QUOTE(Miskutis @ 2011 10 31, 14:18)
o kas gali garantuoti kad jei duosite ciulptuka, vaikas TIKRAI nebeciulps pirsto..?

O kas jei ipras ir pirsta ir ciulptuka ciulpti..?

Gali but juk visokiu variantu.
maniskei buvo laikas apie trecia men kai ciulpe pirsta, visi gazdino visokiais baubais, praejo po keliu savaiciu ir tiek. nei ciulptuko daviau, nei ka

imdavo pirsta kai jau budavo pikta, alkana, pavargus. tai traukdavau pirstuka, neleisdavau ciulpti ir eidavau migdyti, valgydinti ar siaip tiesiog su ja uzsiimti.
Tai va,kad aš turiu ir kitokios patirties-mano vyriausioji čiulpė pirštą iki tol,kol nesiėmiau priemonių,t.y. iki 2,5m.Pirštukas buvo likęs plonas plonas

.Atpratinau su tuo karčiuoju nagų laku
QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 31, 17:06)
kai vaikas ciulpia pirsta ir pamato idomu zaisla, jis priverstas istraukti pirsta is burnos ir siekia to zaislo, tada kisa ji i burna, kuri velgi - yra laisva. Taip pazista pasauli. Kai burnoj ciulptukas - nauji zaislai ten netelpa. Ciulptukas kai yra burnoj visada, trukdo vaikui vystytis - pazinti, tyrineti naujus zaislus, "kalbeti" ir pan.
Jei vaikas ciulpia pirstuka pries miegeli - pasiulyciau kruti.
Tai aš turėjau omeny,kad čiulptuką duoti tik prieš miegą,nes tada pagrinde ir čiulpia pirštą.O su krūtim užmiega tik nakčiai,dieną nea