Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis be čiulptuko

Oi, akip smagu,kad diskusija sioj temoje taip uzvire 4u.gif thumbup.gif
na as savo mazajai 2.5men dukrytei uzdedu kojinyte ant rankytes, kai ji pradeda ciulpti pirstuka pries uzsimigdydama... kadangi dvynukai yra du, tai galiu pasakyti,kad mergyte, kuri susiranda ir ciulpia nyksti, prasosi valgyti kur kas reciau, o berniukas, kuris ir ciulptukus visus ispjauna lauk, nors yra daug neramesnis, prasosi valgyti daug dazniau. Aisku, as pati dabar keliu mergyte, kai matau, kad pirstukas jau burnyteje...
O del vyresniosios - 2metu ji jau - dabar pas ja likes iprotis doh.gif dazniausiai ciulpia nakti miegodama. tikrai neduodavau kaskart kruties, kai kisdao pirstuka, ji megdavo ji paciulpti miego metu nakti, arba kai jau budavo pavargusi ir noredavo miegelio, arba kai budavo alkana ar kazko stiprai sunerimdavo. Apie 1.5metu jau nebeciulpdavo pirstuko, pora men lyg ir visai neciulpe, gal tik labai retkarciais nekti nesamoningai isikisdavo; na o paskui vel prisimine si iproti, dabar jau kartais daro tai piktybiskai, erzindama mus su vyru (jei kisa diena), o nakti vis dar ciulpia. Spec lakas mums negelbejo, nors draugu mergaitei labai padejo; ivairus susitarimai, pasakos apie dantukus ir nelaiminga pirstuka kuri laika gelbejo, labai stengesi mergyte, bet jau nebepadeda ir tai verysad.gif reikia ieskoti kitu budu, pasitelkiant kurybinguma; jei atsiras mamu, kurios pasidalins patirtimi, butu labai saunu 4u.gif
Atsakyti
Na nevarykit Dievo i medi..zindet savo noru viso labo nepilnus 3 menesius ar maziau?..nespejo tas vaikas ne ''pakaboti''...nei isijausti i ta ''blogiecio'' vaidmeni....
Jums klaidingas vaizdelis susidare...nes pirma pusmeti valio, kai ''kabo'' - juk tai svarbiausi augimo menesiai..smagu, kai ne lasas Mp veltui neprapuola..geris..kai matai, kaip sauniai auga, stiebiasi..kaupia savo celiulitus..ir salia to dar yra neuzciauptas, aktyvus ir imlus su savo teise i balsa..

Kaip bebutu..suprantu ir labai suprantu..kad kudikiu namuose..kur nera galimybes duoti Mp..ir kiekvienam vaikui nesuorganizuosi asmenines Mamos..ciulptukas tikrai butinas..ir reikalingas..
bet kitu atveju..

quote=Garbaliukas,2011 08 22, 17:31]
Sveikos. Mano mazius auga su ciulptuku,bet jis nera geriausias draugelis.Ir kumstukus kisa,ir daiktus visokius.Bet siaip,mano nuomone,ciulptukas labai geras dalykas ir neisivaizduoju,kaip butu be jo.O siaip,manau,geriau duot ciulptuka nei kruti,kai vaikas apsiraminti nori ar uzmigti.Nes susidaro vaizdas,kad leliukai taip prie kruties pripranta,kad visa diena ir nakti gali prakaboti,nepalikdami ne valandeles mamytei laisvo laiko apsitvarkyti ar pailseti.
[/quote]

Papildyta:
Muniukee..palikit ramybej dvynius..bobulems priminkit apie ju netikusius iprocius - sveikiau butu, jei jos jums padarytu gera darba- pabutu su dvyniais...kol jus uzsiiminejate su dukrele..o ir anukes nekankintu..
Jusu dukrelei sunkus laikas..namuose ji ne viena..reikia susigyventi...
Gal tas pirstukas padeda nurimti, gal tai tiesiog atsirades blogas iprotis..bet tai nieko bendro su dvyniu zingeidumu ir pazinimu saves ir pasaulio neturi..
Kad butu bent koks veiksmu planas..Gal rasit sau ka naudingo..

http://www.austejosblogas.lt/2011/01/vieni-kitiems-vaikas-ciulpia-nyksti/

QUOTE(Muniukee @ 2011 08 22, 22:25)
Oi, akip smagu,kad diskusija sioj temoje taip uzvire  4u.gif  thumbup.gif
na as savo mazajai 2.5men dukrytei uzdedu kojinyte ant rankytes, kai ji pradeda ciulpti pirstuka pries uzsimigdydama... kadangi dvynukai yra du, tai galiu pasakyti,kad mergyte, kuri susiranda ir ciulpia nyksti, prasosi valgyti kur kas reciau, o berniukas, kuris ir ciulptukus visus ispjauna lauk, nors yra daug neramesnis, prasosi valgyti daug dazniau. Aisku, as pati dabar keliu mergyte, kai matau, kad pirstukas jau burnyteje...
O del vyresniosios - 2metu ji jau - dabar pas ja likes iprotis  doh.gif dazniausiai ciulpia nakti miegodama. tikrai neduodavau kaskart kruties, kai kisdao pirstuka, ji megdavo ji paciulpti miego metu nakti, arba kai jau budavo pavargusi ir noredavo miegelio, arba kai budavo alkana ar kazko stiprai sunerimdavo. Apie 1.5metu jau nebeciulpdavo pirstuko, pora men lyg ir visai neciulpe, gal tik labai retkarciais nekti nesamoningai isikisdavo; na o paskui vel prisimine si iproti, dabar jau kartais daro tai piktybiskai, erzindama mus su vyru (jei kisa diena), o nakti vis dar ciulpia. Spec lakas mums negelbejo, nors draugu mergaitei labai padejo; ivairus susitarimai, pasakos apie dantukus ir nelaiminga pirstuka kuri laika gelbejo, labai stengesi mergyte, bet jau nebepadeda ir tai  verysad.gif reikia ieskoti kitu budu, pasitelkiant kurybinguma; jei atsiras mamu, kurios pasidalins patirtimi, butu labai saunu  4u.gif

Atsakyti
[quote=S.w.a.t,2011 08 23, 01:27]
Na nevarykit Dievo i medi..zindet savo noru viso labo nepilnus 3 menesius ar maziau?..nespejo tas vaikas ne ''pakaboti''...nei isijausti i ta ''blogiecio'' vaidmeni....
Jums klaidingas vaizdelis susidare...nes pirma pusmeti valio, kai ''kabo'' - juk tai svarbiausi augimo menesiai..smagu, kai ne lasas Mp veltui neprapuola..geris..kai matai, kaip sauniai auga, stiebiasi..kaupia savo celiulitus..ir salia to dar yra neuzciauptas, aktyvus ir imlus su savo teise i balsa..

Kaip bebutu..suprantu ir labai suprantu..kad kudikiu namuose..kur nera galimybes duoti Mp..ir kiekvienam vaikui nesuorganizuosi asmenines Mamos..ciulptukas tikrai butinas..ir reikalingas..
bet kitu atveju..

Nevarau,tikrai..Tik sakau,kad mano atveju jokio kabojimo nebuvo.Vaikis valge kas tris valandas ir dazniau nenorejo.Kai budavo irzlus ar neramus-pamyluodavau,panesiodavau ir nurimdavo,o igimta refleksa zysti patenkina ciulptuku.Jo pagalba pavyko isvengti kabojimo,kuriuo skundziasi daugybe mamyciu.
Atsakyti
jusu atveju - kai geriat misinukus neisivaizduoju kokiu budu reiketu patenkinti ta ciulpimo refleksa, jei ciulptuko nebutu..gerai, kad yra toks naslaiciams karo metu skirtas isradimas..kaip jis palengvina siuolaikines mamos buti..

nesuprantu kam jus kalbat apie ''kabojima'' kai tokios patirties nespejot igyti..?
Neteko sutikti ''kabojimu'' besiskundzianciu mamu savo aplinkoj..
na juk tiesiog zindai, isgyveni ta daznesnio zindymo laikotarpi...susiorganizuoji buities darbu pasidalinima su savo gyvenimo draugu..ir palaipsniui atrandi laiko ir asmeninem valandom..kokios problemos..?
Ir kam jas spresti dirbtinom priemonem?
Ar per ta ausine valanda, kuria numuilinat nuo savo ciulpiancio ciulptuka kudikio - jus issprendziat kazka super globalaus..kas negali siek tiek palaukti ir ko negali uz jus padaryti antra puse?smile.gif

QUOTE(Garbaliukas @ 2011 08 23, 08:09)
Nevarau,tikrai..Tik sakau,kad mano atveju jokio kabojimo nebuvo.Vaikis valge kas tris valandas ir dazniau nenorejo.Kai budavo irzlus ar neramus-pamyluodavau,panesiodavau ir nurimdavo,o igimta refleksa zysti patenkina ciulptuku.Jo pagalba pavyko isvengti kabojimo,kuriuo skundziasi daugybe mamyciu.

Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 23, 12:43)
jusu atveju - kai geriat misinukus neisivaizduoju kokiu budu reiketu patenkinti ta ciulpimo refleksa, jei ciulptuko nebutu..gerai, kad yra toks naslaiciams karo metu skirtas isradimas..kaip jis palengvina siuolaikines mamos buti..

nesuprantu kam jus kalbat apie ''kabojima'' kai tokios patirties nespejot igyti..?
na juk tiesiog zindai, isgyveni ta daznesnio zindymo laikotarpi...susiorganizuoji buities darbu pasidalinima su savo gyvenimo draugu..ir palaipsniui atrandi laiko ir asmeninem valandom..kokios problemos..?
Ar per ta ausine valanda, kuria numuilinat nuo savo ciulpiancio ciulptuka kudikio - jus issprendziat kazka super globalaus..kas negali siek tiek palaukti ir ko negali uz jus padaryti antra puse?smile.gif

Taip,su kabojimu pati nesusiduriau,bet ir jusu pozicija suprantu visiskai,nes ir daugelis mano draugiu tokiu mastymu vadovaujasi.Kam ciulptukas,jei yra krutis?O dar krutis-tai meile,rysys ir t.t.Nesutinku su tuom.Krutis yra maistas,mama-meile ir prieglobstis,ciulptukas-pazindymui.
Atsakyti
piktu mamyciu klubas biggrin.gif nesitikejau kad tema apie ciulptukus tokia karsta gali but smile.gif
nesipykim mamos, gyvenkim draugiskai. juk ciulptukas nera "geros" ar "blogos" mamos rodiklis wub.gif
As asmeniskai nusistaciusi pries ciulptukus.. Tikiu, kad yra vaiku kuriems gal but reikia, yra situaciju, kai kitaip gal nelabai iseina, bet tikrai ne tiek ir ne taip daznai kaip pas mus iprasta, kad be soskes tai niekur... o kai dideli 2-3 metu vaikai su soskem tai is vis krauus vaizdas..
mano 5 men dukryte auga beveik be ciulptuko. o su tuo beveik istorija tokia- per nestuma perskaiciau tokia knyga, praplaunancia smegenis, geraja prasme, uz naturalu maitinima ir pan. taigi buvau nusistacius kad pradzioje tikrai neduosiu, kad su pienuku butu viskas gerai, na o paskui sakiau ziuresiu. ir ziurejau. ir nemaciau jokio reikalo ciulptukui. blush2.gif
bet planavome kelione masina ilga ir tolima. o mazoji uzmiega tik su papuliu. taigi, bent jau as nemaciau kitokio varianto kaip toje ilgoje kelioneje naudoti soskyte.. ir taip baisiai buvo liudna pirmais kartais vaikui ta soske kist.. man sirdy skaudejo, o visi aplinkui saipesi, ko tu cia nervuojies, pagaliau vaikui soske davei.. vaziavome toli, taigi kas pusvalandi nesustodinesi.. is kedutes imti vaziuojancioje masinoje man labai nepriimtina ir nesaugu.. geriau jau vaikas ar rekiantis, ar su soske, bet gyvas ir sveikas. as tikiu kad su vaikais patys teveliai vaziuoja tikrai saugiai. bet niekada negali zinoti koks girtas keliu gaidziukas ar vistyte is uz kad ir labai ramaus kampo isleks.. .teko ir man pora kartu isimti is kedutes vaziuojant, nes labai isirekus buvo, nebegalejau tuo metu ziuret.. (ir dar tada nebuvau sugalvojus masinoj soskytes naudot), bet grauzia sazine del to.. galejo baigtis ir labai liudnai. aisku del tokio mano poziuro galit apsaukt paranojike - labai ir nesupykciau biggrin.gif geriau biski paranojos bet saugus vaikai blush2.gif
taigi vaziuojant naudojom soskyte, bet ir tai ne nuraminimui, ne nuolat, o uzmigimui. aisku tas dienas ant papulio kabejimo buvo gerokai maziau. ir ka jus galvojat - grizus is keliones kita diena prasidejo mm.. sakysit sutapimas? gal, bet gal ir ne.
na grizome is keliones ir soskytes nebenaudojam, velgi nematau jokio reikalo, ir tikiuosi ir daugiau nematysiu, tokiu ilgu ir tolimu kelioniu artimiausiu metu neplanuojam, o netoli kazkur vaziuojant galima ir sustoti dazniau. net nezinau kur ta soske ir numeciau, gal masinoj kazkur ir voliojasi.
tiesa man ir soskiu reklama labai atstumianti - visai kaip mama. feee.
o jei nenaudojam soskes tai nereiskia kad su kiekvienu zirztelejimu vaikui papa kisi.. ir kalbini, ir demesi nukreipi, panesioji, pamyluoji ir pan. tikrai ne visada papulio prireikia. 4u.gif
o del kabojimo, na miske megsta pakyboti ant papulio, ypac pries miegiukus, bet man tai nesukelia visiskai jokiu nepatogumu.. megaujuosi laiku su savo vaiku.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 23, 11:43)

As esu ''kabojimu'' besiskundzianti mama:-) Kol nereikia niekur iseiti,tai viskas tvarkoj,bet teko tvarkytis dokumentus banke,teko eit paciai pas gydytoja pasitikrint,tai nei ka daryt,soskytes neima-kazkam priziuret nepaliksi (is buteliuko negeria taip pat),veziausi kartu,banke teko uztrukti,vaikas nubudo ir iskart norejo ''pakaboti''.Tai patikekit,kiek teko isgirst priekaistu,kad maitinu viesoj vietoj,jau nekalbu apie pasipiktinusiu zvilgsnius! Net pasivaiksciot turiu galvot kur galiu eit,kad netiketai nubudus leliukui,galeciau pamaitint.Gyvenimo draugas padeda,bet pieno bankas tai pas mane..Be to,yra kitas vaikas,kuriam ir valgyt reikia padaryt,ir siaip demesio skirt,kai mazasis nuolat ''kabo'' ant krutines-labai sunku..
Atsakyti
nesiruosiu arsiai diskutuoti ir ieskoti tos vieninteles tiesos..gal ju ne viena:) drinks_cheers.gif
kai buna gyventi kiek sunkiau, tikiu, kad Dievas daugiau, nei sugebi pakelti neduoda...
auginam mes du vaikus..ir pieno bankas taip pat tik mano sritis..tiesiog kazkaip ismokom su pirmu apseit ir be ciulptuko, ir su antru gyvenam jau niekuo nesistebedami, tepasakom ''ir tai praeis..'' tongue.gif
Man ''kabejimo'' pliusas tas, kad pries planuodama koki ilgesni isejima is namu viena..as labai noriai ir su dziaugsmu leidziu savo vaikui ''atsikabeti'' nes jis tokiu budu tikrai pasiekia ta riebesni piena..vadinasi kiek ilgiau virskina, nei ta liesesni..ir as galiu tureti dar rezerve siek tiek laiko..iki kol vyras skambina ir reikia jau paskubeti...O einant su vaikais..as zindau savo masinoj..pasistatau ja, kur vidury musu pasivaiksciojimu vietos, kad butu lengva ja is visu pusiu pasiekti ..sukam ratus aplink ja..ir kai reikia ..vyresnysis pasedi prieki...nes be proto megsta ''vairuoti'' ir grutuva pakankinti.., o as galinej sedynej pazindau, kol jis atsizaidzia..ir vel tesiam savo vaikstynes..
Taip zinoma buna, kad vyresnysis valgo..ne visada laiku..kartais tenka iki pietu pasikankinti..bet jis saves nenuskriaus..sugriauz batono, duonos ir mesos gabaleli..visada ant stalo palieku uzkandzio - galu gale vaisiai, darzoves - irgi turi buti pasiekiama - tai ne problema..
o viena su mazuoju atradau dar viena gera buda kaip savo ekstremalius pojucius patenkinti...Vezima galima ir su rieduciais stumdyti..smile.gif
o kur dar nepamainomos nesiokles, supamieji gultai - cia isskirtinai pabuvimui ir uzmigdymui su teveliu..
o beje ar zinot, kad KRUTINE isvertus is lot kalbos reiskia ''MAMA''.
Va tokie musu triukai gyvenant be ciulptuko..
Gal kas turi dar kokiu geru ideju kaip galima ismokti gyventi su vaikais be ciulptuku?smile.gif
Mielai pasisemciau patirties dar ko nors naujo ismokti.

QUOTE(astabil @ 2011 08 23, 15:24)
As esu ''kabojimu'' besiskundzianti mama:-) Kol nereikia niekur iseiti,tai viskas tvarkoj,bet teko tvarkytis dokumentus banke,teko eit paciai pas gydytoja pasitikrint,tai nei ka daryt,soskytes neima-kazkam priziuret nepaliksi (is buteliuko negeria taip pat),veziausi kartu,banke teko uztrukti,vaikas nubudo ir iskart norejo ''pakaboti''.Tai patikekit,kiek teko isgirst priekaistu,kad maitinu viesoj vietoj,jau nekalbu apie pasipiktinusiu zvilgsnius! Net pasivaiksciot turiu galvot kur galiu eit,kad netiketai nubudus leliukui,galeciau pamaitint.Gyvenimo draugas padeda,bet pieno bankas tai pas mane..Be to,yra kitas vaikas,kuriam ir valgyt reikia padaryt,ir siaip demesio skirt,kai mazasis nuolat ''kabo'' ant krutines-labai sunku..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 23 rugpjūčio 2011 - 17:33
QUOTE(Miskutis @ 2011 08 23, 14:46)

bet planavome kelione masina ilga ir tolima. o mazoji uzmiega tik su papuliu. taigi, bent jau as nemaciau kitokio varianto kaip toje ilgoje kelioneje naudoti soskyte.. ir taip baisiai buvo liudna pirmais kartais vaikui ta soske kist.. man sirdy skaudejo, o visi aplinkui saipesi, ko tu cia nervuojies, pagaliau vaikui soske davei..  vaziavome toli, taigi kas pusvalandi nesustodinesi.. is kedutes imti vaziuojancioje masinoje man labai nepriimtina ir nesaugu.. geriau jau vaikas ar rekiantis, ar su soske, bet gyvas ir sveikas. as tikiu kad su vaikais patys teveliai vaziuoja tikrai saugiai. bet niekada negali zinoti koks girtas keliu gaidziukas ar vistyte is uz kad ir labai ramaus kampo isleks.. .teko ir man pora kartu isimti is kedutes vaziuojant, nes labai isirekus buvo, nebegalejau tuo metu ziuret.. (ir dar tada nebuvau sugalvojus masinoj soskytes naudot), bet grauzia sazine del to.. galejo baigtis ir labai liudnai. aisku del tokio mano poziuro galit apsaukt paranojike - labai ir nesupykciau  biggrin.gif  geriau biski paranojos bet saugus vaikai  blush2.gif
taigi vaziuojant naudojom soskyte, bet ir tai ne nuraminimui, ne nuolat, o uzmigimui. aisku tas dienas ant papulio kabejimo buvo gerokai maziau. ir ka jus galvojat - grizus is keliones kita diena prasidejo mm.. sakysit sutapimas? gal, bet gal ir ne.
na grizome is keliones ir soskytes nebenaudojam, velgi nematau jokio reikalo,  ir tikiuosi ir daugiau nematysiu, tokiu ilgu ir tolimu kelioniu artimiausiu metu neplanuojam, o netoli kazkur vaziuojant galima ir sustoti dazniau. net nezinau kur ta soske ir numeciau, gal masinoj kazkur ir voliojasi.
tiesa man ir soskiu reklama labai atstumianti - visai kaip mama. feee.
o jei nenaudojam soskes tai nereiskia kad su kiekvienu zirztelejimu vaikui papa kisi.. ir kalbini, ir demesi nukreipi, panesioji, pamyluoji  ir pan.  tikrai ne visada papulio prireikia.  4u.gif
o del kabojimo, na miske megsta pakyboti ant papulio, ypac pries miegiukus, bet man tai nesukelia visiskai jokiu nepatogumu.. megaujuosi laiku su savo vaiku..   wub.gif

Absoliuciai sutinku su jumis - mes taip pat mokomes myluot ir nukreipti demesi ir suprasti jo poreikius, kai vaikas reiskia emocijas, neturedamas nieko papildomai burnoje. Man taip pat netrukdo mano vaiko "kybojimai", jauciu rysi, zinau, kad jis taip uzsisako daugiau pienelio, galu gale vis tiek kybodamas dar papildomai pavalgo, del ko as esu laiminga, nes mes skaiciuojam kiekviena priaugta grama smile.gif
O vat keliones - mums vargelis. Mes taip pat sunkiai uzmiegam be papo, tad ko tik nedarau, kad nukreiti demesi, ir dainuoju ir kalbinu ir stojam daznai... Nuo pajurio iki Vilniaus taip vaziavom 6 valandas. Bet net jei ir tektu vel vaziuoti, nesiulyciau ciulptuko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voxi: 23 rugpjūčio 2011 - 23:29
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 23, 17:31)
nesiruosiu arsiai diskutuoti ir ieskoti tos vieninteles tiesos..gal ju ne viena:)  drinks_cheers.gif
kai buna gyventi kiek sunkiau, tikiu, kad Dievas daugiau, nei sugebi pakelti neduoda...
auginam mes du vaikus..ir pieno bankas taip pat tik mano sritis..tiesiog kazkaip ismokom su pirmu apseit ir be ciulptuko, ir su antru gyvenam jau niekuo nesistebedami, tepasakom ''ir tai praeis..''  tongue.gif
Man ''kabejimo'' pliusas tas, kad pries planuodama koki ilgesni isejima is namu viena..as labai noriai ir su dziaugsmu leidziu savo vaikui ''atsikabeti'' nes jis tokiu budu tikrai pasiekia ta riebesni piena..vadinasi kiek ilgiau virskina, nei ta liesesni..ir as galiu tureti dar rezerve siek tiek laiko..iki kol vyras skambina ir reikia jau paskubeti...O einant su vaikais..as zindau savo masinoj..pasistatau ja, kur vidury musu pasivaiksciojimu vietos, kad butu lengva ja is visu pusiu pasiekti ..sukam ratus aplink ja..ir kai reikia ..vyresnysis pasedi prieki...nes be proto megsta ''vairuoti'' ir grutuva pakankinti.., o as galinej sedynej pazindau, kol jis atsizaidzia..ir vel tesiam savo vaikstynes..
Taip zinoma buna, kad vyresnysis valgo..ne visada laiku..kartais tenka iki pietu pasikankinti..bet jis saves nenuskriaus..sugriauz batono, duonos ir mesos gabaleli..visada ant stalo palieku uzkandzio - galu gale vaisiai, darzoves - irgi turi buti pasiekiama - tai ne problema..
o viena su mazuoju atradau dar viena gera buda kaip savo ekstremalius pojucius patenkinti...Vezima galima ir su rieduciais stumdyti..smile.gif
o kur dar nepamainomos nesiokles, supamieji gultai - cia isskirtinai pabuvimui ir uzmigdymui su teveliu..
o beje ar zinot, kad KRUTINE isvertus is lot kalbos reiskia ''MAMA''.
Va tokie musu triukai gyvenant be ciulptuko..
Gal kas turi dar kokiu geru ideju kaip galima ismokti gyventi su vaikais be ciulptuku?smile.gif 
Mielai pasisemciau patirties dar ko nors naujo ismokti.

Saunu,kad taip puikiai tvarkotes su dviem vaikuciais smile.gif As su pirmaja neturejau bedu,nors uzaugom irgi be ciulptuko,o va su mazyliu sunkiau..kiekvienas vaikas skirtingas,kaip ir poreikiai..mazajam matyt stipresnis ciulpimo poreikis smile.gif vos tik premerkia akytes,iskart ziojasi,kisa kumstukus,ir jei tuoj pat nesureaguoju,taip pradeda verkt,lyg visa diena butu nevalges ,bet tai toli grazu ne is alkio tongue.gif Soskyte manau patenkintu ta poreiki ciulpti kol namo gryztume ir pavalgytume,bet va neima nors tu ka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 23, 00:27)

bet kitu atveju..

drinks_cheers.gif mano ir antra mažiukė auga be soskės, jokių ilgų "kabėjimų" nėra. nors buvau suabejojus, nupirkus soskę ir 2mėn naudojom. pamačiau, kad vos 500g priauga per mėn ir matėm šalin - dabar džiaugiuosi. kam ta soskė, jei pirmus mėn. vaikas arba prarėkia arba prarėkia su soske ? doh.gif neradau jokios naudos, tik vargą ir žalą
Papildyta:
QUOTE(Voxi @ 2011 08 23, 23:27)
Absoliuciai sutinku su jumis - mes taip pat mokomes myluot ir nukreipti demesi ir suprasti jo poreikius, kai vaikas reiskia emocijas, neturedamas nieko papildomai burnoje.  Man taip pat netrukdo mano vaiko "kybojimai", jauciu rysi, zinau, kad jis taip uzsisako daugiau pienelio, galu gale vis tiek kybodamas dar papildomai pavalgo, del ko as esu laiminga, nes mes skaiciuojam kiekviena priaugta grama smile.gif
O vat keliones - mums vargelis. Mes taip pat sunkiai uzmiegam be papo, tad ko tik nedarau, kad nukreiti demesi, ir dainuoju ir kalbinu ir stojam daznai... Nuo pajurio iki Vilniaus taip vaziavom 6 valandas. Bet net jei ir tektu vel vaziuoti, nesiulyciau ciulptuko...

man nepadėjo čiulptukas, nors trijų mėnesių buvo pripratus - mašinoj rėkė ir su soske, todėl ir mečiau tą brudą...
Atsakyti
QUOTE(Voxi @ 2011 08 24, 00:27)
Nuo pajurio iki Vilniaus taip vaziavom 6 valandas. Bet net jei ir tektu vel vaziuoti, nesiulyciau ciulptuko...

na as tikrai nesididziuoju kad daviau kelionej ciulptuka, bet ir nemanau kad pasaulio pabaiga.. juk neilgai, tik uzmigimui.. o dabar ir vel neduodu, ir tuo tikrai dziaugiuosi smile.gif beje musu kelione truko dvi dienas, per pirma nuvaziavom 900 km, antra 600 km, tai stoti kas pusvalandi arba kiekviena karta migdyti po pusvalandi nelabai turejom tokios prabangos... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(teplė @ 2011 08 24, 15:24)

man nepadėjo čiulptukas,

as tiesa pasakius giliai sirdy norejau kad ir manoji neimtu.. doh.gif ax.gif
Atsakyti