Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Pas mane virtuvej buvo pelesis, tai isnaikinom su PUFU bigsmile.gif Ar cia ne apie ta pelesi kur ant sienu buna kalbat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 14, 20:24)
Pas mane virtuvej buvo pelesis, tai isnaikinom su PUFU bigsmile.gif  Ar cia ne apie ta pelesi kur ant sienu buna kalbat? g.gif

pelėsis buna visu, net ant drabužių, bet jei jau pelėsis atsirado išnaikint jo neįmanoma, tik sustabdyt, čia jau įrodyta moksliškai ir žinau iš patirties... kai tik atsiras tinkamos sąlygos jis iškarto pasirodys doh.gif va tokia čia bjaurybė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 14, 22:24)
Pas mane virtuvej buvo pelesis, tai isnaikinom su PUFU bigsmile.gif  Ar cia ne apie ta pelesi kur ant sienu buna kalbat? g.gif


apie ta, naudojom ir mes sita skysti, bet tiesa sakant actas veikia praktiskai taip pat ax.gif Bet sioj temoj geriau apie duona diskutuot, nes pateksim i moderatoriu nemalone 4u.gif
Atsakyti
išmėginau Palangos duonele,iškepė labai skani duonytė su traškia plutele thumbup.gif ka tik baige kept sūrio duonele,pagal nataliunciko recepteli ,laukiu kada galesiu ragaut bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*zuikulis* @ 2011 01 15, 00:19)
išmėginau Palangos duonele,iškepė labai skani duonytė su traškia plutele  thumbup.gif  ka tik baige kept sūrio duonele,pagal nataliunciko recepteli  ,laukiu kada galesiu ragaut  bigsmile.gif

na ir kaip gavosi? as vis neprisiruosiu Borodino duoneles issikept arba Nomedos... blush2.gif
Atsakyti
na va, jau ir aš galiu pasigirt. Vakar kepiau pirmą duonelę su raugu (ankščiau tik mielines bandydavau), ir gavosi tiesiog puikiai, nors iš pradžių labai abejojau, nes rago kvapas neatrodė labai jau patrauklus. Tik pamiršau raugo atsidėt, taigi vėl teks 5 dieneles laukti kol naujas isrūgs blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Medag @ 2011 01 15, 02:21)
na ir kaip gavosi? as vis neprisiruosiu Borodino duoneles issikept arba Nomedos... blush2.gif

tikras skanumelis thumbup.gif ir vaikai valge ,karta esu kepus su suriu ir svogunu,tai vaikai tik pauoste nevalge doh.gif nors buvo labai skani bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nepriklausoma @ 2011 01 16, 11:16)
na va, jau ir aš galiu pasigirt. Vakar kepiau pirmą duonelę su raugu (ankščiau tik mielines bandydavau), ir gavosi tiesiog puikiai, nors iš pradžių labai abejojau, nes rago kvapas neatrodė labai jau patrauklus. Tik pamiršau raugo atsidėt, taigi vėl teks 5 dieneles laukti kol naujas isrūgs  blush2.gif


norėjau klaust ar įmanoma išsikept duonelės be duonkepės (t.y. paprastoj orkaitej) ir neturint raugo blush2.gif paskaičiau truputį, tai supratau, kad galima, tik kaip ta raugą išsiraugint? blush2.gif Gal galit kas išssamiai papasakot ax.gif 4u.gif
Papildyta:
ups, jau radau pirmam puslapyje biggrin.gif , einu toliau skaitinėt bigsmile.gif
Atsakyti
Mes jau antrą kartą duonkepėje kepėm prancūzišką duoną su pakeptais svogūnais ir rozmarinais smile.gif Patį pirmą kartą kepėm be nieko, tai nebuvo tokia skani. O dabar jau antrą kartą dalį vandens pakeitėm kiaušiniais ir išėjo labai skaniai bigsmile.gif Nors rašo, kad negalima naudot atidėjimo dedant kiaušinius, bet mes rizikavom blush2.gif Dar noriu kada nors išsikept kokią nors nestandartinę duoną, pvz su šokoladu (mačiau forume tokį receptą), gal kas išeis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 01 16, 13:15)
norėjau klaust ar įmanoma išsikept duonelės be duonkepės (t.y. paprastoj orkaitej) ir neturint raugo  blush2.gif  paskaičiau truputį, tai supratau, kad galima, tik kaip ta raugą išsiraugint?  blush2.gif  Gal galit kas išssamiai papasakot  ax.gif  4u.gif
Papildyta:
ups, jau radau pirmam puslapyje  biggrin.gif , einu toliau skaitinėt  bigsmile.gif



Aš kepiau paprastoj orkaitej. Be raugo irgi galima, tik tada reikia su mielėm. tik tiek, kad kepant su raugu gavosi tikra naminė duona, o su mielėm panašiau i batoną smile.gif. O receptų čia tikrai nemažai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nepriklausoma @ 2011 01 16, 12:32)
Aš kepiau paprastoj orkaitej. Be raugo irgi galima, tik tada reikia su mielėm. tik tiek, kad kepant su raugu gavosi tikra naminė duona, o su mielėm panašiau i batoną smile.gif. O receptų čia tikrai nemažai smile.gif

su mielėm nenoriu, jau einu raugo gamintis ir kitą savaitę bandysiu kažka kept ax.gif
gal galit parekomenduot kuri yra pati paprasčiausia (kuris receptas) nes kepsiu pirma karta ir noriu pabandyt lengviausią receptą blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(klakšt @ 2011 01 16, 13:39)
su mielėm nenoriu, jau einu raugo gamintis ir kitą savaitę bandysiu kažka kept  ax.gif
gal galit parekomenduot kuri yra pati paprasčiausia (kuris receptas) nes kepsiu pirma karta ir noriu pabandyt lengviausią receptą  blush2.gif



Na aš čia irgi dar naujokė. bandžiau tokį (irgi čia forume rastą, tik nepamu kieno):
1 dieną išmaišyti 100 g ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, uždengti indą ir laikyti šiltai ( aš raugą darau kibirėlyje nuo majonezo ir laikau virtuvėj). antrą dieną vėl įdėti 100 g ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, viską kartoti 4 dienas, o 5 dieną jau kepti duoną. Aš net maniau, kad nesigaus, nes raugo kvapas ne koks atrodė, bet gavosi tikrai skani duona. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti