Pas mane virtuvej buvo pelesis, tai isnaikinom su PUFU
Ar cia ne apie ta pelesi kur ant sienu buna kalbat?
QUOTE(sssagis @ 2011 01 14, 20:24)
Pas mane virtuvej buvo pelesis, tai isnaikinom su PUFU
Ar cia ne apie ta pelesi kur ant sienu buna kalbat? 
pelėsis buna visu, net ant drabužių, bet jei jau pelėsis atsirado išnaikint jo neįmanoma, tik sustabdyt, čia jau įrodyta moksliškai ir žinau iš patirties... kai tik atsiras tinkamos sąlygos jis iškarto pasirodys
QUOTE(sssagis @ 2011 01 14, 22:24)
Pas mane virtuvej buvo pelesis, tai isnaikinom su PUFU
Ar cia ne apie ta pelesi kur ant sienu buna kalbat? 
apie ta, naudojom ir mes sita skysti, bet tiesa sakant actas veikia praktiskai taip pat
išmėginau Palangos duonele,iškepė labai skani duonytė su traškia plutele
ka tik baige kept sūrio duonele,pagal nataliunciko recepteli ,laukiu kada galesiu ragaut
QUOTE(*zuikulis* @ 2011 01 15, 00:19)
išmėginau Palangos duonele,iškepė labai skani duonytė su traškia plutele
ka tik baige kept sūrio duonele,pagal nataliunciko recepteli ,laukiu kada galesiu ragaut 
na ir kaip gavosi? as vis neprisiruosiu Borodino duoneles issikept arba Nomedos...
na va, jau ir aš galiu pasigirt. Vakar kepiau pirmą duonelę su raugu (ankščiau tik mielines bandydavau), ir gavosi tiesiog puikiai, nors iš pradžių labai abejojau, nes rago kvapas neatrodė labai jau patrauklus. Tik pamiršau raugo atsidėt, taigi vėl teks 5 dieneles laukti kol naujas isrūgs
QUOTE(Medag @ 2011 01 15, 02:21)
na ir kaip gavosi? as vis neprisiruosiu Borodino duoneles issikept arba Nomedos... 
tikras skanumelis
QUOTE(nepriklausoma @ 2011 01 16, 11:16)
na va, jau ir aš galiu pasigirt. Vakar kepiau pirmą duonelę su raugu (ankščiau tik mielines bandydavau), ir gavosi tiesiog puikiai, nors iš pradžių labai abejojau, nes rago kvapas neatrodė labai jau patrauklus. Tik pamiršau raugo atsidėt, taigi vėl teks 5 dieneles laukti kol naujas isrūgs 
norėjau klaust ar įmanoma išsikept duonelės be duonkepės (t.y. paprastoj orkaitej) ir neturint raugo
Papildyta:
ups, jau radau pirmam puslapyje
Mes jau antrą kartą duonkepėje kepėm prancūzišką duoną su pakeptais svogūnais ir rozmarinais
Patį pirmą kartą kepėm be nieko, tai nebuvo tokia skani. O dabar jau antrą kartą dalį vandens pakeitėm kiaušiniais ir išėjo labai skaniai
Nors rašo, kad negalima naudot atidėjimo dedant kiaušinius, bet mes rizikavom
Dar noriu kada nors išsikept kokią nors nestandartinę duoną, pvz su šokoladu (mačiau forume tokį receptą), gal kas išeis
QUOTE(klakšt @ 2011 01 16, 13:15)
norėjau klaust ar įmanoma išsikept duonelės be duonkepės (t.y. paprastoj orkaitej) ir neturint raugo
paskaičiau truputį, tai supratau, kad galima, tik kaip ta raugą išsiraugint?
Gal galit kas išssamiai papasakot

Papildyta:
ups, jau radau pirmam puslapyje
, einu toliau skaitinėt 
Papildyta:
ups, jau radau pirmam puslapyje
Aš kepiau paprastoj orkaitej. Be raugo irgi galima, tik tada reikia su mielėm. tik tiek, kad kepant su raugu gavosi tikra naminė duona, o su mielėm panašiau i batoną
QUOTE(nepriklausoma @ 2011 01 16, 12:32)
Aš kepiau paprastoj orkaitej. Be raugo irgi galima, tik tada reikia su mielėm. tik tiek, kad kepant su raugu gavosi tikra naminė duona, o su mielėm panašiau i batoną
. O receptų čia tikrai nemažai 
su mielėm nenoriu, jau einu raugo gamintis ir kitą savaitę bandysiu kažka kept
gal galit parekomenduot kuri yra pati paprasčiausia (kuris receptas) nes kepsiu pirma karta ir noriu pabandyt lengviausią receptą
QUOTE(klakšt @ 2011 01 16, 13:39)
su mielėm nenoriu, jau einu raugo gamintis ir kitą savaitę bandysiu kažka kept
gal galit parekomenduot kuri yra pati paprasčiausia (kuris receptas) nes kepsiu pirma karta ir noriu pabandyt lengviausią receptą
gal galit parekomenduot kuri yra pati paprasčiausia (kuris receptas) nes kepsiu pirma karta ir noriu pabandyt lengviausią receptą
Na aš čia irgi dar naujokė. bandžiau tokį (irgi čia forume rastą, tik nepamu kieno):
1 dieną išmaišyti 100 g ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, uždengti indą ir laikyti šiltai ( aš raugą darau kibirėlyje nuo majonezo ir laikau virtuvėj). antrą dieną vėl įdėti 100 g ruginių miltų ir tiek pat šilto vandens, viską kartoti 4 dienas, o 5 dieną jau kepti duoną. Aš net maniau, kad nesigaus, nes raugo kvapas ne koks atrodė, bet gavosi tikrai skani duona. Sėkmės









