Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 01 31, 00:06)
Ir kuom galima keisti pieno miltelius, gal jų visai nereik (galima) nedėti ?

Bent jau pas mane reikia dėti arba pieną, arba vandenį + pieno miltelius.
Atsakyti
O kam reik maitinti raugą? Aš savojo niekada nemaitinu  rolleyes.gif

o kokiu budu jis pas tave dauginasi? biggrin.gif

Atsakyti
Ir kuom galima keisti pieno miltelius, gal jų visai nereik (galima) nedėti ?

pienu keiskit, atitinkamai mažinant vandens kiekį
Atsakyti
QUOTE(sssagis @ 2011 01 31, 09:39)
o kokiu budu jis pas tave dauginasi? biggrin.gif

Kepu nuo vasaros pagal tą receptą kur parašiau, tai kai suminkai tešlą duonelei atidedu raugo (t.y. tos pačios tešlos kitam kartui ir viskas) . Pakyla jis kaip ir duonelė, po 6 val įdedu į šaldytuvą ir pamirštu apie jį iki kito kepimo. Labai paprasta. Duonelė visada pavyksta. Priedai įvairiausi, ir saldūs, ir sūrūs, ir vaisiai, ir daržovės. Tik va į batoną jis nepanašus. Tikra skanutėlė duona.
Tai kai vakar iškepėm ''pirmą blyną'' duonkepėj tai tas batonas akyse sutirpo, pasiilgusi šeimyna buvo. Kepiau ale prancūzišką, mano skoniui prėskas kažkiek, na bandysiu toliau. 4u.gif

QUOTE(keistuole @ 2011 01 31, 09:42)
pienu keiskit, atitinkamai mažinant vandens kiekį

Aš gi ''tu'' rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Skambanti tyla,2011 01 31, 11:47]
Kepu nuo vasaros pagal tą receptą kur parašiau, tai kai suminkai tešlą duonelei atidedu raugo (t.y. tos pačios tešlos kitam kartui ir viskas) . Pakyla jis kaip ir duonelė, po 6 val įdedu į šaldytuvą ir pamirštu apie jį iki kito kepimo. Labai paprasta. Duonelė visada pavyksta. Priedai įvairiausi, ir saldūs, ir sūrūs, ir vaisiai, ir daržovės. Tik va į batoną jis nepanašus. Tikra skanutėlė duona.
Tai kai vakar iškepėm ''pirmą blyną'' duonkepėj tai tas batonas akyse sutirpo, pasiilgusi šeimyna buvo. Kepiau ale prancūzišką, mano skoniui prėskas kažkiek, na bandysiu toliau. 4u.gif

as irgi jau senai kepu sia duonele ir rauga atsidedu ir jo nemaitinu,dunyte super kokia skani,ja visi valgo musu aplinkiniai,nieks jau nenori parduotuvese pirkt duonos,kepu vos ne kasdien thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 01 31, 09:47)
Aš gi ''tu''  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif

o batoną sąstingio visos labai gyrė, aš batonų nemėgstu, tai man sunku komentuot, bet man patiko, kad porą dienų minkštas buvo, vėliau nebeliko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aksomke @ 2011 01 31, 11:18)
as irgi jau senai kepu sia duonele ir rauga atsidedu ir jo nemaitinu,dunyte super kokia skani,ja visi valgo musu aplinkiniai,nieks jau nenori parduotuvese pirkt duonos,kepu vos ne kasdien  thumbup.gif

Orkaitėj ar duonkepėj?
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 01 31, 12:25)
Orkaitėj ar duonkepėj?

as kepu elektrinei orkaitei,mano mama megino kelis kart dujinei orkaitei tei nieko nesigavo,man iskepa superine thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif reiketu patarimo...
visada kepu batona ir sveikuoliska duona su grudais visokiais, bet...mano vyrui nepatinka tokia duona , jis aplamai nemegsta duonoje visokiu tu priemaisu smile.gif : saulegrazu ir pan...
patarkit kokia jam rugine duona iskepti,kad ir jis galetu valgyti, nes as prisikepu tos sveikuoliskos ir viena turiu sukirst,nes ir vaikiukas tokios nevalgo doh.gif
aciux...
Atsakyti
Sveikutes, palikau juoda duonele su raugu rugti per nakti (Taip jau gavos blush2.gif ), tai si man perrugo verysad.gif Norejau pasiteiraut ar imanoma kaip nors isgelbet perrugusia duonele??? Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 01 31, 13:36)
Sveikutes, palikau juoda duonele su raugu rugti per nakti (Taip jau gavos  blush2.gif  ), tai si man perrugo  verysad.gif  Norejau pasiteiraut ar imanoma kaip nors isgelbet perrugusia duonele??? Dekui  4u.gif

man ir taip buvo su ta kur as kepu, perugo, iskepiau ir ismeciau...nes rugsti rugsti buvo... doh.gif
Atsakyti
o kaip jūs suprantat, kad perrūgo unsure.gif blush2.gif
Aš visada palieku per naktį
Atsakyti