kad sergu. Man nesvarbu buvo slenkantys plaukai ar dingusios menesines tai nebuvo irodymas... Pati supratau, kad turiu problemu tada kada pradejau persivalgyti ir vemti... Nuo tada aisku, kad viskas - VS...
Viskas, ka paraset - tipiski ligos pozymiai... Kodel taip nutinka - niekas tikslaus atsakymo nezino... Bet krintantis svoris - savotiskas tobulumo siekimas, kas radzioj teikia pasitenkinima, per tai save vertini... Del pasakymo - nebutinai, bet gali buti, kad pasamonej uzsifiksuoja kazkiekno pasakyti zodziai, veliau tai islenda... O del demesio - na sis pasakymas mane pacia labai nervuoja, nes tiek viena mano drauge, tiek mama supykusios kartodavo kad as cia taip demesio siekiu ir esu savanaude... Tikrai nenoriu but savanaude ir nenoriu is niekeno demesio, bet... Kartu yra ir priestaravimas sau: nevalgydama, jautiesi kitokia negu visi, o jei pastebi kad sukudai - tam momentui tai sukuria trumpalaike euforija...

Reiketu tai merginai i VSC... gal padetu kazkiek, nors su merginom, kurios nepripazista jog serga, labai sudetinga...

Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2011 02 27, 18:18)

Merginos, kurios tai patyrėte, atsakykite, prašau.

anoreksikės tikrai sunkiai pripažįsta, kad serga- kai aplinkiniai susirūpino, aš sakiau, kad tiesiog imsiu valgyti ir tiek, nieko baisaus čia nėra. bet priaugus 2kg supratau, kad nebegaliu daugiau, kad jaučiuos stora, o maistas man tampa nuodėme. todėl svarbu būtų tą merginą įtikint kreiptis pas gydytojus, pradėjus nuo ten sveikimo kelias lengvesnis.
Atsakyti
Ramu šiandien čia smile.gif
Mano pastarosios dienos labai chaotiškos, vakarais prisivalgydavau, o po to traukdavau į wc. Su mama viena kitos vengiam, o kai būnu prie jos, ji nieko nesako, net nebeklausia ar noriu valgyti g.gif Tikrai negerai, kad viską išrėžiau tokiomis nepalankiomis aplinkybėmis, bet dabar manau, kad jai reikia laiko šiek tiek susigulėti informacijai. Tik nežinau, kiek to laiko reikia? Jei ji nieko kokias dvi savaites nesakys, tai vėl reikės užmegzti pokalbį ir dabar jau sakyti, kad noriu šią bėdą naikinti ar bent jau mažinti.

O dabar prie reikalo biggrin.gif Rytoj - kalendorinio pavasario pradžia (sveikinu, sveikinu) bigsmile.gif Bent jau mano tikslas, kad kovo mėnesis būtų be jokių vėmimų ir laisvinamųjų ax.gif Skaičiuosiu dieneles, žymėsiuosi Excel'yje ir jei nenustosiu vykdyti šio plano, balandžio pradžioje galėsiu parodyti bendrą kalendoriaus vaizdą, kaip man kovo mėnesį sekėsi smile.gif
Kas jungiasi kartu sveikai pasitikti pavasarį? ax.gif
Atsakyti
As jungiuos 4u.gif
Nesitikiu, kad prasirgusi anoreksija-bulimija-anoreksija 20 metu busiu visiskai sveika, bet stengsiuosi bent kontroliuoti savo liga.
Medele, atsargiai su laisvinamaisiais, as juos ilgai vartojau ir ziauriai dideliais kiekiais, ko pasekoje sutriko skysciu issiskyrimas, siaubingai tino veidas, kojos. Zmones mane pamate net sakydavo, o kaip pasitaisei, nes kuna dar uzmaskuodavo rubai, o veidas buvo kaip imitusio parsiuko...Toliau ejo diuretikai, bet irgi negelbejo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anka: 28 vasario 2011 - 20:58
Anka, žinau, žinau. Anksčiau dažniau vartodavau laisvinamuosius nei dabar, tai vienu metu išvis nebegalėjau nueiti rimto reikaliuko be jų ir niekas nepadėjo, nei skaidulingas maistas, nei visokie kiviai, džiovintos slyvos ir t.t.
Porą kartų galvojau, kad numirsiu ant tualeto sėdėdama, nes labai skausmingus spazmus buvo sukėlę jie, išmušė šaltas prakaitas, tada dievagojausi, kad "niekad gyvenime", bet po to vėl darydavau savo schmoll.gif

Aš irgi nesitikiu, kad taip šast ir lengvai nustosiu vemti, bet be bandymų ir ryžto išvis net šansų nėra ką nors pakeisti smile.gif
Atsakyti
Tiesa, tuliko reikalai man pasitvarke po gulejimo vsc., jau buvau praradusi vilti naturaliu procesu, be jokiu laisvinamuju. Ir dabar, kai valgau normaliai, tai ir tie reikalai tvarkoj, kai nevalgau...tai ir ne s..u .
Atsakyti
Aš tai kikenu galvodama, kad artėja pavasaris, ir kai visos aplink dietinasi, turiu neįprastą progą tam, kad būčiau dailesnė ne ribot save, o valgyt atsipalaidavus : )) truputį bijau, kad pasiekus reikiamą svorį (o iki jo man trūksta labai nedaug) sunku bus negrįžt prie noro vėl išbandyt save ir pradėt lieknėt. Bet anyway, su nauju sezonu!
va, dar prisiminiau- kaunietės, gal galit ką nors pasakyti apie Centro poliklinikoj organizuojamas savitarpio pagalbos grupes? skambinau prieš gerą mėnesį, kai psichologė buvo tik iš atostogų ar pan grįžus, sakė, kad ketina rinkti grupę, bet po to daugiau ir nesidomėjau, nes pamaniau, kad sveikti užtenka tų priemonių, kurių ėmiausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reverse: 28 vasario 2011 - 21:46
QUOTE(Anka @ 2011 02 28, 22:21)
Tiesa, tuliko reikalai man pasitvarke po gulejimo vsc., jau buvau praradusi vilti naturaliu procesu, be jokiu laisvinamuju. Ir dabar, kai valgau normaliai, tai ir tie reikalai tvarkoj, kai nevalgau...tai ir ne s..u .

O cia turiu daug patirties ir noriu pasisakyt su giliu pykciu ant VSC, kurie mane kankino visa menesi, tikedamiesi, kad as pradesiu galvot apie emocijas, kentedama ziaurius pojucius pilve ir, atsiprasant, siknoje..
Man visos bedos prasidejo nuo viduriu uzkietejimo, kurio gydymui reikejo atsisakyt kai kuriu produktu, derint mityba, nu as ir nusiderinau, pradejo kristi svoris..naudojau Gutalax ir per vos ne 10 metu pati padariau rimta reikala tik kelis kartus, kai rimciau susukdavo pilva.. VSC jokiu vaistu nedave, Gutalax ateme, po 2 sav, isleido namo, tai su zvakute, kazkiek padariau, tada grizau ir vel kentejau, iskentejau iki paskutines dienos, verkiau visa kelia namo, nes negalejau issedeti, spazmai didziausi uzejo.. Ziaurus prisiminimai apie VSC, kurie man diagnozavo psichosomatini sutrikima.. tada abejojau savimi..bet viduriai man susitvarke po gimdymo (jau nestumo metu pasitaikydavo paciai padaryt) nuo to laiko galiu kakot kaip normalus zmogus ir nesukt sau galvos del lasiuku, del pilvo putimo, del patinusio veido tais rytais, kai nebudavau is vakaro isgerus liuosuojanciu... Matyt mano organizme kazkas pasikeite, ir nejokie cia psichosomatiniai sutrikimai ir ne del lieknejimo as juos geriau, o todel kad is tikruju negalejau pasitustint !

Daug prikalbejau apie kakucius, bet tai buvo rimta problema, aciudievui viskas praeity, tfu tfu tfu !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pravierka: 28 vasario 2011 - 22:14
Matai, Pravierka, kiekvienam cia labai individualu. Vsc, mano manymu as issprendziau daugiau fiziologiniu, negu psichologiniu problemu...
Atsakyti
Pravierka, gal jie galvojo, kad taip bandai hmm gudrauti ir meluoji? g.gif Tikriausiai jie jokiuose slaugos lapuose nesižymi kaip pacientas dažnai tuštinasi ir nemanė, kad gali dėl to nerimauti, sunku čia pasakyti. Aš tik galiu įsivaizduoti kokį diskomfortą teko patirti. Iš tikrųjų, tai yra net pavojinga, kai ilgai užsilaiko išmatos.
Ir kaip gerai, kad po leliuko viskas susitvarkė. Nėštumo metu pagreitėja medžiagų apykaita, bet sulėtėja žarnyno peristaltika, todėl moterims dažnai užkietėja viduriai, bet kaip gerai, kad va nėštumas ir padėjo kažkokiu būdu viską sustatyti į reikiamas vėžes smile.gif

Aš šiandien puikiai pradėjau rytą. Išsviviriau skanios kavytės ir nėriau atgal į lovą kartoti šiandienos paskaitų medžiagos biggrin.gif Po to sukapojau du sūrelius ir du pusrytainius. Tai labai skaniai pusryčiai suėjo. cool.gif
Beje pasisvėriau, tai po 6 labai intensyviai bulimiškų dienų priaugau 0,6kg, bet spėju, kad tas prieaugis nukris, kai skysčiai šiek tiek pasišalins susikaupę (esu šiek tiek patinusi, ypač veidas ties skruostais ir netoli akių, bent jau man taip atrodo). Galvoju nesisverti kas rytą, kad netampyčiau liūto už ūsų. Kartą į savaitę užteks.
Taigi tokia mano pirmos pavasario dienos pradžia. Dėl dienos iš tikrųjų neturiu ko nerimauti. Dieną vemiu nebent tada, kai būnu labai blogs nuotaikos ar kai nereikia kur nors eiti. Vakarais va nuvažiuoja stogas, bet šiandien pasitikiu savo jėgomis, tai viskas turi būti gerai smile.gif

Kaip kitos mergaitės nusiteikusios?

O, prisiminiau, kad norėjau noriuzako pasveikinti taip gerai išlaikius egzaminus thumbup.gif Šaunuolė, o dar tiek abejojai savo pasiekimais 4u.gif
Atsakyti
mergaites, kaip gyvenat? 4u.gif

man uzejes dietinimosi periodas, galvoj lyg ir suvokiu kad nesamones darau, kad svoris mano normalus ar net mazesnis uz normalu,kad nereikia man jokiu dietu, kad gadinuosi sveikata, bet stai vistiek jau savaite nedaedus vaikstau , ir sportuoju labai daug schmoll.gif negaliu saves suvaldyt ir nustot dietintis , atrodo ,neduok Dieve suvalgysiu papildoma duonos riekele nebegalesiu net nakti uzmigti, atrodys, kad jau priaugau 5 kg verysad.gif verysad.gif stai kaip atejes pavasaris veikia mane doh.gif dar gi ir kaifuoju nuo savo idubusio pilvo ir kasdien matydama vis ryskesnius kaulus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MissR: 03 kovo 2011 - 16:41
QUOTE(MissR @ 2011 03 03, 17:37)
.. dar gi ir  kaifuoju nuo savo idubusio pilvo ir kasdien matydama vis ryskesnius kaulus  schmoll.gif

Uzuojauta..
Atsakyti