Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

QUOTE(Sense @ 2011 02 02, 01:51)
Kuom susmulkinate/susimalate sudžiovintą batoną?
Bandžiau kavamale, atrodo sunkokai mala ir vistiek lieka stambių gabaliukų.

Sumalu mesmale per smulku sieteli, o paskui dar persijoju.
Atsakyti
kažko aš nesusidraugauju su raugu. dariau raugą iš pirmojo puslapio, kur pirmas pamaitinimas po 48 valandų. pirmą parą kilo/burbuliavo. antrą parą nusileido, bet burbuliavo, trečią parą biškuti paburbuliavo, pamaitinau, o šiandien ketvirta para, o jis tokios pat būsenos kaip ir vakar kai pamaitinau, jokio efekto schmoll.gif ar jau tam raugui amen? ar dar galima atgaivinti?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 01, 23:36)
svarbiausia pastatyt ant kažko tai, negalima laikyt ant grindų, na ir ko sausesnės patalpos
Aš laikau tamsiam kambari

taip ir galvojau smile.gif pas mane ner tokios vietos doh.gif teks ir toliau pirkt po kelis kg doh.gif
Atsakyti
nataliuncik


Labai jums aciu . Vakar kepiau dvieju rusiu duona su Jusu kvietiniu raugu kefyro pagrindu .O pats raugas koks kvepiantis gavosi !
Kepiau tamsia kvietine duona su ruginiu fermentuotu salyklu ir misiniu ,, tamsusis ,,. O kita duonele , tai kvietine su baltomis ir juodomis sezamo seklomis . Puikiai abi ishkilo . O jau kokios gardzios !
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2011 02 02, 10:09)
Sumalu mesmale per smulku sieteli, o paskui dar persijoju.

elektrine mėsmale?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 01, 16:08)
Kiekvienas turi atrast SAVO raugo gamybą/laikymą, kaimuose vieni net kubilus nevalo tam, kad kita karta kas liko užraugins duoną   

anemone,skanios duonelės  4u.gif

truputukas,pabandykit gal Terros Palanga  g.gif
O šiaip, tokia duona gali būt bet koks receptas iš dalinai plikytu miltų su kmynais ir kiek daugiau cukraus  mirksiukas.gif

O gal koki pavyzdeli idetumet? 4u.gif Niu ta prasme pagal koki receptuka. Nes kaip suprantu, cia jau raugo nereik? AR galima ir su raugu?Nesnorisiman kvietines duonikes...
Tik nepykit uz ikyruma blush2.gif
Atsakyti
Gal kuri bandete Jolankos duonike va sita ir man neismanelei pakometuoti kelis akcentus galite:
PLIKYTA DUONA (originalus receptas iš knygos)

Imame 2 kg miltų.
Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg)
1 saują kmynų
1 šaukštą druskos
2 šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į šiltą, bet ne karštą sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms.
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus ir išminkome tešlą. Rauginame kildiname šiltai 6-10 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.

Suprantu kad uzpilam produktus vandeniu verdanciu, o jam pravesus i ji pilame rauga - cia jei teisingai suprantu ta pasigaminta kur 1 psl parasytas yra (kvietinis)????
Kitas klausimelis - po 2 paru kai dadedam cukraus - tai is tos gautos mases nuimam 250 ml raugo ir kur ji dedam - i saldytuva, o i talikusia mase dedam miltus ir kt produktus??
Susumaisiau visai?
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 02 02, 03:51)
Kuom susmulkinate/susimalate sudžiovintą batoną?
Bandžiau kavamale, atrodo sunkokai mala ir vistiek lieka stambių gabaliukų.


O man kavamale per smulkiai mala, susimala i miltus. Su mesmale nebandziau, reiks pabandyt. Kadangi susidziovinu plonai supjaustytas riekeles, tai po to sudedu i medziagini maiseli ir su mesai musti plaktuku sudauzau. Man thumbup.gif


QUOTE(sssagis @ 2011 02 02, 13:04)
taip ir galvojau smile.gif  pas mane ner tokios vietos doh.gif  teks ir toliau pirkt po kelis kg  doh.gif


pas mane irgi ta pati problema- nera kur laikyti. Net tuos pacius pokelius laikau plastmasinej uzdarytoj dezej ant grindu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 02 02, 11:50)
elektrine mėsmale?

As turiu elektrine, tai su ja ir malu, aisku tinka ir rankine, tik teks labiau papluset wink.gif
Papildyta:
Apie miltu maisus as taip pat pagalvoju kur juos butu galima susandeliuot, ir kol kas persasi vienintele mintis: nusipirkt JYSK plastiko didele deze (kaip skalbiniam, tik be skyluciu) su dangciu ir ten ideti miltu maisa, o si turta ''apgyvendinti'' rusyje ir tada po kelis kg parsinesti i namus, na cia gaunas panasiai kaip su bulvem smile.gif Kazi, kaip ta mano mintis ax.gif Aisku rusys rusiui nelygu, manasis sausas, tai gal ir tiktu rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes duoneles kepejeles 4u.gif
gal galetumete man padeti... radau duoneles receptuka, tik vat nzn kaip su matavimais, nes parasyta 2 puodeliai miltu... Kokie cia tie puodeliai turetu buti, kiek g? vakar bandziau kepti, tai pamatavau savo arbatinius puodelius, tai gavosi kazkokia netokia ta duona g.gif
Cia receptukas
Pusės kilogramo kepaliukui reikės:
• 2 puodelių miltų
• 1 a. š. kepimo miltelių
• 1/2 a. š. sodos
• 3/4 puodelio cukraus
• 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
• 2 kiaušinių
• 2 bananų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *rami*: 02 vasario 2011 - 15:49
QUOTE(truputukas @ 2011 02 02, 13:50)
Gal kuri bandete Jolankos duonike va sita ir man neismanelei pakometuoti kelis akcentus galite:

PLIKYTA DUONA  (originalus receptas iš knygos) parasysiu savo improvizacijas

Imame 2 kg miltų. visu 2 kg niekada nesudedu, minkau ir ziuriu, tesla buna laaabai lipni ir taaasi, kad ir kiek ju detum, maziau idejus duona buna puri koreta dregnesne

Paimame didelį dubenį ir dedame:
4 saujas miltų (iš tų 2 kg) tai bus apie 10-12 v.š.
2-3 v.šaukštus cukraus
ir užplikome 1,7 l verdančio vandens, išmaišome ir paliekame atvėsti.

1 saują kmynų dedu pries minkymą
1 šaukštą druskos dedu pries minkyma


Į šiltą, bet ne karštą plikinį sudedame apie 250 ml raugo ir išmaišius paliekame 2 paroms (man uztenka 1 paros, pas mane namuose silta, buna matyt kada isrugsta, suskilineja kaip avizinis kisielius)
Po 2 parų dedame stiklinę cukraus (as nededu stiklines, iberiu dar kokius 1-2 v.š. nes nemegstam saldzios duonos) ir paimame raugo kitam kartui (apie 250 ml).
Tada sudedame likusius miltus kmynus ir druska ir išminkome tešlą.
Rauginame kildiname šiltai 6-10 val. man uztenka 4-5-6 val.
Skardą patepame plonai riebalais ir atsargiai sukrečiame tešlą.
Kepame 40 min 200 C ir 70 min 150 C.
Išėmus patepame saldžiu vandeniu ir suvyniojame į plėvelę ar rankšluostį. Padedame atvėsti, geriausiai per naktį.

Suprantu kad uzpilam produktus vandeniu verdanciu, o jam pravesus i ji pilame rauga - cia jei teisingai suprantu ta pasigaminta kur 1 psl parasytas yra (kvietinis)????
Kitas klausimelis - po 2 paru kai dadedam cukraus - tai is tos gautos mases nuimam 250 ml raugo ir kur ji dedam - i saldytuva, o i talikusia mase dedam miltus ir kt produktus??
Susumaisiau visai?


Pataisiau kaip as ja kepu, tikiuosi aiskiai smile.gif Sita duona kepu jau 6-7 men, visi jos tik ir praso ir laukia smile.gif)))

Rauga as gavau is tos moters kuri kepa sita duona, bet manau pavyktu ir su pasigamintu Nataliuncik'o raugu. O paskui jau procesas vyktu kaip ir turi buti, su siuo pusiau plikytu raugu.
Taip, atsikabinam raugo kitam kepimui ir tik tada sudedam visus kitus dalykus - kmynus, druska, miltus.

As visada uzsiplikau is ryto plikini, kai atvesta sudedu rauga ir palieku, o kita ryta atsidedu rauga ir suminkau. Po pietu ar ipavakare jau kepu duona.
Sitas kiekis produktu yra laaabai dideliam kepalui, skarda beveik per visa orkaites dydi.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 02 02, 14:00)
pas mane irgi ta pati problema- nera kur laikyti. Net tuos pacius pokelius laikau plastmasinej uzdarytoj dezej ant grindu ax.gif

as tai spintoj laikau lotuliukas.gif


totore man tavo variantas tai nelabai g.gif rusyje i miltus gali visokio plauko gyviu prilist g.gif ar negali? blush2.gif lotuliukas.gif

QUOTE(*rami* @ 2011 02 02, 15:44)
sveikutes duoneles kepejeles  4u.gif
gal galetumete man padeti... radau duoneles receptuka, tik vat nzn kaip su matavimais, nes parasyta 2 puodeliai miltu... Kokie cia tie puodeliai turetu buti, kiek g? vakar bandziau kepti, tai pamatavau savo arbatinius puodelius, tai gavosi kazkokia netokia ta duona  g.gif
Cia receptukas
Pusės kilogramo kepaliukui reikės:
• 2 puodelių miltų
• 1 a. š. kepimo miltelių
• 1/2 a. š. sodos
• 3/4 puodelio cukraus
• 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
• 2 kiaušinių
• 2 bananų

gal 250ml g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssagis: 02 vasario 2011 - 16:13