Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(laimiene @ 2011 01 27, 18:07)
as visada saugojuosi patikusi recepta, tai cituoju (vietoj kvietiniu miltu, dejau visus ruginius, pamaisiau smulkesnio - stambesnio malimo):

"jei susiruosete kepti duona, tai paimate raugo (mazdaug 1 stikline), beriate 2 stiklines ruginiu miltu ir pilate kambario temperaturos, ar kiek siltesnio vandens ir maisote ar minkote, gausis tokia siek tiek lipni mase. Tada ja uzdengiate ir pastatote siltai 12 val. Po 12val. pamatysite, kad ta mase vel siek tiek paskystejusi, pakilusi, pilna oro burbuliuku. Is sitos mases vel galima atsideti 1/5 stiklines raugo i saldytuva, kad turetumete kitam kartui.
Tada i ta parugusia tesla beriu 2 stiklines rupaus malino kvietiniu miltu ir vandens (jei nenorite maisyti su kvieciais, berkite ir toliau ruginius), beriu 1 ar 1,5 a.s. druskos, galima siek tiek cukraus (bet nuo jo tik labiau rugsta, nei pasaldeja) gera sauksta kmynu, sualegrazu, linu semenu ar dar ko nors, kuo noriu praturtinti duona. Vandens pilu apie stikline, bet reikia ziureti tiesiog pagal poreiki. Minkau vis paslapindama rankas vandenyje, taip tesla ne taip limpa prie ranku ir lengviau issiminko. Aisku, nereikia per daug slapinti, nes gausis per skysta tesla. Na va, kai jau viska suminkau, tada formuoju kepaliuka, dedu ji i tokia duonos-kekso formele (galima ir paprasciausiai deti i skarda) ir laikau siltai 3 valandas, kad pakiltu. Kai iskyla mazdaug dvigubai, tada kepu mazdaug 180C temperaturoje apie 40min, na tiesiog reikia ziureti, ar jau iskepe. Paprastai krastai buna rusvi, atsoke nuo skardeles. Iskepusia karsta duona isverciu ant madines lenteles ir perbraukiu per virsu su slapiu delnu (kas bijote nudegti, galite perbraukti dregnu ranksluostuku), kad nugaruotu, tada plutele nebus kieta."

aciu labai smile.gif issisaugojau bandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Paskaičiau laimienės įmestą citatą ir kilo klausimų: ar tikrai iškepa 180C temp. per 40 min. ruginė duona, na, kad ir pusiau ruginė?
Dar parašyta, kad iškepus kraštai atšoksta - kvietinės, tai taip, suprantu, bet ruginės cool.gif ?
Vitalyte25, jei kepsite pagal šį receptą, parašykit kaip sekėsi 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 27 sausio 2011 - 18:08
QUOTE(pipete @ 2011 01 27, 18:07)
Paskaičiau laimienės įmestą citatą ir kilo klausimų: ar tikrai iškepa 180C temp. per 40 min. ruginė duona, na, kad ir pusiau ruginė?
Dar parašyta, kad iškepus kraštai atšoksta - kvietinės, tai taip, suprantu, bet ruginės  cool.gif  ?
Vitalyte25, jei kepsite pagal šį receptą, parašykit kaip sekėsi  4u.gif .

aha ikeldama neperskaiciau dar karta, tai tikrai didesnej tempoj kepiau. as net apdeginau,issiaiskinau kad mano orkaite kaitresne nei nustatai.
del krastu: kepiau formoj didelej, patepus aliejum, krastai biski prikibe buvo, su peiliu apejau, issiverte graziai, dugnas neprikibes buvo.
Atsakyti
sveikos duonos kepejeles rolleyes.gif

na neseniai dar kepu duoneles buvo ir nevykusiu bet viena kepu bulvine aguoneles tai super ir mama vis praso kad iskepciau rolleyes.gif

ir noriu pasidalint vienu patarimu kad dunele nepriliptu anksciau naudojau kepimo popieriu bet vistiek prilipdavo ,taigi sumasciau isbandyt ta kepimo rankove na kur is pleveles as ja perkerpu per puse kad butu vienguba ir super taip graziai gaunasi ir puikiai nusiima ir ja naudoju ta pacia ne viena karta thumbup.gif

dabar kepa orkaitej borodino duonele rolleyes.gif ziuresim kas gausis nes sios dar nebandziu g.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2011 01 27, 23:45)
taigi sumasciau isbandyt ta kepimo rankove

bigsmile.gif Koks geras patarimas,reiks kita kart,kai kepsiu, butinai pasinaudot.
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2011 01 27, 22:45)
dabar kepa orkaitej borodino duonele  rolleyes.gif ziuresim kas gausis nes sios dar nebandziu g.gif

kepiau siandien as sita duonele rolleyes.gif nugi skani thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 28, 22:43)
kepiau siandien as sita duonele rolleyes.gif  nugi skani  thumbup.gif

man irgi gavosi skani ,o svarbiausia kad patiko mamai rolleyes.gif ne as tai labiau linkstu prie bulvines duoneles rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2011 01 28, 21:50)
....ne as tai labiau linkstu prie bulvines duoneles rolleyes.gif

o sita bulvine duona bandei blush2.gif kazkada buvau dejus jau cia nuotraukas tai nesikartosiu, bet si irgi puiki... man net skanesne sakyciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 01 29, 11:51)
o sita bulvine duona bandei  blush2.gif  kazkada buvau dejus jau cia nuotraukas tai nesikartosiu, bet si irgi puiki... man net skanesne sakyciau   4u.gif

reikes pabandyt rolleyes.gif o tei miltai skaiciais rusis parasyta o gal gali parasyt tiesiog kokie ten rupus kvietiniai paprasti kvietiniai g.gif

bliamba vakar kepiau ta sastingio batona ir kazkaip automatiskai nustaciau kone valanda kept kaip duona ir aisku isdziovinau doh.gif kas cia man taip ir buna paik pusiaunakciais kepi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zylute81: 29 sausio 2011 - 12:21
QUOTE(zylute81 @ 2011 01 29, 12:20)
reikes pabandyt rolleyes.gif o tei miltai skaiciais  rusis parasyta o gal gali parasyt tiesiog kokie ten rupus kvietiniai paprasti kvietiniai  g.gif

siaip skaiciukai prie miltu reiskia ju peleninguma... . as emiau kvietinius 1050 tipo ax.gif Man labai sunku su lietuviskais miltais, nes as nezinau kas ir kaip ant ju rasoma. va cia radau faina lentele mirksiukas.gif
Atsakyti
prašau patarimo. prieš porą dienų užraugiau raugą. 3 šaukšt. ruginių miltų su šiltu vandeniu. laikiau apie 30 laipsn. temperatūroje. Po paros išburbuliavo ir čiut pakilo, poto vėl susileido. tada pridėjau dar 3š. milltų su vandeniu ir trupučiu medaus. dabar trečia para raudas burbuliuotas, bet nekyla. ar pilt lauk ar dar pašerti ir laukti?
Atsakyti
QUOTE(iš miško @ 2011 01 29, 14:04)
prašau patarimo. prieš porą dienų užraugiau raugą. 3 šaukšt. ruginių miltų su šiltu vandeniu. laikiau apie 30 laipsn. temperatūroje. Po paros išburbuliavo ir čiut pakilo, poto vėl susileido. tada pridėjau dar 3š. milltų su vandeniu ir trupučiu medaus. dabar trečia para raudas burbuliuotas, bet nekyla. ar pilt lauk ar dar pašerti ir laukti?

pamaitinkit, viskas tvarkoj
Atsakyti