
kepiau ir as isgirta sastingio batona-duonkepeje...nelabai kaip pavyko...liksim prie tosterinio batono, nes astebejau jog sudetis lb jau panasi, tik miltu ir vandens santykis kitox...ir skonis geras

QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 19:59)
sakė batonų jau galima nebepirkti
Mes jau seniai nebeperkam

Kai kepam ką nors naujo, nupaveiksluoju ir įkeliu į Facebooką nuotraukas. Sesė vis pažiūri, ką įkeliu, ir jau pasiguodė mamai, kad ir ji nori duonkepės


QUOTE(Nerutė @ 2011 01 24, 21:21)
as siandien kepiau taip kaip video
orkaitej, nu tai mano seimynai 1 su biskiu ant smugio va ir suvalge, ir kita butu mielai pribaige bet as paskui rytoj neturesiu su kuo vaikam sumustinius i mokykla padaryt
tai nebeduodu
Liuks is tikruju orkaitej tie batonai, as tik ko gero kita kart kiausiniu netepliosiu - man rods ir taip gerai iskeps
dar butu gerai anuos isigudrint su raugu kept.... su raugu (kvietiniu) man pirma kart nesiseke tai kol kas nebandau antra kart




Liuks is tikruju orkaitej tie batonai, as tik ko gero kita kart kiausiniu netepliosiu - man rods ir taip gerai iskeps

dar butu gerai anuos isigudrint su raugu kept.... su raugu (kvietiniu) man pirma kart nesiseke tai kol kas nebandau antra kart

Gerai jau gerai, vsio, ryt pirmas darbas grįžus iš darbo bus ne rankas plauti, o batoną kepti

QUOTE(aksomke @ 2011 01 24, 21:21)
as duonyte kildinu 6-8 valandas,nes per daugiau laiko ji virsta raugu,pakyla ji kaip ir tau per 4 val bet dar palaikyk pora valandeliu 




QUOTE(laurechka @ 2011 01 24, 21:41)
Pirkom vietinėj namų apyvokos pardėj.... Sveria manau apie porą kg.... galėsiu pasvert rytoj, dabar karštas 

Ok, dėkui. Reikės man paieškoti kur jų būna. Nes abejoju, kad ta mano minėta firma vienintelė LT jais prekiauja. Gal tik kainą bando išlaikyti... Jei ne, siųsiuosi iš užsienio. Nieko nėra neįmanomo

QUOTE(Mičiko @ 2011 01 24, 22:19)
Gerai jau gerai, vsio, ryt pirmas darbas grįžus iš darbo bus ne rankas plauti, o batoną kepti
Taip užsimaniau jo. Kažkaip mane tik gąsdina tos mielės. Nekenčiu jų. Bandysiu dėti germano raugo vietoje mielių.

Germano raugą prieš kepdama pamaitink kaip paprastą kvietinį raugą, po keleto maitinimų turėsi normalų raugą.
QUOTE(Mičiko @ 2011 01 24, 19:19)
O gal galite pasidalinti, kaip tie maišytuvai atrodo?
Čia gal turima mintyje kur yra virtuviniuose kombainuose? Ar gerai jie išminko ruginę tešlą? Nepareina jų galvutės?

yra visokiu

virtuviniuose kombainuose per silpni tešlai duonai
QUOTE(nataliuncik @ 2011 01 24, 22:50)
Vat aš taip ir pagalvojau, kad kombainuose turėtų būti silpnoki. O ypač ruginei duonai. Esu daug skaičiusi, kad geriausios duonkepės pareina nuo ruginės tešlos minkymo. Ta prasme išklera kojytės. Tai užsidegus esu ne duonkepe, o maišytuvu ir karštu akmeniu

Bandau ieškoti maišytuvo LT. Bet ne ką terandu.

Papildyta:
QUOTE(pipete @ 2011 01 24, 22:45)
Germano raugą prieš kepdama pamaitink kaip paprastą kvietinį raugą, po keleto maitinimų turėsi normalų raugą.
Aš irgi pamąsčiau, kad turėtų gautis normalus raugas.
Sveikos,
kepiau šiandien aš batonus, pas aguonėlę bloge pamačius, galutinis rezultatas gavos idealus, skanūs, minkšti, žodžiu puikūs ir bus kartojami tikrai, nors ir nevalgom per daug dažnai baltos duonos, na bet...

bet klausimas - gavos taip įdomiai, susidėjau porduktus į duonkepę, kad išmaišytų, nors taip paprastai maišau pati jei ką reikia mielinio, na bet dėl laiko stokos dabar, tai pradėjo ten maišyt, na pastovėjo pakilt kaip ir priklauso, bet išėmiau anksčiau nei kad baigias ta maišymo programa. bet man pvz tešla buvo ganėtinai skysta, pakilus ji buvo nemažai, bet tokia skysta, kad man tikrai reikėjo nemažai dar pridėt miltų
kokį `~300 g
galvojau, kad jau nieko nebus, bus per kieti, nu bet ne,gavos labai gerai viskas.
tai kame reikalas?
nei vienai nebuvo taip, kad reikėjo pridėt miltų prie to kiekio?
nu vienintelis paaiškinimas arba miltai kokie kitokie (nors duonos miltai), arba ką nors ne taip sužiūrėjau į svarstykles..
nu bandysiu dar kartą kai šituos pabaigsim, bus matyt.
kepiau šiandien aš batonus, pas aguonėlę bloge pamačius, galutinis rezultatas gavos idealus, skanūs, minkšti, žodžiu puikūs ir bus kartojami tikrai, nors ir nevalgom per daug dažnai baltos duonos, na bet...

bet klausimas - gavos taip įdomiai, susidėjau porduktus į duonkepę, kad išmaišytų, nors taip paprastai maišau pati jei ką reikia mielinio, na bet dėl laiko stokos dabar, tai pradėjo ten maišyt, na pastovėjo pakilt kaip ir priklauso, bet išėmiau anksčiau nei kad baigias ta maišymo programa. bet man pvz tešla buvo ganėtinai skysta, pakilus ji buvo nemažai, bet tokia skysta, kad man tikrai reikėjo nemažai dar pridėt miltų


tai kame reikalas?
nei vienai nebuvo taip, kad reikėjo pridėt miltų prie to kiekio?

nu vienintelis paaiškinimas arba miltai kokie kitokie (nors duonos miltai), arba ką nors ne taip sužiūrėjau į svarstykles..

QUOTE(akvadigi @ 2011 01 24, 20:59)
Sąstingio batonai galvos tobulai
jei būtų namuose pieno, tai vienas jau būtų suvalgytas
bet... dabar tik paragavę su MB. (sakė batonų jau galima nebepirkti, o jei dar duona duona išeis geriau - tai iš viso liux bus
_)



šaunu

mes vakar irgi bandėm sastingio batoną kept, labai skanu



šiandien eilė duonai su salyklu


Labas rytas
Kepiau Sokoladine duona, duodu 1bala
daugiau tikrai nekepsiu
Ir kadangi su raugu nesiseka susidraugaut tai kepiau plikyta duona is delonos knygeles tai skani gavosi
tik kad su mielem
Bet ryt vel bandysiu su raugu kept, o mazum ir gausis

Kepiau Sokoladine duona, duodu 1bala


Ir kadangi su raugu nesiseka susidraugaut tai kepiau plikyta duona is delonos knygeles tai skani gavosi


Bet ryt vel bandysiu su raugu kept, o mazum ir gausis

QUOTE(sssagis @ 2011 01 25, 09:00)
O man kaip tik atvirkščiai. Labai skani išėjo


Vakar kepėm itališką sūrio duoną.

QUOTE(Calaquendi @ 2011 01 25, 09:15)
čia skonio reikalas.
kažkada kepiau sūrio duoną, nes visos labai išgyrė, o man neskanu buvo

aciu visoms, labai skani duonyte gavosi... kaip pirma karta...
pabandysiu foto idet jei idomu..
daug ten prisidirbau su ta duona..
pamirsau tuos suktukus ideti..sedim laukiam laukiam.. tesla kaip nesimaiso tai nesimaiso
paskuj po pusvalandzio ziuriu kriauklej tie maisytukai
tai duona kepem iki puse 2 nakties..
bet skani gavosi
dariau balta su varske ir razinom 
Papildyta:
ohoo... man iki toki batonu da simtas metu
labai grazus ir jauciu nerealiai skanus









Papildyta:
QUOTE(grange @ 2011 01 25, 02:53)
Sveikos,
kepiau šiandien aš batonus, pas aguonėlę bloge pamačius, galutinis rezultatas gavos idealus, skanūs, minkšti, žodžiu puikūs ir bus kartojami tikrai, nors ir nevalgom per daug dažnai baltos duonos, na bet...

bet klausimas - gavos taip įdomiai, susidėjau porduktus į duonkepę, kad išmaišytų, nors taip paprastai maišau pati jei ką reikia mielinio, na bet dėl laiko stokos dabar, tai pradėjo ten maišyt, na pastovėjo pakilt kaip ir priklauso, bet išėmiau anksčiau nei kad baigias ta maišymo programa. bet man pvz tešla buvo ganėtinai skysta, pakilus ji buvo nemažai, bet tokia skysta, kad man tikrai reikėjo nemažai dar pridėt miltų
kokį `~300 g
galvojau, kad jau nieko nebus, bus per kieti, nu bet ne,gavos labai gerai viskas.
tai kame reikalas?
nei vienai nebuvo taip, kad reikėjo pridėt miltų prie to kiekio?
nu vienintelis paaiškinimas arba miltai kokie kitokie (nors duonos miltai), arba ką nors ne taip sužiūrėjau į svarstykles..
nu bandysiu dar kartą kai šituos pabaigsim, bus matyt.
kepiau šiandien aš batonus, pas aguonėlę bloge pamačius, galutinis rezultatas gavos idealus, skanūs, minkšti, žodžiu puikūs ir bus kartojami tikrai, nors ir nevalgom per daug dažnai baltos duonos, na bet...

bet klausimas - gavos taip įdomiai, susidėjau porduktus į duonkepę, kad išmaišytų, nors taip paprastai maišau pati jei ką reikia mielinio, na bet dėl laiko stokos dabar, tai pradėjo ten maišyt, na pastovėjo pakilt kaip ir priklauso, bet išėmiau anksčiau nei kad baigias ta maišymo programa. bet man pvz tešla buvo ganėtinai skysta, pakilus ji buvo nemažai, bet tokia skysta, kad man tikrai reikėjo nemažai dar pridėt miltų


tai kame reikalas?
nei vienai nebuvo taip, kad reikėjo pridėt miltų prie to kiekio?

nu vienintelis paaiškinimas arba miltai kokie kitokie (nors duonos miltai), arba ką nors ne taip sužiūrėjau į svarstykles..

ohoo... man iki toki batonu da simtas metu

