QUOTE(justyte @ 2011 02 27, 19:18)
Noriu paklausti. Ar pradėjot gydytis, nes pačios supratot turinčios bėdą, ar artimieji privertė? ar įmanoma žmogui atverti akis, kad jis serga, ar pats turi suprasti?
Manau, mano pusseserė serga anoreksija ar panašia valgymo sutrikimo liga. Jos sesuo pasakojo, kad ji valgo maksimum kartą per dieną, be to ji ją stebi, kad valgytų. Dabar grįžo po maždaug pusmečio ir nieko nebelikę iš jos figūros, sulysusi labai. Jos sesuo pasakojo, kad jai atrodo, kad ji stora, kad pilvas didelis, kurio net nematyti. Čia ligos požymiai? Kodėl taip nutinka? Kad pradedama nebevalgyti? Ar gali būti, kad kažkas kažką pasakė ir paveikė? Sesuo ja rūpinasi, bet man atrodo, kad jų šeimoje, kažkaip nelabai reaguoja, kad ji nevalgo, tiksliau pasibėdavoja ir nesiima jokių veiksmų. O gal taip norima ir dėmesį nesąmoningai į save atkreipti?
Manau, mano pusseserė serga anoreksija ar panašia valgymo sutrikimo liga. Jos sesuo pasakojo, kad ji valgo maksimum kartą per dieną, be to ji ją stebi, kad valgytų. Dabar grįžo po maždaug pusmečio ir nieko nebelikę iš jos figūros, sulysusi labai. Jos sesuo pasakojo, kad jai atrodo, kad ji stora, kad pilvas didelis, kurio net nematyti. Čia ligos požymiai? Kodėl taip nutinka? Kad pradedama nebevalgyti? Ar gali būti, kad kažkas kažką pasakė ir paveikė? Sesuo ja rūpinasi, bet man atrodo, kad jų šeimoje, kažkaip nelabai reaguoja, kad ji nevalgo, tiksliau pasibėdavoja ir nesiima jokių veiksmų. O gal taip norima ir dėmesį nesąmoningai į save atkreipti?
Pradeti gydytis buvau priversta, bet ne artimuju, o drauges... Vos ne prievarta nuvezta pas gydytoja... Dekinga jai esu...

Viskas, ka paraset - tipiski ligos pozymiai... Kodel taip nutinka - niekas tikslaus atsakymo nezino... Bet krintantis svoris - savotiskas tobulumo siekimas, kas radzioj teikia pasitenkinima, per tai save vertini... Del pasakymo - nebutinai, bet gali buti, kad pasamonej uzsifiksuoja kazkiekno pasakyti zodziai, veliau tai islenda... O del demesio - na sis pasakymas mane pacia labai nervuoja, nes tiek viena mano drauge, tiek mama supykusios kartodavo kad as cia taip demesio siekiu ir esu savanaude... Tikrai nenoriu but savanaude ir nenoriu is niekeno demesio, bet... Kartu yra ir priestaravimas sau: nevalgydama, jautiesi kitokia negu visi, o jei pastebi kad sukudai - tam momentui tai sukuria trumpalaike euforija...
Reiketu tai merginai i VSC... gal padetu kazkiek, nors su merginom, kurios nepripazista jog serga, labai sudetinga...