Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis be čiulptuko

As kazkaip per galva nesiverciau. skaiciau, kad maitinti gali beveik visos. tad ir nusprendziau, kad as galiu maitinti. mama ir anyta oi kiek kartu klause ar nedingo pienas. man tik juokinga budavo: kaip jis gali dingti siandien, jei jo vakar buvo? smile.gif norejau ismaitinti iki pusmecio, dabar jau sunui metai beveik, o toliau maitinu. pamenu, kaip jis man nugrauze spenelius!!!! tiesiog maitindavau ir verkdavau... bet dabar viska uzmirsau, kad buvo negerai biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lina_karc @ 2011 09 21, 16:50)
As kazkaip per galva nesiverciau. skaiciau, kad maitinti gali beveik visos. tad ir nusprendziau, kad as galiu maitinti. mama ir anyta oi kiek kartu klause ar nedingo pienas. man tik juokinga budavo: kaip jis gali dingti siandien, jei jo vakar buvo?  smile.gif  norejau ismaitinti iki pusmecio, dabar jau sunui metai beveik, o toliau maitinu. pamenu, kaip jis man nugrauze spenelius!!!! tiesiog maitindavau ir verkdavau... bet dabar viska uzmirsau, kad buvo negerai  biggrin.gif  thumbup.gif

Tai kad klausimų "ar nedingo pienas" galima susilaukti ir iš jaunų mamyčių. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lina_karc @ 2011 09 21, 16:50)
As kazkaip per galva nesiverciau. skaiciau, kad maitinti gali beveik visos. tad ir nusprendziau, kad as galiu maitinti. mama ir anyta oi kiek kartu klause ar nedingo pienas. man tik juokinga budavo: kaip jis gali dingti siandien, jei jo vakar buvo?  smile.gif  norejau ismaitinti iki pusmecio, dabar jau sunui metai beveik, o toliau maitinu. pamenu, kaip jis man nugrauze spenelius!!!! tiesiog maitindavau ir verkdavau... bet dabar viska uzmirsau, kad buvo negerai  biggrin.gif  thumbup.gif

Gal galit patikslinti - nugrauze spenelius, tai cia kai dantukai dygo?
Atsakyti
QUOTE(Eyore @ 2011 09 23, 09:59)

ne, pacioje maitinimo pradzioje, kai nemokejau nei paduoti teisingai kruties, nei jis jos paimti smile.gif ko tik as nedariau, kad greiciau pagydyciau doh.gif vienas buvo taip nugrauztas, kad tokia zaizda kaip ipjova pasidare. tikrai vienu metu galvojau, kad ta zaizda man liks visada. bet, aisku, uzgijo nuo kremu kremeliu, oro voniu. dabar viskas ciki piki. o dantukai dygsta dabar, tai jis negrauzia man. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina_karc: 05 spalio 2011 - 07:42
QUOTE(Eyore @ 2011 09 23, 09:59)

oi, nereikia nei dantuku maitinimo pradzioj... doh.gif biggrin.gif ir as menesi maitinau su asaromis akyse unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 10 06, 15:30)
oi, nereikia nei dantuku maitinimo pradzioj...  doh.gif  biggrin.gif  ir as menesi maitinau su asaromis akyse  unsure.gif

Patikekit, su antru vaikiuku viskas paprasciau smile.gif Ismokti igudziai teisingai priglausti kudikeli niekur neprapuola thumbup.gif
Atsakyti
Paaiškinkit man kas galit,kuo pirštas geriau nei čiulptukas?Mano mergytė pradėjo čiulpti pirštą,ir nežinau,ar leisti,ar duoti čiulptuką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 31 spalio 2011 - 11:07
QUOTE(žydrynė @ 2011 10 31, 12:06)
Paaiškinkit man kas galit,kuo pirštas geriau nei čiulptukas?Mano mergytė pradėjo čiulpti pirštą,ir nežinau,ar leisti,ar duoti čiulptuką?

o kas gali garantuoti kad jei duosite ciulptuka, vaikas TIKRAI nebeciulps pirsto..? 4u.gif O kas jei ipras ir pirsta ir ciulptuka ciulpti..? smile.gif Gali but juk visokiu variantu.
maniskei buvo laikas apie trecia men kai ciulpe pirsta, visi gazdino visokiais baubais, praejo po keliu savaiciu ir tiek. nei ciulptuko daviau, nei ka smile.gif imdavo pirsta kai jau budavo pikta, alkana, pavargus. tai traukdavau pirstuka, neleisdavau ciulpti ir eidavau migdyti, valgydinti ar siaip tiesiog su ja uzsiimti. smile.gif
Atsakyti

kai vaikas ciulpia pirsta ir pamato idomu zaisla, jis priverstas istraukti pirsta is burnos ir siekia to zaislo, tada kisa ji i burna, kuri velgi - yra laisva. Taip pazista pasauli. Kai burnoj ciulptukas - nauji zaislai ten netelpa. Ciulptukas kai yra burnoj visada, trukdo vaikui vystytis - pazinti, tyrineti naujus zaislus, "kalbeti" ir pan.
Jei vaikas ciulpia pirstuka pries miegeli - pasiulyciau kruti.
Papildyta:
QUOTE(shilauoge @ 2011 09 08, 12:04)
patarkit kaip man elgtis
manoji ciulptuko neima, jokiu pirstu ar zaislu neciulpia, bet uztat be krutines neuzmiega. diena tai greitai, bet nakti vis ilgiau ja nori zist, o kai dantukai dygsta, tai nelabai isvia paleist nori. kaip atpratint nuo krutines?

tai galetumet dingt is namu. Nebus mamos nereiks ir krutines. Atpras per pora savaiciu.
Atsakyti
QUOTE(Miskutis @ 2011 10 31, 14:18)
o kas gali garantuoti kad jei duosite ciulptuka, vaikas TIKRAI nebeciulps pirsto..?  4u.gif O kas jei ipras ir pirsta ir ciulptuka ciulpti..? smile.gif Gali but juk visokiu variantu.
maniskei buvo laikas apie trecia men kai ciulpe pirsta, visi gazdino visokiais baubais, praejo po keliu savaiciu ir tiek. nei ciulptuko daviau, nei ka smile.gif imdavo pirsta kai jau budavo pikta, alkana, pavargus. tai traukdavau pirstuka, neleisdavau ciulpti ir eidavau migdyti, valgydinti ar siaip tiesiog su ja uzsiimti.  smile.gif

Tai va,kad aš turiu ir kitokios patirties-mano vyriausioji čiulpė pirštą iki tol,kol nesiėmiau priemonių,t.y. iki 2,5m.Pirštukas buvo likęs plonas plonas unsure.gif .Atpratinau su tuo karčiuoju nagų laku unsure.gif

QUOTE(wytaute69 @ 2011 10 31, 17:06)
kai vaikas ciulpia pirsta ir pamato idomu zaisla, jis priverstas istraukti pirsta is burnos ir siekia to zaislo, tada kisa ji i burna, kuri velgi - yra laisva. Taip pazista pasauli. Kai burnoj ciulptukas - nauji zaislai ten netelpa. Ciulptukas kai yra burnoj visada, trukdo vaikui vystytis - pazinti, tyrineti naujus zaislus, "kalbeti" ir pan.
Jei vaikas ciulpia pirstuka pries miegeli - pasiulyciau kruti.

Tai aš turėjau omeny,kad čiulptuką duoti tik prieš miegą,nes tada pagrinde ir čiulpia pirštą.O su krūtim užmiega tik nakčiai,dieną nea schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 31 spalio 2011 - 17:46

Neleisti pirsto ciulpt,visais ymanomais budais,turiu trimetuka,kuris ciulpia pirstuka,nuo 3 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(Miskutis @ 2011 10 31, 14:18)
o kas gali garantuoti kad jei duosite ciulptuka, vaikas TIKRAI nebeciulps pirsto..?  4u.gif O kas jei ipras ir pirsta ir ciulptuka ciulpti..? smile.gif Gali but juk visokiu variantu.
maniskei buvo laikas apie trecia men kai ciulpe pirsta, visi gazdino visokiais baubais, praejo po keliu savaiciu ir tiek. nei ciulptuko daviau, nei ka smile.gif imdavo pirsta kai jau budavo pikta, alkana, pavargus. tai traukdavau pirstuka, neleisdavau ciulpti ir eidavau migdyti, valgydinti ar siaip tiesiog su ja uzsiimti.  smile.gif

drinks_cheers.gif visus tris vaikus auginau ir auginu be čiulptuko. Ir tuo džiaugiuosi biggrin.gif Pastebėjau, kad vaikas verkia tada kai alkanas, nori miego, kažką skauda arba nuobodu/nenori būti vienas. Visas tas priežastis įmanoma pašalinti -t ada kyla klausimas, kam tada reikalingas čiulptukas? cool.gif
QUOTE(jjuratele @ 2011 11 01, 21:50)
Neleisti pirsto ciulpt,visais ymanomais budais,turiu trimetuka,kuris ciulpia pirstuka,nuo 3 menesiu.

o čia jau nesutinku. schmoll.gif Nuo vaiko priklauso. Visi mano vaikai čiulpė nykštį, kažkur apie trečią mėnesį, bet praėjo tas laikas, rado įdomesnių užsėmimų nei piršto čiulpimas ir tokios bėdos kaip Jūsiškė pas maniškius nėra.
Atsakyti